Cum de a diagnostica tulburarea bipolară postpartum

Multe femei sunt diagnosticate cu depresie majoră în timpul perioadei postpartum sau timpul după naștere. Această condiție este, de asemenea, cunoscută sub numele de depresie postpartum. Cu toate acestea, un diagnostic de depresie poate provoca simptome care pot fi legate mai precis la tulburarea bipolară. Este important să diagnosticați mai devreme tulburarea bipolară, astfel încât tratamentul să poată începe imediat. Consultați întotdeauna un expert în domeniul sănătății mintale, cum ar fi un psihiatru, psiholog sau terapeut pentru a primi un diagnostic adecvat.

Pași

Partea 1 din 4:
Recunoscând agravarea simptomelor bipolare postpartum
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 1
1. Notă Diferențele dintre ELAREA ȘI MANIA. Unele femei nu primesc "blues bebeluș", dar în schimb obține "bebelușul roz."Aceasta poate include o perioadă de entuziasmenie intensă și senzație de înclinare în primele zile de a avea un copil. Deși nu există nimic din punct de vedere clinic cu sentimente emoționate, uneori această demersă se poate schimba în comportamente negative.
  • Această perioadă de ecstasy poate fi urmată de senzație de iritabil. Este posibil să observați că comportamentul dvs. devine foarte bizar, cum ar fi gândirea că aveți puteri sau abilități speciale. S-ar putea să credeți că puteți citi mintea bebelușului sau aveți abilități speciale legate de copilul dvs. Este posibil să nu simțiți nevoia de a dormi pentru mai multe zile sau poate vorbi excesiv. Acestea sunt simptome maniacale.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 2
    2. Observați comportamentul manic. Mania face parte din tulburarea bipolară. Aceste comportamente vor apărea din funcția zilnică obișnuită și afectează funcționarea zilnică. Puteți interacționa cu copilul dvs. în mod ciudat sau nu puteți să aveți grijă de ea. Comportamentul maniei poate include:
  • Senzație de neobișnuit de mare, jumpy sau cu fir
  • Senzație foarte energică, în ciuda faptului că nu dormi mult
  • Având gânduri de curse
  • Având discurs de curse
  • Impulsivitate
  • Iritabilitate, senzație de "atingere" sau sensibilă
  • Angajarea în comportamente riscante
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 3
    3. Căutați simptome hipomanice. Hipomania este o formă mai puțin severă de manie. Acest tip de euforie poate include senzația de energie, productivă și înaltă, dar puteți continua cu activitățile zilnice fără întrerupere. Hipomania poate duce la mania sau la un episod depresiv, deci este important să se monitorizeze orice modificări ale comportamentului dvs.
  • S-ar putea să observați că vă simțiți la un punct pe care îl simte în mod obișnuit, dar poate funcționa și continua cu ziua dvs.
  • Dacă observați (sau notificați altcineva) comportamentul ciudat după naștere, nu fi singur cu copilul. Apel pentru ajutor sau du-te la departamentul de urgență.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 4
    4. Ia notă de simptomele depresiei. Depresia face parte din tulburarea bipolară. Depresia vă poate afecta starea de spirit, comportamentele și activitățile dvs. S-ar putea să vă simțiți prea obosiți sau epuizați să aveți grijă de copilul dvs. sau să vă simțiți îndepărtați de ea. Depresia este diagnosticată prin a avea o combinație a următoarelor simptome:
  • Senzație, scăzută, în jos sau tristă
  • Dormind prea mult sau prea puțin
  • Mănâncă prea mult sau prea puțin
  • Senzație de oboseală
  • Gândindu-se la moarte sau la sinucidere
  • Care se confruntă cu simptome fizice cum ar fi oboseala musculară și greutatea, durerile corpului și ceața de creier
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 5
    5. Observați o lipsă de somn. Deprivarea somnului poate declanșa simptome de manie. Mamele noi pot avea o lipsă bruscă de somn datorită noului lor copil. Mai ales dacă ați experimentat schimbări în comportamentul anterior din cauza lipsei de somn, puteți, de asemenea, să experimentați comportamente negative ca urmare a lipsei de somn postpartum.
  • Dacă problemele de sănătate mintală au apărut din cauza lipsei de somn în trecut, fiți conștienți de modul în care vă afectează lipsa de somn acum.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 6
    6. Urmăriți comportamentele suicidale. Persoanele cu tulburare bipolară sunt la un risc mai mare de sinucidere. Riscul de sinucidere este mai mare atunci când există o istorie de abuz de droguri sau alcool sau o istorie personală sau familială de sinucidere. Unele semne de avertizare ale comportamentului suicidar includ să vorbească despre moarte sau sinucidere, senzație de speranță sau neajutorată și acționând fără îndoială. De exemplu, vă puteți pune și / sau copilul în pericol.
  • Dacă sunteți sinucidere, nu fiți singuri cu copilul. Îndepărtați toate obiectele periculoase (cum ar fi armele, cuțitele sau alte arme) și îndepărtați orice pastile din casă. Mergeți la cel mai apropiat departament de urgență sau cereți-i pe cineva să sune serviciile de urgență pentru ajutor.
  • 7. Ascultați familia și prietenii care observă schimbările comportamentale. Cei cu tulburare bipolară nu recunosc adesea că orice este greșit, mai ales că simptomele mani se pot simți foarte bine. De multe ori, tulburarea bipolară este identificată atunci când un soț, o rudă sau un prieten observă schimbări comportamentale alarmante. Asigurați-vă că luați comentarii de la cei dragi în serios în perioada postpartum.
  • Unii oameni care experimentează mania sau hipomania nu își recunosc simptomele sau nu cred că există ceva în neregulă cu comportamentul lor.
  • Partea 2 din 4:
    Identificarea apariției simptomelor
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 7
    1. Identificați hipomania imediată. În timp ce majoritatea femeilor se confruntă cu un anumit grad de euforie în primele câteva săptămâni de naștere, femeile care suferă de hipomanie tind să o experimenteze din prima zi, spre deosebire de ziua a trei sau patru. Hipomania poate include o perioadă distinctă de euforie sau starea de spirit iritabilă timp de cel puțin trei până la patru zile. Spre deosebire de Mania, simptomele nu pot interfera cu funcționarea zilnică, iar deprecierea nu poate fi vizibilă. În hipomanie, simptomele psihotice (cum ar fi halucinațiile sau iluzii) nu sunt prezente. Întrebați-vă (sau cineva apropiat de dvs.) dacă ați experimentat simptome maniacale sau hipomanice.
    • Hipomania este adesea un precursor al tulburării bipolare și este important să se ia aceste simptome în serios.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 8
    2. Urmăriți debutul simptomelor. Simptomele bipolare, cum ar fi hipomania, în mod obișnuit, în primele câteva săptămâni după naștere. Gândiți-vă dacă ar exista un comportament neobișnuit sau ciudat după nașterea copilului, când a început și dacă a continuat. Poate că ați observat un astfel de comportament, dar a presupus că se datorează stresului sau schimbării vieții.
  • Întrebați-vă când au început simptomele. Dacă simptomele hipomanice au început să apară la scurt timp după naștere, poate fi un semn al tulburării bipolare.
  • 3. Căutați ciclism. Persoanele cu tulburare bipolară, de obicei, ciclurile prin stările de manie sau hipomania, normalitatea și depresia. Aceste cicluri durează de obicei în jur de 7 zile și pot să apară la mai multe luni. Ciclismul este o caracteristică cheie a tulburării bipolare, deci țineți un ochi în perioada postpartum.
  • Pot apărea cicluri maniacale sau depresive multiple la rând.
  • Dacă simptomele maniacale sau depresive durează două până la trei săptămâni sau mai mult, probabil că aveți o problemă diferită de sănătate mintală.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 9
    4. Urmăriți apariția simptomelor hipomanice mai târziu. Chiar dacă tulburarea bipolară postpartum este diagnosticată greșit ca depresie postpartum, este puțin probabil ca simptomele bipolare să dispară pe o perioadă nedeterminată. Este probabil ca simptomele bipolare să fie reaprovizionate în primul an după naștere. Dacă ați avut întrebări sau îndoieli cu tulburarea bipolară postpartum, dar nu ați primit un diagnostic, asigurați-vă că ați verificat cu furnizorul dvs. de sănătate mintală.
  • Dacă simptomele încep să apară în primul an după naștere, consultați un profesionist de sănătate mintală. Poate doriți să renumăm evenimente sau comportamente imediat după naștere și cum sunt similare sau diferite față de simptomele actuale.
  • Partea 3 din 4:
    Evaluarea pentru tulburarea bipolară în familie
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 10
    1. Întrebați despre o istorie familială a tulburării bipolare. Tulburarea bipolară tinde să ruleze în familii. Există un risc mai mare de a dezvolta tulburări bipolare dacă un părinte sau un frate are o tulburare bipolară. Puneți întrebări despre sănătatea mintală a familiei și despre orice istorie a tulburării bipolare.
    • Acest lucru ar putea include bunicii sau veri, mătușii și unchii.
    • Dacă aveți o istorie familială a tulburării bipolare, aceasta nu înseamnă că veți avea o tulburare bipolară. Majoritatea persoanelor cu o istorie familială nu vor dezvolta tulburări bipolare. Doar crește riscul de a avea tulburare bipolară.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 11
    2. Întrebați despre experiențele de naștere a familiei. Poate fi util să adunați informații despre modul în care alte femei din familia dvs. au experimentat faza postpartum. Cereți mătușilor, veriilor, surorilor și altor membri ai familiei dvs. despre experiențele lor postpartum. De asemenea, puteți cere părinților și oamenilor familiei să povestească ceea ce a fost pentru femeile postpartum. Dacă hipomania este comună în familie, aceasta poate crește riscul de tulburare bipolară postpartum.
  • Poate fi sensibil să adreseze aceste întrebări familiei. Puteți spune: "Comportamentul meu (sau soția mea) sa schimbat puțin de la naștere. A făcut ceva similar cu tine sau cu soția ta? Ce a fost așa?"
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 12
    3. Ecran pentru tulburarea bipolară anterioară. Este important ca noile mame să discute orice istorie anterioară a tulburării bipolare. Orice probleme de sănătate mintală ar trebui discutate cu furnizorul, inclusiv depresia, tulburarea bipolară, anxietatea etc. Dacă ați experimentat episoade anterioare de tulburare bipolară, acesta vă poate mări șansa de a experimenta tulburări bipolare postpartum.
  • Având un episod maniacal sau diagnosticul anterior de tulburare bipolară trebuie comunicat în mod clar cu un profesionist medical sau psihologic. Discutați toate preocupările legate de sănătatea mintală înainte de livrare, dacă este posibil.
  • Partea 4 din 4:
    Diagnosticarea tulburării bipolare profesional
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 13
    1. Faceți o programare cu un furnizor de sănătate mintală. Numai un profesionist poate diagnostica tulburarea bipolară. Aceasta include un psihiatru, psiholog, terapeut sau un practician general instruit în sănătatea mintală. Este important să primiți un diagnostic de tulburare bipolară pentru a trata simptomele. Fără tratament, tulburarea bipolară tinde să se înrăutățească și simptomele devin mai severe. Există, de asemenea, diferite tipuri de tulburare bipolară. Un profesionist de sănătate mintală vă va ajuta să determinați ce tip de tulburare bipolară este prezent, ceea ce va afecta tratamentul.
    • Tratamentul tulburării bipolare include terapia, medicamentele, schimbările stilului de viață și sprijinul social.
    • Majoritatea oamenilor lucrează cu un terapeut și un psihiatru.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 14
    2. Monitorizați factorii de stres. Stresul poate declanșa tulburarea bipolară la persoanele care sunt vulnerabile genetice. Dând naștere și devenind imediat responsabili pentru un stresor major de viață, iar această experiență poate declanșa simptome de tulburare bipolară. Fiți conștienți de modul în care gestionați în general stresul și ce moduri.
  • Fiți conștienți de orice alți factori de stres pe care îl întâmpinați, ceea ce poate include în mișcare, pierderea unui iubit sau căsătorit. Găsiți modalități de a face față acestui stres, cum ar fi angajarea în exerciții de relaxare. Verifică Cum să vă relaxați Pentru sfaturi despre relaxare.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 15
    3. Discutați despre simptomele tulburărilor bipolare I. Tulburarea bipolară I este caracterizată de cel puțin un episod manic. Acest episod maniac poate provoca insuficiență semnificativă și modificări la funcționare, care pot necesita spitalizare. Uneori, mania poate include simptome psihotice, cum ar fi iluzii sau halucinații. Fie înainte, fie după episodul maniacal, experimentați fie hipomanici de episoade depresive majore.
  • Mania poate include o perioadă de cel puțin o săptămână de energie excesivă, fără a fi nevoie de somn. Alte simptome pot include vorbire rapidă, o stare de spirit anormal de ridicată, cu o judecată afectată, cheltuieli nesăbuite și sexualitate ridicată.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 16
    4. Discutați despre tulburarea bipolară II. Tulburarea bipolară II include un model de episoade depresive și episoade hipomanice. Episoadele hipomanice nu sunt la fel de severe ca episoadele maniacale cu experiență în tulburarea bipolară I. Este posibil să nu aveți nevoie de spitalizare imediată, dar hipomania poate afecta funcționarea și viața de zi cu zi. Episoadele hipomanice trebuie să dureze cel puțin patru zile, iar episoadele depresive trebuie să dureze cel puțin două săptămâni.
  • Simptomele hipomanice sunt mai puțin severe decât simptomele maniacale, totuși pot include iritabilitate, stima de sine umflată, distracție, discuție și gânduri de curse.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării bipolare postpartum Pasul 17
    5. Discutați discuția bipolară nr. Tulburarea bipolară NOS este diagnosticată atunci când simptomele sunt similare cu bipolar I sau bipolar II, dar nu îndeplinesc criteriile de diagnosticare. Simptomele nu pot dura destul de mult sau să fie suficient de severe pentru diagnosticare. Cu toate acestea, expuneți în mod clar simptome în conformitate cu o experiență de tulburare bipolară.
  • Tulburarea bipolară NOS poate fi luată în considerare în timpul postpartumului, mai ales că simptomele nu pot exprima exact ca tulburare bipolară sau să îndeplinească perioadele de timp pentru un diagnostic bipolar I sau Bipolar II.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar