Cum să fii fericit

Fericirea este un mare scop de a avea și este ceva ce va trebui să lucrați în fiecare zi. Fiind fericit nu este ceva ce realizați și apoi țineți-vă - este o serie de decizii pe care le faceți în fiecare zi. Începeți prin cultivarea pozitivității în viața voastră și trăiți-vă viața într-un mod care se simte corect pentru dvs. În plus, petreceți timp cu oameni pozitivi, conectați-vă cu ceilalți și sprijiniți un corp și o minte sănătoasă. Cu toate acestea, rețineți că bolile psihice precum depresia pot face greu să fie fericiți fără tratament de la un furnizor de sănătate mintală.

Pași

Metoda 1 din 4:
Crearea unei mentalități pozitive
  1. Imaginea intitulată Fii fericit Pasul 4
1. Exprimați recunoștința pentru lucrurile bune din viața voastră. Fiind recunoscător pentru lucrurile pe care le-ați putut schimba viața. Vă ajută să vă concentrați asupra a ceea ce merge bine, deci este mai puțin probabil să vă simțiți deprimați de viața voastră. Luați 1-2 minute pentru a savura momente pozitive. În plus, mulțumesc oamenilor când fac lucruri frumoase pentru dvs.
  • Păstrați o jurnal de recunoștință sau o listă 3-5 lucruri pe care sunteți recunoscători pentru fiecare zi.
  • Lista dvs. de recunoștință ar putea include: "Pisica mea", "o slujbă pe care o iubesc", "un cel mai bun prieten pe care îl pot apela oricând", "un pat confortabil" și "mâncare bună de mâncare."
  • Când vă simțiți jos, priviți înapoi pe lista dvs. de recunoștință pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.
  • Imagine intitulată Fii fericit Pasul 7
    2. Înlocuiți gândurile negative cu auto-discuții pozitive. Gândurile negative pot face greu să se simtă fericiți, dar le puteți schimba. Când observați gânduri negative, provocați precizia lor. Apoi, înlocuiți gândul cu un gând pozitiv sau neutru. În plus, faceți declarații pozitive în toată ziua.
  • Să spunem că te vei gândi: "Sunt atât de urât."S-ar putea să înlocuiți acest gând cu:" Nu pot fi urât pentru că toată lumea este frumoasă în felul lor "sau" Sunt unic, și asta mă face frumoasă."
  • Utilizați afirmații pozitive cum ar fi: "Pot să fac acest lucru", "Sunt suficient", sau "Dacă încerc, am deja succes."
  • Bacsis: Vorbește cu tine în același mod în care vei vorbi cu cel mai bun prieten al tău. De exemplu, dacă prietenul tău a stârnit o prezentare la locul de muncă, ai spune probabil ceva de genul: "Aceste lucruri se întâmplă uneori. Veți face mai bine în următoarea prezentare."

  • Imaginea intitulată crede în tine pasul 15
    3. Complimentați-vă cel puțin o dată pe zi. Concentrați-vă asupra a ceea ce faceți bine, oferindu-vă complimente regulate. Indicați cele mai bune caracteristici, sărbătoriți talentele și recunoașteți realizările dvs. Acest lucru vă va ajuta să gândiți pozitiv despre dvs.
  • Spune: "Acest costum arată grozav," "Am făcut o slujbă uimitoare în această prezentare", "Sunt un mare scriitor" sau "Îmi place că sunt atât de compasiune."
  • Imaginea intitulată Credeți în tine pasul 19
    4. Nu mai comparați cu alte persoane. Toată lumea este în călătoria lor, deci este nedrept pentru a vă măsura progresul prin căutarea a ceea ce au realizat alții. Nu vă faceți griji cu privire la ceea ce fac ceilalți oameni. În schimb, comparați-vă de locul în care ați fost în trecut. Acest lucru vă va ajuta să vedeți cum progresați.
  • De exemplu, nu vă faceți griji dacă toți prietenii dvs. par să fie mai departe împreună în cariera lor. Va veni si timpul tau. În schimb, comparați progresul dvs. în cazul în care ați fost anul trecut.
  • Imaginea intitulată Fii fericit Pasul 3
    5. Căutați ceva pozitiv atunci când vă confruntați cu un obstacol. Greutățile și obstacolele fac parte din viață și nimeni nu este imună de la ei. Când vă confruntați cu o problemă, faceți tot posibilul pentru a găsi o căptușeală de argint. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai bine în acest moment și vă poate ajuta să creșteți din experiențele dvs.
  • De exemplu, să spunem că ți-ai pierdut slujba. Aceasta este o experiență cu adevărat dificilă, dar vă puteți concentra pe ea ca o oportunitate de a schimba carierele.
  • Variație: Viața uneori aduce experiențe foarte dureroase, cum ar fi moartea unui animal de companie. Nu trebuie să găsiți ceva bun în aceste situații. Luați-vă timpul să vă întristați și să vă exprimați emoțiile pentru a le ajuta să treacă.

  • Imagine intitulată Meditează pasul 7
    6
    Utilizați mintea Pentru a vă ajuta să vă concentrați pe prezent. Locuința pe trecutul dvs. și accentuarea viitorului vă poate afecta negativ starea de spirit. Fiind constient vă poate ajuta să vă concentrați pe prezent, astfel încât să evitați răsturnarea inutilă. Iată câteva modalități de a fi mai atenți:
  • Meditează timp de 10 minute.
  • Angajați-vă cele 5 simțuri.
  • Faceți doar un singur lucru la un moment dat.
  • Concentrați-vă asupra modului în care picioarele voastre se mișcă împotriva solului.
  • Metoda 2 din 4:
    Fiind cel mai bun sine
    1. Imagine intitulată Fii fericit Pasul 5
    1. Trăiesc în funcție de valorile dvs. personale. Ignorarea credințelor de bază vă poate face să vă simțiți în dificultate sau în conflict. Descoperiți valorile dvs. personale prin enumerarea lucrurilor importante pentru dvs., identificați orele pe care le-ați simțit cu adevărat fericite și decideți ceea ce doriți cu adevărat în viață. Apoi, aliniați-vă stilul de viață cu valorile dvs., astfel încât să puteți fi persoana pe care doriți să o fiți.
    • De exemplu, s-ar putea să-i ajuți pe alții și să fii creativ. Pentru a se alinia la aceste valori, puteți alege o carieră în asistență medicală și vopsea ca un hobby. În plus, ați putea lua decizii de conștiință, astfel încât să nu răniți pe alții.
  • Imagine intitulată Fii fericit pasul 2
    2. Faceți cel puțin o activitate pe care o bucurați în fiecare zi. Distracția în fiecare zi vă ajută să vă bucurați de viața voastră mai mult. Faceți o listă de activități care vă fac să vă simțiți fericiți. Apoi, programați timpul în fiecare zi pentru a face ceva pe lista dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă bucurați de viață mai mult și vă poate ajuta să deveniți cel mai bun sine.
  • De exemplu, angajați într-un hobby, petreceți împreună cu prietenii dvs., jucați un joc de bord, plimbați-vă animalul, faceți o baie fierbinte, citiți o carte, consultați un film, mergeți la un concert sau încercați o rețetă nouă.
  • Dacă există ceva ce ați vrut mereu să faceți, încercați! De exemplu, luați o clasă pentru a învăța cum să pictați sau să vizionați tutoriale online pentru a învăța cum să dansezi.
  • Imagine intitulată Fii fericit Pasul 6
    3
    Identificați-vă punctele forte pentru a vă ajuta să aveți încredere în sine. Este mai ușor să vă simțiți fericiți dacă sunteți mândru de cine sunteți și recunoașteți-vă că puterile voastre pot ajuta. Faceți o listă a talentelor, a abilităților și a cunoștințelor dvs. Apoi, revizuiți-o de multe ori pentru a vă ajuta să vă amintiți cât de minunat sunteți.
  • Punctele tale forte ar putea include lucruri cum ar fi rezolvarea problemelor matematice, scrierea, cântatul sau concurența în atletism. În plus, s-ar putea să aveți abilități oamenilor, abilități analitice sau abilități critice de gândire. În mod similar, ați putea fi foarte creativi sau capabili să lucrați în colaborare cu oamenii.
  • Imaginea intitulată se simt încrezător în talentele tale speciale Pasul 6
    4. Lucrați la îmbunătățirea punctelor slabe, astfel încât să le puteți depăși. Toată lumea are slăbiciuni, așa că nu vă simțiți rău despre dvs. Dacă slăbiciunile dvs. vă deranjează, încercați să le îmbunătățiți prin învățarea unor noi abilități sau încercați ceva diferit. În timp, s-ar putea să vă puteți îmbunătăți.
  • De exemplu, să spunem că aveți probleme cu vorbirea publică. S-ar putea să vă alăturați toastmasters sau să luați o clasă improvizată pentru a obține mai bine la ea.
  • În mod similar, s-ar putea să fiți nemulțumiți de nivelul de fitness. Pentru a vă îmbunătăți, ați putea începe un program de antrenament.
  • Imagine intitulată Fii fericit Pasul 10
    5. Exprimați emoțiile, astfel încât să nu se îmbuteleze. Sentimentele tale sunt super importante, deci nu încercați să le ascundeți. Ignorarea emoțiilor dvs. poate să le facă de fapt mai intense. În schimb, alegeți o modalitate sănătoasă de a vă elibera emoțiile. Iată câteva opțiuni:
  • Vorbeste cu cineva.
  • Scrie într-un jurnal.
  • Faceți ceva creativ.
  • Exercițiu.
  • Imagine intitulată Fii o fată hipster Pasul 11
    6. Petreceți-vă banii pe experiențe, mai degrabă decât lucrurile. Cumpărați ceva pe care doriți cu adevărat este distractiv, dar nu va duce la fericirea durabilă. Experiențele vă aduc mai multă bucurie decât elementele, astfel încât să utilizați banii dvs. de cheltuieli pentru a plăti pentru activități distractive sau călătorii. Pentru mai multă bucurie, faceți lucruri cu oamenii pe care îi pasă.
  • De exemplu, ați putea alege un joc de mini golf peste o nouă cămașă.
  • Ar trebui să cumpărați în continuare articole de care aveți nevoie, ca un computer pentru școală sau spălare față pentru a vă menține pielea curată. Nu vă simțiți vinovați pentru a cumpăra aceste tipuri de articole.
  • Metoda 3 din 4:
    Construirea unui sistem de asistență
    1. Imagine intitulată Fii o fată hipster Pasul 12
    1. Înconjoară-te de oameni pozitivi. Suspendarea cu oameni pozitivi vă poate spori starea de spirit. Identificați oamenii din viața voastră care vă fac să vă simțiți înălțați, apoi petreceți mai mult timp cu ei. Invitați-i să stea unul pe unul, să le scrieți și să organizați excursii de grup cu ei.
    • Nu vă simțiți ca și cum trebuie să tăiați prieteni sau familii care sunt negative. În schimb, petreceți mai mult timp cu prietenii și familia dvs. pozitivă.
  • Imaginea intitulată Fii fericit Pasul 8
    2. Conectează-te cu alții, astfel încât să vă simțiți ca o parte a comunității dvs. Oamenii au nevoie de comunitate, astfel încât în ​​jurul valorii de alții vă ajută să vă simțiți mai fericiți. Concentrați-vă pe conectarea cu oamenii din jurul vostru. Puteți face acest lucru prin intermediul acestora, găsind un teren comun sau empatizant cu ceea ce trec prin.
  • De exemplu, căutați lucruri pe care le aveți în comun cu oamenii, chiar dacă pari ca oameni foarte diferiți. S-ar putea să vă bucurați de cărți, de natură sau de același spectacol de televiziune.
  • Imaginea intitulată Fii fericit Pasul 12
    3. Alăturați-vă unui club sau întâlnirii care este legată de interesele dvs. pentru a vă face prieteni. Dacă doriți mai mulți oameni în viața voastră, mergeți la evenimente club sau întâlniri pentru a petrece timp în jurul altora. Căutați un club care se concentrează asupra intereselor dvs. Apoi, cunoașteți oamenii pe care îi întâlniți pentru a putea deveni prieteni.
  • De exemplu, ați putea căuta un club care citește cărți de ficțiune de știință sau un grup de întâlniri pentru persoanele care le place desenul.
  • Bacsis: Este nevoie de timp pentru ca prietenia să se dezvolte, așa că nu vă faceți griji dacă nu vă conectați cu oamenii la început. Continuă să mergi la club sau la evenimentele de întâlnire și, în cele din urmă, veți face prieteni cu oamenii.

    Metoda 4 din 4:
    Îngrijirea pentru mintea și corpul vostru
    1. Imagine intitulată TRATAT LUPUS PASUL 10BULLET1
    1. Obțineți cel puțin 7-9 ore de somn în fiecare noapte, așa că sunteți bine odihnit. Sentimentul obosit poate avea un efect negativ asupra stării tale. În plus, este greu să vă trăiți cea mai bună viață. Pentru a vă asigura că vă simțiți cel mai bine, urmați un program de somn pentru a vă ajuta să adormiți cu ușurință. În plus, utilizați o rutină de somn pentru a vă ajuta să dormiți mai repede.
    • O rutină bună de somn ar putea include luarea unui duș cald, schimbându-vă în pijamale și citirea unui capitol al unei cărți în pat.
  • Imaginea intitulată Scapă de ridurile de frunte Pasul 10
    2. Mănâncă o dietă sănătoasă, echilibrată, astfel încât corpul dvs. să fie hrănit. Nutrienții vă oferă energie, deci mâncați bine vă ajută să vă simțiți cel mai bine. Mâncați produse proaspete, proteine ​​slabe și carbohidrați complexi pentru a vă ajuta să rămâneți sănătoși. În plus, tăiați alimentele prelucrate și gustările zaharoase, deoarece sunt calorii goale.
  • Proteinele slabe includ pui, pește, curcan, tofu, nuci și produse de înlocuire a cărnii.
  • Carbii complexi includ alimente cum ar fi legumele de amidon și cerealele integrale.
  • Imaginea intitulată Obțineți un decalaj de coapsă Pasul 14
    3. Exercitați 30 de minute zilnic pentru o dispoziție pozitivă și un corp sănătos. Exercițiul eliberează endorfinele, ceea ce vă face să vă simțiți fericiți. În plus, exercițiul vă oferă energie și vă ajută să vă simțiți cel mai bine. Alegeți un exercițiu pe care îl bucurați, astfel încât este ușor să o faceți în fiecare zi.
  • De exemplu, plimbare, alerga, dans, du-te la sala de gimnastică, alăturați o echipă sportivă de agrement sau mergeți înot.
  • Imaginea intitulată Obțineți un băiat în școala de mijloc pentru a vă place pasul 4
    4. Încorporați Relievers de stres în ziua ta pentru a preveni arsurarea. Stresul este o parte normală a vieții, dar poate fi dăunătoare dacă aveți prea multă stres. Pentru a vă ajuta să gestionați nivelele de stres, încercați diferite relații de stres pentru a vedea ce funcționează pentru dvs. Apoi, încorporați-vă ameliorarea stresului în programul dvs. zilnic.
  • S-ar putea să vă evacuați unui prieten, faceți ceva creativ, culoarea într-o carte de colorat adulți, angajați într-un hobby, jurnal, faceți o baie sau jucați cu animalul dvs. de companie.
  • Imaginea intitulată devenim faimos pe pasul Internet 1bullet2
    5. Ia pauze de la social media pentru a evita simțindu-se ca și cum ai pierdut. Social media poate provoca teama de a pierde, de asemenea, numită "Fomo," pentru că o face să pară ca toți ceilalți se descurcă mai bine decât tine. Rețineți că ceea ce vedeți pe social media este adesea exagerat și vă vedeți doar cele mai bune momente ale oamenilor. În plus, stați în afara mediilor sociale atunci când vă simțiți jos.
  • S-ar putea ajuta să utilizați o aplicație care blochează social media pentru o perioadă de timp în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată vine la termeni cu senzație urâtă Pasul 7
    6. Lucrați cu un terapeut dacă aveți nevoie de sprijin suplimentar. S-ar putea să aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a vă simți fericit, și asta e în regulă. Un terapeut vă poate ajuta să vă schimbați gândurile și comportamentele pentru a vă îmbunătăți starea de spirit. Adresați-vă medicului dumneavoastră să vă facă trimitere la un terapeut sau căutați unul online.
  • Numirile dvs. de terapie pot fi acoperite de asigurare, deci verificați-vă beneficiile.
  • Bacsis: Dacă aveți o boală psihică, probabil că aveți nevoie de tratament pentru a vă depăși depresia. Nu vă simțiți ca și cum trebuie să faceți acest lucru singur.

  • Imagine denumită FEMININE PASUL 10
    7. Psihologii spun că răspunsul poate fi mulțumit, învățând să găsească pace și acceptare în prezent. Și aceasta este o diferență fundamentală între filosofiile de est și occidentale despre fericire.În timp ce tradițiile, cum ar fi budismul sau hinduismul, se concentrează asupra fericirii ca un loc de muncă în interior, gândirea occidentală a făcut-o despre ceva de urmărit sau de a ajunge, chiar și la promovarea acestuia în guvernarea declarației de independență a Americii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Trăiți viața într-un mod care vă face fericiți. Nu vă faceți griji cu privire la ceea ce gândesc alții.
  • Toată lumea are zile rele. Concentrați-vă că aveți mai multe zile bune decât zilele rele.
  • Încercați să vă concentrați mai mult pe experiențele dvs. pozitive, mai degrabă decât experiențele dureroase.
  • Avertizări

    Dacă aveți o boală mintală, este posibil să aveți nevoie să obțineți tratament pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine. Vizitați medicul sau un terapeut pentru a afla despre opțiunile dvs. de tratament.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar