Cum de a construi încrederea în sine

Încrederea în sine este o parte esențială a omenirii. O persoană cu încredere în sine, în general, îi place, este dispusă să asuma riscuri să-și atingă obiectivele personale și profesionale și gândește pozitiv despre viitor. Cineva care nu are încredere în sine, este mai puțin probabil să simtă că ei își pot atinge obiectivele și tinde să aibă o perspectivă negativă asupra lor și despre ceea ce speră să câștige în viață. Vestea bună este că încrederea în sine este ceva ce vă puteți îmbunătăți! Construirea încrederii în sine vă cere să cultivați o atitudine pozitivă cu privire la dvs. și despre interacțiunile dvs. sociale, învățând, de asemenea, să se ocupe de orice emoții negative care apar și practicând o mai mare îngrijire de sine. Ar trebui să învățați să stabiliți obiective și să luați și riscuri, deoarece provocările de întâlnire vă pot îmbunătăți în continuare încrederea în sine.

Consilier Trudi Griffin reamintește: "O lipsă de rezultate de încredere în sine din anii de internalizare a mesajelor negative despre noi înșine, dar dacă fiecare lucru negativ pe care l-ați auzit vreodată de la o sursă exterioară este greșit? Ia timp pentru a analiza acele mesaje pentru a elimina cele care vă aduc în jos."

Pași

Partea 1 din 4:
Cultivând o atitudine bună
  1. Imagine intitulată Construirea încrederii de sine 1
1. Identificați gândurile dvs. negative.Gândurile tale negative ar putea părea așa: "Nu pot face asta," "Cu siguranță voi eșua", "Nimeni nu vrea să audă ce trebuie să spun."Această voce interioară este pesimistă și nefolositoare și vă va ține înapoi de la obținerea unei mari stima de sine și o mai mare încredere în sine.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 2
    2
    Transformați gândurile negative la gânduri pozitive. Pe măsură ce acordați atenție gândurilor dvs. negative, întoarceți-le la gânduri pozitive. Acest lucru poate lua forma afirmațiilor pozitive, cum ar fi "O să încerc," "Pot avea succes dacă lucrez la ea," sau "Oamenii mă vor asculta." Începeți cu doar câteva gânduri pozitive pe zi.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii în sine 3
    3. Refuză să se concentreze asupra gândurilor negative mai des decât gândurile pozitive.În cele din urmă, gândurile dvs. pozitive ar trebui să aibă mai multe "spațiu creier" decât gândurile dvs. negative.Cu cât vă contrabați mai mult de gândul de auto-gândire negativ cu pozitivitate, cu atât este mai natural acest lucru va deveni.
  • Image intitulată Construirea încrederii în sine Pasul 4
    4. Mențineți o rețea de suport pozitiv.Conectează-te cu cei apropiați de dvs., indiferent dacă sunt familii sau prieteni, pentru a vă menține perspectiva înălțată. În plus, stați departe de oameni sau de lucruri care vă fac să vă simțiți rău.
  • Cineva pe care îl numiți un prieten vă poate face de fapt să vă simțiți rău, dacă aceștia fac în mod constant observații negative sau vă critică.
  • Chiar și membrii de familie bine intenționați care cântăresc cu opiniile lor despre ceea ce "ar trebui" să facă, poate fi distructiv pentru încrederea dvs. în sine.
  • Pe măsură ce cultivați propria dvs. atitudine pozitivă și luați măsuri pentru a vă atinge obiectivele, acești naibayers pot deveni mai evident. Cât mai mult posibil, limitați-vă contactul cu ei în timp ce vă construiți încrederea în sine.
  • Luați ceva timp să vă gândiți la care oamenii din viața voastră vă fac cu adevărat să vă simțiți minunat. Să facă un scop să-și petreacă mai mult timp cu persoane care sunt susținute și înălțătoare.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 5
    5. Eliminați memento-urile negativității dvs.Evitați să petreceți timpul în jurul lucrurilor care vă pot face să vă simțiți rău despre dvs. din nou. Acestea ar putea fi mementouri din trecut, îmbrăcăminte care nu mai se potrivește sau locuri care nu se potrivesc cu noile dvs. obiective de a câștiga încredere. Deși este posibil să nu puteți scăpa de fiecare sursă negativă din viața ta, cu siguranță vă puteți gândi cum să vă reduceți pierderile. Acest lucru va merge mult în construirea încrederii în sine.
  • Luați timp să vă așezați și să vă gândiți la toate lucrurile care vă aduc în jos, de la prietenii meniți, o carieră pe care nu o îngrijiți prea mult sau o situație vie care este aproape insuportabilă.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 6
    6
    Identificați talentele tale. Toată lumea este bună la ceva, deci descoperiți lucrurile la care tu Excel, apoi concentrați-vă pe dvs talente. Dă-ți permisiunea să te mândri în ei. exprima-te, Fie că este vorba de artă, muzică, scris sau dans. Găsiți ceva ce vă place și cultivați un talent pentru a merge cu interesul dvs.
  • Adăugarea unei varietăți de interese sau hobby-uri în viața voastră nu numai că vă va face mai încrezătoare, dar va crește șansele de a vă întâlni și prieteni compatibili.
  • Când vă urmați pasiunea, nu numai că veți avea un efect terapeutic, dar veți simți unic și realizat, toate acestea vă pot ajuta să vă construiți încrederea în sine.
  • Imagine intitulată Construirea de încredere în sine Pasul 7
    7. Te mândri în tine. Nu numai că vă veți simți mândru de talentele voastre sau de abilitățile dvs., dar ar trebui să vă gândiți și la lucrurile care vă fac personalitatea. Acesta poate fi simțul umorului, simțul compasiunii, abilitățile dvs. de ascultare sau capacitatea dvs. de a face față stresului. S-ar putea să nu credeți că există ceva despre personalitatea dvs. în valoare de admirație, dar dacă vă săturați adânc, veți realiza că aveți o mulțime de calități admirabile. Concentrați-vă asupra lor prin scrierea lor în jos.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 8
    8
    Acceptați complimente grațios. Mulți oameni cu stima de sine scăzută au dificultăți în a lua complimente - ei presupun că persoana care le complimentează este fie greșită, fie minciună.Dacă vă aflați că răspundeți la un compliment prin rularea ochilor, spunând, "Da, sigur," Sau ridică din umeri, ar trebui să vă refracționați răspunsul la complimente.
  • Luați-o în inimă și răspundeți pozitiv. (Spunând "mulțumesc" și zâmbitor lucrează bine). Lăsați persoana să dăm compliment să știe că o apreciați cu adevărat și să lucrați pentru a ajunge la punctul în care sunteți în stare să aveți cu adevărat Acceptați complimentul la inima.
  • Puteți adăuga complimentul pe lista dvs. de atribute pozitive despre dvs. și să o utilizați pentru a vă susține încrederea în sine.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii în sine 9
    9. Uită-te în oglindă și zâmbet. Studii în jurul valorii de ceea ce se numește "Teoria feedback-ului facial" sugerează că expresiile de pe fața dvs. vă pot încuraja creierul să se înregistreze sau să intensifice anumite emoții. Așa că privim în oglindă și zâmbind în fiecare zi, s-ar putea să vă simțiți mai fericiți cu dvs. și mai încrezători pe termen lung. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai fericiți despre aspectul dvs. și să acceptați modul în care arătați.
  • Alți oameni vor răspunde probabil la tine bine când zâmbești la ei, așa că, în plus, pentru a vă simți mai fericiți, puteți obține un impuls în încredere din cauza feedbackului pe care îl obțineți de la alți oameni, de asemenea.
  • Partea 2 din 4:
    Care se ocupă de emoții
    1. Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 10
    1. Fi confortabil cu frică. S-ar putea să vă gândiți că oamenii care sunt încrezători de sine nu se tem niciodată. Acest lucru nu este adevărat. Frica înseamnă că sunteți la marginea voastră în creștere.Poate că teama voastră vorbește în fața unui grup, introducându-vă pe cineva pe care nu-l cunoașteți sau întrebați-vă șeful pentru o creștere.
    • Când vă puteți confrunta cu ceea ce vă temeți, veți câștiga încredere în sine și veți simți impuls imediat!
    • Imaginați-vă un copil în timp ce învață să meargă. Atât de multă posibilitate să o aștepte. Dar ea se teme că va cădea când ia primii pași. Când își cucerește frica și începe să meargă, un zâmbet uriaș acoperă fața ei! Ești tu, împingând și-ți temerile.
  • Imagine intitulată Construirea de încredere în sine Pasul 11
    2. Fiți răbdători cu dvs. Uneori te duci înapoi pentru a merge înainte. Obținerea încrederii în sine nu se întâmplă peste noapte.S-ar putea să încercați ceva nou și să nu vă îndepliniți obiectivul. Dacă este posibil, vedeți ce lecții sunt acolo. Nu îndepliniți obiectivul dvs. prima dată este o oportunitate de a afla mai multe despre dvs. Încrederea în sine trebuie să fie cultivată și cultivată, un pic la un moment dat.
  • De exemplu, poate întrebați șeful dvs. pentru o creștere și ea spune că nu. Ce puteți învăța de la asta? Reflectă cum te-ai dus la asta. A fost ceva diferit pe care l-ați fi făcut?
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 12
    3. Se străduiește pentru echilibru. Ca orice altceva în viață, consolidarea încrederii în sine este despre menținerea echilibrului. Prea puțină încredere în sine vă poate împiedica să vă atingeți obiectivele și să vă simțiți bine despre voi înșivă.Pe de altă parte, este important să fii realist - nu vrei să subestimezi timpul și efortul necesar pentru a-ți atinge obiectivele.
  • Imagine intitulată Construirea de încredere în sine Pasul 13
    4. Opriți compararea cu ceilalți. Dacă doriți să vă construiți încrederea în sine, atunci trebuie să vă concentrați asupra îmbunătățirii propriei vieți în bine, nu pentru a vă face viața mai mult ca cel mai bun prieten al tău, fratele tău mai mare sau ca cele ale celebrilor pe care le vezi la televizor. Dacă doriți să vă construiți încrederea, atunci trebuie să știți că va fi întotdeauna cineva care este mai frumos, mai inteligent și mai bogat decât tine, la fel ca și cum va fi întotdeauna cineva care este mai puțin atractiv, mai puțin inteligent și mai puțin bogat decât Tot ceea ce este irelevant, iar ceea ce este relevant este îngrijorarea de a vă promova propriile scopuri și vise.
  • Poți să ai încredere pentru că ești convins că toți ceilalți o au mai bine decât tine. Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, ea contează numai dacă sunteți mulțumit de propriile standarde. Dacă nu aveți nicio idee despre ce sunt acestea, atunci este timpul să faceți niște suflete căutări înainte de a vă deplasa înainte.
  • În plus, studiile au constatat că timpul petrecut pe mass-media socială încurajează adesea oamenii să se compare cu ceilalți.Deoarece oamenii tind să posteze doar triumfurile lor și nu realitățile vieții de zi cu zi, se poate părea ca și cum viața altora este mai minunată decât cea proprie. Acest lucru nu este probabil adevărat! Toată lumea are sus și coborâșuri în viața lor.
  • Imagine intitulată Construirea de sine Încredere Pasul 14
    5
    Recunoașteți-vă nesiguranța. Ce spune acea voce în spatele minții tale? Ce te face inconfortabil sau rușinat de tine? Acest lucru ar putea fi ceva de la acnee, la regretă, prieteni la școală sau o experiență traumatică sau negativă din trecut. Orice te face să te simți nevrednic, rușine sau inferior, identificați-l, dați-i un nume și scrieți-l în jos. Puteți apoi să rupeți sau să ardeți aceste piese scrise pentru a începe să vă simțiți pozitiv pe aceste puncte.
  • Acest exercițiu nu este menit să vă aducă în jos. Este menit să vă facă conștienți de problemele cu care vă ocupați și să vă împuterniciți să vă deplasați pe lângă ei.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 15
    6. Săriți înapoi din greșelile voastre. Amintiți-vă că nimeni nu este perfect. Chiar și cei mai încrezători au nesiguranță. La un moment dat în oricare dintre viețile noastre, putem simți că avem ceva. Aceasta este realitatea. Aflați că viața este plină de umflături pe drum. Și adesea aceste sentimente nesigure vin și pleacă, în funcție de locul în care suntem, cu cine suntem, starea de spirit în care suntem sau cum ne simțim. Cu alte cuvinte, ele nu sunt constante. Dacă ați făcut o greșeală, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să îl recunoașteți, să vă cereți scuze și să faceți un plan de joc pentru ao evita în viitor.
  • Nu lăsați o întoarcere greșită să vă facă să credeți că nu aveți ceea ce este nevoie pentru a vă atinge visele. Poate că nu erai un mare prieten și ultima ta relație sa încheiat ca rezultat. Acest lucru nu înseamnă că nu sunteți capabil să vă întoarceți actul și să găsiți dragoste în viitor.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine 16
    7
    Evitați perfecționismul. Perfecționismul vă paralizează și vă împiedică să vă îndepliniți obiectivele. Dacă vă simțiți ca totul trebuie făcut perfect, atunci nu veți fi niciodată cu adevărat mulțumiți de dvs. sau de circumstanțele dvs. În schimb, lucrați la învățarea de a fi mândru de un loc de muncă bine făcut în loc de a dori ca totul să fie absolut perfect. Dacă sunteți în mintea unui perfecționist, atunci veți fi doar în calea unei versiuni mai încrezătoare a dvs.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii în sine 17
    8
    Practicați recunoștința. Adesea la rădăcina nesiguranței și lipsa de încredere este un sentiment de a nu avea suficient de ceva, indiferent dacă este vorba de validarea emoțională, obiecte materiale, noroc sau bani. Prin recunoașterea și aprecierea a ceea ce tu do au, puteți combate sentimentul de a fi incomplet și nemulțumit. Găsirea pacea interioară care însoțește adevărata recunoștință va face minuni pentru încrederea dvs. Ia-ți puțin timp să stai și să te gândești la toate lucrurile pe care le-ai făcut pentru tine, de la prietenii tăi minunați la sănătatea ta.
  • Stați jos și faceți o listă de recunoștință, scriind toate lucrurile pe care le mulțumim. Citiți-o și adăugați la ea cel puțin o dată pe săptămână și vă va pune într-un cadru mai pozitiv, împuternicit de minte.
  • Partea 3 din 4:
    Practicând auto-îngrijire
    1. Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 18
    1
    Ai grijă de tine. Există mulți pași mici pentru această acțiune. Aceasta implică menținerea îngrijirii dvs. personale prin scăldat în mod regulat, periajul și Flexarea dinților,Mâncând cantitățile potrivite de alimente și mâncarea de mâncare gustoasă și sănătoasă. De asemenea, înseamnă a face timp pentru tine, chiar și atunci când ești foarte ocupat și când alții monopolizează o mare parte din timpul tău.
    • Poate că nu pare așa, dar atunci când aveți grijă de nevoile dvs. de bază, vă spuneți că meritați timpul și atenția necesar pentru a practica auto-îngrijire.
    • Când începeți crede în tine, Sunteți în calea creșterii încrederii în sine.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 19
    2
    Pune grijă în aspectul tău. Nu trebuie să arătați ca Brad Pitt pentru a începe să vă construiți încrederea în sine. Dacă doriți să vă simțiți mai bine despre cine sunteți și cum vă uitați, apoi aveți grijă de voi înșurubați zilnic, periați dinții, purtând haine care se potrivesc cu tine și de tipul corpului dvs. și asigurați-vă că ați făcut timp cu aspectul dvs. Acest lucru nu înseamnă că aspectul sau stilul superficial vă va face să vă simțiți mai încrezători, dar faceți un efort să vă gândiți că vă spune că merită să vă îngrijiți.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 20
    3
    Fă sport regulat.O parte a îngrijirii dvs. este de a obține exerciții fizice. Pentru tine, acest lucru poate însemna un brisk mers pe jos in afara. Pentru altcineva, ar putea însemna o mie de mile plimbare cu bicicleta. Începeți unde sunteți acum. Exercițiul nu trebuie să fie complicat.
  • Multe studii au arătat că exercițiul este esențial pentru o perspectivă pozitivă asupra vieții, iar o atitudine pozitivă contribuie la încrederea în sine.
  • Imagine intitulată Construirea de încredere în sine Pasul 21
    4
    Somn ușor.Obținerea a 7-9 ore de somn de sunet în fiecare noapte vă poate ajuta să arătați și să vă simțiți mai bine.Vă poate ajuta să aveți mai mult atitudine pozitiva și mai multă energie.O mulțime de somn vă ajută, de asemenea, să vă moderați emoțiile și face față stresului mai eficient.
  • Partea 4 din 4:
    Stabilind obiective și asumarea riscurilor
    1. Imagine intitulată Construirea de încredere în sine Pasul 22
    1
    Setați obiective mici și realizabile.Adesea, oamenii au stabilit obiective nerealiste sau neatinsabile și fie că sunt copleșite de provocare sau nu au început niciodată. Acesta este un amortizor real pentru încrederea în sine.
    • Reglați treptat obiectivele mici pentru a face mai mari obiectivul realizabil.
    • Imaginați-vă că doriți alearga la un maraton, Dar sunt îngrijorați că nu ați putea atinge acest obiectiv. Nu ieșiți și încercați să conduceți 26 de mile în prima zi de antrenament. Începeți unde vă aflați. Dacă nu sunteți deloc un alergător, stabiliți un obiectiv pentru a rula doar 1 mile. Dacă puteți rula 5 mile relativ ușor, începeți cu 6.
    • De exemplu, dacă aveți un birou murdar, poate că este prea copleșit să vă gândiți la curățarea întregului birou. Începeți doar prin eliminarea cărților și prin plasarea lor înapoi pe raft. Chiar și stivuirea hârtiei care urmează să fie sortate mai târziu este mișcarea spre scopul curățării biroului.
  • Imagine intitulată Construirea de încredere în sine Pasul 23
    2. Îmbrățișează necunoscutul. Oamenii care nu au încredere în încrederea în sine că nu vor reuși niciodată într-o situație imprevizibilă. Ei bine, este timpul să vă opriți și să încercați ceva complet nou, necunoscut și diferit. Indiferent dacă călătoriți într-o țară nouă cu prietenii sau lăsați-vă vărul vostru la o întâlnire, făcând un obicei de a îmbrățișa necunoscutul vă poate ajuta să deveniți mai confortabil în pielea proprie și să vă simțiți ca și cum ați fi în controlul dvs. Destinul - sau, mai degrabă, că sunteți bine cu faptul că nu sunteți în control. Dacă observați că sunteți în stare să reușiți chiar și într-o situație nu ați anticipat, atunci încrederea dvs. va trece prin acoperiș.
  • Petreceți mai mult timp cu oamenii care sunt aventuroși și spontani. În curând veți găsi că faceți ceva neașteptat și vă simțiți mai bine despre dvs. din cauza ei.
  • Imagine intitulată Construiți partea de încredere în sine 24
    3. Adresați-vă zonelor percepute pentru îmbunătățire. Pot exista unele lucruri pe care nu le place de tine că pur și simplu nu se poate schimba, cum ar fi înălțimea sau textura părului tău. Cu toate acestea, există probabil multe lucruri pe care le vedeți ca deficiențe pe care le puteți adresa cu un pic de dedicație și de muncă grea.
  • Indiferent dacă doriți să lucrați la a fi mai social sau mai bine în școală, puteți face un plan de a reuși și de a începe să o ducă. În timp ce este posibil să nu terminați să fiți copilul cel mai social în școală sau în clasa dvs. Valedictorian, puteți merge mult în construirea încrederii în sine doar făcând un plan de a începe să se schimbe spre bine.
  • Nu fi prea greu pentru tine. Nu încercați să schimbați absolut totul. Începeți cu unul sau două aspecte ale dvs. pe care doriți să le schimbați și luați-l de acolo.
  • Păstrarea unui jurnal În cazul în care vă diagram progresul în atingerea obiectivelor dvs. poate face o mare diferență. Acest lucru vă va ajuta să vă gândiți la cât de bine funcționează planul dvs. și vă poate ajuta să vă simțiți mândria în pașii pe care ați luat-o.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii de sine Pasul 25
    4
    Căutați să îi ajutați pe alții. Când știți că sunteți buni cu oamenii din jurul vostru și faceți o diferență pozitivă în viața altor oameni (chiar dacă este doar mai bună pentru persoana care vă servește cafeaua dimineața), veți ști că sunteți a Forța pozitivă în lume - care vă va stimula încrederea în sine. Găsiți o modalitate de a face pe alții o parte din rutina săptămânală, indiferent dacă sunteți voluntar La biblioteca dvs. locală sau vă ajutați sora mică învață să citească. Actul de a ajuta nu numai că va beneficia pe alții, dar vă va construi încrederea, deoarece veți vedea că aveți multe de oferit.
  • Nu trebuie să ajuți pe cineva din comunitatea dvs. să simtă beneficiile de a ajuta pe alții. Uneori, cineva apropiat de tine, cum ar fi mama ta sau cel mai bun prieten al tău, va avea nevoie de ajutorul tău la fel de mult ca oricine.
  • Obținerea de a construi încrederea

    Modalități de a depăși timiditatea

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități de probă de a construi încrederea

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Nu vă înfășurați în greșelile dvs. și locuiți pe puncte rele. Ei s-ar putea dovedi a fi un contrast sănătos cu punctele tale bune sau chiar să vă dau ceva de îmbunătățit. Nu există nici un sentiment ca să fiți bun la ceva ce ați fost foarte rău la.
  • Dacă aveți nevoie să vă îmbunătățiți încrederea într-o anumită sarcină sau abilitate, trebuie să practică Este cu sârguință.
  • Vă puteți oferi o doză suplimentară de încredere prin utilizarea Cele mai bune tehnici de auto-hipnoză Pentru a pre-experimenta recompensele unui obiectiv pe termen lung, reducând astfel stresul.
  • Nu vă fie frică să vă împingeți dincolo de limitele fizice sau mentale. O astfel de presiune vă va ajuta să vedeți cât de ușor pot fi atinse lucrurile și astfel vă ajută să vă perfecționați abilitățile. Ieșiți din zona dvs. de confort.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar