Cum de a face față anxietății aduse de îmbătrânire

Îmbătrânirea poate aduce nesiguranță și incertitudini dificil de manevrat. Indiferent dacă sunteți în vârstă sau începeți să vă uitați sau să vă simțiți mai puțin tineri, îmbătrânirea poate fi producerea de anxietate și afectează modul în care vă simțiți. Dacă vă luptați cu îngrijorările legate de îmbătrânire, știți că vă puteți ușura sentimentele de anxietate. Abordarea dificultăților îmbătrânirii, luând în considerare riscurile și acceptarea incertitudinii. Vorbiți cu medicul dumneavoastră despre orice preocupare despre sănătate, medicamente și diagnostice. Dacă te lupți cu anxietate care nu pare să plece, ia în considerare vorbind cu un terapeut.

Pași

Metoda 1 din 3:
Manipularea îmbătrânirii vârstnicilor
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 1
1. Gestionați-vă mobilitatea. Dacă vă temeți că căderea, vă puteți limita viața într-un mod care face mai puțin plăcută. O excursie normală la magazinul alimentar sau luarea câinelui dvs. pe o plimbare poate induce sentimente de anxietate ca niciodată înainte. Frica ta de a cădea poate duce la inactivitate, dizabilitate și chiar cade. Adulții mai în vârstă mai în vârstă își pot limita activitățile, ceea ce își pot face mușchii mai fragili, ceea ce duce la un risc crescut de căderi. În loc să vă limiteze mișcarea, luați o abordare diferită. Eliminați covoarele, îmbunătățiți iluminatul și faceți modificări la domiciliu (cum ar fi instalarea baloanelor sau barele de apucare).
  • Nu lăsați teama să se prăbușească calitatea vieții. În timp ce este bine să fii precaut, să rămâi activ și să continuați să vă mișcați.
  • Imagine intitulată face față anxietății aduse de îmbătrânirea Pasul 2
    2. Faceți-vă cu sănătatea ta. Pe măsură ce îmbătrâniți, puteți suferi probleme de sănătate. Aceste probleme vă pot afecta sănătatea în fiecare zi. Pentru unii, sănătatea slabă poate duce la sentimente de anxietate. Chiar gândindu-vă la starea dvs. medicală vă poate umple cu frică. S-ar putea să credeți chiar că un nou diagnostic înseamnă numai lucruri rele pe care le-ați întâmplat de acum încolo. Dacă aveți temeri despre sănătatea dvs., întrebați întrebări directe medicului dvs. de tratare.
  • Dacă vă temeți de efectele secundare ale medicamentelor, întrebați "Ce efecte secundare pot experimenta cu acest medicament? Ce pot face dacă se întâmplă acest lucru?"
  • Dacă aveți anxietate cu privire la condițiile dvs. medicale, întrebați: "Cum va afecta acest lucru sănătatea mea? Cum pot preveni limitările?"
  • Imagine intitulată face față anxietății aduse de îmbătrânirea Pasul 3
    3. Ajutați-vă mintea să rămână ascuțită. S-ar putea să începeți să observați probleme cu memoria dvs. pe măsură ce îmbătrâniți. Învățarea unor lucruri noi poate fi mai dificilă, și amintirea de nume sau informații pot fi provocatoare. Dacă sunteți îngrijorat de memoria dvs., există lucruri pe care le puteți face pentru ao îmbunătăți. Mananca o dieta sanatoasa și faceți unele exercițiu. Renunțați la fumat și păstrați-vă mintea ascuțită făcând activități precum Sudoku sau puzzle-uri încrucișate.
  • Vorbiți cu medicul dumneavoastră de asistență medicală dacă pierderea memoriei dvs. este semnificativă. Ei pot avea câteva recomandări pentru dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 4
    4. Se ocupă de moarte și moarte. Pe măsură ce îmbătrâniți, puteți începe să vă temeți de moarte apropiată de dvs. Deși poate fi mai ușor să ignorați moartea atunci când sunteți tineri sau în stare de sănătate strălucitoare, poate fi mai dificil ca vârsta. Depinde de dvs. cum să abordați moartea, dar poate fi utilă Confruntați cu moartea. Unii oameni se apropie de ea intelectual, alții printr-o credință sau o practică spirituală care îi aduce sens la viață.
  • Poate fi dificil să vedeți prietenii și familia aproape de dvs. care vă ocupați de moarte și de moarte.Dacă experiențele lor vă umple cu anxietate, nu sunteți singuri. Este normal să aveți multe, adesea amestecate emoții atunci când sunt îndurerați și este bine să vă exprimați sentimentele așa cum apar.
  • Imagine intitulată face față anxietății aduse de îmbătrânirea Pasul 5
    5. Gestionați-vă finanțele. Mulți oameni în vârstă se îngrijorează de bani și dacă vor avea suficient să se sprijine sau dacă vor lăsa destule pentru familiile lor. Nu vă fie frică să cereți asistență în ceea ce privește finanțele. Puteți găsi ajutor profesional, cum ar fi lucrul cu un planificator financiar sau avocat sau să ajungeți la familia dvs. pentru a ajuta la gestionarea cheltuielilor de zi cu zi. Creați un buget și lipiți-l. Luați în considerare permițând unui membru al familiei de încredere să gestioneze sau să monitorizeze conturile.
  • Dacă vă este frică de a fi scamat, conduceți decizii financiare prin prieteni de încredere sau membri ai familiei și nu vă fie frică să obțineți oa doua opinie profesională.
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 6
    6. Face față cu singurătatea. Îmbătrânirea adulților pot avea un nivel mai mare de pierdere socială ca prieteni și membrii familiei trec sau declin în funcția lor. S-ar putea să vă temeți că este izolat de prietenii și familia dvs. din cauza pierderilor din propria mobilitate. Singuratatea poate duce la senzație de trist sau deprimat, deci este important să rămâi conectat, indiferent de vârsta ta. Dacă vă temeți că sunteți izolați, singuri sau singuri, luați măsuri pentru a vă asigura o viață socială fericită.
  • Dacă locuiți singur sau departe de familia dvs., conectați-vă cu ei în mod regulat prin e-mailuri, apeluri telefonice sau apeluri video.
  • Conectați-vă la o rețea socială prin nopți de joc, centrul comunitar local sau tradițiile religioase sau spirituale.
  • Metoda 2 din 3:
    Lăsarea tinerilor
    1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 7
    1. Să se ocupe de corpul tău în schimbare. S-ar putea să observați primele riduri, părul gri sau vene varicoase și minune ", când le-am primit?!"Schimbările în corpul dvs. în timpul procesului de îmbătrânire nu pot fi binevenite în special. Percepția dvs. de sine poate lua o lovitură odată ce vă dați seama că vârsta începe să-și ia amploarea asupra dvs. și vizionarea propriului metamorfoză poate fi întristată. Depinde de dvs. cum să vă ocupați de această frică: Puteți să-l acceptați sau să vă schimbați corpul prin exerciții / nutriție sau, mai extrem de, chirurgie plastică. Gândiți-vă la ceea ce vă va aduce fericirea de durată și ce contează pentru dvs.
    • Dacă ați avut dificultăți în învățarea de a vă accepta corpul, aceasta poate fi oportunitatea perfectă. Nu trebuie să vă legați valoarea dvs. la modul în care apar și acest lucru poate fi un timp pentru a vă accepta în cele din urmă corpul așa cum este.
    • Găsiți o nouă modalitate de a defini frumusețea și tineretul care nu este legat de aspectul fizic. Ce înseamnă frumos pentru tine? Cum poți fi tineresc chiar și când îmbătrânești?
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 8
    2. Navigați la schimbările de sexualitate. Vitalitatea dvs. sexuală se poate schimba pe măsură ce îmbătrâniți. Femeile trec prin menopauză și pot suferi flash-uri calde, uscăciune vaginală și fluctuații emoționale. Bărbații ar putea întâmpina probleme cu disfuncția erectilă, care pot include obținerea sau menținerea unei erecții. Uneori, medicamentele pot provoca sau contribui la problemele sexuale. Discutați cu medicul dumneavoastră despre orice probleme sexuale pe care le experimentați și întrebați ce puteți face pentru a vă îmbunătăți experiența sexuală. Multe probleme pot fi tratate sau chiar inversate.
  • Discutați cu partenerul dvs. despre nevoile dvs. și găsiți modalități de a naviga împreună aceste modificări. Dacă sunteți nervos să vă aduceți schimbările, spuneți: "Este greu de vorbit despre acest lucru, dar ar fi util să discutăm modalități noi și diferite de a aborda sexul."
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 9
    3. Îmbrățișați-vă deciziile cu privire la faptul că aveți copii. Dacă vă întrebați dacă ați făcut alegerile potrivite în faptul că aveți sau nu copii, probabil că este timpul să vă acceptați deciziile. Mai ales dacă ați ales să nu aveți copii, vă puteți teme dacă sunteți pe deplin pregătiți să acceptați că nu veți avea niciodată un copil biologic, mai ales dacă ajungeți la un punct în care sarcina nu mai este viabilă. Să se blocheze în "Ce se întâmplă dacă..?"Gândurile pot fi periculoase, deci acceptați poziția dvs. sau faceți unele ajustări pentru a include copiii în viața dvs. într-un mod diferit.
  • Dacă vă simțiți îngrijorați de faptul că nu aveți copii propriei dvs., dar ceasul dvs. biologic a încetat să bifați, nu pierdeți speranța. Poti adopta sau plasament un copil.
  • Voluntar la o organizație pentru copii pentru a ajuta băieții și fetele locale.
  • Bucurați-vă de libertățile pe care le aveți ca urmare a faptului că nu aveți copii. De exemplu, puteți călători în lume, implicați în multe activități diferite și cercuri sociale și faceți alegeri care vă implicau numai.
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 10
    4. Acceptați că copiii îmbătrânesc. Puteți uita că îmbătrâniți până când observați cât de repede copiii din jurul vostru crește. Poate fi dificil să vizionați copiii îmbătrâniți, iar acest lucru vă poate face neliniștit despre propriul dvs. proces de îmbătrânire. Vizionarea copiilor dvs. cresc mai în vârstă poate fi, de asemenea, provocând anxietate dacă aveți probleme de sănătate. S-ar putea să începeți să vă temeți dacă veți vedea că copiii voștri îmbătrânesc, se căsătoresc sau au copii de-al lor. Dacă vă temeți că urmăriți copiii cresc, luați inima în știind că s-au dovedit (sau se vor dovedi) bine. Sărbătoresc succesele lor cu ei și încredere că vor face bine.
  • Indiferent dacă vă faceți griji sau nu, copiii vor deveni mai în vârstă și în adulți. Încredere că ai fost un bun părinte sau altfel influență pozitivă asupra copiilor din viața ta.
  • Imagine intitulată face față anxietății aduse de îmbătrânirea Pasul 11
    5. Îmbunătățiți-vă stima de sine. Unele temeri despre îmbătrânire ar putea include aspectul dvs. exterior. Dacă vă gândiți că întoarcerea la chirurgia plastică sau efectuarea de schimbări la aspectul dvs. vă va ajuta să vă simțiți mai bine despre dvs., vă puteți lupta cu problemele de stima de sine. Gândiți-vă la cine sunteți ca persoană: Care sunt punctele forte, abilitățile și lucrurile care vă fac să vă simțiți bine? Chirurgia plastică poate fi alegerea potrivită pentru dvs., dar asigurați-vă că aveți grijă de tine și de stima de sine.
  • Întrebați-vă: "Există anumite activități sau situații în care eu excelează? Ce sunt ei? Ce puncte forte am pe care nu le au mulți alți oameni?"Concentrați-vă gândurile pe aceste lucruri despre dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 12
    6. Recunoaște beneficiile îmbătrânirii. Deși poate fi dificil să acceptați că îmbătrâniți, recunoașteți beneficiile care vin împreună cu creșterea mai în vârstă. De exemplu, țineți înțelepciunea și experiența pe care o puteți împărtăși cu ceilalți. Adulții și adulții în vârstă sunt factori de decizie mai buni din cauza unor cunoștințe și experiențe extinse.
  • Dacă cineva vă cere ajutorul în luarea unei decizii, amintiți-vă că aveți abilități și experiențe pe care nu le fac și că le pot fi utile pentru ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Coping cu sentimente de anxietate
    1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 13
    1. Acceptați incertitudinea. Una dintre cele mai grele părți despre anxietate acceptă incertitudinea situațiilor. Efectele îmbătrânirii nu sunt sub controlul dvs. și sunt în mare măsură incerte. Gândindu-se la toate lucrurile care ar putea merge prost nu fac viața mai ușoară sau mai previzibilă. În loc să vă concentrați gândurile asupra îngrijorărilor, concentrați-vă asupra acceptării incertitudinii. Recunoașteți că viața nu este previzibilă și este imposibil să aveți 100% certitudine asupra tuturor.
    • Întrebați-vă: "Este o preocupare rezonabilă de a gândi acum? Pot fi bine să știu că acest lucru este incert? Este posibil să trăiți cu posibilitatea de a merge prost, chiar dacă este o mică șansă?"
  • Imagine intitulată face față anxietății aduse de îmbătrânirea Pasul 14
    2. Provocați gândurile negative. O mare parte a anxietății este tipare de gândire negativă. S-ar putea să supraestimezi posibilitatea ca ceva să meargă prost sau să-și asume în mod constant cel mai rău. S-ar putea să vă subestimați abilitatea de a gestiona problemele. De exemplu, vă puteți concentra asupra tuturor lucrurilor negative și puteți ignora lucrurile sau posibilitățile pozitive. Învață să contezi aceste gânduri și să le înlocuiască cu cele mai pozitive.
  • De exemplu, dacă vă simțiți îngrijorați de problemele de sănătate, întrebați-vă: "Există o modalitate mai pozitivă de a privi acest lucru? Mă uit în mod obiectiv? Cum mă rănește acest gând și există o modalitate mai realistă de ao aborda?"
  • Imagine intitulată face față anxietății aduse de îmbătrânirea Pasul 15
    3. Practicați relaxarea. Dacă anxietatea este o mare parte a zilei dvs., se angajează în relaxare ca o practică regulată. Relaxarea vă poate ajuta să vă calma corpul și mintea. Acest lucru vă poate ajuta să vă liniștiți gândurile anxioase și să vă ocupați de ei zilnic. Scopul de a relaxa 30 de minute în fiecare zi.
  • Găsiți metode de relaxare care se simt bine că puteți practica zilnic. Încerca Daily Yoga, Qi Gong, Tai Chi, și meditație.
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 16
    4. Confideți în familie și prieteni. Lanțați-vă pe partenerul, frații, prietenii și familia ca sursă de sprijin. Chiar dacă nu pot schimba lucrurile pentru tine, poate fi util să știi că ai cineva să vorbească când te simți anxios sau îngrijorat.Chiar și actul de a vorbi despre sentimentele tale vă poate ajuta să experimentați un sentiment de ușurare și sprijin. Fiind aproape de oameni care te iubesc și susțin că poți fi parte integrantă în a vă ajuta să vă ocupați de anxietate.
  • Evitați să vorbiți despre grijile voastre cu oameni care vă vor face să vă simțiți mai anxioși - în schimb, discutați cu cineva care este iubitor, calm și susținerea.
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 17
    5. Vorbiți cu un terapeut. Dacă temerile dvs. de îmbătrânire par prea mult pentru a vă ocupa, discutați cu un terapeut. Terapia este un loc sigur pentru tine să vorbești despre temerile tale în mod deschis. Terapeutul dvs. vă poate ajuta să vă înțelegeți temerile și cum să lucrați cu ei sau să le depășiți. Luați în considerare utilizarea unui terapeut care practică terapia cognitivă-comportament (CBT), deoarece aceasta este cea mai largă formă de tratament de terapie. CBT vă permite să vă confruntați și să adresați modele negative de gândire care contribuie la anxietate.
  • CBT vă poate ajuta să vă uitați la gândurile care contribuie la anxietate și să răspundă diferit.
  • Imagine intitulată Deal cu anxietatea adusă de îmbătrânirea Pasul 18
    6. Ia medicamente. Adesea, anxietatea este tratată atât prin terapie, cât și prin medicamente. Dacă anxietatea dvs. a devenit excesivă și interferează în diferite zone ale vieții dvs., luați în considerare discutarea medicamentelor cu medicul curant. Uită-te peste tine simptome de anxietate și vorbi despre ei cu medicul tău pentru a decide dacă medicamentele sunt potrivite pentru tine.
  • S-ar putea să vă simțiți mai confortabil vorbind cu medicul dvs. obișnuit decât să vă vedeți pe cineva nou. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă sunt confortabil să trateze anxietatea înainte de a urmări tratamentul. Dacă medicul dvs. nu este confortabil, luați în considerare o trimitere la un specialist în domeniul sănătății mintale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar