Cum să fii optimist

Este sticla dvs. pe jumătate goală sau jumătate plină? Cum răspundeți la această întrebare vă poate reflecta perspectiva asupra vieții, atitudinea față de tine și dacă sunteți optimist sau pesimist - și chiar vă poate afecta sănătatea..Fiecare viață are suisuri și coborâșuri, dar a avut o perspectivă optimistă asupra vieții au un efect pozitiv semnificativ asupra calității vieții, cum ar fi bunăstarea mentală și fizică. Optimismul este, de asemenea, considerat o componentă cheie în gestionarea stresului. Optimismul nu înseamnă ignorarea lucrurilor dure sau provocatoare din viață, dar înseamnă schimbarea modului în care vă apropiați de ele. Dacă ați avut întotdeauna o viziune asupra lumii pesimiste, poate fi dificil să vă re-orientați perspectiva, dar este posibil să evidențiem pozitivul în viața voastră cu puțină răbdare și mentalitate.

Pași

Partea 1 din 2:
Învățați să vă îmbrățișezi emoțiile
  1. Imaginea intitulată este pasul optimist 1
1. Recunoașteți binele și răul din viața voastră și examinați cum ați fost afectați de fiecare. Optimismul nu înseamnă că trebuie să te simți "fericit" tot timpul. De fapt, încercarea de a forța sentimentele de fericire în timpul experiențelor potențial traumatice pot fi nesănătoase. În schimb, acordați-vă la întreaga gamă de emoții din viața voastră, acceptând că sentimentele negative, precum și pozitive sunt o parte naturală a experienței umane. Încercarea de a reprima un anumit tip de emoție poate provoca suferință emoțională severă. Nu se concentrează mai mult pe un tip de emoție decât pe celălalt vă poate ajuta să deveniți mai adaptabil și mai proactiv în situațiile viitoare neașteptate. Acest lucru vă va mări capacitatea de a fi optimist și rezistent în fața incertitudinii.
  • Sentimentele negative pot deveni un obicei condiționat de-a lungul timpului. Evitați vina pentru emoții și asociații negative. Vina este nefolositoare pentru că nu așteaptă cu nerăbdare cum puteți crește - se pare înapoi la ceea ce sa întâmplat deja.
  • În schimb, concentrați-vă asupra fiți atenți când apar aceste emoții negative. Un jurnal vă poate ajuta să faceți acest lucru. Notați când întâmpinați sentimente sau gânduri negative, apoi examinați contextele lor și explorați modalități alternative de a le răspunde.
  • De exemplu, imaginați-vă că cineva te taie în trafic. Răspundeți că vă simțiți supărat, văzând cornul dvs. și, probabil, strigând la șofer, chiar dacă nu vă poate auzi. Ai putea scrie în jurnalul tău ce sa întâmplat, cum te-a făcut să te simți și ce răspunsul tău imediat a fost. Nu vă judecați ca "drept" sau "greșit", scrieți doar ce sa întâmplat.
  • Apoi, faceți un pas înapoi și gândiți-vă la ceea ce ați scris. A fost răspunsul dvs. în conformitate cu valorile dvs. și tipul de persoană pe care doriți să o fiți? Dacă nu, ce ați putea face diferit? Ce credeți că ați răspuns cu adevărat? De exemplu, poate că nu erați cu adevărat supărați de șofer - poate că ați avut o zi stresantă și ați permis stresul dvs. să explodeze pe acea persoană.
  • Așteptăm cu nerăbdare când scrieți aceste intrări. Nu le folosiți la fel ca un loc de a vorbi în sentimente negative. Gândiți-vă la ceea ce puteți învăța din experiență. Ce puteți folosi pentru a crește ca persoană? Puteți utiliza această experiență pentru a informa alte experiențe? Dacă întâmpinați o situație similară data viitoare, cum ați putea răspunde într-un mod care este în concordanță cu valorile dvs? De exemplu, mi-a dat seama că ați răspuns cu furie din cauza zilei voastre stresante vă poate ajuta să vă dați seama că toată lumea face greșeli și vă încurajează să vă simțiți mai empatici cu alți oameni, data viitoare când cineva își arată mânia spre tine. Având o idee pre-existentă despre cum tu vrei Pentru a răspunde la situațiile negative vă poate ajuta și în momentele dure.
  • Imaginea intitulată Fii pasul optimist 2
    2. Practicați mintea. Mindfulness este o componentă cheie a optimismului, deoarece vă încurajează să vă concentrați asupra recunoașterii emoțiilor dvs. în acest moment fără să le judecați. Adesea, reacțiile negative apar atunci când încercăm să ne luptăm împotriva sentimentelor noastre sau când ne permitem să devenim atât de orbiți de emoțiile noastre pe care le uităm că putem controla modul în care răspundem la ei. Concentrându-vă pe respirația dvs., acceptând corpul și sentimentele dvs. și învățarea de la emoțiile dvs., mai degrabă decât să le refuzi, vă poate ajuta să vă simțiți confortabil cu dvs., ceea ce este important atunci când apar acele emoții negative.
  • Mentalitatea meditației a fost demonstrat de numeroase studii pentru a ajuta la sentimentele de anxietate și depresie. Poate reprograma de fapt modul în care corpul tău răspunde la stres.
  • Căutați cursuri de meditație în comunitatea dvs. De asemenea, puteți găsi meditații ghidate online, cum ar fi la Centrul de Cercetare de sensibilizare UCLA sau Buddhanet. (Și, bineînțeles, există mai multe tutoriale mari pe .)
  • Nu trebuie să comită o cantitate mare de timp la meditație pentru a vedea efectele sale. Doar câteva minute pe zi vă poate ajuta să deveniți mai conștienți și să vă acceptați emoțiile.
  • Imaginea intitulată Be optimistă Pasul 3
    3. Identificați dacă monologul dvs. interior este un optimist sau pesimist.Monologul nostru interior este un mare indicator al faptului dacă luăm în mod natural o perspectivă pozitivă sau negativă asupra vieții. Acordați atenție monologului dvs. interior pe parcursul unei zile și vedeți dacă oricare dintre următoarele forme de auto-discuție negativă (adică monologul dvs. interior) apare în mod regulat:
  • Poate ajuta la păstrarea a "crezut log" pe parcursul zilei. Notați orice gânduri negative pe care le aveți, apoi veniți cu ceva mai pozitiv că vă puteți concentra pe în schimb.
  • Amplificarea aspectelor negative ale unei situații și filtrarea tuturor celor pozitive.
  • Vina automat pentru orice situație sau eveniment negativ.
  • Anticipând cel mai rău în orice situație dată. Magazinul de cafea de unitate primește comanda dvs. greșit și vă gândiți automat că restul zilei va fi un dezastru.
  • Vedeți lucrurile doar la fel de bune sau rele (cunoscute și sub numele de polarizare). În ochii tăi, nu există teren de mijloc.
  • Imaginea intitulată Be optimistă Pasul 4
    4. Căutați pozitivele din viața voastră. Este important să vă re-orientați monologul dvs. interior pentru a vă concentra pe aspectele pozitive ale fiecăruia dintre voi ca pe o persoană și lumea din jurul vostru. Deși gândirea pozitivă este doar unul dintre pașii spre a deveni un adevărat optimist, efectele gândirii pozitive atât pentru corpul și mintea dvs., pot fi semnificative, cum ar fi:
  • Creșterea duratei de viață a vieții
  • Ratele mai scăzute de depresie
  • Niveluri mai mici de primejdie
  • Îmbunătățirea sistemului imunitar
  • Bunăstarea psihologică și fizică mai bună
  • Risc redus de deces din cauza bolilor cardiovasculare
  • Mai bine abilități de coping în timpul greutăților și orele de stres
  • Image denumită Pasul optimist 5
    5. Amintiți-vă că adevăratul optimism este diferit de optimismul orb. Optimismul orb apare atunci când un individ consideră că nu se poate întâmpla nimic rău. Acest lucru poate duce la overconfidence și naivitate și poate duce la dezamăgire sau chiar la pericol. Adevăratul optimism nu ignoră provocările sau pretinde că sentimentele și experiențele negative nu există. Recunoaște aceste provocări și apoi spune: "Pot lucra prin acestea!"
  • De exemplu, decizia de a merge la skydiving fără a lua vreodată o lecție sau citirea pe această temă, deoarece "totul de lucru" este un exemplu de orb (și periculos!) Optimismul. Nu este realist și nu recunoaște că trebuie să lucrați pentru a depăși obstacolele. O decizie ca aceasta ar putea pune în pericol real.
  • Un adevărat optimist ar privi la skydiving și recunoaște că este un sport complex care necesită o mulțime de măsuri de pregătire și siguranță. Mai degrabă decât să fie descurajată de cantitatea de muncă necesară, un optimist ar stabili un obiectiv ("să învețe la skydive") și apoi să înceapă să lucreze spre el, încrezător că o poate realiza.
  • Imaginea intitulată este pasul optimist 6
    6. Scrieți-vă afirmațiile zilnice pozitive. Scrierea unor declarații scurte ne poate ajuta să credem în potențialul unei acțiuni pe care vrem să le realizăm. Jot în jos câteva afirmații care vă amintesc de ceea ce încercați să vă schimbați modul în care veți vedea lumea. Puneți-le în locuri unde le veți vedea în fiecare zi, cum ar fi oglinda de baie, în interiorul dulapului dvs., pe computerul dvs. și chiar înregistrați la peretele dvs. de duș. Exemple de afirmații pozitive pot fi:
  • "Orice este posibil."
  • "Circumstanțele mele nu mă creez, îmi creez circumstanțele."
  • "Singurul lucru pe care îl pot controla este atitudinea mea față de viață."
  • "Am întotdeauna o alegere."
  • Imaginea intitulată Fiți pasul optimist 7
    7. Evitați să vă comparați cu ceilalți. Este ușor să fii invidios, dar acest lucru poate duce adesea la gândire pur negativă ("Au mai mulți bani decât mine.", "Ea conduce mai repede decât mine."). Amintiți-vă, întotdeauna este cineva care o are mai rău. Evitați comparațiile negative cu alții, concentrându-vă în schimb pe pozitiv. Studiile sugerează că plângerea problemelor de probleme poate fi legată de depresie și anxietate.
  • Practicarea recunoștinței în viața de zi cu zi poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ciclul comparațiilor negative.Scrieți scrisori mulțumesc oamenilor din viața voastră sau spuneți-le în persoană. O atenție pe aceste elemente pozitive din viața ta poate crește dramatic starea de spirit și sentimentele de bunăstare.
  • Spune "mulțumesc" în tăcere la tine cât de curând te trezești dimineața. În timp ce nu trebuie să ai nimic de recunoscător, repetând această mantra vă va pune într-o mentalitate pozitivă.
  • Luați în considerare păstrarea unui jurnal de recunoștință. Cercetările au descoperit că bărbații și femeile care au scris câteva linii în fiecare săptămână despre lucrurile care au avut loc recent că le-au făcut să se simtă recunoscute să se simtă mai optimiste și mai bune despre viața lor în general.
  • Imaginea intitulată Be optimistă Pasul 8
    8. Lucrați la îmbunătățirea perspectivei în 1 sau 2 zone din viața dvs. Pesimismul provine adesea din sentimente de neputință sau lipsă de control. Identificați unul sau două aspecte cheie pe care doriți să le schimbați în viața dvs. și să lucrați la îmbunătățirea acestora. Acest lucru vă va ajuta să vă restabiliți credința în propria putere și abilitatea de a efectua schimbarea în viața de zi cu zi.
  • Vedeți-vă ca o cauză, nu un efect. Optimii sunt cunoscuți pentru tendința lor de a crede că evenimentele sau experiențele negative pot fi depășite de propriile eforturi și abilități.
  • Începeți mici. Nu simți că trebuie să luați totul imediat.
  • Gândirea pozitivă poate duce la rezultate pozitive. Într-un studiu, instruirea jucătorilor de baschet masculin pentru a atribui rezultate pozitive - de exemplu, făcând o aruncare liberă - la capacitatea lor și rezultatele negative la lipsa lor de efort și la îmbunătățirea semnificativă a performanței lor ulterioare.
  • Imaginea intitulată Be optimistă Pasul 9
    9. Zâmbiți cât de des puteți. Studiile au arătat că punerea unui zâmbet vesel pe fața dvs. vă poate face de fapt să vă simțiți mai fericiți și mai optimiști în ceea ce privește prezentul și viitorul.
  • Într-un studiu, subiecții care au fost rugați să dețină un stilou în gura lor (determinând-le să facă mișcările musculare faciale caracteristice unui zâmbet) desene animate pentru a fi mai amuzante decât alte subiecte, chiar dacă nu știau că era doar zâmbetul care a crescut reacția lor. Schimbarea conștientă a mușchilor faciali pentru a reflecta o emoție pozitivă trimite un mesaj similar creierului dvs., ridicându-vă starea de spirit.
  • Partea 2 din 2:
    Creșterea magazinelor de optimism
    1. Imaginea intitulată Be optimistă Pasul 10
    1. Realizați modul în care sunteți conectat cu lumea din jurul vostru. Optimismul nu este ceva care pur și simplu provine din interiorul creierului vostru și emană afară - crește între voi și lumea în care locuiți. Învățați să recunoașteți acele aspecte ale mediului dvs. pe care nu vă mulțumiți și să vă investiți timpul și energia în schimbarea lor.
    • Lucrați spre schimbarea lumii spre mai bine în mod concret, o interacțiune la un moment dat. Acest lucru ar putea lua forma de a adera la o mișcare de justiție socială sau o cauză politică care este importantă pentru dvs.
    • Amintiți-vă, totuși, că există o mulțime de culturi diverse din lume, despre care a ta este doar una. Nu vă prindeți în ideea că cultura sau modul de a face lucrurile este superioară sau singura cale. Îmbrățișând diversitatea din lume și de a lucra pentru a ajuta pe alții în termenii lor să vă pot învăța să vedeți frumusețea și pozitivitatea în multe lucruri.
    • Pe o scară micro, chiar rearanjarea unor lucruri de beton, cum ar fi mobilierul dvs., vă poate ajuta să desfaceți modele vechi, nefolositoare ale comportamentului și vă permit să formați altele noi. Studiile au arătat acest lucru ruperea unui obicei este mai ușor dacă vă schimbați rutinele, deoarece acest lucru activează noi zone ale creierului.
    • Acest lucru merge mână în mână cu învățarea de a accepta și de a lucra cu o gamă largă de emoții, deoarece este imposibil să experimentați cu ceea ce nu trebuie să vă întâlniți niciodată. În loc să încerci să îți administrezi micro-gestionarea emoțiilor trăind în fiecare zi aceleași obiceiuri, experimentați fiecare interacțiune și încercați să găsiți modalități de a îmbunătăți lucrurile despre mediul pe care îl împărțiți cu alții.
    • Construiți obiective și așteptări pentru viitor de la interacțiunile concrete cu alte persoane și mediul înconjurător. În acest sens, puteți evita crearea unor așteptări nerealiste pentru voi și pentru alții.
  • Imaginea intitulată este pasul optimist 11
    2. Încercați să vă gândiți la ceea ce ar fi viața voastră fără pozitiv. Acest exercițiu vine de la cercetători de la Berkeley, care vă recomandă să luați 15 minute o dată pe săptămână pentru a practica. Gândiți-vă la modul în care viața voastră ar fi diferită fără ceva ce vă place sau sunteți recunoscători, vă poate ajuta să cultivați optimismul prin combaterea tendinței naturale de a-și asuma lucrurile bune din viață sunt "dau."Amintiți-vă că suntem norocoși pentru fiecare lucru pozitiv care a avut loc și că aceste lucruri nu erau inevitabile, pot favoriza o atitudine de pozitivitate recunoscătoare.
  • Începeți prin concentrarea asupra unui singur eveniment pozitiv din viața dvs., cum ar fi o realizare, o călătorie sau orice altceva care vă este semnificativă.
  • Amintiți-vă de eveniment și gândiți-vă la circumstanțele care i-au permis să se întâmple.
  • Ia în considerare modalitățile în care aceste circumstanțe ar fi putut fi diferite. De exemplu, s-ar putea să nu fi învățat limba care te-a condus să faci acea călătorie sau nu ai fi putut citi hârtia în ziua în care ai găsit anunțul slujbei pe care o iubești acum.
  • Scrieți toate evenimentele și deciziile posibile care ar fi putut să se ducă în mod diferit și au păstrat acest eveniment pozitiv.
  • Imaginați-vă că viața voastră ar fi dacă acest eveniment nu sa întâmplat. Imaginați-vă ce ați fi lipsit dacă nu ați avut toate celelalte lucruri pozitive care au fost create de acel eveniment.
  • Reveniți la amintirea faptului că evenimentul sa întâmplat. Reflectă asupra pozitivelor pe care le-a adus în viața ta. Voce recunoștință că aceste lucruri, care nu au făcut-o avea să se întâmple, a lucrat pentru a vă aduce această experiență plină de bucurie.
  • Image denumită Pasul optimist 12
    3. Găsiți garniturile de argint. Este tendința umană naturală de a se concentra asupra a ceea ce merge prost în viața noastră, mai degrabă decât ceea ce a mers bine. Contra acest tendință prin examinarea unui eveniment negativ și găsirea "partea luminoasă."Cercetarea a arătat această abilitate de a fi o componentă cheie a optimismului și, de asemenea, ajută la stres, depresie și relațiile dvs. cu ceilalți. Încercați-l timp de zece minute pe zi timp de trei săptămâni și veți fi surprins cât de mult mai optimist ați devenit.
  • Începeți prin listarea a 5 lucruri care vă fac să vă simțiți ca viața dvs. este bună într-un fel astăzi.
  • Apoi, gândiți-vă la un moment în care ceva nu a fost așteptat, sau a provocat durere sau frustrare. Scrieți pe scurt ceea ce a fost această situație.
  • Căutați 3 lucruri despre această situație care vă poate ajuta să vedeți "căptușeala de argint."
  • De exemplu, s-ar putea să fi avut probleme cu mașina care te-au făcut târziu pentru muncă pentru că ai trebuit să princi autobuzul. Aceasta nu este o situație plăcută, dar ați putea lua în considerare următoarele părți luminoase potențiale:
  • Ai întâlnit oameni noi în autobuz că nu interacționezi în mod normal
  • Ai reușit să prindeți autobuzul, ceea ce este mult mai ieftin decât să trebuiască să faceți un taxi pentru a lucra
  • Mașina dvs. este fixată
  • Chiar dacă sunt lucruri mici, asigurați-vă că găsiți cel puțin 3. Acest lucru vă va ajuta să vă practicați în schimbarea interpretării și a răspunsului la evenimente.
  • Imaginea intitulată Fiți pasul optimist 13
    4. Petreceți timp pe activități care vă fac să zâmbiți sau să râdeți. Dă-ți permisiunea de a râde. Lumea este plină de umor: scufundați-vă în ea! Urmăriți comediile TV, participați la o rutină de comedie de stand-up, cumpărați o carte de glumă. Toată lumea are un sentiment diferit de umor, dar concentrați-vă pe găsirea de lucruri care vă fac să râdeți. Ieșiți din calea dvs. pentru a vă face să zâmbiți cel puțin o dată pe zi. Amintiți-vă, râsul este un eliberator de stres natural.
  • Imaginea intitulată este pasul optimist 14
    5. Adoptați un stil de viață sănătos. Optimismul și gândirea pozitivă au fost strâns legate de exerciții fizice și de bunăstare fizică. De fapt, exercițiul sa dovedit a fi un amplificator natural de dispoziție, ajutat de endorfinele produse atunci când vă angajați în activitatea fizică.
  • Să se angajeze într-un fel de activitate fizică de cel puțin trei ori pe săptămână. Activitatea fizică nu trebuie să fie un antrenament la sala de gimnastică. Du-te la o plimbare cu câinele tău. Utilizați scările la locul de muncă în loc de lift. Orice cantitate de mișcare fizică vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit.
  • Limitați substanțele care modifică starea de spirit, cum ar fi medicamentele sau alcoolul. Studiile au găsit legături semnificative între pesimism și abuzul de droguri și / sau alcool.
  • Imaginea intitulată Be optimistă Pasul 15
    6. Înconjurați-vă cu prietenii și familia care vă ușurează starea de spirit. De exemplu, jucați rochia cu copiii dvs. sau mergeți la un concert cu sora dvs. Timpul de petrecere cu alți oameni poate fi adesea o modalitate excelentă de diminuare a izolării și a singurătății, care poate produce sentimente de pesimism sau scepticism.
  • Asigurați-vă că cei din viața voastră sunt oameni pozitivi și de susținere. Nu toată lumea pe care o întâlniți în viață va avea aceeași orientare și așteptări pentru viață ca tine, și asta e în întregime bine. Cu toate acestea, dacă constatați că atitudinile și comportamentele unei alte persoane afectează negativ propria dvs., luați în considerare detașarea de la acea persoană. Oamenii sunt extrem de susceptibili la "contagiune emoțională", în care sentimentele și atitudinile celor din jurul nostru afectează modul în care ne simțim noi. Oamenii negativi vă pot crește nivelul de stres și vă pot îndoi de capacitatea dvs. de a gestiona stresul în moduri sănătoase.
  • Nu vă fie frică să experimentați cu relațiile dvs. Nu știți niciodată dacă cineva, chiar dacă este foarte diferit de tine, poate aduce ceva valoros pentru viața ta. Luați în considerare procesul unui fel de chimie. Este important să găsiți combinația potrivită de oameni pentru a cultiva o perspectivă optimistă față de viitor.
  • O schimbare de dispoziție nu înseamnă o schimbare a personalității. Fiind un optimist nu este același lucru ca fiind un extrovertit. Nu trebuie să fii un extrovert pentru a fi optimist. De fapt, încercând să fii cineva pe care nu te-ai putea lăsa să te simți epuizat și trist, nu optimist.
  • Imaginea intitulată Be optimistă Pasul 16
    7. Fii pozitiv în acțiunile tale față de ceilalți. Optimismul este infecțios. Afișarea pozitivității și a compasiunii în interacțiunea dvs. cu alții nu numai că vă aduce beneficii, poate crea un "efect de ripple", unde alții sunt încurajați să fie pozitivi față de mai mulți oameni. De aceea, activitățile de caritate sau activitățile de voluntariat au fost mult timp asociate ca un factor semnificativ în îmbunătățirea stării de spirit. Fie că cumpără un străin o ceașcă de cafea sau care servește victimelor cutremurului într-o altă țară, pozitivitatea în acțiunile dvs. față de ceilalți se plătește în creșterea optimismului.
  • Lucrările de caritate a fost citată ca un stimulent natural pentru încrederea în sine și stima de sine, care ar putea ajuta la lupta sentimentelor de pesimism sau neajutorare.
  • Servirea sau oferirea altora vă poate face să vă simțiți bine despre contribuția dvs. la lume. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă puteți face contribuțiile dvs. în persoană, mai degrabă decât anonim sau online.
  • Voluntariatul vă poate ajuta să faceți prieteni și contacte noi, înconjurate de o comunitate pozitivă care poate stimula optimismul.
  • Zâmbind la străini este un comportament cultural. De exemplu, cultura americană consideră, în general, la fel de prietenoasă, dar cultura rusă vede cu suspiciune. Simțiți-vă liber să zâmbiți la alții în public, dar să fiți conștienți de faptul că pot avea tradiții diferite decât dumneavoastră și nu vă jigniți dacă nu returnează gestul (sau chiar par deranjați de ea).
  • Imaginea intitulată Be optimistă Pasul 17
    8. Realizați că optimismul este un ciclu. Cu cât angajați mai mult în gândire și acțiune pozitivă, cu atât va fi mai ușor să vă mențineți tendința de optimism în viața de zi cu zi.
  • sfaturi

    Încercați să vă amintiți că validarea poate veni din interior. Nu aveți nevoie neapărat de realizări sau laude pentru a vă dovedi valoarea de sine.
  • Toată lumea are vremuri de slăbiciune.S-ar putea să vă împiedicați uneori și să vă întoarceți în obiceiuri proaste, dar amintiți-vă de sentimentele trecute de optimism și amintiți-vă că sentimentele pozitive sunt la îndemână. Amintiți-vă: nu sunteți singuri. Ajungeți la rețelele dvs. de sprijin pentru a vă ajuta să reveniți la gândirea pozitivă.
  • Zâmbiți și priviți la oglindă. Conform teoriei recunoașterii faciale, acest lucru vă poate ajuta să rămâneți fericiți și să mențineți un flux pozitiv de gânduri.
  • Numărați pozitivi și negativi sau argumente pro și contra într-o situație. Dar concentrați-vă pe pozitive.
  • Dacă încercați să fiți optimiști cu privire la un anumit eveniment - cum ar fi scrisoarea de acceptare a colegiului, încercați să vă concentrați asupra rezultatului. Dacă nu intri în ce este ceva pozitiv care a venit de la ea? Poate că ai intrat într-un alt colegiu bun care va fi mai bun pentru tine pe termen lung sau ai învățat ceva de la ea.
  • Avertizări

    Nu confunda pesimismul cu depresia.Depresia poate fi o afecțiune gravă și este important să consultați profesioniști instruiți dacă credeți că perspectivele dvs. negative pot fi un semn al acestei condiții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar