Cum să facem față depresiei în colegiu

Mergând la facultate este interesant, dar poate fi, de asemenea, o experiență copleșitoare și chiar singură. Mulți studenți se luptă cu depresia și problemele legate de sănătatea mintală. Depresia este o boală mintală gravă care se caracterizează prin tristețe, vinovăție, probleme de concentrare, modificări în apetitul sau obiceiurile de somn și gândurile de sinucidere. Dacă suferiți de depresie ca student colegiu, puteți învăța să faceți față în mod eficient prin luarea de măsuri pentru a minimiza simptomele, tehnicile de învățare pentru a vă ajuta să faceți față stresului, obțineți ajutorul de care aveți nevoie și abordarea stigmei sau a rușinii.

Pași

Metoda 1 din 4:
Minimizarea simptomelor
  1. Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 8
1. Obțineți o mulțime de somn. Somnul este crucial pentru sănătatea dvs. mentală și fizică, și nu obține suficient să vă mai facem depresia mai rău. Când sunteți în colegiu, poate fi greu să dormi de aici. Cei mai mulți adulți tineri au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte pentru a fi la cel mai sănătos.
  • Program timp pentru somn în același mod în care ați studia și alte obligații. Încercați să creați un program consistent când mergeți la culcare și când vă treziți.
  • Asigurați-vă că aveți ceva de nefuncționare înainte de a vă culca în fiecare noapte. Petreceți puțin timp făcând ceva pașnic, cum ar fi citirea unei cărți, luând un duș cald sau faceți o mică meditație.
  • Evitați să utilizați telefonul sau computerul chiar înainte de a merge la culcare, deoarece lumina de pe ecran poate face mai dificil pentru a adormi.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 6
    2. Mențineți o dietă sănătoasă. Mănâncă și bea lucrurile potrivite vă pot spori starea de spirit, vă pot ajuta să vă concentrați și să vă ajutați să dormiți mai bine. De asemenea, este important să evitați alimentele și băuturile care pot agrava simptomele depresiei.
  • Mănâncă alimente bogate în vitamina B12 și folate, cum ar fi linte, migdale, spanac, pui și pește.
  • Asigurați-vă că obțineți suficientă vitamina D, care este adesea adăugată la lapte, sucuri și cereale de mic dejun.
  • Mâncați o mulțime de pești sau căutați alimente fortificate cu acizi grași omega-3.
  • Evitați alimentele care sunt bogate în zaharuri rafinate, cum ar fi deserturile zaharoase și sucurile.
  • Evitați să beți prea multă cofeină. În timp ce vă poate spori temporar energia, poate, de asemenea, să vă întrerupeți ciclul de somn și să vă faceți să vă simțiți nervos sau iritabili.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 3
    3. Evitați alcoolul excesiv. În timp ce aveți o băutură sau două cu prietenii dvs. acum și apoi poate fi o modalitate distractivă de a socializa și a sufla aburul, consumul de alcool prea mult poate avea un impact negativ asupra stării dvs. de spirit și asupra sănătății voastre. Băutura excesivă vă poate lăsa să vă simțiți bolnavi și obosiți, să vă întrerupeți somnul și să vă faceți simptomele de depresie mai rău. De asemenea, poate duce la probleme mai grave de sănătate, inclusiv la boala hepatică, probleme gastro-intestinale și boli cardiovasculare.
  • Dacă simțiți că băutura dvs. are un impact serios asupra sănătății, relațiilor dvs. sau asupra capacității dvs. de a vă face munca, sau dacă aveți probleme la reducerea la consumul de alcool, solicitați asistență medicală de la medicul dumneavoastră sau de la Centrul de Sănătate pentru studenți.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 7
    4. Obțineți o mulțime de exerciții fizice. Exercitarea poate stimula creierul dvs. pentru a elibera substanțele chimice care vă sporesc starea de spirit. De asemenea, poate contribui la crearea unui sentiment de încredere în sine și vă oferă o distragere plăcută din lucrurile din viața voastră care vă subliniază.
  • Puneți deoparte puțin timp în fiecare săptămână pentru a face o activitate fizică. Chiar și 30 de minute de exerciții 3 zile pe săptămână pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor de depresie.
  • Decideți asupra unui tip de activitate pe care vă bucurați. Luați un sport casual pe care îl puteți face cu prietenii, petreceți puțin timp în sala de gimnastică sau mergeți la o plimbare sau o plimbare.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 4
    5. Petreceți timp să faceți lucruri pe care le bucurați. Puneți deoparte puțin timp în fiecare săptămână pentru distracție și socializare. Luând timp să vă bucurați de voi vă va ridica atât starea de spirit, cât și în cele din urmă să vă ajute să fiți mai productivi.
  • Încercați să programați o oră pentru cină sau doar să agățați cu prietenii în fiecare seară.
  • Alăturați-vă unui club sau unei organizații dedicate unei activități pe care le bucurați.
  • Decideți în fiecare zi în fiecare zi să jucați un joc sau să urmăriți un episod al unui spectacol de televiziune pe care îl iubiți.
  • Metoda 2 din 4:
    Pentru a face față stresului
    1. Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 6
    1. Nu vă suprasolicitați. Când sunteți jongling clase, temele, activități extracurriculare și viața dvs. socială, este ușor să ajungeți prea mult pe farfurie. Dacă aveți obligații familiale sau de muncă, viața colegiului se poate simți și mai copleșitoare.
    • Nu luați obligații inutile, e.G. Cursuri suplimentare dincolo de courload-ul necesar pe trimestru sau semestru.
    • Dacă vă simțiți copleșiți de volumul de muncă școlar, discutați cu consilierul dvs. academic despre a pune împreună un program mai ușor de gestionat.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 7
    2. Scrieți un program săptămânal. Volumul dvs. de muncă se va simți mai puțin copleșitor dacă îl apropiați într-un mod organizat. Scrieți un program care arată în mod clar unde trebuie să fii și ceea ce trebuie să faci în orice moment în fiecare zi a săptămânii. Includeți toate clasele dvs., dar și blocați timp pentru alte lucruri importante, cum ar fi studierea, mâncarea, exercitarea, dormirea și distracția.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 8
    3. Urmăriți datele și termenele importante. Scrieți-le pe un calendar sau într-un planificator sau utilizați un program ca Google Calendar pentru a vă ajuta să rămâneți pe partea de sus a lucrurilor pe care trebuie să le faceți. În acest fel, veți putea să vă pregătiți în avans pentru misiuni și evenimente importante.
  • Imagine intitulată face față depresiei în colegiul Pasul 9
    4. Prioritizați-vă obligațiile. Ia puțin timp în fiecare săptămână pentru a evalua ce misiuni sunt cele mai importante și care dintre ele vor dura cel mai mult timp pentru a finaliza. Veniți cu un plan de abordare a sarcinilor prioritare înalte, iar apoi se ocupă de sarcini mai mici și mai ușoare.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 10
    5. Ia pauze și ritm singur. Forțându-vă să continuați să lucrați când sunteți prea obosiți sau stresați să se concentreze este contraproductivă. Dacă vă simțiți obosiți sau distrași în timp ce lucrați, luați câteva minute să vă plimbați și să vă întindeți picioarele, să mâncați o gustare sănătoasă sau chiar să vă puneți capul în jos pentru un pui de somn rapid.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 11
    6
    Medita. Meditația vă poate ajuta să vă simțiți mai relaxați și vă puteți concentra pe lucruri care vă îngrijorează, ajutându-vă să rămâneți în acest moment.
  • Găsiți un loc liniștit în campus, unde puteți medita fără distragere.
  • Stați într-o poziție confortabilă și închideți-vă ochii. Încercați să vă concentrați asupra respirației dvs. Dacă vă simțiți că mintea începe să rătăcească, redirecționați ușor atenția asupra respirației dvs.
  • După un timp, permiteți-vă să vă gândiți la modul în care vă simțiți, mental și fizic. Faceți tot posibilul pentru a vă recunoaște sentimentele fără a le judeca.
  • Metoda 3 din 4:
    Obținerea de ajutor
    1. Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 12
    1. A se vedea un consilier de campus. Cele mai multe colegii și universități oferă servicii de consiliere. Dacă vă luptați cu depresia sau chiar treceți printr-o perioadă brută, un consilier vă poate ajuta să dezvoltați abilități de coping mai puternice și vă poate conecta la resurse suplimentare.
    • Dacă nu sunteți sigur cum să accesați serviciile de consiliere în campusul dvs., verificați site-ul școlii pentru informații, vizitați Biroul pentru studenți sau pentru resursele studențești sau adresați-vă consilierului academic sau RA să vă ajute să vă îndreptăți în direcția cea bună.
    • Discutați cu consilierul dvs. despre orice antecedente din trecut a depresiei și ce fel de tratamente ați folosit în trecut (consiliere, medicamente etc.).
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 13
    2. Vorbiți cu un medic. Vizitați Centrul de Sănătate din Student din campus și înființați o întâlnire cu un medic sau un medic. Explicați-vă că vă simțiți deprimați și doriți să obțineți ajutor. Medicul dumneavoastră vă poate oferi o sesizare pentru un consilier, psihiatru sau alt specialist în domeniul sănătății mintale sau oferiți sfaturi pentru menținerea unui stil de viață sănătos, care poate contribui la reducerea simptomelor depresiei.
  • Imagine intitulată face față depresiei la Colegiul Pasul 14
    3. Alăturați-vă unui grup de suport campus. Dacă campusul dvs. oferă servicii de sănătate mintală, acestea pot să vă ajute să vă conectați cu grupurile de asistență pentru studenții care se ocupă de probleme similare. Un grup de suport poate oferi suport emoțional și sfaturi de coping și vă poate ajuta să vă conectați cu alte persoane care sunt în aceeași barcă ca tine.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 3
    4. Discutați cu consilierul dvs. academic sau cu un profesor de încredere. Consilierii și profesorii dvs. sunt acolo pentru a vă ajuta. Dacă vă luptați academic din cauza depresiei dvs., aceasta vă poate ajuta să discutați cu profesorii dvs. sau cu consilierul dvs. academic. Ei vă pot ajuta să veniți cu o strategie pentru a face munca academică mai ușor de gestionat sau pentru a vă conecta cu resurse care vă pot ajuta.
  • Du-te la orele de birou ale profesorului sau consilierului sau programați un timp pentru a vă întâlni cu ei în mod privat.
  • Încercați să spuneți ceva de genul: "Mă lupt cu depresia chiar acum și face foarte greu să rămân în vârful muncii mele. Putem vorbi despre opțiunile mele?"
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 13
    5. Ajungeți la prieteni și la familie. Singuratatea, domiciliul și izolarea socială pot fi factori principali care contribuie în dezvoltarea depresiei. Dacă aveți membri ai familiei sau prieteni că vă simțiți confortabil vorbind despre sentimentele dvs., nu vă fie frică să ajungeți la ei.
  • Spuneți unui prieten de încredere sau coleg de cameră cum vă simțiți. Este posibil să găsiți că vor trece prin multe lucruri pe care le aveți.
  • Luați timp pentru a apela sau a skype cu familia sau cu prietenii înapoi acasă.
  • Dacă aveți probleme în a face prieteni în campus, aderarea la un grup de asistență sau implicarea într-o organizație studențească vă poate ajuta să vă conectați cu alte persoane care se luptă cu probleme similare.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 17
    6. Căutați ajutor dacă vă simțiți suicidați. Dacă aveți gânduri de a vă lua propria viață, trebuie să obțineți imediat ajutor profesional. Centrul dvs. de consiliere a campusului sau Biroul de Sănătate are probabil o linie de criză de 24 de ore pe care o puteți apela să vorbești cu un consilier. Această persoană vă poate ajuta să rezolvați gândurile sau sentimentele negative sau vă conectați cu serviciile de urgență.
  • Dacă nu știți numărul pentru linia de criză Campus, puteți apela linia de salvare a prevenirii sinuciderii la 1-800-273-8255 sau contactați departamentul dvs. local de servicii de urgență.
  • Metoda 4 din 4:
    Depășiți stigmatul și rușinea
    1. Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 18
    1. Amintiți-vă că nu sunteți singuri. Depresia și anxietatea sunt extrem de frecvente în rândul studenților. Aproape 50% dintre studenții studiați despre raportul de sănătate mintală că au participat la consiliere pentru depresie sau alte probleme de sănătate mintală. Țineți minte că există o șansă foarte bună ca cineva pe care-l cunoști - un coleg de clasă, coleg de cameră sau un prieten - trece prin aceleași lucruri pe care le aveți.
  • Imagine intitulată face față depresiei în colegiul Pasul 19
    2. Educați-vă despre depresie. Învățând despre depresie și cauzele sale vă pot ajuta să înțelegeți ceea ce treceți și cum să vă faceți mai bine și vă poate ajuta să veniți în termeni cu faptul că depresia dvs. nu este vina dvs. și nu este nimic de rușine de.
  • Este posibil să găsiți informații despre depresia la Centrul de Sănătate de Sănătate din Școala sau pe site-ul web al școlii dvs.
  • Căutați informații despre depresia pe site-uri de reputație, cum ar fi site-ul Institutului Național de Sănătate Mintală.
  • Luați în considerare înscrierea pentru o clasă sau un seminar privind sănătatea mintală la școala dvs.
  • Imagine intitulată face față depresiei în Colegiul Pasul 12
    3. Să se alăture unei organizații de conștientizare a sănătății mintale sau de advocacy. Campusul dvs. poate avea organizații studențești sau cluburi dedicate advocacy-ului de sănătate mintală, cum ar fi Nami în campus. Aceste organizații sunt dedicate ruperii stigmatice asociate cu boli mintale și pot fi o sursă excelentă de sprijin pentru studenții care se luptă cu depresia și alte probleme de sănătate mintală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar