Cum de a face față depresiei

Sentimentul în jos sau trist este o parte naturală a vieții. Oamenii ne lasă jos, lucrurile merg prost, pierdem oamenii pe care îi iubim sau visele pe care le-am apreciat. Atunci când vă simțiți în jos, pe câteva săptămâni sau luni, ori au apărut frecvent și interferează cu capacitatea dvs. de a interacționa cu oamenii și de a vă bucura de viața dvs., este probabil ca întâmpinați o anumită formă de depresie. Cu condiția să puteți accesa informații, profesioniști din domeniul medical și rețelele de suport din jurul dvs., chiar și depresia severă este o condiție foarte tratabilă.Dar indiferent de ce, luați lucrurile în mâinile voastre și luați măsuri dacă sunteți deprimat.

Pași

Partea 1 din 4:
Cum să diagnosticați și să tratați depresia
  1. Imagine intitulată face față depresiei Pasul 1
1. Căutați semne de depresie. Dacă nu ați căutat deja ajutor pentru depresia dvs., este vital să faceți acest lucru și nu încercați să treceți singuri. Există multe simptome comune asociate depresiei. Dacă identificați cu una sau mai multe dintre cele enumerate mai jos, solicitați sfatul medicului dumneavoastră. Semnele de depresie includ:
  • O incapacitate de a funcționa în mod normal în viața de zi cu zi.
  • Sentimente de singurătate și pierderea relațiilor cu prietenii.
  • Incapacitatea de a vă bucura de activități pe care le-ați iubit odată, cum ar fi citirea, jucând jocuri video, desen, etc.
  • Letargie, oboseală, și sentimentul că a face lucrurile ia o mulțime de energie ta.
  • Tristețe persistentă, inclusiv potrivirea plânsului fie necontrolat, fie dezactivată cu ușurință, sentimente de anxietate sau goliciune.
  • Senzație de albastru, trist și în jos în mod consecvent pe o perioadă de cel puțin două săptămâni.
  • Sentimente de lipsă de valoare, auto-vina și lipsa de stima de sine.
  • Dormind un mare sau mai puțin decât de obicei sau se confruntă cu insomnie.
  • Creșterea neobișnuită în greutate sau pierderea pierderii, supraalimentarea sau pierderea apetitului.
  • Găsirea gândirii sau a gândirii concentrare dificil, "Foggy" gândirea, incapacitatea de a lua decizii clare sau uitare.
  • Pesimism, Sau senzație de sens că viața este fără speranță, inutilă și inutilă. Acest lucru poate duce chiar la un sentiment de amorțeală.
  • Dureri de corp, crampe, probleme digestive, dureri de cap și alte dureri care nu dispar cu medicamente sau tratament. Acestea pot apărea "fără nici un motiv".
  • Fiind iritabil sau neliniștit o mare parte din timp.
  • Gândurile de sinucidere, Gânduri despre moarte sau încercări de sinucidere.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 2
    2. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră. Doctorul dumneavoastră explorează cauzele medicale posibile în spatele depresiei dvs. Unele depresie rezultă din sau este un efect secundar al condițiilor medicale sau de tratament pentru alte afecțiuni medicale. În unele cazuri, condițiile medicale pot imita depresia. Este important ca medicul dumneavoastră să identifice orice cauze fizice pentru depresie care necesită tratamente specifice sau pentru a elimina alte motive pentru starea dvs. Condiții medicale comune care ar putea declanșa depresia includ:
  • Deficiențe de vitamine sau minerale, în special pentru persoanele pe diete restrictive. Vitaminele B sunt asociate cu depresia, deși nu este clar dacă nivelurile mai scăzute ale vitaminelor B (în special B12) cauzează sau sunt cauzate de depresie. În plus, multe cercetări noi au ajuns la lumină asupra vitaminei D fiind un puternic regulator de sănătate mintală.Oricum, dacă știți că vitamina și intrarea minerală nu este optimă, fixarea este un prim pas important.
  • Problemele tiroidiene, dezechilibre hormonale (inclusiv pre-menstruale) sau boli.
  • Medicamente. Efectele secundare ale unor medicamente includ depresia. Citiți etichetele de avertizare și discutați cu medicul dumneavoastră despre orice preocupare pe care ați putea avea.
  • CO-existente boli. Depresia însoțește adesea tulburările de anxietate (de exemplu, tulburarea de primejdie post-traumatică, TOC, fobia socială etc.), abuz de alcool și substanțe, boli de inimă, accident vascular cerebral, cancer, HIV / SIDA, Diabet, și boala Parkinson. Aceste boli pot preceda, cauza sau pot fi o consecință a depresiei.
  • Condiții medicale care sunt specifice femeilor, inclusiv depresiei postpartum ( "Blues Blues"), sindromul premenstrual (PMS) sau tulburarea disforică premenstruală (PMDD).
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 7
    3. Depresia cercetării pentru a obține o înțelegere completă. Aflați ce puteți despre depresie. Suplimentarea cunoștințelor despre starea dvs. vă va permite să o depășiți. Cunoașterea este o modalitate importantă de a vă asigura că depresia este reală că este o preocupare de a fi tratată cu seriozitate și că există multe modalități de ao înfrânge. O înțelegere mai largă a depresiei va ajuta la atenuarea unora dintre dvs temerile și îngrijorări. De asemenea, vă va oferi multe instrumente pentru a încerca singur.
  • Vizitați biblioteca locală și împrumutați cărți despre depresie, anxietate și fericire. Uită-te în psihologia, auto-ajutorul, terapia și secțiunile medicale. Pentru tineret, întrebați despre cărți scrise în mod specific pentru adolescenți și copii. De asemenea, puteți să vă uitați la licitațiile online sau pe site-urile de cărți pentru cărți accesibile despre depresie.
  • Vizitați resursele online de încredere care au articole și alte resurse Ajutați-vă mai multe despre depresie. Institutele guvernamentale și naționale înființate pentru tratamentul sănătății mintale sunt surse de informații fiabile. De exemplu, în Australia, verificați inițiativa de depresie națională albastră - în Noua Zeelandă, consultați site-ul de depresie al Guvernului Noua Zeelandă - în Canada, verificați site-ul guvernului privind depresia - în SUA, verificați CDC sau NiMH. Există multe alte resurse bune disponibile online. Doar asigurați-vă că verificați încrederea lor.
  • Ajutarea recuperării de la depresie prin citire este menționată ca "biblioterapie." Dacă sunteți suficient de motivat pentru a lua această cale de recuperare, poate fi foarte benefică. Această metodă pare a fi potrivită pentru persoanele care întotdeauna se întorc la cercetare ca o modalitate de a răspunde la tot ce se confruntă în viață.
  • Utilizați cunoștințele mai profunde pentru a educa pe alții în jurul vostru cu privire la ceea ce treceți. Acesta poate ajuta la îndepărtarea comentariilor ciudate sau nesatisfăcătoare dacă puteți împărtăși imaginea și faptele mai mari despre depresie.
  • Imaginea intitulată devine mai puternică etapă emoțională 30
    4. Încercați să vorbiți Terapia. Una dintre cele mai utile soluții pentru depresia dvs. este întâlnirea cu un terapeut de sănătate mintală pentru psihoterapie. Există o serie de opțiuni de tratament de psihoterapie, iar fiecare terapeut va avea propriul stil unic. Veți avea șansa cea mai bună de a avea succes în terapie dacă vă simțiți confortabil cu terapeutul dvs. Consultați un număr de furnizori înainte de a selecta unul cu care lucrați. Trei dintre cele mai eficiente abordări terapeutice bazate pe dovezi pentru depresie includ:
  • Terapia comportamentală cognitivă implică terapeutul și pacientul care lucrează împreună pentru a sublinia, provoca și schimba modelele de gândire negative. Sa dovedit a fi la fel de sau mai eficient ca un tratament acut (tratament pentru depresie severă, dar nu cronică) decât medicamentele antidepresive și chiar oferă celor care primesc protecția IT împotriva recidivei.
  • Terapia comportamentală dialectică, o formă de CBT, vizează comportamente nesănătoase sau perturbatoare și învață abilitățile necesare pentru a deveni mai adaptabile la situațiile stresante în viitor. Această formă de terapie este utilă pentru depresia rezistentă la tratament..
  • Psihoterapia interpersonală este un tratament empiric la empiric pentru tulburări de dispoziție care se concentrează asupra modului în care simptomele depresiei afectează relațiile interpersonale ale unui individ. Terapia interpersonală este cea mai eficientă cu forme ușoare până la moderate de depresie.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 5
    5. Ia în considerare luarea de medicamente pe bază de rețetă. Mulți medici vor prescrie medicamente. Puneți întrebări despre medicamentele pe care le luați, inclusiv durata și efectele secundare. Asigurați-vă că raportați la medicul dumneavoastră pe orice observație nu se simte corect sau dacă vă confruntați cu efecte secundare. Este posibil să aveți nevoie să aveți o schimbare de dozare sau să treceți la altul medicament.
  • Dacă nu doriți să luați antidepresive, faceți acest lucru clar la medicul dumneavoastră. Faceți-vă cercetările în prealabil pentru a discuta opțiuni alternative, deoarece va trebui să vă convingeți medicul că aveți capacitatea de a lucra activ la modelele de gândire depresive fără ajutorul medicamentelor.
  • Dacă nu doriți să luați medicamente pe bază de rețetă, este posibil să doriți să căutați alternative la antidepresive. Wotul lui Sf John este un remediu popular de bază pe bază de plante pentru depresie ușoară care conține ingredientul activ Hypericum perforatum. Wotul lui Sf John nu trebuie luat cu alte medicamente antidepresive, deoarece poate duce la sindromul serotoninei. Unele efecte ale sindromului serotoninei includ tremurând, confuzie, convulsii și / sau febră mare. Poate fi fatal dacă este lăsat netratat - dacă credeți că ați experimentat sindromul serotoninei, sunați-vă imediat medicul sau vizitați un spital imediat.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 16
    6. Încercați terapii alternative sau remedii. Investighează potențialul terapiilor alternative, cum ar fi terapia de artă și acupunctura. În legătură cu alte opțiuni de vindecare pe care le-ați făcut, acestea pot ajuta uneori să vă restabiliți echilibrul emoțional. Este important să găsiți un practicant respectat în orice terapie alternativă și să nu fiți surprinși dacă întâlniți rezistență de la unii practicieni medicali la orice dependență de terapii alternative.
  • Muzica este o formă de terapie de auto-ajutorare, care este cunoscută pentru a schimba starea de spirit. Alegeți muzică care vă îmbunătățește starea de spirit. Dacă trebuie să ascultați muzică tristă, treceți la mai multe muzică optimă după câteva melodii.
  • Terapia de artă este o altă practică alternativă comună pentru depresie. Trageți, vopsiți sau creați modele care dezlănțuiesc sentimentele pe o pânză sau hârtie. Există terapeuți de artă calificați care vă pot ajuta dacă este necesar.
  • Terapia PET poate ajuta. Animalele de companie împiedică un sentiment de izolare, ei nu judecă, iar studiile au dovedit că induc un sentiment de bunăstare la persoanele care sunt deprimate. Chiar dacă nu dețineți un animal de companie, încercați să obțineți acces la altcineva în mod regulat și să petreceți timp cu ei.
  • Partea 2 din 4:
    Cum se schimbă modificările stilului de viață
    1. Imagine intitulată face față depresiei Pasul 10
    1
    Somn ușor. Somnul este esențial pentru un corp sănătos, echilibrat. Lipsa somnului poate agrava gândirea negativă și devine cu ușurință un ciclu vicios prin care gândurile dvs. negative vă împiedică și dezactivați capacitatea dvs. de a obține suficient somn. Trezirea nereprezentată și senzația de oboseală este o plângere comună în timpul depresiei, iar chiar și prea mult somn poate lăsa persoane deprimate să se simtă obosit.
    • Ruperea acestui ciclu necesită aplicarea unei rutine stricte de somn din aceeași perioadă de culcare și de trezire în fiecare zi, evitând cofeina și alcoolul, fără a exercita cu trei ore înainte de pat, îndepărtând orice distracție din dormitorul dvs. și păstrarea camerei la o temperatură adecvată.
    • Citit Cum să adormi Pentru mai mult ajutor. Nu va fi ușor de rupere un ciclu de somn deranjat și multe lucruri vă pot face să recidivați înapoi în insomnie sau nopți priveliști, deci este important să fii vigilent în legătură cu păstrarea unei rutine, precum și să vă iertați când nu puteți dormi.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 11
    2
    Exercițiu. Un studiu recent a arătat că exercițiul este la fel de eficient ca Zoloft (un inhibitor selectiv de recaptare a serotoninei sau SSRI) în tratarea depresiei. Exercițiul eliberează o substanță chimică anti-depresivă naturală în creierul dvs. și vă face să faceți ceva activ. Începeți mici cu o plimbare simplă la magazinul local sau în jurul blocului, sau la poarta dvs. de grădină ar putea fi calea de a începe. Treceți treptat până la o rutină care se potrivește cu nevoile și bucuria dvs.
  • Căutați prieteni sau sesiuni de exerciții de grup, deoarece având un partener vă va păstra mai mult motivat. De asemenea, puteți căuta activități care vă vor permite să eliberați unele dintre emoțiile care pot fi construite, cum ar fi Kickboxing.
  • Redarea sportului este o modalitate excelentă de a obține exerciții regulate, rămâneți ocupat, concentrați-vă pe auto-îmbunătățire și întâlniți oameni noi. Unele studii au constatat că persoanele care participă la sport au ceva mai puține simptome de depresie. Alegeți un sport care este obositor pentru a liniștea chatter-ul în mintea voastră și vă va lăsa să vă simțiți să vă plimbați - pur și simplu nu exagerați. Alăturați-vă unei echipe sau unei clase în zona dvs. și vă angajați să arătați cât mai multe dintre aceste întâlniri posibil, chiar dacă nu vă simțiți ca să mergeți câteva zile.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 12
    3
    Mânca sănătos. Reduceți aportul de zahăr, sirop de porumb cu fructoză mare, fast-food și alimente prelucrate. Mâncați mai multe fructe, legume și alimente întregi. Beți multă apă și faceți câteva cercetări privind alimentele care se spune că vă îmbunătățește starea de spirit și bunăstarea. Îmbunătățirea dietei poate fi un proiect pozitiv pentru a vă menține constructiv ocupat și concentrat atunci când lucrați prin depresia dvs. În plus, multe alimente sănătoase sunt eficiente la îmbunătățirea stării de spirit.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 13
    4. Restabiliți orice neglijat îngrijirea. Poate fi ușor să vă lăsați să mergeți când deprimați și să nu acordați atenție aspectului și îmbrăcămintei. Reintroducerea atenției zilnice la îngrijire vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit și să vă dați un sentiment de bunăstare. Obțineți o nouă tunsoare sau haine noi ca parte a vechim-vă. Și se concentrează pe părțile pe care le iubiți despre tine în loc să vă frați peste ceea ce nu vă place.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 14
    5. Mențineți o rețea de sprijin bun. Sprijin de la oameni care iubesc și îngrijesc despre tine este o parte importantă a procesului de vindecare. Spuneți oamenilor că aveți încredere că sunteți deprimați și veți aprecia înțelegerea lor și simpatie. Este mult mai greu ca oamenii să vă ajute dacă sunteți secret și faceți lucruri care par inexplicabile ciudate. Știind că va ajuta oamenii să facă indemnizații și să vă sprijine cât mai bine pot.
  • Fiți dispuși să fiți cinstiți cu privire la iritabilitatea dvs. și comportamentul reclusiv cu cei pe care îi faceți încredere. Ei trebuie să știe că nu este personal, dar că ai nevoie de spațiu sau de timp în fiecare moment și apoi.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 15
    6. Fi în jurul oamenilor pozitivi. Discutați cu prietenii, familia și colegii care vă fac să vă simțiți bine și care sunt bine să fii în jur. Petreceți timp cu oamenii care văd lumea într-un mod pozitiv și le cere să-și împărtășească viziunile, ideile și se apropie viața cu dvs. Majoritatea oamenilor pozitivi vor fi mai mult decât fericiți să dezvăluie lucrurile care îi ajută să păstreze optimul și fericit despre viața lor. Aflați de la ei.
  • Amintiți-vă că Mizery iubește compania. Poate fi incredibil de greu de a ține departe de oamenii negativi ca în jos și de ieșire ca simțiți, dar faceți tot ce este mai bun pentru a le evita. Nu veți mai face nici o favoare prin confirmarea temerilor celuilalt, că restul lumii este teribil.
  • Partea 3 din 4:
    Cum să vă schimbați comportamentul
    1. Imaginea intitulată devine mai puternică etapă emoțională 34
    1. Țineți ocupat. Fiind ocupat este o modalitate de a preveni gândurile negative să meargă în mod repetat în jurul capului. Pentru persoanele depresive, primul pas este adesea cel mai greu, așa că făcându-vă că lucrurile pot fi o mare diferență în ziua ta și a început să începi.
    • Angajați-vă în A Hobby vă place sau credeți că vă veți bucura. Scufundați-vă în ea. Nu trebuie să fie scump sau dificil. Atâta timp cât este interesant, va servi scopului.
    • Îngrijire de animale de companie. Rutina implicată în animalele de companie care trebuie să fie hrănită, îngrijită și jucată cu poate fi foarte satisfăcătoare pentru o persoană deprimată. Acest lucru este în special așa că animalele de companie nu oferă un sentiment de judecată, ci doar returnați dragostea și acceptarea.
    • Introduceți structura în viața dvs. de zi cu zi. Faceți un program de ce să faceți în fiecare zi, indiferent cât de mundane și, treptat, extindeți acest lucru pe măsură ce începeți să vă simțiți mai bine. Nu contează dacă lucrați sau nu. Un program poate pune o anumită direcție înapoi într-o zi care altfel ar putea să se simtă goală sau fără țintă.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 17
    2. Faceți lucruri distractive și tratați-vă. Simțiți-vă în jos feedurile pe sine și în curând devine o captură-22 când vă convingeți că nu meritați să vă bucurați de nimic. Antidotul este de a face lucruri pe care le-ați bucurat sau care sunt distractive pentru oamenii din jurul vostru - "un lucru distractiv o zi pentru a păstra blues la bay."
  • Ca și în cazul în care orice altceva, faceți acest lucru treptat. Un lucru distractiv pe zi, cum ar fi vizionarea unei comedie iubită sau a citirii unei cărți amuzante vă poate oferi un sentiment de distracție pentru o vreme.
  • Faceți timp să râdeți mai mult. Acest lucru poate viziona skit-uri de comedie sau emisiuni TV care vă fac să râdeți și să învățați cum să vă bucurați de momente mai mult.
  • Programați evenimente pozitive în viața voastră. Ieșiți la cină, filme sau pentru o plimbare cu prietenii.
  • Ia-o încet. Dacă vă bucurați să vă bucurați gradinarit, Plantați o singură plantă. Dacă obișnuiți să vă bucurați de o plimbare lungă, faceți una scurtă. Construi treptat până la experiențe mai plăcute.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 8
    3
    Începeți un jurnal din călătoria voastră prin depresia voastră. Documentați sentimentele dvs. undeva personale și complet private. Acesta va fi locul în care ați dezamăgit gândurile cele mai întunecate - nu au fost blocate - pentru că nu aveți nevoie să vă faceți griji că oricine vă va judeca pentru ei. Un jurnal poate deveni colaboratorul dvs. în lupta împotriva depresiei dvs., deoarece vă oferă în cele din urmă dovada de ceea ce vă îmbunătățește starea de spirit, precum și ceea ce îl aduce în jos. Încercați să scrieți zilnic, dacă este posibil.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 18
    4. Ajută pe alții. Aceasta poate fi o modalitate bună de a vă deplasa prin depresia dvs. odată ce este mai bine sub control și este adesea o tehnică ideală de utilizat atunci când vindecarea dvs. pare să aibă temporar plăci. Ajutând alți oameni care trec prin greutăți vă îndepărtează concentrarea față de tine și pe alții, care poate fi bună dacă sunteți predispus la prea multă introspecție.
  • Nu exagerați voluntariat. Dacă vă implicați în lucrările de caritate sau voluntar și vă simțiți epuizați sau consumați, acesta este un semn pe care îl depășiți sau nu este posibil să nu fiți gata să ajutați încă alții încă. Nu înseamnă că nu vei putea face asta, dar înseamnă că ai grijă de tine în primul rând.
  • Partea 4 din 4:
    Cum să vă schimbați modelele de gândire negative
    1. Imagine intitulată face față depresiei Pasul 4
    1. Gândiți-vă la el ca o călătorie spre wellness. Depresia se poate simți nesfârșită când letargia preia și totul pare prea greu. Din acest motiv, este important să vedem să vă apropiați bine ca o călătorie de pași treptați, mai degrabă decât ceva cu un tratament instant. Vor fi momente în care determinarea dvs. este provocată de auto-interogatoriu și disperare, dar acest lucru este exact când trebuie să faceți tot posibilul pentru a evita ființa "deprimat de a fi deprimat!" Aici sunt modalități bune de a începe:
    • Denumiți-vă fiara. Winston Churchill și-a numit depresia "caine negru." Transformându-l într-un animal de companie, el a făcut o situație dificilă într-una controlabilă. În numire, faceți o condiție și nu o definiție a cine sunteți. Poți spune ceva "Câinele meu negru mă face să mă simt iritabil astăzi," în loc să spui "Sunt întotdeauna un no-hopper iritabil."
    • Găsiți un model de rol. Cred că ești singur în a fi deprimat? Du-te la bibliotecă și scoateți cinci biografii. Este foarte probabil ca cel puțin unul dintre acei oameni de înaltă calitate să sufere de depresie. Faceți o mică cercetare online pentru a găsi oameni celebri care au depășit depresia. Citiți despre mulți celebritati care își dezvăluie bătăliile cu depresie. Citiți povestile lor. Luați inima în faptul că există alții care au depășit depresia și acum aveți beneficiul experiențelor lor de a atrage de asemenea!
    • Fii delicat cu tine insuti. Viața nu este o rasă sau o competiție. Realitatea este că contează, aveți o valoare mare ca o persoană, și faceți lucrurile mai greu pentru tine este asemănător cu voi înșivă. Evitați obsedația despre depresia dvs. sau creați un altar pentru a se ascunde în spatele când lucrurile par a fi greu. Buclele de feedback de lipsă de speranță și disperare creată prin faptul că sunteți supărat pe dvs. pentru a fi deprimat vă va aprofunda disperarea. Du-te înapoi pentru a-ți numi fiara și a-l separa de cine ești. Acceptați că călătoria spre wellness este o chestiune de pași pentru copii.
    • Listează lucrurile care vă deranjează in afara din depresia ta. Ar putea fi facturi neplătite, o lipsă de vacanțe sau o slujbă dură. Într-o altă coloană, scrieți câteva lucruri practice pe care le credeți că puteți face pentru a face față lucrurilor care vă deranjează. De exemplu, găsiți modalități de a plăti aceste facturi, planificați o vacanță și de a afla cum să obțineți un nou loc de muncă.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 19
    2. Să înțeleagă importanța depășirii gândirii negative. Acesta este un aspect vital de lucru prin depresie. Persoanele deprimate tind să aibă ceea ce se referă la Aaron Beck la ca un "Procesarea informațiilor părtinitoare." Acest lucru se referă la tendința de a se auto-selecționa punctele de vedere distorsionate și negative ale tuturor lucrurilor, înghițind și depresia.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 20
    3
    Schimbați-vă gândirea. Ca parte a progresului, recunoașterea și înfrângerea modelelor de gândire negative este un aspect foarte important pentru a se concentra asupra. Terapia comportamentală cognitivă, psihoterapia sau alte forme de terapie psihologică sunt utile atunci când dezvăluiți gândirea negativă și stabilirea modelelor de gândire care vă sprijină stima de sine și de a vă mări încredere în sine. În timp ce este mai bine să citiți în această zonă și să discutați cu cineva calificat pentru a vă ajuta să vă îndrumați prin modalitățile de a vă schimba gândirea, există câteva lucruri importante care trebuie păstrate în minte.
  • Recunoașteți sentimentul că va trece. Acesta poate fi un pas foarte dificil, dar este vital pentru că vă ajută să începeți să executând gândurile de speranță.
  • Listează toate punctele tale bune. Când sunteți deprimat, este ușor să subestimați lucrurile pozitive despre dvs. Întoarceți-vă acest lucru prin afișarea tot ceea ce este bun despre dvs. Includeți realizările din trecut și speranțele pentru viitor, cu toate acestea putine sau aleatoare pot părea. Dacă nu puteți scrie această listă, aveți un prieten de încredere sau un membru al familiei pentru dvs. Aceasta este o listă care să păstreze clădirea pe măsură ce lucrați prin depresia dvs. Acceptarea de sine este o parte vitală a recuperării de la depresie, deoarece recunoașteți că există lucruri bune despre dvs., dar și că aveți provocări pentru a depăși. Acest lucru vă va ajuta să vă opriți să vă judecați mai aspru decât oricine altcineva.
  • Ia decizii, oricât de mici și acționează asupra lor. Din nou, în timp ce acest lucru este foarte greu de făcut în timpul depresiei, este un element vital în ceea ce privește sentimentul de neputință care tinde să copleșească persoanele depresive. Deciziile mici, cum ar fi ieșirea din pat, apelând prieteni sau curățați bucătăria adăugată. Odată ce acționați asupra lor, ei devin realizări.
  • Aflați cum să înlocuiți defect sau gandire negativa concentrându-se pe ea. Puneți întrebări precum: Presupun că cel mai rău? Mă condamnam pentru că sa întâmplat ceva rău? M-am concentrat asupra slăbiciunilor mele, mai degrabă decât pe punctele mele forte?Este util să organizați gândirea negativă într-o singură coloană și o raționalizare într-o altă coloană, astfel încât să vă puteți confrunta și să anulezi gândirea negativă. Într-o coloană puteți scrie gândul: "sunt un esec," și în cealaltă provocați acest gând cu: "am facut o greseala. Am făcut greșeli în trecut și lucrurile s-au dovedit bine. De asemenea, am avut multe triumfuri."
  • Învăța Asertivitate Tehnici Odată ce ați contestat aspectele mai grele ale proceselor dvs. de gândire negative. Tehnicile asertive vă vor permite să găsiți o cale să vă ridicați pentru a vă asigura sentimentele de furie, frică sau neputință. Știind cum să vă afirmați că este o parte importantă de a nu se întoarce în modele depresive în viitor.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 21
    4. Căutați binele. Stați înapoi și încercați să găsiți binele în viața voastră. Orice ar fi, este ceva ce merită găsit. Reveniți în mod regulat la această listă și continuați să îl actualizați. În recuperarea inițială, ar putea avea unul sau două lucruri cum ar fi "casa mea" sau "sotul meu." De-a lungul timpului, ar trebui să crească în timp ce începeți să experimentați din nou partea mai veselă a vieții.
  • Înlocuiți gândurile nefericite cu amintiri despre vremurile mai fericite. Sunteți întotdeauna în controlul asupra a ceea ce vă gândiți. Faceți alegerea de a prefera amintirile pozitive și mai fericite asupra gândurilor nefericite.
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 22
    5. Schimbați modul în care vorbiți. Modificați limba pe care o utilizați pentru a vă ajuta să vă uitați mai mult la lucrurile mai pozitive. Spunand "macar...," Acest lucru transformă un negativ într-un pozitiv. Alte exemple includ mai degrabă decât regretarea unui lucru și senzație de eșec, întrebați-vă, "Ce am învățat din asta?"
  • Imagine intitulată face față depresiei Pasul 29
    6. Acceptați că depresia se poate întoarce. Odată ce ați afectat depresia, vulnerabilitatea dvs. la ea poate însemna că are șanse mai mari de a vă întoarce în viața dvs. dacă nu vă gestionați cauzele. Recunoașteți semnele de avertizare și luați acțiuni constructive pentru a face față mai devreme înainte de începerea acestuia. Scopul de a minimiza impactul și durata acesteia.
  • Dacă credeți că depresia vă întoarce, vorbiți imediat cu medicul, psihiatrul sau terapeutul dvs. pentru a începe tratamentul.
  • sfaturi

    Țineți întotdeauna ocupați sau faceți ceva pozitiv. Stând singur, sau gândindu-se la toate evenimentele rele din viața voastră, fără a le exprima pe cineva, va face ca depresia voastră să se înrăutățească.
  • Evitați să vă comparați cu alte persoane.
  • Au împrejurimi frumoase. Îndepărtați lucrurile din viața voastră care vă deranjează sau vă aduceți jos. Ar putea fi la fel de simplă ca îndepărtarea aglomerației sau ca fiind complexă ca redecorarea. Luminați o cameră întunecată sau lăsați-o în aer mai proaspăt. Lăsați o parte din lumea exterioară să vă scoată viața interioară.
  • Dacă consilierul pe care îl vedeți nu ajută, încercați unul diferit.Poate dura ceva timp pentru a găsi pe cineva care este potrivit pentru nevoile dvs. specifice.Căutați pe cineva care se specializează în zona dvs. de problemă.
  • Dacă găsiți o terapie puțin ciudată, încercați să vă vedeți terapeutul ca o rudă non-judecată sau un prieten pe care vă puteți descărca toate sentimentele fără a reveni la niciun comentariu negativ. Ești bine să deschidă gânduri unei alte persoane, iar dacă nu găsiți acea persoană printre cercul de prieteni sau în familia ta, un terapeut este un înlocuitor solid și confidențial.
  • Uneori nu se conectează cu terapeutul dvs. poate fi un lucru bun. Ar putea fi, de fapt, că terapeutul tău vă spune lucruri pe care nu doriți să le auziți sau să proiectați lucruri despre tine că nu vă place prea mult.
  • Scrieți un obiectiv simplu, dar semnificativ pe care doriți să îl atingeți astăzi și să vă concentrați asupra facerii acestuia, în ciuda cotelor. Recompensa și iertați-vă.
  • Lăsați familia și chiar prietenii apropiați. S-ar putea să vă simțiți jenat, la început, dar ascunderea depresiei dvs. de la cei care vă interesează că vă puteți jefui de un sistem de asistență valoroasă. S-ar putea să fiți surprins de câți oameni înțeleg ce treceți.
  • Rugați-vă și mergeți la locul oriunde veți găsi pacea. Fie o biserică, templu, moschee sau orice alt loc.
  • Hrăniți două sau trei dintre plantele dvs. preferate, urmăriți-le să crească.
  • Rămâneți în zone bine iluminate, stați la soare timp de zece minute, dacă locuiți în cazul în care vremea este cea mai mare parte sumbră, atleast iese pentru o suflare de aer proaspăt.
  • Păstrați flori roșii în dormitorul dvs. și păstrați-l dezordine, vă va ridica.
  • Dacă nu aveți nimic de a rămâne ocupat, cooperează cu alții. Ajutându-vă familia sau vecinii voștri să vă aducă pace.
  • Dacă cineva îți spune "doar treceți peste el", Ele sunt prea toxice pentru tine în acest moment. Ei vor face doar lucrurile mai rău.
  • Provocați-vă să fiți recunoscători de 21 de zile. Spuneți-i oamenilor că vă întâlniți cât de recunoscător sunteți ---! Că sunteți în viață, că aveți o casă, haine de purtat, mâncare pentru a mânca etc.
  • Nu vă atașați la toate gândurile negative care vin în mintea voastră. Țineți cont de faptul că sunteți a "persoana speciala" catre cineva. S-ar putea să vă gândiți că este fără speranță pentru ca tu să faci, să acționezi sau să trăiești, dar tu ești motivul pentru a pune un zâmbet pe fața oamenilor.
  • Obțineți un hobby. De exemplu, învățați să jucați o chitară, luați cursuri de dans sau lecții de cântat sau orice altceva. Ține minte mintea ocupată cu gânduri fericite.
  • Dacă începeți să aveți gânduri de sinucidere, spuneți-i pe cineva imediat! Îți pot spune peste o sută de lucruri uimitoare despre tine, toate fiind motivele să nu-ți sfârșești viața.
  • Evitați să mergeți la locuri înconjurate de toxice, oameni care te fac să te simți în jos.
  • Vorbind cu prietenii sau familia poate ameliora unele dintre ceea ce treceți. Acestea ar putea avea, de asemenea, modalități suplimentare de a vă ajuta.
  • Avertizări

    Lăsând depresia să meargă netratată în speranța că timpul va dispărea este cel mai rău lucru posibil de făcut. Cu cât mergi mai mult, fără a obține ajutor, cu atât mai rău depresia va deveni. Cele mai multe, dacă nu toate tipurile de depresie, se vor intensifica pur și simplu în timp. Dacă vă dați seama că ați putea fi sau sunteți cu siguranță suferă de depresie, obțineți imediat ajutor.
  • Când găsiți o persoană care vă ajută cu depresia, cereți întotdeauna să vă vedeți calificările și să înțelegeți diferențele dintre diferitele tipuri de terapeuți. Dacă un tip de terapie nu vă potrivește, este posibil să trebuiască să schimbați fie terapeutul, fie tipul de terapie - continuați să încercați până când ceva se întâmplă pentru dvs.
  • Depresia poate duce adesea la vătămarea în sine și la sinucidere. Amintiți-vă toate punctele de vânzare și alegerile pozitive disponibile, cum ar fi vorbirea cu oamenii, obținerea de sprijin și căutarea unui ajutor profesional.
  • Doar pentru că aveți un simptom nu înseamnă că aveți depresie plină. Nu te sperie peste ceva. Dacă aveți vreo preocupare, cel mai bun lucru de făcut ar fi să discutați cu un profesionist medical care este instruit să se ocupe de aceste probleme.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar