Cum să vă găsiți scopul în viață

Dacă nu vă simțiți împlinită sau mulțumită de viața voastră, puteți decide să vă evaluați scopul vieții.Deși acest lucru poate fi o auto-examinare provocatoare care vă poate duce să credeți că ați trăit viața "mod greșit", luați inima - nu este niciodată prea târziu să începeți trăind viața pe care doriți să trăiți - o viață care este semnificativă și fericită.Gaseste-ti scopul vieții, Apoi luați măsuri pentru a implementa tipul de viață pe care doriți să o trăiți cu adevărat.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea intereselor dvs
  1. Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața 1
1. Păstrați un jurnal de scop.Jurnalizarea este un instrument util pentru a face orice schimbare în viața dvs. sau a perspectivelor dvs.Creați un jurnal dedicat care vă va ajuta să scrieți și să vă explorați gândurile despre scopul vieții dvs., pasiunilor și bucuriilor dvs.
  • Nu vă faceți griji cu privire la modul în care sunetele dvs. de scriere - acest jurnal este doar pentru dvs. și nimeni altcineva nu va mai citi.Este important ca tu să fii complet deschis și cinstit, nu că scrisul este deosebit de bun.
  • Imagine intitulată http rum.maniqui-es.com Găsiți scopul dvs. în viață
    2. Întrebați-vă singur.Pentru a începe evaluarea scopului vieții dvs., este important să evaluați ceea ce vă place să faceți, ceea ce faceți în prezent și ce trebuie să vă schimbați pentru a trăi o viață mai intenționată.Unele întrebări de luat în considerare sunt:
  • Când ai fost cel mai fericit în viața ta?
  • Ce te-a făcut cu adevărat mândru de tine?
  • Ce calități admirați cel mai mult în alte persoane?
  • Ceea ce te face să te simți într-adevăr viu și energizat?
  • Cât de fericiți vă simțiți în fiecare zi?
  • Dacă ați avea o săptămână să trăiți, cum ați petrece săptămâna respectivă?
  • Ceea ce "arderea" vă depășește "dorința" dorită "?
  • Dacă ați putea schimba un lucru despre lume, ce ar fi?
  • Ce schimbare ar putea face viața mai fericită?
  • Imagine intitulată Găsiți-vă scopul în viața 3
    3. Creați o listă a intereselor și pasiunilor dvs.Notați lucrurile pe care le bucurați de petrecerea timpului.Acestea pot fi legate de munca dvs., viața personală sau de viața dvs. de casă.Ar trebui să fie lucruri care vă fac fericiți, că vă bucurați cu adevărat.Acestea sunt lucruri pe care le bucurați de a face fără a fi plătiți să le faceți și sunt probabil lucruri care vă fac să pierdeți timpul.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă scopul în viața Pasul 4
    4. Notați ce vă place.Lucrurile și oamenii pe care îi iubești sunt foarte importante pentru calitatea vieții voastre și cum vă petreceți timpul.Recunoscând lucrurile și oamenii pe care îi iubești vă pot ajuta să vă concentrați pasiunile și scopul dvs.Concentrându-vă asupra lucrurilor pe care le iubiți cu inima voastră, mai degrabă decât cu valoare cu motiv, vă poate aduce mai aproape de pasiunile adevărate.
  • Dacă iubirile primare sunt familia dvs., este puțin probabil să vă simțiți împlinită dacă viața dvs. este dominată de o carieră care vă face să vă petreceți aproape tot timpul departe de ei.
  • Imaginea intitulată Găsiți scopul dvs. în viața Pasul 5
    5. Găsiți-vă bucuria.Acest lucru este similar cu interesele și pasiunile dvs., dar găsirea bucuriei dvs. este puțin mai concentrată.Pentru a vă găsi bucuria, gândiți-vă la ceea ce vă face să vă simțiți fericiți.Gândiți-vă la ultima oară când ați râs atât de mult pe părțile dvs., sau au zâmbit atât de mult încât obrajii tăi au fost răniți.
  • Poate fi util să ne gândim la tipul de joc pe care îl bucurați cel mai mult ca un copil.Are o piesă similară (sau o lucrare care imită acest fel de joc) vă aduce o bucurie copiilor?
  • Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața pasului 6
    6. Utilizați planificarea înapoi. Imaginați-vă la vârsta de 90 de ani.Imaginați-vă că vă uitați înapoi în viața voastră și sunteți complet mulțumiți că ați trăit o viață minunată și minunată.Imaginați-vă ce sunt specificul acelei vieți, apoi lucrați înapoi în timp pentru a determina ceea ce trebuie să faceți în fiecare deceniu între acum și 90 pentru a trăi viața completă.
  • De exemplu, spuneți că vă imaginați cu vârsta de 90 de ani, înconjurați de strănișuni, fericiți retrași după o carieră de succes, ajutându-vă comunitatea, trăind în propria casă cu o mulțime de pământ.
  • Acest lucru vă spune că doriți să aveți o familie, pe care doriți să o ajutați pe alții și că doriți să trăiți independent într-un cadru rural.
  • Planificarea tanabilă vă poate duce pentru a determina că ar trebui să începeți să aveți copii atunci când aveți 28 de ani, doriți să găsiți o poziție de asistent social cu 25 și ar trebui să vă mențineți sănătatea în mod constant, astfel încât să puteți continua să trăiți independent in varsta.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților sociale Pasul 17
    7. Nu ascultați normele sociale. Este obișnuit să vă gândiți la ceea ce vă așteaptă alții de la dvs. Părinții, prietenii și societatea au anumite așteptări de la noi toți cu intenții bune. Normele sociale vă pot spune să nu începeți acea afacere, să nu renunțați la locul de muncă sau să faceți o reducere a plăților pentru o slujbă mai puțin prestigioasă. Dar, în cele din urmă, sunteți singurul care poate decide ce este potrivit pentru dvs.
  • Gândiți-vă de la primele principii - ce schimbare doriți personal să vedeți în lume dacă nu ați păsat ce gândesc ceilalți despre dvs?
  • Fiți conștienți de ce gânduri sunt propriile vs. cei au trecut pe tine. Ați crezut vreodată că începerea unei afaceri este greu? Sau că nu puteți face bani după pasiunea voastră? Acestea sunt credințele au trecut, în general, la noi, care nu pot fi adevărate. Gândește-te la tine ce gânduri sunt ale tale vs. Ce ți-au spus ceilalți.
  • Partea 2 din 3:
    Trecând în afara dvs
    1. Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața Pasul 7
    1. Determină scopul omenirii.Aceasta este o întrebare greutăți și poate dura ceva timp și reflecție pentru a decide, dar dacă puteți determina ceea ce credeți că scopul omenirii este, puteți scala acea idee în jos și aplicați-o în viața voastră.
    • De exemplu, puteți decide că scopul omenirii este de a ajuta reciproc prospera în lume.Propriul scop personal poate fi apoi pentru a ajuta oamenii din comunitatea dvs. să prospere și puteți determina ce măsuri trebuie să luați pentru a lucra spre asta.
  • Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața pasului 8
    2. Găsiți oameni care vă inspiră.Gândiți-vă la oamenii pe care îi găsiți cu adevărat inspirați.Acestea pot fi lideri mondiali, figuri istorice sau oameni din propria viață.Gândiți-vă de ce acești oameni sunt inspirați și determină acțiunile sau caracteristicile specifice pe care le-au dorit să le emită. .
  • Poate doriți să păstrați această listă în jurnalul dvs. de scop.Amintiți-vă că nu trebuie să admirați sau să emândiți fiecare aspect al unui individ - mai degrabă, îl utilizați pe individ la domiciliu în funcție de caracteristici specifice pe care doriți să le aveți.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă scopul în viața 9
    3. Lăsați-vă bulble.Lăsând bulele personale sau zona dvs. de confort, înseamnă că aveți o viziune mai largă asupra lumii și a oamenilor din ea.Tindem să fim oarecum egoși în viața de zi cu zi, dar lăsându-ți bubble vă oferă ocazia de a vedea lumea mai largă din jurul vostru.Cu această realizare reînnoită a restului lumii, puteți vedea mai obiectiv locul dvs. în lume și vă puteți evalua pasiunile și scopul dvs.
  • Odată ce aveți o mai mare conștientizare a altor oameni din jurul vostru, decideți cum doriți să interacționați cu acei oameni.Determinați cum doriți ca alți oameni să vă vizualizeze în legătură cu ei înșiși și apoi să lucrați pentru a fi acea persoană pentru ei.
  • Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața Pasul 10
    4. Adresați-vă prietenilor care sunt punctele forte.Dacă întâmpinați dificultăți în evaluarea dvs. sau dacă doriți o a doua opinie, întrebați niște prieteni apropiați ce cred că sunt punctele tale forte.Ei pot oferi o anumită perspectivă că aveți probleme vă va vedea.
  • De exemplu, este posibil să nu vă dați seama că propriile dvs. acțiuni îi inspiră pe prietenii dvs. să vrea să vă emită.Un prieten ar putea spune: "Cred că sunteți minunat să puneți un plan în acțiune odată ce a fost făcută, mai degrabă decât să așteptați ca altcineva să înceapă."Puteți lega această putere în scopul dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața Pasul 11
    5. Opriți gândirea în absolut.Mulți oameni cred că scopul lor (sau cariera lor sau interesele lor) trebuie să se rotească în jurul unui singur lucru.Dar, uneori, pasiunile noastre sunt despre echilibrarea intereselor multiple care îndeplinesc diferite aspecte ale nevoilor noastre și dorințelor noastre.Realizând că un scop (dacă alegeți să îl limitați la unul) poate fi alcătuit din mai multe fațete vă poate oferi o mai mare flexibilitate în stabilirea acestui scop.
  • De exemplu, dacă scopul vieții voastre este "de a aduce fericirea pentru mine și pentru alții", puteți avea sub-scopurile "să se simtă împlinite în munca mea, să fiu răbdător cu familia mea, să-mi fac copiii să râdă și să asculte bine pentru prietenii mei."Toate acestea lucrează spre scopul dvs. mai mare.
  • Avantajul de a avea mai multe fațete în scopul vieții dvs. este că, dacă o zonă este întârziată sau nu merge bine, nu veți simți că sunteți în întregime de pe drumul cel bun.De exemplu, dacă viața dvs. de lucru nu îndeplinește, dar casa dvs. și viața socială sunt, puteți simți că lucrați la fericire.
  • Imaginea intitulată Găsiți scopul dvs. în viața Pasul 12
    6. Stabiliți-vă scopul.După ce v-ați evaluat și ați extins viziunea în afara dvs., decideți ce doriți ca scopul vieții voastre să fie.Amintiți-vă că este în regulă dacă se schimbă în viitor.Este important să aveți un scop și o direcție acum, chiar dacă vă modificați mai târziu pe măsură ce vă schimbați și creșteți.
  • Odată ce ați decis scopul dvs., scrieți-l în jos.Postați-l undeva că îl puteți citi în fiecare zi, amintindu-vă de ceea ce doriți în viață.Vă puteți întreba în fiecare zi dacă ați făcut lucruri pentru a lucra în acest scop.
  • Partea 3 din 3:
    Acționând în scopul dvs
    1. Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața Pasul 13
    1. Scrieți declarația dvs. personală de misiune.O altă modalitate de a vă gândi la scopul vieții voastre este să o încadrați ca o declarație de misiune personală.Poate doriți să vă convertiți scopul stabilit într-o declarație de misiune personală, care tinde să ia un format mai activ și acționabil.
  • Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața Pasul 14
    2. Meditează pentru a vă stabili intențiile.Meditația sau yoga minunată poate fi utilă pentru a vă stabili intenția pentru ziua dvs., săptămâna, anul dvs. și viața voastră.Ștergerea minții și permițându-vă să vă imaginați viața așa cum doriți să vă puteți ajuta să faceți pași spre a trăi această viață a viselor voastre.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă scopul în viața pasului 15
    3. Încetați să încercați să vă mulțumesc altor persoane.Chiar dacă scopul dvs. are un element social, încercând să vă bucurați de voi în jurul dvs. zilnic, este probabil să împiedicați, nu ajutați-vă, scopul dvs. global.Asigurați-vă că acțiunile pe care le luați în viața voastră sunt alegerea dvs., nu alegerile altor oameni din jurul vostru.
  • Adesea, oamenii nu știu ce este probabil să-i facă cu adevărat fericiți, deci chiar dacă scopul dvs. este de a aduce fericirea dvs. și a altora, îndeplinirea cerințelor imediate ale altora nu vă vor ajuta să vă trăiți scopul.
  • Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața Pasul 16
    4. Listează acțiunile care conduc spre scopul dvs.În jurnalul dvs. de scop, scrieți o listă de acțiuni pe care le puteți lua, care vă va conduce direct spre scopul vieții voastre.Este posibil să nu puteți lua fiecare acțiune imediat, dar realizând pașii pe care ar trebui să o luați pentru a ajunge la viața dvs. intenționată vă poate ajuta să vă deplasați în direcția cea bună.
  • De exemplu, dacă cariera dvs. actuală nu îndeplinește și nu se potrivește cu scopul vieții voastre, puteți scrie "Găsiți o nouă carieră" pe listă.Cu toate acestea, este posibil să nu doriți să renunțați imediat la locul de muncă curente înainte de a găsi unul nou datorită practicilor de plată a facturilor și păstrarea familiei dvs. găzduite și hrănite.
  • Împărțiți-vă lista în schimbări pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă scopul în viața de viață 17
    5. Faceți lucrurile care vă conduc pentru a vă îndeplini scopul.Odată ce ați determinat acțiunile, va trebui să vă îndepliniți scopul vieții dvs., luați acești pași. Începeți cu schimbările pe termen scurt și lucrați la schimbări pe termen lung.Uneori luând măsuri în loc de gândire prea tare, vă poate aduce o mai mare claritate și fericire.
  • Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viața de viață 18
    6. Revizuiți-vă jurnalul.Asigurați-vă că ați revenit și citiți jurnalul dvs. de scop și listele conexe periodic pentru a face modificări, adăugați la acesta sau pentru a vă aminti de scopul dvs.După ce a trecut ceva timp, vă puteți găsi pe voi înșurubați în familiaritatea confortabilă a vieții dvs. de zi cu zi.Deși nu este nimic în neregulă cu acest lucru, probabil că vă veți simți mai împlinite, în general, dacă lucrați la scopul vieții acum stabilite.
  • Imagine intitulată Găsiți scopul dvs. în viață Pasul 19
    7. Evitați activitățile care contracarează sau distrage atenția asupra scopului dvs.Ar fi cu siguranță dificil să evitați să faceți orice activitate care nu funcționează direct spre scopul vieții voastre.Dacă doriți să aduceți fericirea pentru dvs. și pe alții, dar nu vă place să faceți spălătorie, probabil că veți avea nevoie de spălătorie ocazional.Cu toate acestea, puteți evita activitățile care lucrează împotriva scopului vieții voastre.
  • De exemplu, dacă scopul dvs. este de a aduce fericirea pentru dvs. și a altora, ar trebui să evitați să spuneți lucruri care sunt dureroase altora.Ar trebui să evitați lucrurile care vă fac cu adevărat nemulțumiți, cum ar fi petrecerea timpului cu indivizi care vă fac să vă simțiți rău despre voi înșivă.
  • sfaturi

    Țineți minte că de multe ori, noi Găsiți chemarea noastră pe parcurs. Este adesea menționat după ce viața sa a încheiat că au avut un scop, pe baza evenimentelor și alegerilor vieții cuiva.
  • Pe măsură ce creșteți timpul petrecut îndeplinirea scopului vieții dvs., veți observa că este ușor să luați decizii în viață pe măsură ce puneți întrebarea "Această oportunitate se potrivește cu pasiunile, acțiunile și geniul meu?" De-a lungul timpului, veți petrece din ce în ce mai mult din zilele voastre viața voastră și veți simți mai fericiți și mai sănătoși decât oricând înainte.
  • Ne uităm adesea la scopul nostru ca o modalitate de a răspunde la tot acum sau ceva care poate fi îndeplinit numai în viitor.În timp ce scopul vieții poate fi în cele din urmă împlinit departe în viitor, găsiți modalități de a începe acum.
  • Uneori este mai bine (și mai ușor) să știi ce nu vrei decât să știi exact ce vrei. Dacă aveți nevoie, începeți prin listarea a ceea ce nu doriți să faceți (sau să fiți), apoi lucrați spre imaginarea a ceea ce doriți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar