Cum să vă bucurați de viață după 50 de ani

Pe măsură ce oamenii trăiesc mai mult, concepțiile de vârstă și îmbătrânire se schimbă în întreaga lume. De fapt, truismul vechi de cincizeci de ani de vârstă mijlocie nu mai este adevărat și "cincizeci este noul patruzeci."Dar este posibil să nu fiți sigur cum să îmbrățișați viața după 50 de ani. Explorând lumea din jurul dvs. și menținându-vă sănătatea, vă puteți bucura cât de mult viața după 50 este.

Pași

Partea 1 din 2:
Angajarea în lume
  1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 de ani 1
1. Îngrijiți-vă curiozitățile. Dacă aveți peste 50 de ani, șansele sunt că aveți copii mai în vârstă, pot fi pensionați și vă puteți găsi mai mult timp liber. Permiteți-vă să explorați lumea din jurul dvs. cu activități pe care le-ați putea bucura, cum ar fi călătoriile, încercând diferite alimente sau luați cursuri.
  • Faceți o listă de lucruri care vă interesează și că puteți încerca așa cum aveți timp și bani. De exemplu, poate că ați vrut să obțineți licența pilotului. Aflați cât de mult puteți afla despre el și apoi urmăriți zborul dacă doriți. În mod similar, poate că ați vrut mereu să vizitați Germania. Începeți-vă "călătoriile" acasă cu cărți și site-uri de călătorie despre Germania și planificați o călătorie sau o ședere extinsă.
  • Îmbrățișarea curiozității dvs. poate fi mai ușoară la vârsta dvs., deoarece este posibil să aveți mai puține constrângeri și responsabilități de timp decât ați făcut când ați fost mai tineri. Fiind peste 50 de ani vă oferă adesea beneficiul de a vă putea concentra pe nevoile și obiectivele dvs. Explorarea curiozităților dvs. poate fi sănătoasă și plăcută.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 de ani 2
    2. Să se angajeze în activități noi și iubite. O mare parte din angajarea cu lumea rămâne activă mentală și fizică. Acest lucru vă ajută să fiți mai sănătoși din punct de vedere fizic și mai fericit. Încercați activități noi sau investiți mai mult timp în cele pe care le iubiți. Acest lucru poate adăuga mai mult caracter în viața dvs. și vă poate prezenta minunate experiențe noi - și oameni.
  • Angajați în activități și hobby-uri cum ar fi pictura, dansarea sau colectarea monedelor - încercați un nou sport cum ar fi Pilates sau Yoga. Tot ce faci pentru a rămâne în mișcare și activ vă poate ajuta să rămâneți tineri la inimă. De exemplu, poate vă place arta medievală. Ați putea învăța cum să iluminezi manuscrisele.
  • Fii deschis când încerci noi activități, mai ales dacă soțul / soția sau un prieten ți-au cerut să te alături. Experimentarea activității prin ea vă poate oferi o nouă apreciere a acestuia și a ei.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 Pasul 3
    3. Călătoriți acolo unde este posibil. Există o sumă de neimaginabilă pentru a explora în alte locuri, din țări străine la următorul oraș peste. Călătoria vă menține mișcarea și creierul dvs. angajat, ceea ce vă poate ține young la inimă.
  • Bucurați-vă de orice loc pe care îl puteți merge, chiar dacă este departe. Vă poate oferi noi perspective asupra modului în care alții vârste și se angajează cu viața după 50 de ani.
  • Luați drumul mai puțin călătorit când călătoriți. Lipirea de destinații populare nu pot fi la fel de stimulative sau angajatoare ca și cum ar fi un loc nou. De exemplu, dacă mergeți în Germania, vizitați orașele sau orașele mai mici, mai puțin vizitate, cum ar fi Würzburg sau Bad Tölz în loc să lovească zone mai mari cum ar fi München.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 de ani 4
    4. Extindeți-vă educația. Luați cursuri într-un subiect care vă interesează sau continuați pregătirea pentru slujba dvs. Provocând creierul dvs. vă poate ține angajat vă poate menține creierul de la îmbătrânire.
  • Frecventați cursuri, prelegeri, seminarii sau alte programe de educație continuă pentru a vă stimula creierul. Multe universități oferă cursuri către "Senior Associates" sau pot posta cursuri online.
  • Luarea claselor și a educației continue pot deschide experiențe noi și interesante pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 Pasul 5
    5. Participați la comunitatea dvs. Luând o parte activă în comunitatea sau zona locală, cum ar fi printr-o Cameră de Comerț, vă poate oferi o modalitate de a rămâne angajat în viață în timp ce ajutați pe alții. De asemenea, vă poate ajuta să vă întâlniți cu alți cincizeci de indivizi care doresc să-și îmbrățișeze vârsta la fel de mult ca tine.
  • Participarea la procesul politic prin intermediul unor panouri de școală sau inițiative locale nu numai că vă pot oferi ceva constructiv de făcut, dar înțelepciunea dvs. poate ajuta și pe alții.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 Pasul 6
    6. Voluntar în zona dvs. locală. Simple acte de bunătate și ajutând alți indivizi vă pot ajuta să vă mențineți angajați în timp ce vă îndreptați în înțelepciunea și experiențele altora. Voluntariatul vă poate pune și viața și capacitatea de a se angaja într-o perspectivă mai bună și, la rândul său, bucurați-vă de viața dvs. post-50.
  • Probabil aveți abilități specifice de afaceri sau de viață pe care le-ați dezvoltat de-a lungul anilor. Împărtășiți-le prin predarea sau îndrumarea celorlalți. Ați putea ajunge la administrația de afaceri mici (SBA) pentru oportunități excelente de a da înapoi, mentor sau voluntar. Puteți vizita SBA aici: https: // Sba.Gov /.
  • Voluntar la o școală locală, spital sau un centru comunitar.
  • Ofertă pentru a ajuta prietenii și familia dacă au nevoie de ea.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 de ani 7
    7. Conectează-te cu oameni noi. Mulți oameni constată că perspectivele și gusturile lor se schimbă după 50 de ani. Conectarea cu oamenii noi vă poate ajuta să rămâneți angajați în lume și vă poate prezenta experiențe noi și minunate. De asemenea, vă poate oferi un grup prețat de persoane care se ocupă de tine și de bunăstarea voastră.
  • Există multe modalități diferite de a întâlni oameni noi. Vă puteți întâlni la evenimentele comunitare, în timp ce călătoriți sau doar vorbind cu o persoană aleatorie la magazin. Fii deschis la chat cu oameni noi care sunt peste 50 de ani sau mai tineri.
  • Împreună cu noi contacte și prieteni, după cum doriți. De exemplu, ați putea crea o dată de cafea săptămânală sau puteți participa la o clasă Tai-Chi împreună.
  • Întâlnirea de oameni noi și angajarea cu ei sau chiar cunoștințele curente pot fi excelente pentru sănătatea dvs. mintală.
  • Partea 2 din 2:
    Menținerea bunăstării dvs
    1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 Pasul 8
    1. Păstrați un program. Dați-vă o zi o structură prin menținerea unui program. De multe ori, oamenii încep să simtă o pierdere de responsabilitate dacă au prea mult timp liber și prea puține obligații. Acest lucru vă poate face să vă simțiți neproductiv și mai puțin util. În schimb, completați programul cu activități pe care le bucurați sau trebuie să faceți.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 de ani 9
    2. Consultați-vă medicul în mod regulat. Ca persoană vârste, are nevoi diferite și poate deveni susceptibilă la noi boli și condiții, inclusiv boli de inimă și alzheimer. Obținerea verificărilor regulate cu medicul dumneavoastră sau medicii pot ajuta la Potențialul problemelor de sănătate din muguri și vă mențineți suficient de bine pentru a vă îmbrățișa viața după 50 de ani.
  • Respectați îndeaproape corpul și a face note despre orice lucru care pare "off". Raportați acest lucru medicului atunci când o vedeți, notați simptomele, durata lor și ceea ce îi ușurează.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 Pasul 10
    3. Mâncați mese sănătoase, regulate. Obținerea meselor sănătoase și regulate este vitală pentru menținerea sănătății după 50 de ani. Alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele și proteinele slabe, vă pot oferi energia pentru a îmbrățișa viața, minimizând riscul de boală.
  • Ar trebui să obțineți între 1.600 și 2.800 de calorii pe zi, în funcție de sexul dvs. și cât de activ sunteți.
  • Mănâncă 1-1.5 cani de fructe întregi zilnic. Încercați zmeură, afine sau ananas. Scopul de a mânca fructe întregi și nu sucuri, care nu vă vor completa cât de mult. Modificați alegerile dvs. pentru a vă asigura că obțineți o gamă de substanțe nutritive.
  • Mănâncă 2.5-3 cesti de legume zilnic. Încercați broccoli, cartofi dulci sau dovlecei ar trebui să vă modificați și legumele pentru a vă asigura că obțineți o gamă de substanțe nutritive.
  • Fructele și legumele sunt o sursă excelentă de fibre, pe care aveți nevoie de mai mult de 50 de ani. Fibra poate păstra regulat sistemul gastro-intestinal și minimizează riscul pentru boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și diabet.
  • Mănâncă 5-8 uncii de boabe zilnic. Cel puțin ½ ar trebui să fie boabe întregi din surse, cum ar fi orez brun, paste de grâu întregi sau pâine, ovaz sau cereale.
  • Mănâncă 5-6.5 uncii de proteine ​​zilnic din surse, cum ar fi carne de vită, carne de porc, păsări de curte, foame gătite, ouă, unt de arahide, nuci și semințe. Proteina vă ajută, de asemenea, să vă mențină mușchiul.
  • Obțineți 2-3 cești de lapte în fiecare zi din surse cum ar fi brânza, iaurtul, laptele sau chiar înghețată. Dairy se bazează și ajută la menținerea oaselor și mușchilor puternici, ceea ce este deosebit de important după 50.
  • Limitați sodiul, dulciurile, băuturile zaharoase și carnea roșie, toate acestea pot duce la probleme cu sănătatea dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 Pasul 11
    4. Obțineți exerciții cardiovasculare regulate. Exercițiul cardiovascular regulat vă poate promova sănătatea fizică și psihică globală. Orice tip de exercițiu moderat pe care îl alegeți, inclusiv pe jos, vă va aduce beneficii și vă poate ajuta să întâlniți cu oameni noi sau să încercați o nouă activitate.
  • Încercați să obțineți cel puțin 150 de minute de activitate moderată pe săptămână. Sparge acest lucru în sesiune de 10 minute dacă este necesar.
  • Consultați-vă medicul înainte de a începe orice plan de exerciții.
  • Dacă sunteți un începător sau preferați o activitate de impact mai mică, încercați mersul pe jos, yoga sau înotul. Puteți construi până la activități mai viguroase, cum ar fi funcționarea dacă doriți.
  • Ascultați-vă corpul când lucrați. Dacă vă simțiți leșin sau rău, odihniți până când vă simțiți mai bine.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 Pasul 12
    5. Efectuați exerciții de antrenament de forță. Luați în considerare formarea de forță în plus față de exercițiul cardiovascular. Există dovezi se poate inversa procesul de îmbătrânire, precum și pentru a ajuta la eliminarea bolilor legate de vârstă, cum ar fi osteoporoza prin construirea mușchilor și a osului.
  • Consultați medicul dumneavoastră și un antrenor certificat înainte de a începe un program de formare a forței.
  • Efectuați exerciții care vizează întregul corp și sunt specifice pentru nevoile dvs. pe măsură ce îmbătrâniți. De exemplu, exercițiile de întărire a picioarelor construiesc mușchii și oasele pentru a vă susține corpul.
  • Încercați benzi de rezistență dacă greutățile sunt prea grele.
  • Încercați o clasă de yoga sau Pilates, care poate, de asemenea, să vă întărească și să vă întinde mușchii în plus față de a vă ajuta să vă relaxați.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de viață după 50 Pasul 13
    6. Ascultați-vă corpul. În orice activitate pe care o faceți, de la călătoriți la exerciții, acordați atenție corpului dvs. și sentimentelor dvs. Acest lucru vă poate ajuta să identificați problemele de sănătate care pot apărea.
  • Odihniți ori de câte ori doriți sau aveți nevoie de ea. Dacă sunteți obosit chiar și nu doriți să vă exercitați într-o zi, permiteți-vă să vă odihniți, ceea ce reprezintă o parte importantă de a rămâne sănătoși și fericiți.
  • Opriți tot ce provoacă amețeli, dureri de cap, agravare sau dificultăți de respirație, durere toracică, palpitații de inimă sau bătăi inimii neuniforme și rapide.
  • Obțineți cel puțin 7-9 ore de somn pe noapte pentru a vă ajuta corpul și mintea să rămână sănătoși.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar