Cum se schimbă antidepresive

Antidepresivele pot fi un instrument puternic în a vă ajuta să luptați împotriva tulburărilor de dispoziție, cum ar fi depresia, anxietatea, OCD și PTSD. Cu toate acestea, până la două treimi dintre pacienți nu văd rezultatele pe care le doresc de la primul lor medicament. Medicul dumneavoastră ar putea încerca să ajusteze mai întâi doza, dar dacă nu funcționează, pot sugera că încercați un medicament diferit. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile medicului dvs. și dacă aveți întrebări despre acest proces, suntem aici pentru a vă ajuta!

Pași

Întrebarea 1 din 8:
Când ar trebui să comutați antidepresive?
  1. Imagine intitulată Alegeți un supliment de concentrare Pasul 13
1. Este posibil să aveți nevoie să comutați dacă nu vedeți rezultatele sau aveți efecte secundare adverse. De fapt, este destul de comun să încercați câteva antidepresive înainte de a găsi cel care funcționează pentru dvs. S-ar putea să aflați că încă mai luptați cu anxietatea sau depresia după ce ați fost pe medicamente pentru câteva săptămâni, de exemplu, sau ați putea fi nemulțumită de anumite efecte secundare, cum ar fi creșterea în greutate sau a unui libido scăzut. Fii sincer cu medicul tău despre ceea ce se întâmplă și fii deschis la ideea de a comuta dacă o recomandă.
  • Nu treceți niciodată de la un antidepresiv la altul decât dacă sunteți supravegheat de către medicul dumneavoastră. Unele dintre aceste medicamente nu ar trebui să fie luate niciodată în același timp datorită riscului de reacții adverse cum ar fi sindromul serotoninei.
  • 2. S-ar putea să comutați, de asemenea, dacă simptomele depresiei se întorc. Dacă ați fost pe medicamentele dvs. pentru o vreme și începeți să observați unele dintre semnele de avertizare ale depresiei, ați stabilit o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Ele pot crește doza de medicamente curente sau pot trece la unul complet nou.
  • De exemplu, ați putea observa că vă simțiți prea trist, aveți schimbări în apetitul dvs., aveți probleme cu somnul sau să dormiți prea mult sau să pierdeți interesul în lucrurile pe care le-ați plăcut în mod normal.
  • Dacă aveți gânduri despre rănirea dvs. sau despre altcineva, apelați imediat servicii de urgență sau vizitați imediat o cameră de urgență. De asemenea, puteți ajunge la o linie de susținere a liniei de suspendare a Lifelinei Naționale de Lifelină la (800) 273-Talk (8255) sau trimite mesaje text la linia de text de criză la 741741.
  • Întrebarea 2 din 8:
    Este rău să continuați să comutați antidepresive?
    1. Nu, comutarea este bine atâta timp cât se face sub îngrijirea medicului dumneavoastră. Este într-adevăr normal să încercați să încercați diferite antidepresive, în special la începutul tratamentului dvs. Doar urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră pentru a evita efectele secundare cum ar fi sindromul serotoninei, care pot apărea dacă combinați antidepresive sau luați prea mult o doză.
    • Nu vă faceți griji dacă medicul dumneavoastră vă prescrie un antidepresiv similar la primul pe care l-ați încercat. Schimbarea la un medicament nou în aceeași clasă este adesea la fel de eficientă ca și schimbarea într-o clasă complet nouă de antidepresive.
    Întrebarea 3 din 8:
    Cât durează să se adapteze la un nou antidepresiv?
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 23
    1. Este nevoie de un nou medicament cel puțin 3-4 săptămâni pentru a începe să lucreze. Dacă nu ați observat deloc îmbunătățiri, acel antidepresiv special ar putea să nu fie potrivit pentru dvs. Cu toate acestea, dacă observați unele progrese, s-ar putea să merite să lipiți cu medicamentele curente pentru încă câteva săptămâni. Poate dura oriunde de la 4-8 săptămâni pentru ca un antidepresiv să-și ia efect complet, iar pentru unii oameni, ar putea chiar să dureze puțin mai mult.
    Întrebarea 4 din 8:
    Care sunt cele trei strategii pentru comutarea antidepresivelor?
    1. Imagine intitulată Obțineți testat pentru alergii Pasul 10
    1. S-ar putea să utilizați conic, spălare și comutați dacă simptomele sunt ușoare. În această abordare, medicul dumneavoastră va condus sau va reduce treptat - doza de medicamente curente. Apoi, veți avea o perioadă scurtă de timp în care nu luați medicamente, numită o perioadă de spălare. Odată ce primul dvs. medicament este complet în afara sistemului dvs., medicul dumneavoastră vă va începe pe un nou antidepresiv.
    • Perioada de spălare va varia în funcție de ceea ce medicamente ați luat inițial.
    • Acest lucru poate fi riscant dacă aveți simptome mai severe, deoarece depresia dvs. ar putea reveni în timpul perioadei de spălare. Cu toate acestea, există cel mai puțin risc de experiență a efectelor secundare de la amestecarea antidepresivelor.
  • 2. Medicul dumneavoastră vă poate conecta să eviți o perioadă de spălare. În timpul unei încrucișări, medicul dumneavoastră va începe prin scăderea dozei primului dvs. medicament. Apoi, vor introduce o doză scăzută de noul medicament înainte de a opri complet luarea celui vechi. Acestea vor crește treptat doza de a doua, în timp ce coborâți doza primului până când luați doar al doilea medicament.
  • Pot exista efecte secundare grave din amestecarea anumitor antidepresive, astfel încât acest lucru se poate face numai sub supravegherea strânsă a unui medic și numai dacă riscul de amestecare a primei și al doilea medicamente este relativ scăzut.
  • Acest lucru este de obicei utilizat dacă aveți un risc mai mare de a vă relaxa în boala dvs.
  • 3. În cazuri rare, medicul dumneavoastră va face un comutator direct. Într-un comutator direct, medicul dumneavoastră vă va înceta să vă dați primul medicament într-o zi și vă vor începe într-o nouă zi a doua. Acest lucru este neobișnuit, deoarece există un risc ridicat de a experimenta efecte secundare din interacțiunile medicamentoase și nu se poate face deloc dacă luați anumite medicamente. Cu toate acestea, dacă ați experimentat sindromul sever de întrerupere (sau ați retras când ați întrerupt administrarea antidepresivelor), medicul dumneavoastră poate opta pentru aceasta.
  • Întrebarea 5 din 8:
    Care este perioada de spălare pentru antidepresive?
    1. Perioada de spălare va varia în funcție de antidepresivul pe care l-ați luat. De obicei durează aproximativ 4 săptămâni pentru a opri un antidepresiv. Apoi, medicul dumneavoastră va recomanda o perioadă de spălare sau o anumită perioadă de timp pentru a permite tuturor medicamentelor să vă șterge sistemul. De obicei, este egal cu 5 jumătăți de viață de pe antidepresive. Timpul de înjumătățire este timpul necesar ca medicamentul să scadă în corpul dvs. la jumătate și variază pentru fiecare antidepresiv. Cu atât mai mult timp de înjumătățire, cu atât mai puțin probabil veți fi să aveți simptome de întrerupere grave.
    • De exemplu, venlafaxina antidepresivă este asociată cu simptome severe de retragere. Are un scurt timp de înjumătățire - doar aproximativ 4-7 ore.
    • Pe de altă parte, fluoxetina rareori provoacă o retragere severă. Nu este surprinzător, are o lungă durată de timp - aproximativ 7 zile.
    Întrebarea 6 din 8:
    Ceea ce este sindromul de întrerupere a antidepresivului?
    1. Sindromul de întrerupere se referă la simptome de retragere neplăcute. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când încetați să luați brusc antidepresivul sau să micșorați dramatic doza. Cu toate acestea, s-ar putea să experimentați aceste simptome dacă încetați să luați un antidepresiv pe care l-ați avut timp de mai mult de 6 săptămâni, chiar dacă ați condus doza.
    • Simptomele sindromului de întrerupere a antidepresivelor pot include senzație de a avea gripa, fiind greață sau letargică, senzație de anxietate sau iritabilă, având dificultăți în somn sau senzație de senzație similară unui șoc electric.
    • S-ar putea să observați, de asemenea, simptomele depresiei. Asigurați-vă că ați sunat la medicul dumneavoastră dacă se întâmplă acest lucru și solicitați ajutor de urgență dacă vă gândiți să vă răniți.
    Întrebarea 7 din 8:
    Ce este sindromul serotoninei?
    1. Acesta este un efect secundar pe care unii oameni îl experimentează la comutarea antidepresivelor. De obicei, se întâmplă atunci când aveți două antidepresive în sistemul dvs. în același timp. Simptomele includ tremore, nervozitate, hipertensiune arterială și diaree. În cazuri rare, dar severe, poate duce chiar la convulsii și moarte. De aceea este atât de important să urmați instrucțiunile medicului în timp ce comutați medicamente.
    • De exemplu, ați putea experimenta sindromul serotoninei dacă comutați de la Agomelatine (Valdoxan) la fluvoxamină (Luvox).
    Întrebarea 8 din 8:
    Câte tipuri de antidepresive sunt acolo?
    1. Imaginea intitulată Obțineți sânii mai mari fără chirurgie Pasul 17
    1. Există 5 clase majore de antidepresive. Acestea includ inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRIS), inhibitori ai recaptării serotonin-noradrenalinei (SNRI), nonadrenalină și antidepresive serotonergice specifice (Nassas), antidepresive triciclice (TCA) și inhibitori de monoamină oxidază (Maois). Fiecare lucrează într-un mod diferit de a echilibra substanțele chimice din creierul dvs. pentru a vă regla starea de spirit.
    • SSRI: Aceste antidepresive sunt cele mai frecvent prescrise, deoarece tind să aibă mai puține efecte secundare decât celelalte clase. Câteva exemple de SSRI includ fluoxetină (prozac), citalopram (Celexa), sertralină (Zoloft) și paroxetină (Paxil).
    • Snris: Acestea lucrează în mod similar cu SSRI, dar unii oameni pot răspunde mai bine la Snris, așa că medicul dumneavoastră vă poate schimba la un SNRI dacă un SSRI nu funcționează pentru dvs. Unele snris comune includ duloxetin (Cymbalta) și venlafaxină (Effexor XR).
    • Nassas:Uneori numit "antidepresive atipice," Nassas poate fi folosit dacă întâmpinați efecte secundare nedorite asupra SSRIS sau SNRIS. Nassas include medicamente cum ar fi Mirtazapina (Remeron), Buprioprion (Wellbutrin), Vortioxetină (Trintellix) și Trazodone.
    • TCAS: Antidepresivele triciclice nu mai sunt folosite mult, deoarece efectele secundare pot fi mai intense decât alte clase de antidepresive. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră le poate prescrie dacă întâmpinați depresie severă sau pentru a trata condițiile cum ar fi tulburarea bipolară sau TOC. Tricicile includ imipramina (tofranil), desipramina (Norpramin) și doxepin.
    • Maois: Ca triciclice, Maois nu mai sunt la fel de obișnuite din cauza riscului de efecte secundare severe și interacțiuni potențiale de droguri. Este posibil să urmați chiar și o anumită dietă, deoarece unele alimente (ca unele brânzeturi și vin) pot provoca efecte secundare periculoase. Cu toate acestea, acestea pot fi utilizate în continuare de către unii specialiști psihiatrici dacă alte tratamente nu au funcționat. Maois includ tranilcomina (parnatul), fenelzina (Nardil) și Isocarboxazid (Marplan).
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar