Cum să accepți că sunteți mai în vârstă

Îmbătrânirea mai în vârstă este o parte inevitabilă a vieții. La un moment dat, fiecare persoană care trăiește destul de mult va trebui să se întâlnească cu faptul că nu mai sunt o persoană tânără. Fiind mai în vârstă are unele avantaje reale, dar există și unele aspecte ale îmbătrânirii care pot fi greu de acceptat. Pe măsură ce îmbătrânim trupurile și pentru mulți dintre noi, mințile noastre, nu lucrează la fel de bine. Aceste schimbări nu trebuie să însemne că viața așa cum știți că este totuși. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă face mai plăcute ani mai plăcute și, în acest fel, faceți mai ușor să acceptați că îmbătrâniți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Noțiuni de bază în mentalitatea corectă
  1. Imagine intitulată comunică cu adolescentul dvs. despre sexul sexului 7
1. Au așteptări realiste. Cultura noastră încurajează oamenii să creadă că pot fi tineri pentru totdeauna dacă folosesc doar cremele potrivite și să iau suplimentele potrivite. Faptul este că acest lucru nu este adevărat. Pe măsură ce intrați în anii dvs. mai târziu, încercați să dezvoltați așteptările realiste (nu pesimiste) ale ceea ce îmbătrânirea va fi de fapt.
  • Nu vă așteptați că cel mai rău - având o viziune negativă asupra viitorului poate fi o profeție de auto-împlinire. De asemenea, nu vă așteptați să puteți face tot ce ați făcut în 20 de ani. Dacă aveți așteptări realiste despre ceea ce veți face și nu veți putea să faceți, tranziția la această perioadă de viață va fi mai ușoară.
  • Chiar și cel mai tânăr de 90 de ani, de exemplu, de obicei, nu se găsesc skateboarding sau scufundări la mare. De fapt, majoritatea oamenilor care trăiesc la această epocă vor avea nevoie de ajutor cu sarcini precum obținerea alimentelor din magazin. Acest lucru nu înseamnă totuși că nu veți putea să faceți o plimbare în parc cu prietenii sau să jucați instrumentul dvs. preferat.
  • Imagine intitulată Evitați umilirea copiilor dvs. Pasul 7
    2. Incearca sa te relaxezi. Mulți oameni se panică când își dau seama că îmbătrânesc. Rezultatul este a "lupta sau zbor" Răspuns care face ca oamenii să caute în mod frenetic o soluție, care se grăbește să cumpere cea mai recentă remediu miracol. Încercați să rămâneți liniștiți și să luați lucrurile în pas.
  • Fiind calm permite o reflecție mai sobră asupra situației. Gândirea ne permite în mod clar să ajungem la termeni cu realitatea mai devreme. Acest lucru, la rândul său, face posibilă începerea acceptând schimbările pe care îmbătrânea îmbătrânește și găsind fericirea în această nouă etapă a vieții.
  • Imagine intitulată Acordul pozitiv cu copiii cu pas pentru adolescenți Pasul 2
    3. Evitați negarea. Nu este nimic în neregulă cu a face ceea ce puteți să vă uitați și să vă simțiți cel mai bine în anii următori. Cu toate acestea, acceptarea de a obține mai în vârstă înseamnă că nu ar trebui să încercați să vă mascați sau să vă ascundeți vârsta de la alții (sau pe dvs.).
  • Dacă puneți o mască de miere și iaurtul face ca pielea să se simtă mai bine sau mai ușoară sau încetinește ridurile, minunate. Activități sănătoase care vă ajută să vă arătați cele mai bune sunt bine. Nu încercați să faceți lucruri "mușamaliza" Vârsta ta. Ar putea fi timpul, de exemplu, pentru a șansa tăieturi super-strânse sau toupee.
  • Agățând de iluzii de tineri fizici ne împiedică dependenți de validarea altora, mai degrabă decât să ne ajutăm să ne acceptăm pentru cine suntem acum.
  • Gândiți-vă cu atenție înainte de a obține o intervenție chirurgicală plastică. Juriul este în măsura în care face ca oamenii să se simtă mai atractive. Ceea ce este clar este că, uneori, atunci când obțineți o muncă efectuată într-o singură zonă, ea servește numai ridurilor de evidențiere în alta. Acest lucru vă poate începe pe o cale de o procedură după altul, după alta. Înainte de a obține una dintre aceste proceduri, gândiți-vă dacă acest lucru ar putea fi începutul unui drum, nu doriți să coborâți. Este adesea mai bine să vă acceptați pentru cine sunteți.
  • Imaginea intitulată Ajutați un membru al familiei în timpul unui divorț Pasul 5
    4. Redefinirea atractivității. În măsura în care sunteți în stare, încercați să regândiți ceea ce înseamnă atractivitate, concentrându-vă asupra întregii persoane, mai degrabă decât pe un fizic tineresc. Nu veți arăta niciodată ca un vârstnic de 20 de ani, dar fiind atractiv în anii `40, 50 și 60 înseamnă ceva diferit decât atunci când ați fost în 20 de ani.
  • Fiind auto-asigurat și sănătos este un fel de frumusețe diferită, mai matură pe care o puteți aspira. Vă va da un sentiment de valoare de sine și atractivitate care încearcă (fără succes) să arate ca și fostul tău sine nu va atinge.
  • Acest lucru poate însemna că trebuie să te oprești cu vocea ta interioară. Din cauza culturii în care trăim, probabil că va fi o voce în capul tău spunând "Arăt atât de bătrân" sau "ma ingras." Vorbește împotriva acelei voce interioare și a-l contracara cu declarații pozitive cum ar fi "Sunt sănătoasă și iubită."
  • Imaginea intitulată rămâne independentă atunci când locuiește încă în casa familiei 7
    5. Îmbrățișați-vă trecutul, dar nu încercați să îl retrăiți. Trecutul tău este o mare parte din cine ești. Reflectând asupra locului unde ați fost vă puteți ajuta să deveniți o persoană mai matură și să reflectați asupra schimbărilor, ați trecut înainte de a vă ajuta să acceptați schimbările pe care le experimentați acum. Încercând să retrăi trecutul ca o modalitate de a se agața de tinerii dvs., cu toate acestea, numai întârzierea acceptării cine sunteți acum.
  • O anumită cantitate de nostalgie este inevitabilă și normală, dar rezistă tentației de a încerca să recreeze trecutul. De exemplu, dacă doriți să jucați din nou fotbalul pentru a relua o parte din bucuria pe care ați experimentat-o ​​când ați fost mai tineri, atunci rețineți că este posibil să nu puteți juca la fel de greu sau atâta timp cât ați obișnuit. Probabil că va trebui să începeți încet și să vă construiți puterea și rezistența. De asemenea, este posibil să doriți să verificați mai întâi medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că sunteți suficient de sănătoși pentru a juca.
  • Imagine intitulată de a fi un pas bunatic abandonat 9
    6. Fii mândru și recunoscător. Faptul că primiți mai în vârstă înseamnă că ați supraviețuit. Nu toată lumea face. Mai mult, experiențele de viață pe care le-ați învățat lecții și, sperăm, vă acordați o înțelepciune mai tânără nu au. Fii mândru de ceea ce ați realizat și recunoscător pentru experiența dvs. de viață.
  • Perspectiva dvs. poate fi un avantaj. S-ar putea să știți lucruri despre viața pe care mulți oameni nu o fac. Reflectați asupra vieții voastre și vedeți ce lecții puteți găsi acolo. Gândiți-vă cum puteți face această înțelepciune valoroasă altora.
  • Încercați să păstrați un jurnal de recunoștință pentru a vă ajuta să urmăriți toate lucrurile pe care le simțiți recunoscători. Păstrarea unui jurnal de recunoștință sau chiar spuneți doar unui iubit despre câteva lucruri pe care le simțiți recunoscătoare pentru fiecare zi vă poate mări fericirea și bunăstarea. De exemplu, ați putea observa că vă simțiți recunoscător pentru prietenii dvs., un apus de soare frumos sau chiar doar o ceașcă de cafea bună. Continuați să adăugați articole în lista dvs. în fiecare zi și să o verificați din când în când pentru a vă reaminti despre ceea ce vă face să vă simțiți recunoscători.
  • Metoda 2 din 3:
    Starea activă
    1. Imagine intitulată Recall Ce citiți pasul 1
    1. Continua sa inveti. Continuând să aibă o viață activă, îndeplinită va face acceptarea îmbătrânirii dvs. Chiar dacă ați ajuns la un punct în care vă aflați fizic în imposibilitatea de a face multe lucruri pe care ați putea dori să le faceți, puteți continua să învățați lucruri noi.
    • Citiți cărți și urmăriți documentare. Păstrați lucrurile să învățați și să explorați mai multe perspective asupra lumii în care locuiți. Văzând și aflați despre lucruri noi va păstra viața interesantă și vă va ajuta să vă faceți un sens pe care nu l-ați mai văzut încă.
    • Cercetările au arătat că oamenii care continuă să învețe pe tot parcursul vieții sunt mai fericiți și își păstrează mai bine capacitățile mentale decât cele care nu fac. Ține-ți mintea ascuțită și rămâi curios. Viața va fi mai bună și veți continua să simțiți un sentiment de potențial ca ani.
  • Imaginea intitulată acceptă critica Pasul 3
    2. Incearca lucruri noi. În mod similar, continuați să dezvoltați noi competențe. Ocupa un nou hobby. Aflați cum să jucați un instrument sau să luați o clasă de muzică. Luați șahul. Invata sa gatesti. Făcând lucruri noi face ca viața să se simtă mai promițătoare și vă păstrează mintea ascuțită.
  • Provocați-vă mental. Chiar și a face cuvinte încrucișate sau alte puzzle-uri de creier-teaser vă poate ajuta să vă mențineți facilitățile dvs. mentale și să opriți demența.
  • Știind că mintea voastră este încă ascuțită și că puteți face în continuare lucruri noi în viață vă va ajuta să acceptați faptul că îmbătrâniți.
  • Căutați cursuri de weekend pentru hobby-uri pe care doriți să le explorați.
  • Imagine intitulată disciplina dvs. pasul 7
    3. Continuă să faci ceea ce ești bun la. Îmbătrânirea nu este vorba despre declin. Experiența poate însemna că ați onorat anumite abilități la un nivel pe care nu îl nu au oamenii mai tineri. În plus față de încercarea de lucruri noi, continuați să faceți lucrurile pe care le excelezi.
  • S-ar putea să fiți un expert într-un anumit domeniu de cunoaștere sau poate că ați dezvoltat un talent artistic sau o abilitate tehnică de-a lungul multor ani de practică. O astfel de expertiză este valoroasă pentru alții, deci continuați să o utilizați!
  • S-ar putea să luați în considerare întârzierea pensionării, dacă munca dvs. vă oferă satisfacție. Dacă doriți să vă retrageți sau aveți deja, ați putea căuta o modalitate de a vă folosi expertiza în viața pensionată. Poate ai putea să învăț o clasă la un centru comunitar local sau să-ți folosești abilitățile într-o capacitate de voluntariat. Explorați opțiunile dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o companie minunată atunci când este cu mama ta Pasul 3
    4. Rămâi social. Mulți oameni în vârstă se lasă să devină izolați și izolați. Acest lucru nu face pentru o viață împlinită și, de asemenea, se poate grăbi declinul mental.
  • Vorbește de multe ori cu prietenii și familia. Stați legătura cu prietenii vechi și căutați oportunități de a face noi.
  • Angajamentul comunitar este o modalitate excelentă de a rămâne socială și de a vă da viața un sentiment de valoare. Luați în considerare voluntariatul la o bucătărie de supă sau o altă organizație care face serviciul comunitar. Acest lucru vă va oferi o rețea de oameni socializați și o sarcină care se simte merită.
  • Imagine intitulată face față anxietății și depresiei Pasul 9
    5. Găsiți un scop. Cu toate acestea, decideți să vă ocupați timpul, asigurați-vă că se simte intenționat. Mulți oameni, post pensionare, găsesc că se simt aruncați și nu au nimic de trăit. Găsiți ceva care vă oferă viața un sentiment de semnificație sau valoare.
  • Acest lucru ar putea fi voluntariat, o urmărire artistică sau găsirea unor moduri de a vă împărtăși cunoștințele și perspectiva cu ceilalți. Indiferent ce optați să urmați, având un sentiment că viața voastră are sens va face mai ușor să acceptați îmbătrânirea.
  • Cercetările arată că oamenii cu un sentiment de scop trăiesc adesea mai mult! Nu numai că vă va face mai ușor să acceptați stadiul vieții în care vă aflați, vă poate oferi câteva ani suplimentare pentru a vă bucura și.
  • Metoda 3 din 3:
    Ramanand sanatos
    1. Imaginea intitulată rămâne independentă atunci când locuiește încă în casa familiei
    1. Vorbește cu oamenii mai în vârstă decât tine. Frica poate avea un impact negativ asupra bunăstării dvs. generale. Familiarizarea cu îmbătrânirea poate ajuta la risipirea unor temeri despre îmbătrânire și vorbind cu oameni mai în vârstă decât voi este o modalitate bună de a face acest lucru. Petreceți ceva timp vorbind cu o rudă sau un prieten în vârstă o dată pe săptămână. Întrebați despre experiențele lor și ascultați ceea ce trebuie să împărtășească.
    • Prin petrecerea timpului cu cineva mai în vârstă decât dvs., puteți începe să vă imaginați mai ușor o versiune mai veche a dvs. Petrecând timp cu cineva mai în vârstă decât ați putea, de asemenea, să începeți să demisionați puțin procesul de îmbătrânire și să faceți mai ușor să acceptați.
  • Imagine intitulată Disciplina dvs. Pasul 5
    2. Fă sport regulat. Starea fizic activă poate face corpul și mintea să se simtă mai bine și poate ajuta la promovarea unei vieți mai sănătoase și mai sănătoase. Starea activă înseamnă că veți fi mai capabili să continuați să faceți lucruri care vă fac fericiți.
  • Dacă nu sunteți activ fizic acum, începeți mici și lucrați în sus. Începeți cu obiective ușor de realizat. Parcați mai departe de magazin și mergeți puțin. Luați scările în loc de lift dacă mergeți doar câteva etaje. Apoi, începeți încet să construiți mai mult exerciții fizice în rutina dvs.
  • Stretching și yoga vă pot ajuta să rămâneți flexibili și să mențineți o gamă de mișcare. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți abilitatea de a face alte lucruri pe care le bucurați.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru WIC Pasul 3
    3. Mănâncă o dietă sănătoasă. Pe măsură ce îmbătrâniți, mâncați alimentele potrivite devine din ce în ce mai importantă în asigurarea sănătății bune pe care trebuie să le păstrați o calitate satisfăcătoare a vieții. Să acorde o atenție deosebită ceea ce mâncați. Specific:
  • Asigurați-vă că obțineți suficientă proteină pentru a vă menține mușchii puternici.
  • Limitați aportul de grăsimi și mâncați grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în pește și avocado.
  • Bea multa apa.
  • Mâncați o mulțime de fructe și legume proaspete.
  • Luați în considerare suplimentele alimentare. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician despre care unul ar putea fi cel mai benefic pentru dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți terapia pentru menopauză Pasul 7
    4. Nu fumați. Toată lumea știe că țigările sunt rele pentru sănătatea ta. Ele sunt rele pentru pielea și plămânii și pot provoca cancer. Țigările au fost, de asemenea, legate de declinul mental mai rapid al persoanelor vârstnice.
  • Dacă fumați deja, încercați să renunțați. Chiar dacă ați fumat de ani de zile, renunțarea poate avea un efect pozitiv. Dacă nu fumați, nu începeți.
  • Imagine intitulată Centrul în meditație Pasul 3
    5. Încercați meditație. Zilnic meditaţie vă poate ajuta să vă ocupați de disconfortul fizic care ar putea veni cu îmbătrânire și poate, de asemenea, să ajute la anxietatea și depresia pe care ați putea experimenta dacă vă luptați să acceptați îmbătrânirea.
  • Încercați să vă ștergeți mintea de toate gândurile și să vă concentrați asupra respirației timp de câteva minute. Dacă gândurile încep să se strecoare, să le treacă prin minte și să vă întoarcă atenția asupra respirației voastre.
  • Imagine intitulată Alegeți terapia pentru menopauză Pasul 2
    6. Consultați un medic în mod regulat. Pentru a vă asigura că sănătatea dvs. rămâne bine, consultați medicul în mod regulat. Problemele de prindere devreme vă pot ajuta să vă ocupați de ei înainte de a deveni grave.
  • Fii propriul avocat și pune întrebări bune când te duci să vezi doctorul. Aduceți istoricul dvs. de sănătate și să fiți asertivi despre punerea la întrebări despre orice preocupare pe care o puteți avea.
  • Dacă acest lucru stresant pentru dvs., amintiți-vă că este bine să aduceți un prieten iubit cu dvs.
  • sfaturi

    Încercați să rămâneți pozitivi. Având așteptări pozitive (dar realiste) pot merge mult spre a vă face mai bine ani mai bine și vă poate ajuta să veniți în condiții de îmbătrânire.

    Avertizări

    Dacă începeți să dezvoltați condiții medicale sau aveți îngrijorări cu privire la sănătatea dvs., mergeți și vedeți un medic. Nu ignora simptomele doar pentru a minți treaz noaptea îngrijorătoare despre ceea ce ar putea fi greșit. Poate fi ceva ușor de fixat sau tratat cu. Este întotdeauna mai bine să știți ce vă confruntați decât să vă îngrijorați în întuneric.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar