Cum să se ocupe de îmbătrânirea

Îmbătrânirea mai în vârstă este ceva ce se întâmplă cu noi toți, dacă trăim destul de mult. Pentru că trăim într-o cultură bazată pe tineri, ar putea fi greu de confruntat cu îmbătrânirea. Dacă vă luptați să vă ocupați de îmbătrânirea, va ajuta la dezvoltarea unei atitudini mai pozitive. Educați-vă despre ce să vă așteptați și să aveți grijă de corpul vostru vă va ajuta să vă susțineți atitudinea dvs. pozitivă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezvoltarea unei atitudini pozitive
  1. Imagine intitulată Deal cu primirea pasului 1
1. Faceți-vă temerile de îmbătrânire. Să fie specifice și concrete. Identificarea lucrurilor pe care vă este foarte frică vă va ajuta să le confruntați. Dacă ați evitat să vă gândiți la îmbătrânire, deoarece este prea supărător, acest exercițiu poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă ocupați de îmbătrânirea mai în vârstă. Modul în care vă gândiți la dvs. și despre procesul de îmbătrânire va afecta modul în care vă vedeți propria viață.
  • Pentru mulți oameni, îmbătrânirea înseamnă apropierea de moarte. Temerile lor de îmbătrânire sunt parțial datorită temerilor morții, fie moartea unui iubit. Planificarea îngrijirii dvs. la sfârșitul vieții și confruntarea rădăcina acestei frică poate ajuta.
  • De asemenea, vă puteți teme să vă pierdeți independența, să deveniți mai fragili din punct de vedere fizic sau să dezvoltați condiții de sănătate legate de îmbătrânire. Aflați mai multe despre adaptări și suporturi care vă vor permite să vă păstrați independența cât mai mult posibil.
  • S-ar putea să vă îngrijorați de aspectul dvs. modificat. Găsiți modele de roluri care s-au angajat grațios cu îmbătrânire, fie celebru, fie în viața voastră.
  • Vorbind cu prietenii de susținere, familia sau profesioniști vă pot ajuta să vă numiți temerile într-un mod sigur. Când vă numiți temerile cu prietenii apropiați, probabil vă veți simți mai bine chiar dacă nimic altceva nu sa schimbat.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 2
    2. Stați în acest moment. Numind toate aceste temeri s-ar putea simți copleșitoare, dar temerile de numire nu înseamnă că se întâmplă în acest moment. Fiți conștienți de faptul că cele mai multe lucruri pe care le-ați temut nu se întâmplă de fapt acum.
  • Când observi că temerile tale în creștere, întrebați-vă: "Este acum acest lucru acum?"Dacă răspunsul este nu, întoarceți-vă atenția asupra momentului prezent.
  • Dacă există pași pe care îi puteți lua pentru a aborda frică - cum ar fi planificarea opțiunilor de îngrijire pe termen lung pentru a vă aborda teama de a dezvolta condiții de sănătate sau de fragilitate fizică - apoi luați măsuri asupra acestor pași.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea pasului 3
    3. Gandeste pozitiv. Există multe motive să așteptăm cu nerăbdare să îmbătrânim. De exemplu, veți putea să vă atrageți experiențele de-a lungul vieții pentru a ajuta pe alții. Puteți primi respect față de cei mai tineri doar începând.
  • Îmbătrânirea vă poate permite să vă încetinești și să vă bucurați de viața dvs., fără obligații de muncă active și de muncă.
  • Dacă ați salvat pentru pensionare, este posibil să vă bucurați de învățare și să călătoriți pentru plăcere.
  • Este posibil să aveți responsabilități de muncă și școală pentru prima dată în viața voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 4
    4. Găsiți modele de roluri. Dacă vă temeți de îmbătrânirea, ar putea fi că asociați îmbătrânirea cu exemple neplăcute pe care le-ați dat. Mulți oameni ajung la bătrânețe cu corpuri sănătoase, mintea lor alertă și aprecierea lor pentru viață neimprimată.
  • Dacă îți dai seama că există mulți oameni care s-au bucurat de bătrânețe, ești mai puțin probabil să fii blocat în temerile tale.
  • Căutați exemple în mass-media, în comunitate și în viața voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 5
    5. Vorbește cu prietenii tăi. Chiar dacă mulți oameni sunt privați cu privire la subiectele legate de vârstă, prietenii dvs. pot fi o sursă valoroasă de experiență și înțelegere. Poate că aveți prieteni care sunt mai în vârstă sau care au făcut deja planuri pe termen lung pentru ei înșiși. Întrebându-le despre experiențele lor vă va ajuta să vă puteți face mai bine planurile.
  • Prietenii tăi vă pot ajuta să vă dați seama că toată lumea trebuie să se ocupe de îmbătrânirea. Veți găsi exemple pe care le puteți utiliza în propria dvs. viață, atât pozitivă, cât și negativă.
  • Membrii familiei mai în vârstă pot fi de asemenea de ajutor. Dacă părinții vii trăiesc, vorbind cu ei despre propriul proces de îmbătrânire vă poate oferi câteva idei despre ce ar putea fi propriul dvs. proces.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 6
    6. Rămâneți conectat la alții. Studiile clinice au arătat în mod repetat că îmbătrânirea sănătoasă este susținută de sentimentele de conexiune socială. Indiferent dacă vă petreceți timp cu prietenii, membrii familiei sau participați la alte activități comunitare, dezvoltarea conexiunilor sociale este una dintre cele mai bune modalități de a vă îngriji în timp ce îmbătrâniți.
  • Participarea la organizațiile de voluntariat, copiii îndrumați, îndrumarea în școli sunt toate modalitățile prin care puteți interacționa cu alții și puteți dezvolta relații.
  • Încercați să conectați cu alții online. Dacă aveți limitări de mobilitate sau dacă locuiți departe de familia dvs., utilizați opțiuni online pentru a menține comunicarea. Chat-uri video, cum ar fi Skype, FaceTime sau Altele, sunt modalități excelente de a rămâne în contact.
  • Metoda 2 din 3:
    Știind ce să se aștepte
    1. Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 7
    1. Aflați despre modificările corpului fizic. Când sunteți conștienți de schimbările tipice într-un corp îmbătrânit, veți avea mai multe șanse să vă confruntați cu aceste schimbări cu rezistența. Există pași pe care îi puteți lua pentru a limita impactul multor modificări fizice legate de vârstă, dar altele necesită doar adaptări.
    • Ochii dvs. pot întâmpina dificultăți de a se concentra asupra lucrurilor apropiate de dvs. Această schimbare în ochii tăi are loc în mod obișnuit între vârstele de 40 - 50. Ochelarii de lectură pot ajuta de obicei să remedieze acest lucru. Vestea bună este că viziunea dvs. pe distanțe lungi se poate îmbunătăți!
    • S-ar putea să observați că aveți un timp greu de auzit că vorbim în setări aglomerate și nu auziți frecvențe înalte. Ajutoarele auditive utilizate pentru a fi aparate clocky, dar modelele mai noi sunt greu vizibile deloc.
    • Mulți oameni încep să aibă probleme cu controlul vezicii urinare pe măsură ce îmbătrânesc. Din fericire, îmbunătățirea calității lenjeriei absorbante înseamnă că puteți continua să rămâneți activi în ciuda provocărilor vezicii urinare.
    • Oasele dvs. sunt susceptibile de a slăbi, iar mușchii dvs. pot pierde forța și flexibilitatea. Există încă modalități de a rămâne activ, inclusiv yoga, yoga adaptivă, înot și mersul pe jos.
    • Ritmul cardiac și metabolismul dvs. sunt susceptibile de a încetini, ceea ce poate duce la probleme legate de inimă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să aveți cea mai bună îngrijire pentru sănătatea inimii.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea pasului 8
    2. Așteptați modificările în memoria dvs. Mulți oameni constată că memoria lor funcționează mai puțin eficient decât atunci când au fost mai tineri. Ar putea dura mai mult pentru a găsi cuvântul potrivit pentru ceva sau pentru a vă aminti unde vă puneți ochelarii. S-ar putea simți mai greu de învățat lucruri noi. Acestea nu sunt neapărat semne de depreciere, totuși. Studiile au arătat că persoanele în vârstă pot dura mai mult timp pentru a completa activități complexe și pot chiar îmbunătățiți în unele domenii de capacitate mentală.
  • Modificările memoriei pot fi uneori simptome ale altor afecțiuni de sănătate, un efect secundar al medicamentelor sau un rezultat al unor probleme emoționale, cum ar fi stresul, anxietatea sau depresia.
  • Problemele mai grave de memorie includ insuficiența cognitivă ușoară (MCI) și demența, inclusiv boala Alzheimer și demența vasculară.
  • Dacă sunteți preocupat de schimbările din memoria dvs., discutați cu practicianul dvs. de asistență medicală.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 9
    3. Planificați viitorul dvs. Una dintre modalitățile cele mai practice de a aborda temerile este de a face planuri. Dacă vă temeți de îmbătrânire, nu vă gândiți la îmbătrânirea este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți face. În loc să vă ascundeți de temerile dvs., aflați ce vă puteți aștepta și faceți planuri de manipulare.
  • A face planificare în avans și a face aranjamente juridice pentru îngrijirea dvs. de sfârșit de viață este un pas practic de a lua la orice vârstă.
  • Dacă știți ce să vă așteptați ca vârsta, șansele sunt că vor părea mult mai puțin copleșitoare.
  • Planurile de realizare includ planificarea pentru călătorii, divertisment și noi hobby-uri. Recunoscând că veți avea ocazia să faceți lucruri noi vă pot ajuta să gândiți mai pozitiv în ceea ce privește îmbătrânirea.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 10
    4. Creați un fond de pensionare. Veți dori să economisiți bani pentru pensionarea dvs., fie prin angajator sau pe cont propriu. Dacă aveți deja o pensie, un cont de 401 k, un cont individual de pensionare (IRA) sau un alt plan financiar pentru pensionare, învățați cum să îl investiți cu înțelepciune.
  • Vorbind cu un planificator financiar vă poate ajuta să faceți planuri care să vă maximizeze beneficiile.
  • Obținerea unui sentiment de nevoile dvs. financiare în timpul pensionării vă va ajuta să faceți planuri eficiente.
  • Metoda 3 din 3:
    Având grijă de corpul tău
    1. Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 11
    1. Includeți exerciții fizice. Exercițiul zilnic vă poate ajuta să mențineți o greutate sănătoasă, să vă scădeți tensiunea arterială și puteți diminua întărirea arterelor dvs., ceea ce poate duce la probleme cardiovasculare grave. Exercitarea are, de asemenea, un efect pozitiv asupra sănătății dvs. mintale, vă îmbunătățește starea de spirit și vă sporește stima de sine. Petreceți 30 de minute pe zi pe jos, înot sau alte activități vă place.
    • Inclusiv o varietate de exerciții portante vă va ajuta să vă întăriți oasele, în timp ce exercițiul aerobic vă ajută la ritmul cardiac și tensiunea arterială.
    • Dacă începeți doar o practică de exerciții, consultați-vă medicul pentru recomandări.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 12
    2. Mănâncă o dietă sănătoasă. Pe măsură ce îmbătrâniți, la fel și nevoile dvs. dietetice. Experții recomandă ca oamenii cu vârsta peste 50 de ani să aleagă alimente sănătoase care susțin sistemul cardiovascular sănătos și evită hipertensiunea, osteoporoza și diabetul zaharat. O dietă sănătoasă este una care conține o varietate de legume, fructe, cereale integrale, alimente cu fibre bogate și surse slabe de proteine, cum ar fi peștii.
  • Evitați grăsimile trans și tăiate înapoi pe alimente bogate în grăsimi saturate și sodiu.
  • S-ar putea să găsiți că vă simțiți mai puțin foame sau aveți nevoie de mai puține calorii decât ați făcut odată. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei.
  • Încercați să conduceți clar de "calorii goale" sau alimente care conțin puțină valoare nutrițională. Acestea includ alimente și băuturi, cum ar fi chips-uri, cookie-uri, sodă și băuturi alcoolice.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 13
    3
    Nu fumați. Fumatul contribuie la întărirea arterelor. Ea ridică atât tensiunea arterială, cât și ritmul cardiac. Dacă fumați sau utilizați alte produse din tutun, este timpul să renunțați. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru ajutor.
  • Fumatul accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Dacă fumezi că ești mai probabil să ai riduri faciale. Fumatul crește, de asemenea, ridurile și deteriorarea pielii în alte părți ale corpului.
  • Fumatul vă crește șansele de a dezvolta osteoporoză.
  • Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a opri fumatul, adresați-vă furnizorului de îngrijire medicală. Angajatorul dvs. ar putea avea, de asemenea, un program de renunțare la fumat.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 14
    4. Aflați modalități de a Gestionați-vă stresul. Stresul este o parte naturală a vieții, dar dacă nu poate deveni uneori nesănătoasă. Dacă vă simțiți copleșiți de stres, încercați să utilizați unele strategii de calmare pentru a vă ajuta să vă ocupați de el. Luând în considerare respiratie adanca, folosind Imagini pozitive, încercând meditaţie și Tehnici de relaxare vă poate ajuta să vă calma stresul și să vă clarificați mintea.
  • Mâncarea unei diete sănătoase și exerciții regulate sunt, de asemenea, modalități de a minimiza efectul stresului.
  • Concentrându-se pe aspectele pozitive ale vieții voastre vă vor ajuta să evitați să fiți copleșiți.
  • Imagine intitulată Deal cu primirea Pasul 15
    5. Dormi suficient. Adulții au nevoie de șapte până la nouă ore de somn pe noapte, dar, pe măsură ce îmbătrâniți, s-ar putea să vă simțiți să dormiți mai devreme și să vă ridicați mai devreme decât ați făcut odată. În plus, vă puteți găsi să vă ridicați și să mergeți la baie mai frecvent în timpul nopții.
  • Dacă aveți un timp greu de a obține suficient somn, urmați câteva strategii simple dormi mai bine, inclusiv după un program de somn, evitând cofeina seara și luând o baie fierbinte înainte de culcare.
  • Evitați alcoolul seara. S-ar putea să vă ajute să adormiți, dar diminuează calitatea somnului. Chiar și cantități mici de alcool fac mai greu să rămână adormit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă că nu trebuie să vă ocupați de toate preocupările dvs. imediat.

    Avertizări

    Depresia, dependența și izolarea pot afecta persoanele care nu au strategii de coping sănătoase. Dacă aveți nevoie de ajutor, căutați ajutor de la un consilier profesionist. Furnizorul dvs. de îngrijire medicală vă poate ajuta să găsiți pe cineva cu care să vorbească.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar