Cum să îmbătrânesc bine

Îmbătrânirea este un proces inevitabil. Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă oferi cea mai bună șansă posibilă la ședere sănătos și fericit Pe măsură ce îmbătrâniți. Puteți începe prin formarea unor obiceiuri sănătoase de viață lungă, de preferință la o vârstă fragedă. Rămâi împlinite emoțional și Ține mintea ascuțită Făcând lucruri pe care le iubiți și investiți în prietenii puternice. De asemenea, vă puteți păstra Privind cel mai bun prin îngrijirea pielii, părului, unghiilor și dinților.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îngrijirea sănătății tale
  1. Imagine intitulată de vârstă Fără etapă 1
1. Începeți să vă îngrijiți cât mai curând posibil. Dacă puteți, să dezvoltați obiceiuri de stil de viață sănătoase în timp ce sunteți încă în 20 de ani. Alegerile pe care le faceți în timp ce sunteți tineri pot avea un impact major asupra modului în care îmbătrâniți. De exemplu, persoanele care mănâncă o dietă sănătoasă și exerciții fizice în anii 20 sunt mult mai puțin susceptibile de a dezvolta boli de inimă în timp ce intră în vârstă de mijloc.
  • Dacă sunteți deja în afara anilor 20, puteți beneficia în continuare beneficii majore (cum ar fi riscul redus de boli de inimă și diabet) prin adoptarea unui stil de viață mai sănătos la orice vârstă.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 2
    2
    Mănâncă o dietă sănătoasă. Ceea ce mâncați afectează sănătatea ta ca îmbătrâniți, așa că rămâneți la alimente sănătoase care sunt bogate într-o varietate de substanțe nutritive. În timp ce diferite persoane au nevoi dietetice diferite, este, în general, cel mai bine să mănânci o dietă care include un curcubeu de fructe și legume, proteine ​​slabe (cum ar fi pește, păsări de curte și leguminoase), grăsimi sănătoase (cum ar fi piulițe, semințe și ulei de măsline) , și carbohidrați complexi (ca și cei găsiți în orez brun și alte boabe întregi).
  • Unele studii au sugerat că dieta mediteraneană, bogată în grăsimi și antioxidanți sănătoși, poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.
  • Evitați alimentele rafinate, prelucrate și preambalate. Nu mâncați o mulțime de alimente care sunt grase, zaharoase sau ridicate în sodiu.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietistian înregistrat despre cum să vă satisfaceți cel mai bine nevoile dvs. personale dietetice.
  • Imagine intitulată de vârstă Fără etapă 3
    3. Obțineți o mulțime de lucruri exercițiu. Dacă puteți, încercați să faceți cel puțin 30 de minute de activitate aerobă moderată în fiecare zi și o pregătire mică de forță de 2 până la 3 zile pe săptămână. Unele exemple bune de exerciții aerobice includ jogging-ul sau mersul pe jos, ciclism și înot. Forța de antrenament ar putea implica ridicarea greutăților sau folosirea mașinilor de rezistență la sala de gimnastică.
  • Tipul și cantitatea de exercițiu pe care ar trebui să o faceți depinde de o mulțime de factori, cum ar fi vârsta dvs. curentă, nivelul de fitness și sănătatea generală. Discutați cu medicul dumneavoastră despre ce fel de exercițiu este potrivit pentru dvs.
  • Menținerea unei rutine de exerciții sănătoase în epoca medie și dincolo poate încetini procesul de îmbătrânire în corpul dvs. la nivel celular.
  • Exercițiu canal
  • Imagine intitulată de vârstă Fără etapă 4
    4
    Menține o greutate sănătoasă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cele mai sănătoase și cele mai eficiente modalități de a vă gestiona greutatea. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta implică o combinație de alegeri bune și exerciții fizice bune.
  • Fiind fie supraponderali, fie subponderal pot fi asociate cu probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrâniți. Lucrați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician pentru a afla cea mai sănătoasă gamă de greutate pentru tine la vârsta dvs. curentă și pe măsură ce îmbătrâniți.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 5
    5
    Practicați o igienă bună de somn. Păstrați-vă mai sănătoși și mai fericiți pe măsură ce îmbătrâniți, asigurându-vă că veți obține o mulțime de Un somn de bună calitate. Pentru a obține somnul de care aveți nevoie, stabiliți o perioadă de culcare consistentă și timp de trezire. Opriți toate ecranele luminoase cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare și încercați să vă relaxați prin luarea unui duș sau o baie caldă și citiți dintr-o carte relaxantă. Asigurați-vă că camera dvs. este întunecată și confortabilă pe timp de noapte.
  • Majoritatea adulților au nevoie de 7 până la 9 ore de somn pe noapte pentru a rămâne sănătoși.
  • Pe măsură ce îmbătrâniți, este posibil să aveți un timp mai dificil dormind confortabil noaptea. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi dacă aveți probleme cu obținerea unui somn bun.
  • Lipsa somnului poate contribui la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv îmbătrânirea prematură a pielii dvs.
  • Imagine cu denumirea vârstei Pasul 6
    6
    Protejați-vă pielea de soare. Ori de câte ori petreceți timp la soare, purtați un protecție solară cu spectru larg cu un SPF de cel puțin 30 de ani. Vă puteți proteja mai departe de purtarea ochelarilor de soare, o pălărie și îmbrăcăminte care acoperă brațele și picioarele. Prea multă expunere la soare poate îmbracă prematur pielea și vă poate pune în pericol dezvoltarea cancerului de piele.
  • În loc să vă bronzezi în soare sau la un salon, săriți radiația UV dăunătoare și Utilizați un spray sau o loțiune de auto-bronzare.
  • Imagine intitulată de vârstă Fără etapă 7
    7. Evitați produsele din tutun. Dacă utilizați țigări sau alte produse din tutun, discutați cu medicul dumneavoastră despre cel mai bun mod de a părăsi. Fumatul poate contribui la o întreagă serie de probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrâniți, inclusiv cancerul pulmonar, emfizem, boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, poate accelera în mod dramatic îmbătrânirea pielii.
  • Renunțarea la tutun poate reduce dramatic riscul de a dezvolta bolile legate de fumat. De exemplu, după renunțarea la fumat, riscul de a avea un accident vascular cerebral poate scădea în jurul valorii de cel al unui non-fumător în doar 2 până la 5 ani.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 8
    8. Limitați consumul de alcool la maximum 1-2 băuturi pe zi. Medicii recomandă ca femeile să aibă mai mult de o băutură alcoolică pe zi la orice vârstă, în timp ce bărbații sub 65 de ani ar trebui să se limiteze la 2 băuturi zilnic. Bărbații peste 65 de ani ar trebui să se limiteze la doar o băutură. Abilitatea dvs. de a tolera alcoolul se diminuează cu vârsta, astfel încât este posibil să fie necesar să reluați încă mai mult pe măsură ce îmbătrâniți.
  • 1 băutură alcoolică este definită ca 12 uncii fluid (350 ml) de bere, 5 uncii fluide (150 ml) de vin și 1.5 uncii fluid (44 ml) de 80 de băuturi distilate.
  • Există unele dovezi că utilizarea moderată a alcoolului vă poate reduce riscul unor boli legate de vârstă, cum ar fi boala cardiacă, accident vascular cerebral și diabetul zaharat. Cu toate acestea, consumul de alcool excesiv poate contribui la o mare varietate de probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, pancreatita, problemele cardiace și boala hepatică.
  • Dacă depinde de alcool sau îngrijorat de faptul că consumul dvs. de alcool ar putea afecta sănătatea dvs., discutați cu medicul dumneavoastră despre cel mai bun mod de a reduce înapoi sau părăsi.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 9
    9
    Aveți grijă de dinții voștri. Periați dinții cel puțin de două ori pe zi, cu o pastă de dinți fluor și atașați dinții zilnic. De asemenea, vă puteți proteja dinții evitând alimentele zaharoase și acide. Vedeți medicul dentist cât de des este recomandat (de obicei de două ori pe an) pentru curățarea și verificarea sănătății dentare.
  • Riscul dvs. de boală dentară și pierderea dinților crește pe măsură ce îmbătrâniți.
  • Boli ale gingiilor și dinților sunt corelate cu alte probleme de sănătate, cum ar fi cursa, diabetul, bolile de inimă și artrita reumatoidă. Investiția în bună îngrijire dentară poate, de asemenea, să beneficieze de sănătatea și calitatea generală a vieții pe măsură ce îmbătrâniți.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 10
    10. Obțineți verificări medicale regulate. Văzând în mod regulat medicul dumneavoastră este vital pentru prevenirea și detectarea precoce a problemelor legate de sănătate legate de vârstă. Faceți întâlniri la fel de des așa cum este recomandat pentru examenele fizice și orice alte teste și evaluări necesare.
  • Cât de des ar trebui să vedeți medicul dumneavoastră și ce fel de verificări de rutină aveți nevoie depind de factori precum vârsta dvs., sexul și sănătatea generală. Discutați cu medicul dumneavoastră despre nevoile dvs. de rutină de îngrijire.
  • Metoda 2 din 3:
    Întâlnirea nevoilor dvs. mentale și emoționale
    1. Imagine intitulată de vârstă Fără etapă 11
    1. Luați unele creativi Hobby-uri. Încercați să faceți timp pentru activitățile creative pe care le bucurați, cum ar fi pictura, dansul, meșteșugurile sau făcând muzică. Dacă nu ați avut niciodată un hobby creativ, căutați să luați cursuri sau să vă alăturați unui grup local care să se potrivească cu interesele voastre. Studiile arată că participarea la activități creative și artistice pot beneficia considerabil bunăstarea mentală și fizică a adulților mai în vârstă.
    • Hobby-ul artistic, cum ar fi desenul, pictura, fabricarea ceramicii, quilting-ul și prelucrarea lemnului sunt asociate cu un risc semnificativ redus de a dezvolta problemele cognitive și problemele de memorie pe măsură ce îmbătrâniți.
    • Îmbinarea claselor sau grupurilor care împărtășesc interesele dvs. creative vă pot ajuta, de asemenea, să faceți legături sociale, care sunt vitale pentru sănătatea mentală și fizică pe măsură ce creșteți mai în vârstă.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 12
    2. Încerca Yoga și meditaţie. În plus față de păstrarea articulațiilor dvs. Limber și Construirea forței în oasele și mușchii dvs., yoga poate reduce, de asemenea, stresul și hipertensiunea și păstrați mintea ascuțită. Puteți obține beneficii mintale și emoționale și mai mari dacă vă combinați practica yoga cu meditație, care poate încetini declinul mental legat de vârstă.
  • Dacă sunteți nou la Yoga și Meditație, faceți o căutare a claselor din zona dvs. Puteți găsi adesea clase accesibile la gimnastică și centre comunitare.
  • Dacă sunteți deja de vârstă mijlocie sau mai mare, căutați cursuri de yoga care sunt orientate special spre adulții sau vârstnici mai în vârstă. Discutați cu medicul dumneavoastră, un antrenor personal sau un terapeut fizic despre ceea ce este sigur și potrivit pentru dvs.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 13
    3. Face puzzle-uri și jocuri care vă exercită mintea. Jocuri și puzzle-uri care vă angajează creierul și memoria vă pot ajuta să vă păstrați mintea ascuțită și să vă îmbunătățiți abilitățile cognitive. Pe măsură ce stăpâniți un tip de joc sau puzzle, căutați pe alții noi pentru a vă gândi la creier și care lucrează diferiți mușchi mentali. Câteva tipuri de jocuri și puzzle-uri pe care le puteți încerca includ:
  • Tangrame și jocuri de identificare a formei.
  • Jocuri de memorie, cum ar fi Simon sau Jocuri de potrivire a cardului.
  • Sudoku și puzzle-uri încrucișate.
  • Jocuri de construire a cuvintelor, cum ar fi Upwords, Scrabble sau Jocuri Anagram.
  • Jocuri trivia.
  • Jocuri de masă bazate pe strategie, cum ar fi șahul sau parchezi.
  • În ciuda raportorului lor rău ca depășiri de timp, chiar și jocurile video pot avea beneficii cognitive și emoționale pentru adulții mai în vârstă!
  • Imagine cu denumirea vârstei Pasul 14
    4. Ia măsuri la Minimizați stresul in viata ta. În timp ce un anumit stres este inevitabil, există lucruri pe care le puteți face pentru ao combate. În plus față de a face lucruri pe care le găsiți plăcute, puteți, de asemenea, să vă reduceți nivelurile de stres prin păstrarea dvs timp și mediu inconjurator organizat. Căutați modalități de a obține obligații inutile de pe placa dvs. și găsiți timp pentru a vă relaxa.
  • Stresul poate contribui la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv îmbătrânirea accelerată asupra nivelului celular.
  • Dacă sunteți subliniat pentru că aveți probleme cu evidența tuturor sarcinilor și responsabilităților dvs., încercați să păstrați un planificator de hârtie sau să setați mementouri pentru dvs. pe telefon sau pe computer.
  • Dacă puteți, Adresați-vă prietenilor sau familiei să vă ajute cu lucruri care vă subliniază. Acest lucru poate lua o parte din presiunea dvs. și vă oferă posibilitatea de a petrece timpul de calitate cu oamenii pe care îi iubești.
  • Încercați să renunțați la un pic de timp personal în fiecare zi pentru a face ceva distractiv, lucrați la un proiect important pentru dvs. sau doar relaxați-vă.
  • Imagine cu denumirea vârstei Pasul 15
    5
    Rămâneți conectat cu prietenii dvs. Pe măsură ce îmbătrâniți, căutați modalități de a continua să cheltuiți timpul de calitate cu oamenii în care sunteți aproape. Oamenii care se angajează în activități sociale cu prieteni buni tind să trăiască mai mult, să rămână mai sănătoși din punct de vedere mental și emoțional și să se bucure de o calitate superioară a vieții de viață pe măsură ce îmbătrânesc.
  • Dacă nu aveți prieteni apropiați, căutați modalități de a întâlni oameni noi și Formați noi prietenii. S-ar putea să faceți acest lucru prin luarea de cursuri, să vă alăturați cluburilor sau grupurilor din zona dvs. sau participând la cauzele pe care le aveți grijă.
  • Căutați oportunități de a se amesteca, cum ar fi dansurile și alte evenimente sociale din apropierea dvs.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 16
    6
    Mențineți o atitudine optimă față de îmbătrânire. În loc să privească îmbătrânirea ca o pierdere sau scădere, uitați-vă la aspectele pozitive ale creșterii mai în vârstă. Reflectă asupra înțelepciunii și a experienței pe care le-ați câștigat și gândiți-vă cum puteți folosi acele lucruri pentru a fi o forță pozitivă în lume și în viețile celor din jurul vostru. Și amintiți-vă, îmbătrânirea nu înseamnă că trebuie să vă opriți să vă distrați!
  • Studiile arată că oamenii care stau pozitivi și optimizați despre îmbătrânire tind să rămână mai fizic, cognitiv și emoțional sănătoși decât cei care au mai multe atitudini negative.
  • Găsirea unui sentiment puternic de scop este o modalitate excelentă de a rămâne pozitiv pe măsură ce îmbătrâniți. Concentrați-vă pe ceva din viața voastră, care este profund semnificativă pentru dvs., cum ar fi familia, vă face să vă îngrijiți, sau orice convingeri spirituale pe care le puteți ține.
  • Metoda 3 din 3:
    Privind cel mai bine pe măsură ce îmbătrâniți
    1. Imagine intitulată de vârstă Fără etapă 17
    1
    Misturați-vă pielea zilnic. Pe măsură ce deveniți mai în vârstă, pielea ta tinde să se usuce, contribuind la apariția liniilor fine și a ridurilor. Puteți ajuta pielea să rămână umedă și să-și păstreze elasticitatea prin aplicarea unor hidratante blânde la fața, mâinile și corpul în fiecare zi. Alegeți produsele care sunt libere de parfumuri și uleiuri pentru a preveni iritarea și porii înfundați.
    • Pentru cele mai mari beneficii, aplicați hidratant în timp ce pielea este încă umedă după duș sau spălarea mâinilor sau a feței.
    • Acordați o atenție deosebită zonelor care tind să se usuce cel mai mult, cum ar fi mâinile și coatele.
  • Imagine cu denumirea vârstei Pasul 18
    2. Încercați o cremă retinoidă la reduceți ridurile. Adresați-vă medicului sau dermatologului cu privire la utilizarea unui produs retinoid, cum ar fi Tretinoin, pentru a vă trata pielea și a încetini procesul de îmbătrânire. Aceste produse vin în mod obișnuit în forme de cremă, gel sau lichide și pot fi aplicate pe piele o dată pe zi după curățare.
  • În plus față de tratarea și prevenirea daunelor la soare, retinoizii pot, de asemenea, să vă dezvăluie pororii și să îmbunătățească pigmentarea neuniformă.
  • Deși oferă multe beneficii pentru pielea dvs., retinoizii pot provoca, de asemenea, efecte secundare, cum ar fi iritația și roșeața, uscarea pielii și mâncărime. Discutați cu medicul despre riscurile și beneficiile utilizării retinoidelor.
  • Imagine intitulată Vârsta Bine Pasul 19
    3. Aveți grijă de dvs păr și Nails. Părul și unghiile tind să devină mai plictisitoare, uscate și fragile pe măsură ce îmbătrâniți. Păstrarea lor sănătoasă vă poate face să arătați mai tineri.
  • Păstrați-vă unghiile tineri prin hidratarea în mod regulat și păstrați-le tăiat și curat. Puteți aplica un dispozitiv de întărire a unghiilor pentru o forță suplimentară, dar fiți precauți cu privire la utilizarea lustrurilor și gelurilor de uscare.
  • Starea părului De fiecare dată când o spălați și folosiți șampoane și balsamuri gratuite, fără sulfate. Evitați scânduri dure de caldură și coloranți chimici și relaxante.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea suplimentelor de biotină pentru a stimula sănătatea părului și a unghiilor.
  • Imagine cu denumirea vârstei Pasul 20
    4. Evitați alimentele și băuturile care vă pată dinții. Minimizați băuturile de colorare cum ar fi vinul, cafeaua și ceaiul. Produse de tutun poate, de asemenea, să pată și să vă decolorați dinții. Menținerea dinților albi, sănătoși vă pot menține mai tânăr pentru mai mult timp.
  • Dinții tăi pot începe în mod natural să se întunecă pe măsură ce îmbătrâniți, deoarece smalțul tău tinde să poarte în jos, iar dentina galbenă dedesubt începe să se îngroaie.
  • Dacă dinții dvs. sunt decolorați, discutați cu medicul dentist despre opțiuni sigure și eficiente pentru Albirea dinților și îndepărtarea petelor. Unele opțiuni includ adăugarea de furnir de porțelan sau efectuarea unei proceduri de albire în birou.
  • Imagine intitulată de vârstă Fără etapă 21
    5
    Alegeți hainele care vă plac. Pe măsură ce îmbătrâniți, căutați haine care fac apel la simțul stilului personal, dar vă ajută și să vă arătați cel mai bine. Modul în care îmbrățișați-vă poate avea un impact asupra vârstnicului pe care îl arăți și simțiți. Deși nu există reguli dure și rapide pentru ceea ce puteți sau nu puteți purta la orice vârstă, vă puteți păstra căutați ascuțiți și tineri de:
  • Compensarea hainelor negre sau întunecate cu accesorii luminoase sau neutre contraste. Negru este slăbire, dar tonuri mai luminoase ajută pielea să arate mai puțin spălat și atrage atenția departe de umbre și riduri.
  • Purtarea pieselor montate sau personalizate care creează o linie vizuală puternică și flatter figura dvs.
  • Alegerea țesăturilor mai groase, mai structurate care nu se agață de corpul dvs. la fel de mult ca și alternativele mai subțiri (e.G., tricoul dublu tricot, spre deosebire de tricoul obișnuit).
  • sfaturi

    Dacă sunteți interesat de procedurile cosmetice care reduc aspectul îmbătrânirii, cum ar fi injecțiile cu Botox sau Facelifts, discutați cu medicul cu privire la riscurile potențiale. Doar obțineți munca efectuată de chirurgi cosmetice de renume, licențiate.
  • Dacă alegeți vopsiți părul pentru a acoperi Grays, optați pentru nuanțe calde. Părul care este prea întunecat sau prea ușor poate spăla pielea și vă poate face să arătați mai în vârstă. Discutați cu stilistul dvs. despre cum să vă mențineți culoarea fără a vă deteriora părul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar