Cum să-ți exerciți creierul

Indiferent dacă încercați să vă faceți creierul înapoi în formă sau doriți doar să îl păstrați la fel de puternic ca acum, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă exercita creierul.Puteți utiliza diferite strategii pentru a vă îmbunătăți abilitățile de gândire și de cuvinte, jucați jocuri, socializați, angajați în învățarea de-a lungul vieții și îngrijirea dvs. Probabil că nu veți vedea rezultate peste noapte, dar după câteva luni de utilizare a acestor strategii, puteți observa o mare diferență în abilitățile dvs. de memorie.

Pași

Partea 1 din 5:
Îmbunătățirea abilităților de gândire și de cuvinte
  1. Imagine intitulată se concentrează pe scrierea pasului 12
1. Citiți cât de mult puteți. Citirea este un exercițiu mare al creierului. Puteți citi ziare, reviste sau cărți, dar doar rețineți că cu cât este mai dificilă textul, cu atât mai mult de un antrenament va primi creierul. Ca orice exercițiu, începeți mici și lucrați în sus.
  • Încercați să citiți cărți care vă vor învăța ceva nou, cum ar fi cărțile despre istorie sau un alt subiect care vă interesează.
  • Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 8
    2. Creșteți vocabularul. De asemenea, puteți învăța cuvinte noi dintr-un calendar de cuvânt-o zi sau dicționar. Acest lucru exercită partea de limbă a creierului.
  • Încercați să scrieți un cuvânt nou unde puteți vedea adesea, cum ar fi pe o tablă albă în bucătărie sau pe o notă lipicioasă de pe birou. Alegeți un cuvânt care este o provocare pentru a scrie și a utiliza pentru a profita la maximum de acest exercițiu zilnic.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de faptul că este la domiciliu Pasul 14
    3. Scrie ceva. Scrierea necesită încărcături de gândire! Puteți scrie povestiri făcute, scrieți lucrurile care v-au întâmplat sau scrieți articole pentru pe subiectele despre care știți și dragostea!
  • Imagine intitulată Citiți și scrie rapida japoneză
    4. Aflați o limbă nouă. Învățând o limbă este ca un hack pentru creierul tău, deschizând tot felul de căi. Acest lucru exercită partea creierului dvs. care stochează informațiile lingvistice, făcându-vă mai bine să vorbiți limba proprie.
  • Limbile reprezintă o modalitate excelentă de a continua să învățați lucruri noi și să vă provocați creierul. Chiar dacă aflați doar câteva cuvinte sau fraze noi într-o limbă, acest lucru vă va exercita creierul.
  • Imaginea intitulată Scrieți o teză bună Pasul 4
    5. Rezolvarea post-problematică. Luați în considerare diferitele posibilități ale modului în care ceva în ziua dvs. ar fi putut să plece și să exploreze consecințele. Acest lucru îmbunătățește creativitatea și vă face o problemă mai bună a problemelor.
  • Imagine intitulată Programul O telecomandă directă TV Pasul 1
    6. Opriți televizorul. Televiziunea vă spune ce să vă gândiți și cum să vă gândiți, practic punerea creierului pe autopilot. De aceea este atât de relaxantă! Dacă doriți să vă păstrați creierul de la stagnarea, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să opriți televizorul. Dacă chiar vrei să te uiți, folosește creierul în timp ce te uiți. Alegeți să vizionați programe educaționale și dacă vizionați programe populare, alegeți cele cu linii complexe de complot sau interacțiuni cu caracter. Gândiți-vă la acestea în timp ce urmăriți și încercați să le analizați sau ghiciți ce se întâmplă în continuare.
  • Puteți chiar să vă gândiți să anulați cablul sau serviciul de satelit și să vizionați numai lucrurile online care sunt educaționale. Puteți găsi mai multe videoclipuri educaționale online și prin servicii de abonament.
  • Imaginea intitulată Scrie un eseu economic bun pasul 5
    7. Utilizați mâna dvs. non-dominantă. Utilizați mâna stângă dacă aveți mâna dreaptă sau mâna dreaptă dacă aveți mâna stângă. Acest lucru vă va ajuta să stimulați părțile creierului care vă controlează mușchii.
  • Imagine intitulată Scrieți o melodie metalică Pasul 4
    8. Învață să joci un instrument muzical. Învățând cum să jucați un instrument muzical sau să învățați cum să cântați este o modalitate excelentă de a vă provoca creierul, deoarece acest lucru vă va implica într-o experiență de învățare pe termen lung. Puteți lua lecții, utilizați videoclipuri pentru a vă învăța sau a vă alătura unui grup, cum ar fi corul să se angajeze cu muzica.
  • Încercați să învățați să jucați Ukulele. Acesta este un instrument ușor de învățat și există chiar cluburi pentru persoanele care joacă.
  • Partea 2 din 5:
    Jucând jocuri pentru a-ți exercita creierul
    1. Imagine intitulată face puzzle-uri încrucișate Pasul 4
    1. Faceți cuvinte încrucișate zilnice și puzzle-uri. Puzzle-uri simple precum încrucișate vă pot ajuta creierul să facă o muncă de bază. Acestea sunt ușor de montat în ziua ta. Puteți găsi chiar și unii gratuit online.
  • Imagine intitulată ascuți mintea cu puzzles Pasul 2
    2. Progresul către puzzle-uri mai implicate. Puzzle-uri mari, complexe dau creierului un antrenament mai puternic. Acestea pot dura uneori câteva zile până la o săptămână pentru a termina, dar merită efortul. Acest lucru nu înseamnă nici un puzzle în sensul tradițional. Verificați puzzle-urile de buzunar japonez pentru o teaser creier serios pe care îl puteți face în timp ce ucizi timpul.
  • Imagine intitulată câștiga șah aproape de fiecare dată pasul 8
    3. Luați în considerare jocul de șah. Șahul este un joc incredibil de strategic și tactic. Puține puzzle-uri depășesc șahul în lucrarea creierului. Șahul este simplu de învăța și ușor de jucat.
  • Uită-te la un club de șah din zona dvs. pentru a obține mai multe oportunități de a juca și de a învăța de la mai mulți jucători experimentați.
  • Imagine intitulată ascuți mintea cu puzzles Pasul 9
    4. Joacă jocuri video în mod moderat. Știați că redarea jocurilor video în mod moderat vă poate face de fapt mai inteligentă? Puzzle rezolvarea jocurilor ca Mario, Zelda, Scribblenaute, iar Myst sunt ca un bun antrenament cardio pentru creierul dvs., ajutându-vă să deveniți un solver mai bun și mai creativ, și un gânditor mai rapid.
  • Partea 3 din 5:
    Socializarea mai mult
    1. Imaginea intitulată acceptă prietenul tău
    1. Discutați cu oamenii. Discutați cu oamenii despre lucrurile pe care le cunoașteți. Vorbind despre politică, religie și alte subiecte provocatoare (având discuții reale, nu doar argumente), poate fi un mare antrenament de bază de bază.
    • S-ar putea să vă gândiți chiar să vă alăturați unui grup ca Toastmasters, deoarece acoperă o gamă largă de interese.
  • Imaginea intitulată Obțineți un prieten în partea de liceu Pasul 2
    2. Alăturați-vă unui grup de interese. Alăturați-vă unui grup sau unui club pentru persoanele cu aceleași interese ca și dvs. Acesta poate fi un club de hobby, un grup politic, un grup de discuții sau ceva de genul ăsta. Vorbind cu oamenii cu interese similare vă va folosi creierul și abilitățile dvs.
  • Imagine intitulată se concentrează pe scrierea pasului 3
    3. Puneți-vă telefonul când vorbiți cu oamenii. Telefoanele pot fi o distragere a atenției atunci când aveți o conversație cu cineva, deci intrați în obiceiul de ao pune la dispoziție când vă socializați. Încercați să vă puneți telefonul într-o altă cameră, sau opriți-o când vă socializați cu prietenii. Acest lucru vă va forța să vă concentrați asupra conversației și lucrați la îmbunătățirea abilităților de comunicare față-în-față.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent fără plictiseală Pasul 2
    4. Voluntar. Lucrarea de voluntariat nu numai că vă va îmbunătăți conexiunile sociale, vă va oferi, de asemenea, oportunități de a construi noi căi neurologice. Încercați să vă oferiți voluntariat la banca locală de alimente, adăpostul de animale, spitalul sau acasă de îngrijire medicală.
  • Partea 4 din 5:
    Făcând învățarea de-a lungul vieții
    1. Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 10
    1. Du-te înapoi la școală. Revenind la școală este o modalitate excelentă de a obține din nou acel creier care lucrează din nou și mai multă educație are beneficii evidente. Nici măcar nu trebuie să obțineți o diplomă întreagă. Angajatorul dvs. poate fi dispus să vă ajute să finanțezi cursuri care vă ajută să vă abilitățile de locuri de muncă sau puteți lua o singură clasă într-un subiect care vă interesează.
  • Imaginea intitulată Scrie un eseu privind Sociologia Pasul 3
    2. Luați clase gratuite. Dacă pur și simplu nu aveți banii sau timpul, există și o serie de clase gratuite disponibile online. Unii sunt chiar din universități de vârf, cum ar fi Harvard. Încercați cursura, Academia Khan sau chiar Just Ted vorbește pentru a obține experiența universității, fără prețul.
  • Puteți fi chiar eligibil să faceți un curs gratuit la un colegiu local sau la universitate. Unele colegii și universități oferă cursuri gratuite pentru elevii maturi.
  • Imagine intitulată rochie ca o șaisprezece fată hippie pas 15
    3. Utilizați abilitățile pe care le-ați câștigat frecvent frecvent. Cu creierul tău, la fel ca mușchii tăi, e un fel de a "foloseste-o sau pierde-o" situatie. Cu cât mergi mai mult fără a folosi informații și abilități, rustierul pe care îl primesc. Folosește frecvent abilități de bază, cum ar fi făcând matematică, pentru a păstra aceste abilități proaspete și gata de utilizare.
  • Încercați să utilizați abilități pe care nu le-ați utilizat într-un timp, cum ar fi prelucrarea lemnului, tricotat, coaserea sau efectuarea de reparații acasă.
  • Imagine intitulată Reinventa-te după o ruptură (fete) Pasul 11
    4. Ridica un nou hobby. Învățarea unei noi abilități este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă oferi creierului un antrenament. Abilitățile creative, în special, cum ar fi muzica, dansul și arta vizuală, vor exercita diferite părți ale creierului dvs. și toate au beneficii incredibile.
  • Imaginea intitulată Construiți un perete puternic de reținere cu postul de 4x4 tratat Pasul 13
    5. Construieste lucruri. Indiferent dacă construiți roboți sau o bancă nouă pentru holul dvs., folosind creierul dvs. pentru a afla cum să faceți ceva (mai ales de la zero fără instrucțiuni) este un antrenament excelent. Obțineți câteva abilități de bază de construcție și apoi luați-vă creierul Limber cu o creativitate practică.
  • Încercați să faceți un proiect de do-it-yourself pentru a învăța noi abilități și pentru a face ceva în acest proces.
  • Partea 5 din 5:
    Ramanand sanatos
    1. Imagine intitulată Tratați Chin Acnee Pasul 4
    1. Mănâncă bine și exercițiu. Dieta și exercițiile fizice joacă, de fapt, un rol în sănătatea creierului. Dacă doriți să vă păstrați creierul în stare de vârf, mâncați o dietă sănătoasă bogată în proteine ​​și acizi grași omega 3 pentru a vă menține creierul fizic hrănit. Beți apă cât de mult puteți. Exercițiul fizic poate, de asemenea, să vă mențină corpul sănătos, reducând șansa de accident vascular cerebral și creșterea nivelurilor de saturație a oxigenului.
  • Imagine intitulată Asamblați o echipă de fotbal Pasul 12
    2. A juca jocuri sportive. Aflați exerciții sau cum să jucați noi jocuri pentru a crește coordonarea manuală a ochiului și a corpului. Tai-Chi și Pinball sunt ambele exemple ale acestui lucru.
  • Imaginea intitulată se pregătește pentru școală în 20 de minute (fete teen) Pasul 3
    3. Somn ușor. Oamenii de știință descoperă de fapt că somnul joacă un rol absolut vital în menținerea sănătății creierului. În timp ce dormi, corpul tău curăță toxinele din creier (în plus față de reparații).Dacă doriți să vă protejați creierul, asigurați-vă că veți obține un somn complet de noapte cât mai regulat posibil.
  • Imagine intitulată exercițiu la locul de muncă în fiecare zi Pasul 1
    4. Schimbați rutina. Încercați să treceți cu căi variate, pentru a împiedica creierul să se simtă prea neglijat ca rezultat al unei zile monotone. De asemenea, puteți schimba modul în care lucrați, introducând o minge de exercițiu sau alt factor în modul în care lucrați.
  • Exerciții și resurse ale creierului

    Fișă de lucru încrucișată și a puzzle-ului pentru a-ți exercita creierul

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Resurse online pentru a-ți exercita creierul

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Când vă exercitați, încercați să mergeți înapoi (direcția inversă a modelului obișnuit de mers pe jos) pentru a tachina sfera creierului.
  • Nu uitați să vă exercitați corpul - o minte mai sănătoasă rezultă dintr-un corp sănătos. Obțineți o mulțime de exerciții fizice.
  • Încercați să faceți câteva lucruri în mod regulat, cum ar fi memorarea ceva în fiecare zi sau folosiți un cubul lui Rubik timp de 15 minute pe zi.
  • Există o mulțime de programe care vor ajuta cu memoria dvs. "Vârsta creierului" sau "Academia Big Brain" Pentru Nintendo DS sunt recomandate și distractive. Aceste jocuri au fost făcute în mod specific pentru îmbunătățirea memoriei dvs., precum și promovarea reflexelor rapide și gândirea rapidă.
  • Ca orice altă parte a corpului tău, creierul necesită, de asemenea, odihnă. Nu se oprește niciodată, dar concentrarea pe un singur punct sau meditație vă poate ajuta să vă relaxați mintea care poate duce la încetinirea creierului dvs. și mai târziu pe o funcționalitate mai bună. Ascultarea muzicii instrumentale moi cu ochi închisi timp de 10-15 minute pe zi ajută, de obicei,.
  • Modul în care vorbiți reflectă modul în care credeți, deci gândiți-vă înainte de a vorbi. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți discursul.
  • Bea multa apa.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar