Cum să găsiți scopul când aveți depresie

Depresia vă poate face să vă simțiți că sunteți fără valoare și nu puteți continua, deci este greu de simțit ca și cum ai scop. Pentru a găsi scopul, începeți prin crearea unui sentiment de semnificație. Adăugați activități și hobby-uri în viața voastră care vă aduce plăcerea și îndeplinirea. În cele din urmă, căutați ajutor în afara dacă aveți nevoie de sprijin pentru gestionarea depresiei.

Pași

Partea 1 din 3:
Creând un sentiment de semnificație
  1. Imaginea intitulată Câștigați părinții
1. Construi prietenii semnificative. Având prieteni și participarea la angajamente sociale este o parte importantă a sănătății și recuperării din depresie. Găsiți oameni în care puteți avea încredere și vorbiți despre problemele dvs. Când sunteți invitat la evenimente sociale, mergeți, chiar dacă nu vă simțiți așa. O viață socială împlinită poate contribui la un sentiment de semnificație și de auto-valoare.
  • Prietenii buni vă vor sprijini prin momente dificile.
  • Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresie Pasul 4
    2
    Setați obiective și priorități. Acum este momentul să vă dați seama de prioritățile și obiectivele dvs. pentru viitor. Dacă nu simțiți că aveți în prezent direcția sau scopul, gândiți-vă la valorile dvs. și viitorul pe care doriți să îl aveți. Apoi, faceți câteva cercetări despre cum să ajungeți acolo. Setați obiective mici, realizabile, astfel încât să știți că le puteți ajunge la ele.
  • Lucrați și spre obiectivele dvs. mari. Dacă scopul dvs. este de a fi biolog, încercați să lucrați la obținerea unei diplomă de colegiu în biologie. Dacă găsiți scopul de a fi părinte, faceți pași pentru a deveni părinte, cum ar fi încurajarea sau adoptarea unui copil.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 20
    3. Începe o practică de recunoștință. În loc de a căuta scop ca ceva care există în viitor, rămâneți prezenți și găsiți înțeles în viața voastră așa cum este. Reflectând pe recunoștință este o modalitate de a rămâne în aici și acum și de a crea sens. Păstrați un jurnal de recunoștință ca un obicei zilnic de a reflecta asupra lucrurilor în care sunteți recunoscători. Nu este nevoie să scrieți o listă lungă - concentrați-vă asupra lucrurilor care vă aduc cu adevărat un sentiment de mulțumire.
  • Obțineți obiceiul de a scrie trei lucruri în fiecare zi pe care sunteți recunoscători. De exemplu, s-ar putea să fiți recunoscători pentru aer condiționat într-o zi fierbinte, o navă neliniștită de lucru și o cafea satisfăcătoare pe pauza dvs.
  • Imaginea intitulată Rugați-vă eficient pasul 2
    4. Conectați-vă în spiritualitate. Mulți oameni găsesc împlinirea și scopul prin angajarea într-o practică spirituală. Vă poate ajuta să vă simțiți conectați la alți oameni și forțele din afara dvs. Indiferent dacă sunteți conectat la o religie sau o practică spirituală sau căutați unul, conectați-vă într-un loc pe care îl simțiți confortabil și experimentați un sentiment de creștere. Credința într-o putere în afara dvs. poate ajuta la aducerea sensului și a conexiunii în viața voastră.
  • Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, verificați biserici locale, sinagogi, temple, centre de meditație sau alte locuri spirituale pe care vi le interesează.
  • Imaginea intitulată Luați un salt de credință Pasul 8
    5. Înlocuiți-vă gândurile negative cu cele pozitive. Mulți oameni care suferă de depresie se angajează în gândire negativă. Dacă dorești Schimbați aceste modele, să recunoască faptul că gândurile negative sunt doar gânduri și nu sunt adesea adevărate. Provocați aceste gânduri gândindu-vă rațional și înlocuindu-le cu declarații mai sănătoase și mai pozitive.
  • Obțineți obiceiul de a găsi o perspectivă pozitivă asupra gândurilor dvs. negative pentru a vă încuraja să vă schimbați mentalitatea.
  • De exemplu, dacă vă simțiți fără speranță sau neajutorată, înlocuiți gândurile negative cum ar fi: "Nimic nu se va schimba" sau "M-am înșelat prea mult" cu "Timpii dificili vin și" "," Pot să aleg mereu o proaspătă start."
  • Partea 2 din 3:
    Adăugând la viața ta
    1. Imagine intitulată răsfățați-vă pasul 16
    1. Creați rutine semnificative. Dacă nu sunteți sigur ce este scopul dvs. sau cum să creați unul, acționați ca și cum ați avea unul. Dacă nu aveți un loc de muncă, ridicați-vă și pregătiți-vă dimineața ca și cum ați fi la fața locului de vis. Chiar și simplu să se îmbracăm și îmbrăcați dimineața vă poate da suficientă un impuls de motivație pentru a ajunge la sala de gimnastică, umblați câinele sau obțineți niște alimente.
    • Comportamentul precede adesea motivația, făcând ceva când nu vă simțiți ca să faceți, ajută la schimbarea modelelor de comportament negativ.
    • Fii mândru de adevăratele dvs. realizări.
  • Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 7
    2
    Voluntar. Voluntariatul este o modalitate excelentă de a contribui la comunitatea dvs., să crească fericirea și să aducă împlinirea în viața voastră. Ajutând alții să vă poată lua mintea de pe propriile lupte și probleme și să vă atragă atenția asupra ajutării oamenilor care au nevoie de asistență. Găsiți o oportunitate de voluntariat pe care doriți să o contribuiți și să vă simțiți trași pentru a contribui la.
  • Dacă vă place animalele, voluntar la un adăpost pentru animale. De asemenea, puteți oferi voluntar pentru a ajuta copiii la un program post-școală, o bibliotecă, un centru religios sau un alt loc care vă vorbește.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    3. Găsiți un nou hobby. Există ceva ce ați vrut mereu să încercați, dar nu ați ajuns niciodată? Implicați într-o nouă activitate sau hobby care vă excită. Acum este momentul să explorați ceva nou sau să construiți o abilitate. Implicarea cu ceva nou poate fi interesant și aduceți un nou sentiment de semnificație vieții voastre.
  • Încercați ceva cum ar fi pictura, karate, prelucrarea lemnului, scrierea melodiilor sau punctele de ac.
  • Imaginea intitulată este un student inteligent Pasul 8
    4. Urmăriți educația sau cariera. Întrebați-vă dacă vă simțiți împlinită în munca și educația dvs. Poate că ați trecut prin locul de muncă sau doriți să găsiți o carieră semnificativă care ajută oamenii. Nu este niciodată prea târziu să faceți o schimbare, indiferent cât de vechi sunteți. Dacă nu vă puteți întoarce la școală, faceți o schimbare de carieră într-un domeniu care se simte mai aliniat cu ceea ce doriți să faceți.
  • Dacă sunteți interesat să ajutați alte persoane, încercați să lucrați ca lucrător social sau în serviciile sociale.
  • Imagine intitulată răsfățați-vă pasul 8
    5. Petrece timpul în afara. Mersul afară vă poate ajuta să vă clarificați mintea, să vă reduceți stresul și să vă scot simptomele de depresie. Cu un sentiment sporit de bunăstare, vă puteți simți mai motivați să vă urmăriți pasiunile și să explorați ce vă oferă scopul. Timpul de petrecere în afara implică adesea un fel de activitate, vă expune la soare și vă ajută să vă conectați cu natura.
  • Luați o plimbare cu natură, plantați o grădină, faceți drumeții sau vizitați un parc local.
  • Imaginea intitulată Motivați-vă pentru a lucra pasul 18
    6. Exercițiu. Exercitarea este o modalitate excelentă de a face față depresiei. Chiar dacă nu sunteți atletic, vă puteți bucura de activitatea fizică și găsiți scopul în el. De exemplu, încercați instruirea pentru o cursă de 10k, alăturați-vă unei clase de spin sau participarea la lecții de dans. Efectuarea obiectivelor de exerciții vă pot ajuta să vă simțiți bine, să vă stabiliți și să vă întâlniți obiectivele și să vă ajutați să faceți față depresiei.
  • Lucrul spre un obiectiv de fitness vă poate ajuta să creșteți emoțional și să vă puneți mintea pe a obține ceva ce puteți fi mândru.
  • Partea 3 din 3:
    Căutând ajutor
    1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți nivelul de energie în ultima dată de după-amiaza 15
    1. Vedeți un terapeut. Dacă nu aveți deja un terapeut care să vă ajute să faceți față depresiei dvs., luați în considerare vederea. Un terapeut vă poate ajuta să înțelegeți și să vă confruntați cu sentimentele, gândurile și comportamentele voastre și vă ajută să învățați strategii pentru a vă recupera din depresia dvs. Terapeuții știu cum să asculte, astfel încât să vă simțiți confortabil împărtășind gândurile și sentimentele dvs. în mod deschis.
    • Puteți găsi un terapeut prin apelarea clinicii dvs. de sănătate mintală locală sau a furnizorului de asigurări. De asemenea, puteți obține o recomandare de la un medic, un prieten sau membru al familiei.
  • Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresie Pasul 6
    2. Consultați-vă cu un psihiatru. Dacă faci tot ce poți să te descurci cu depresia ta și să vezi un terapeut, dar încă se luptă, ar putea fi timpul să luăm în considerare medicamentele. Medicamentul vă poate ajuta să vă simțiți mai stabili și să faceți față depresiei mai eficient. Odată ce sunteți într-o stare mai bună, este posibil să fiți mai capabili să lucrați spre obiectivele dvs. Discutați cu un psihiatru despre obținerea medicamentelor.
  • Medicamentele vin adesea cu efecte secundare. Este posibil să fie necesar să încercați mai multe medicamente înainte de a găsi una care funcționează.
  • Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresia Pasul 9
    3. Participați la un grup de asistență. Faceți cunoștință cu alți oameni care au, de asemenea, depresie printr-un grup de sprijin. Nu trebuie să vă simțiți singuri, izolați sau judecați pentru că alți membri înțeleg cum este să aveți depresie și să vă luptați cu găsirea scopului. Acesta este un loc pe care îl puteți vorbi deschis la experiențele și sentimentele dvs., să dați și să primiți sprijin și să obțineți sfaturi de la alții care au fost acolo.
  • Găsiți un grup de asistență apelând la clinica locală de sănătate mintală sau să faceți o căutare online.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar