Cum de a diagnostica hipocontriasisul

Hipocondaria, cunoscută și sub numele de hipocondria sau tulburarea de anxietate de boală (IAD), este o condiție mentală care determină ca oamenii să se îngrijoreze obsesiv de sănătatea lor. Persoanele cu hipocontriază pot fi convinși că au o boală atunci când sunt perfect sănătoși sau se pot îngrijora excesiv asupra unei condiții minore. Multe dintre simptomele hipocontriasisului sunt ușor de recunoscut, dar pentru a fi diagnosticate oficial cu hipocontriasis, un individ trebuie să fie examinat de către un medic pentru a exclude orice probleme de sănătate fizică și poate fi de asemenea referit pentru o evaluare psihiatrică.

Pași

Partea 1 din 3:
Recunoașterea semnelor de hipocondiție
  1. Imagine intitulată Opriți zgârierea pielii iritate Pasul 14
1. Observați supraevaluarea simptomelor minore. Persoanele cu hipocontriasis tind să aibă reacții extreme la simptome pe care majoritatea oamenilor le vor ignora. Ei pot fugi la medic sau la îngrijorarea obsesiv asupra strănut sau o tăietură mică, de exemplu.
  • În unele cazuri, "simptom" poate fi doar o funcție corporală regulată.
  • Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare ale Suicid Pasul 2
    2. Urmăriți temerile exagerate cu privire la riscul de boală. În plus față de a temina că pot avea deja o boală, oamenii cu hipocontriază au, de asemenea, tind să se rumegă despre posibilitatea de a se îmbolnăvi. Ei pot fi convinși că se vor îmbolnăvi, chiar dacă nu au simptome.
  • Acest lucru poate fi deosebit de pronunțat dacă persoana are o istorie familială a unei boli sau dacă crede că a fost expus la o infecție.
  • Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de suicid Pasul 13
    3. Rețineți tendința de a vă plânge oricui care va asculta. Hypocondirile sunt de obicei foarte vocale despre plângerile lor medicale. Ei își pot împărtăși simptomele cu mulți oameni diferiți, speranțele de a găsi pe cineva care își va valida preocupările.
  • Dacă o persoană respinge îngrijorările hipocondriecului, este probabil să treacă la o altă persoană.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Fist Fighting Pasul 12
    4. Respectați comportamentele de evitare. Persoanele cu hipocontriază pot evita activitățile pe care le cred că le vor expune la boală sau că ei cred că nu sunt în măsură să participe din cauza bolii. De exemplu, un individ poate evita călătoria în țările străine din cauza fricii de a contracta o boală sau poate fi convinsă că nu este în măsură să lucreze din cauza sănătății proaste.
  • Unii indivizi pot chiar să acționeze ca și cum ar fi invalizi, chiar dacă sunt fizic sănătoși.
  • Imagine intitulată Cute Greață Pasul 9
    5. Acordați atenție frecvenței numirilor medicului. Numirile de medic a unui medic extrem de frecvent sau extrem de rare pot fi ambele semne de hipocondiție. Acest lucru se datorează faptului că oamenii răspund diferit la gândurile lor obsesive, așa că unii caută asistență medicală, în timp ce alții o evită.
  • Unii pacienți vor merge excesiv la medic și pot schimba frecvent medici, deoarece doresc un diagnostic pentru starea lor.
  • Alți pacienți pot evita îngrijirea medicală, deoarece se tem de a afla ce este în neregulă cu ei.
  • Imaginea intitulată Ajutați-vă fiica să treacă peste o pauză proastă Pasul 12
    6. Înțelegeți criteriile de diagnosticare. Nu toți cei care au avut vreodată o teamă irațională despre sănătatea lor are hipocontriasis. Pentru ca o persoană să fie diagnosticată cu hipocontriasis, ea trebuie să fi fost preocupată de sănătatea ei timp de cel puțin șase luni, iar ea trebuie să fi fost liniștită de medici că nimic nu a fost greșit.
  • Dacă tu sau cineva știi afișează mai multe dintre simptomele hipocontriasisului, este mai bine să vezi un medic și / sau psihiatru.
  • Partea 2 din 3:
    Recunoașterea semnelor de hipocondiție la cabinetul medicului
    1. Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de suicid Pasul 7
    1. Urmăriți tendința de auto-diagnosticare. În timp ce majoritatea pacienților își raportează simptomele către medicii în speranța unui diagnostic, persoanele care au hipocontriasis tind să sară la concluzii despre ceea ce determină simptomele lor. De exemplu, în loc să-i spună medicului că au o tuse, ar putea insista că au pneumonie.
    • Dacă este exclusă o condiție, pacientul poate deveni imediat convins că o altă condiție provoacă simptomele.
  • Imaginea intitulată se află Pasul 16
    2. Rețineți că refuzul de a asculta reasigurarea medicilor. Pacienții cu hipocontriază tind să fie convinși că sunt bolnavi până la punctul în care sunt incapabili de a crede medicii care le spun altfel. Aceștia pot argumenta cu medicii lor despre diagnosticul lor sau nu pot vedea medicii care nu reușesc să-i diagnosticeze.
  • Pacienții pot solicita mai multe teste dacă totul revine negativ.
  • Imagine intitulată Opriți zgârierea pielii iritate Pasul 19
    3. Să fie atenți la pacienții care au văzut mai mulți medici. Mulți oameni care au hipocontriasis merg de la un medic la altul, deoarece niciunul dintre ei nu este dispus să diagnosticheze sau să-și trateze starea. Acești pacienți pot avea înregistrări medicale extinse și pot fi convinși mai mulți medici să efectueze aceleași teste.
  • Persoanele cu hipocontriasis pot, de asemenea, să se plângă medicilor lor actuali despre refuzul fostului lor medic de a le trata.
  • Imagine intitulată arată mai tânăr la 50 de pas 27
    4. Observați o dorință de a suferi proceduri potențial periculoase. Deoarece pacienții cu hipocontriasis sunt atât de convinși că sunt bolnavi, pot fi ciudați dispuși să sufere teste invazive sau pot insista chiar să fie tratate atunci când nu există dovezi ale unei boli.
  • Deși pot fi de acord cu ei sau chiar să le solicite, pacienții cu hipocondriasisare adesea foarte nervoși cu privire la aceste proceduri.
  • Partea 3 din 3:
    Dezvoltarea tulburărilor similare
    1. Imaginea intitulată Spuneți cel mai bun prieten al tău este deprimat pasul 4
    1. Exclude sindromul brichetului. Sindromul brichetului este extrem de similar cu hipocondiția. În timp ce persoanele cu ambele tulburări tind să se plângă de simptome care nu au nici o cauză medicală, persoanele cu sindromul brichetului tind să fie mai dramatice atunci când descrie simptomele lor. Ei au tendința de a se concentra mai mult pe simptomele în sine, mai degrabă decât o posibilă cauză fundamentală a acestor simptome.
    • Dacă persoana pare preocupată de găsirea cauzei simptomelor, nu este cel mai probabil sindromul brichetului.
  • Imagine intitulată Obțineți o față curată, acnee Free Pasul 25
    2. Distinge hipocontriasisul din cauza unei boli fatice. Boala fatica este, de asemenea, foarte asemanatoare cu hipocontriaza. Cu ambele condiții, pacienții par să fie convinși că sunt afectați de afecțiuni medicale, în ciuda dovezilor contrare. Principala diferență este că, cu o boală fatală, pacienții doresc să primească tratament medical mai mult decât doresc să fie diagnosticați. Ei tind să nu aibă nici o frică sau rezervări privind testele sau procedurile potențial periculoase.
  • În timp ce pacienții cu hipocontriază pot solicita teste medicale și tratament, ele fac de obicei acest lucru deoarece simt că este necesar, nu pentru că doresc să fie tratați.
  • Imagine intitulată Clear sub piele cosuri Pasul 2
    3. Căutați simptome ale tulburării dismorfice a corpului. Persoanele cu hipocontriază și tulburarea dismorfică a corpului pot supraevalua atât la anumite simptome, dar preocupările lor sunt foarte diferite. În cazul unui simptom vizibil, cum ar fi un cusur, un pacient cu hipocontriază ar fi preocupat de o afecțiune medicală care ar putea fi determinată, în timp ce un pacient cu tulburare dismorfă corporală ar fi mai preocupat de aspectul fizic al cusurului.
  • Persoanele cu tulburări dismorfice corporale nu devin preocupate de simptome care nu le afectează aspectul fizic.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se angajeze să se sinucidă Pasul 4
    4. Ia în considerare posibilitatea depresiei. Unii pacienți cu depresie pot par să fie hipocondriaci deoarece sunt în negare cu privire la simptomele lor emoționale și caută validarea plângerilor lor prin a fi diagnosticați cu o boală fizică. Este necesară o evaluare psihiatrică pentru a exclude posibilitatea depresiei.
  • Doar pentru că o persoană are depresie, acest lucru nu este automat el nu are, de asemenea, hipocontriasis, așa cum suferă mulți oameni.
  • Imaginea intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care îl deprimați pasul 3
    5. Decideți dacă este posibilă o tulburare delirantă. Alte tulburări psihice pot fi, de asemenea, să semene cu hipocondiria. Dacă plângerile pacientului par iraționale sau ciudate, există posibilitatea ca ea să poată suferi de o tulburare delirantă, cum ar fi schizofrenia.
  • Deși pacienții cu hipocontriază tind să supraestimeze severitatea simptomelor și probabilitatea de a avea o boală, ele sunt de obicei foarte raționale atunci când descriind simptome și bolile pe care le consideră că le-ar putea provoca.
  • Imaginea intitulată Fiți matur Pasul 14
    6. Luați în considerare motivațiile potențiale pentru minciuni despre simptome. Este, de asemenea, posibil ca o persoană care se plânge de simptome care nu au nici o cauză identificabilă nu poate avea nici o boală sau tulburare. Pacientul poate fi malingent dacă există un fel de beneficii personale sau financiare.
  • Spre deosebire de malingeri, hipocondriacii nu mintă despre simptomele lor - ei cred cu adevărat că sunt bolnavi.
  • sfaturi

    Daca esti care se ocupă de un hipocondru, Încurajați-i să caute ajutor medical cât mai curând posibil. Terapia comportamentală cognitivă este o formă foarte eficientă de tratament pentru mulți oameni cu hipocontriasis. Antidepresivele pot fi, de asemenea, utile pentru unii pacienți.
  • Debutul hipocondiriei are loc cel mai frecvent în anii douăzeci sau treizeci de ani. Persoanele care erau bolnave ca și copii sau care erau prea acoperite pot fi la un risc mai mare de a dezvolta hipocontriasis.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar