Cum de a controla furia și depresia

Furia și depresia sunt legate mai îndeaproape decât ați putea să vă dați seama și să vă pierdeți de mânie acum, ar putea face mai greu să depășiți depresia mai târziu. Învățând cum să controlați depresia depinde adesea, în parte, asupra cât de bine vă puteți controla furia.

Pași

Metoda 1 din 3:
Legarea mâniei și depresiei
  1. Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 1
1. Înțelegeți legătura dintre furie și depresie. Furia și depresia sunt dispoziții separate, dar cele două sunt adesea legate împreună atât de strâns încât poate fi dificil să se distingă una de cealaltă.
  • Iritabilitatea este adesea considerată un simptom al depresiei clinice, dar conexiunea merge mai adânc decât asta. Furia necontrolată poate declanșa sau agrava depresia.
  • Mânia justificată care vă conduce spre o schimbare pozitivă poate fi o emoție pozitivă, dar de multe ori, oamenii care se luptă cu depresia se găsesc în jos de furie în loc să ajute de ea. Această furie este de obicei explozivă, dar pentru unii indivizi, poate fi atât de profund înrădăcinată încât abia o recunoști.
  • Dacă gândurile de furie vă lasă să vă simțiți vinovați, ci doar se hrănesc în depresia voastră, indiferent cât de bine se simt inițial. Va trebui să controlați acest tip de furie înainte de a putea învăța să vă controlați depresia.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 2
    2. Recunoașteți ambele sentimente. Înainte de a vă putea controla furia, trebuie să o identificați. Va trebui, de asemenea, să identificați depresia și să învățați să distingeți o stare internă de la cealaltă.
  • Prin etichetarea intenționată a stării dvs. emoționale, fie că este mânia sau depresia, vă puteți capta sentimentele și vă puteți împiedica să funcționeze necontrolată.
  • Dacă vă suprimați în mod obișnuit furia, puteți avea probleme cu etichetarea acestuia pentru ceea ce este. Furia se poate masca ca motivație prin conducerea dvs. pentru a efectua o formă imediată de acțiune. Când acțiunea pe care o simți înclinați să o implicați implică provocarea de durere (emoțională sau fizică) pentru dvs. sau a altora, starea subiacentă este o furie probabilă.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 3
    3. Ia în considerare problema subiacentă. Furia este adesea simptomatică a unei probleme mult mai profunde. Pentru a vă controla furia, va trebui să abordați cauza.
  • Furia ar putea fi conectată la rădăcina depresiei voastre. Traumele trecute, de exemplu, pot declanșa sau agrava depresia și poate provoca, de asemenea, căci de furie să apară atunci când memoria acelei traume amenință să revină.
  • Chiar dacă nu puteți conecta furia în traume trecute, ea are încă o cauză de zi. Va trebui să găsiți o soluție la această cauză dacă doriți să controlați furia pe care o evocă.
  • Metoda 2 din 3:
    Calmarea în jos
    1. Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 4
    1. Calmează-te imediat. De îndată ce fleacurile tale de temperatură, trebuie să lucrezi la calmare, care ajută la instantaneu ameliorează mânia ta. Furia poate fi utilă atunci când este valorificată în mod corespunzător, dar dacă lăsați-o să ruleze sălbatic, vă poate copleși repede. Reacțiile care urmează ar putea duce, de asemenea, la depresie.
    • Unii pași imediați pe care îi puteți lua pentru a vă calma includeți respirația profundă și auto-discuția pozitivă. Încercați să luați câteva respirații adânci de la diafragma dvs. Odată ce ați stabilit respirația dvs., repetați un cuvânt sau o expresie calman "a respira," "Relaxați-vă," sau "Va fi bine." Aceste acțiuni vă taie gândurile furioase înainte de a putea construi într-o stare sporită.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 5
    2. Ia o pauză. Ieșiți de la cauza mâniei dvs. și luați ceva timp pentru a vă liniști. Distragându-vă și eliberarea puternică a energiei într-o manieră controlată, sănătoasă, poate duce la marginea mâniei și vă poate ajuta să o controlați mai eficient.
  • Ia în considerare exercitarea pentru a expulza excesul de energie. Du-te pentru plimbare cu ritm rapid sau jog. Săriți coarda sau faceți mufă de sărituri. Orice formă de exercițiu care vă ajută să vă ajute.
  • Alternativ, faceți ceva care vă relaxează și vă distrage atenția. Ascultați muzică liniștitoare. Luați o baie cu bule. Ieși cu prietenii. Făcând lucruri care creează energie pozitivă vă pot ajuta să echilibrați emoțiile negative pe care le simțiți în prezent.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 6
    3. Căutați sprijin. Întoarceți-vă la cineva în care aveți încredere și discutați cu ei despre sentimentele voastre. Asigurați-vă că vă ventilați mânia fără ao provoca asupra confidenței dvs. Cu alte cuvinte, discutați cu el sau cu ea despre mânia dvs. și cu sursa ei fără să vă supărați pe individul care vă ascultă.
  • Așteptați până când sunteți liniștiți suficient pentru a vă controla emoțiile în jurul altor persoane. Dacă vă aflați la confidențială, vă puteți deteriora relația dvs. și puteți crea sentimente de vinovăție care ar putea alimenta depresia.
  • Așa cum vorbești prin lucruri, fii deschis la critici constructive și feedback. Dacă confidentul dvs. are sfaturi cu privire la modul în care puteți compromite sau schimba bine, considerați-o cât mai rau posibil.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 7
    4. Jurnal sentimentele tale. Un mod alternativ de a procesa emoțiile dvs. este prin scriere. Luați în considerare păstrarea unei înregistrări a gândurilor și experiențelor dvs. furioase. A face acest lucru vă poate liniști și vă poate ajuta să înțelegeți mai bine mânia dvs. pe termen lung.
  • Citiți periodic jurnalul dvs. În mod ideal, veți strânge în cele din urmă informații despre lucrurile care declanșează furia și metoda obișnuită de a reacționa la el. De asemenea, puteți observa modele care conectează furia la depresie.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 8
    5. Râde de viață. S-ar putea părea imposibil să găsești umor într-o situație care inițial nu provoacă decât furie, dar găsirea umorului în cele nebune, întâmplările haotice ale vieții pot face mai ușor să se confrunte cu aceste circumstanțe.
  • Unele circumstanțe sunt prea grave să râdă, desigur, și nu trebuie să vă împingeți să găsiți umor într-o situație cu adevărat umonică.
  • Dacă nu găsiți umor în situația responsabilă de furia dvs., încercați să căutați umor în altă parte. Acest lucru vă poate distrage atenția departe de gândurile voastre furioase și echilibrați starea emoțională.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 9
    6. Doresc pe cineva bine. În mod ideal, ar trebui să încercați să vă dorim adversarului dvs. sperând pentru o rezoluție pozitivă care vă satisface amândouă. Când acest lucru este imposibil, încercați să vă concentrați gândurile, dorințele și rugăciunile din afara situației voastre și pe altcineva pe care le puteți îngriji mai ușor.
  • Încercați să vă uitați la situația din perspectiva adversarului față de compasiunea lui Garner pentru el sau pentru ea. Chiar dacă simțiți încă că adversarul dvs. a fost în neregulă, intensitatea sentimentelor tale poate înmuia ca compasiune construi. Acest lucru poate, de asemenea, mai ușor de a ierta persoana care te-a sare.
  • Dacă nu sunteți în stare să vă doriți adversarul dvs. bine acum, concentrați-vă asupra dorinței fericirii pe cineva neinvolvată. Gândindu-se la gânduri pozitive, vindecătoare față de oricine vă poate ajuta să vă îndepărtați mintea din starea sa înfuriată și vă pot împiedica să vă loviți la alții.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 10
    7. Evitați substanțele care agravează furia și depresia. Când sunteți supărat sau deprimat, poate fi tentant să vă întoarceți la alcool sau alte substanțe care ajută la amorțit furia și durerea pe care o simțiți. A face acest lucru va duce în cele din urmă la mai mult rău decât bine, totuși.
  • Alcoolul și drogurile pot crește riscul de a acționa asupra impulsului și, dacă sunteți încă înfuriați asupra situației dvs., acest lucru ar putea avea consecințe profund negative.
  • În plus, bazându-se pe droguri și alcool poate crea modele comportamentale nesănătoase care ar putea duce la dificultăți viitoare.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea furiei de la depresia hrănirii
    1. Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 11
    1. Evitați să faceți sau să spuneți ceva ce puteți regreta. Înainte de a lua orice acțiune, trebuie să vă asigurați că vă puteți opri de la a face ceva ce veți veni să vă regretați mai târziu. Dacă regreți lucrurile pe care le-ați făcut când ați fost supărați, aceste regrete vor alimenta probabil un sentiment mai profund de depresie.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 12
    2. Evaluați scopul furiei dvs. Furia poate avea un scop pozitiv sau negativ. Atunci când furia este legată de depresie, poate fi ușoară pentru că tulburările sănătoase de furie de a crea ceva negativ.
  • Furia care servește un scop pozitiv vă împinge spre creștere și rezoluție. Pe de altă parte, furia care servește un scop negativ este condusă orbește de un sentiment de pierdere sau inadecvare.
  • Când furia are un scop pozitiv, de obicei nu se va alimenta în depresie. Furia condusă de o anumită forță negativă trebuie să fie adresată în mod conștient, dacă doriți să o împiedicați să provoace sau să se agraveze următorul episod depresiv.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 13
    3. Acceptați circumstanțele dvs. așa cum sunt. Acest lucru este mai ușor de spus decât făcut, bineînțeles, dar este esențial să accepți circumstanțele care vă înconjoară mânia și să nu mai obseziți asupra greșelii tuturor.
  • Luați în considerare dacă aveți sau nu solicitări nerezonabile care vă împiedică să lăsați lucrurile să meargă.
  • Un exemplu comun este așteptările că viața trebuie să fie corectă. Acest lucru ar fi adevărat într-o lume ideală, dar lumea este departe de a fi ideală, iar nedreptatea afectează pe toți în diferite grade. Cu cât mai devreme puteți accepta adevărul asupra problemei, cu atât mai repede veți putea să vă acceptați circumstanțele incorecte fără a obseda cât de nedrept păreau.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 14
    4. Ascultați propriile plângeri. Pe măsură ce mânia voastră vă conduce să vă plângeți de circumstanțele dvs., acordați o atenție deosebită naturii plângerilor dvs. și determinați dacă vă faceți sau nu bine.
  • Plângeri evidente hassle alte persoane. Dacă vă permit să lucrați spre o soluție, acestea ar putea fi benefice. De multe ori, există doar ca mijloc de a împinge negativitatea asupra altora și a preveni apariția rezoluției.
  • Acoperire plâns vă provoacă să vă hassle. Acest tip de plângere aproape întotdeauna se bazează în depresie prin faptul că vă provoacă vinovăția pasivă și încurajatoare.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 15
    5. Transformați-vă mânia în ceva constructiv. Odată ce vă liniștiți și vă evaluați mânia, puteți folosi orice furie rămâne pentru a vă ajuta să vă alimentați spre rezoluție. În funcție de circumstanțe, acest lucru poate însemna lupta împotriva nedreptății care vă determină mânia sau în mișcare în ciuda acestei nedreptate.
  • Ori de câte ori este posibil, concentrați-vă pe găsirea unor modalități de a face față problemei, astfel încât să nu mai creeze senzația de furie. Amintiți-vă că furia dvs. nu va rezolva de fapt problema la îndemână - va trebui să luați măsuri dacă doriți să remediați problema.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 16
    6. exprima-te. Suprimarea mâniei dvs. vă poate face să o transformați spre interior, ceea ce vă poate agrava numai depresia. Va trebui să vă exprimați mânia părților implicate, dar va trebui să o faceți într-un mod care să ajute mai degrabă decât să doare. Acest lucru va fi mai ușor de gestionat dacă ați trecut prin procesul de calmare și evaluare a stării dvs. emoționale.
  • Depresia dvs. se poate construi dacă vă permiteți să vă pierdeți, astfel că prezentarea nu este răspunsul. Cheia este de a vă afirma fără a deveni defensivă sau ostilă. Ridicați-vă propriile interese fără a încerca să împrăștie interesele tuturor celorlalți implicați.
  • Imagine intitulată Furia de control și depresia Pasul 17
    7. Solicitați ajutor profesional. Nu vă fie frică să căutați ajutor medical sau psihologic profesionist pentru furia și depresia dvs. Ar putea fi un pas necesar în controlul stărilor emoționale.
  • Dacă problemele dvs. cu furie și depresie se spală repede, sau dacă vă aflați în imposibilitatea de a le controla singuri, este timpul să căutați înțelepciunea profesioniștilor. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda utilizarea medicamentelor pentru a vă controla depresia. Consilierea, cum ar fi terapia comportamentală cognitivă, poate fi folosită și pentru a vă ajuta să vă gestionați starea emoțională.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar