Cum să ai grijă de un pudel de jucărie

Podelele de jucărie sunt personaje încântătoare, dulci și inteligente care se dezvoltă pe atenție și iubesc să fie în mod constant la partea proprietarului lor. Ei sunt câini mici care pot trăi bine în adolescenții lor, dar în anii lor de toamnă, ei probabil vor avea nevoie de atenție veterinară pentru a se asigura că trăiesc la o vârstă roșie. Având în vedere că un pudel de jucărie înseamnă a acorda atenție câinelui și a avea capacitatea financiară de a-și asigura nevoile, cum ar fi îngrijirea regulată, îngrijirea sănătății în vârstă de vârstă și tratamente preventive, cum ar fi viermi.

Pași

Metoda 1 din 6:
Hrăniți-vă podelul jucăriei
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pudel de jucărie Pasul 1
1. Alegeți un aliment formulat pentru vârsta câinelui dvs. În funcție de vârsta lor, câinii necesită niveluri diferite de proteine, calorii și alte substanțe nutritive. Există diferite tipuri de alimente pentru câini formulate pentru pui, câini adulți și câini de rang înalt.
  • Puppies: Puii au nevoie de niveluri mai ridicate de proteine ​​pentru muschii lor, calorii pentru crestere si calciu pentru oasele sanatoase. Dacă jucăria dvs. este un cățeluș sub vârsta de 12 luni, hrăniți-i mâncarea de câine care este special concepută pentru cățeluși. Acestea sunt de obicei etichetate ca "Puppy Food" sau "creştere" alimente. Alegeți un fel de mâncare conceput pentru câini de jucărie. Acest lucru se datorează faptului că dimensiunea kibble este mai mică și mai ușoară pentru dinții mici de catelus să se ocupe de.
  • Câini adulți: Când câinele dvs. ajunge la aproximativ 12 luni, hrăniți-l alimente formulate pentru câinii adulți. Păstrați-le pe acest mâncare până când au vârsta de aproximativ 7 ani. Aceste alimente sunt echilibrate din punct de vedere nutrițional pentru a oferi nevoilor dietetice ale unui adult.
  • Câini de rang înalt: Când Poodle pentru jucării adulte este de 7 ani și mai mult, treceți la un aliment senior. Acestea conțin un nivel redus de minerale, cum ar fi fosfatul pe care rinichiul găsește mai dificil de procesat. Prin trecerea la o alimentație senior, vă puteți ajuta să vă protejați funcția renală a animalului de companie.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o jucărie Pudele 2
    2. Alegeți o dietă alimentară complet uscată. Opțiunile de hrănire sunt o dietă uscată completă (adesea cunoscută sub numele de Kibble) sau o dietă umedă de alimente conservate, cu adăugarea de biscuiți mixer. Alimentele uscate sunt mai sănătoase pentru dinții câinelui, deoarece mestecarea pe biscuiți îi ajută să le păstreze curată. Alimentele umede pot fi mai atrăgătoare pentru rasele de jucărie, dar mâncarea conservată sau folosită lipicioasă se potrivește cu dinții și încurajează formarea plăcii.
  • Dacă este posibil, începeți pudorul de jucărie pe o dietă uscată completă pentru a vă ajuta să promovați sănătatea dentară.
  • Căutați un aliment conceput pentru rasele de jucărie, care vor face mestecarea pe Kibble mai puțin supărătoare.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o jucărie Pudeș 3
    3. Programați frecvența hrănirii în funcție de vârsta câinelui dvs. Când câinele dvs. este un cățeluș, are un stomac mai mic și trebuie să fie hrănit mai frecvent decât atunci când este un adult.
  • Puppies: Să vă hrăniți frecvent jucăriei. Regula generală este de 4 mese pe zi până la 3 luni de vârstă - 3 mese pe zi până la 6 luni de vârstă - 2 mese pe zi de la 6 luni până la vârsta adultă.
  • Câini adulți și în vârstă: Hrăniți-vă adultul sau câinele superior 2 mese pe zi. Două mese sunt recomandate, deoarece o capacitate mică de stomac a jucăriei înseamnă că preferă să mănânce mese mai mici mai des.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudel 4
    4. Dă-ți câinele o mulțime de apă. Aveți întotdeauna un castron de apă disponibil pentru câinele dvs. Reîmprospătați apa în fiecare zi și curățați vasul la fiecare câteva zile.
  • Metoda 2 din 6:
    Îngrijindu-ți podelul jucăriei
    1. Imagine intitulată îngrijire pentru o jucărie Pudel 5
    1. Păstrați haina câinelui liber de zgârieturi. Poodles au un strat curat, care creste continuu. Poodles nu aruncă părul în același mod ca și alte rase. Părul lor cădea, dar se încurcă cu restul hainei. Aceasta înseamnă că Poodles sunt foarte susceptibili de a obține noduri și încurcări.
    • Puii au un strat moale, care începe să fie înlocuit cu blănuri adulte de la aproximativ 6-9 luni de vârstă. O schimbare completă la haina adultă poate dura până la vârsta de companie de 18 luni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Pudel de jucărie Pasul 6
    2. Groom câinele dvs. în fiecare zi. Luați câteva minute în fiecare zi pentru a vă îngriji câinele. Acest lucru va servi un scop dublu: veți putea să-i dezghețați părul și îi veți da o atenție deosebită.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudele 7
    3. Utilizați un pieptene sau o perie rigidă. Pentru a pieptene prin snag-uri, utilizați un pieptene sau o perie disponibilă la un magazin de animale de companie. De asemenea, este posibil să doriți să utilizați ambele, folosind un pieptene pe anumite părți ale corpului câinelui și o perie pe alte părți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pudel de jucărie Pasul 8
    4. Spritz haina câinelui cu apă. Înainte de a începe să piepi, să pulverizați stratul de jucărie Pudele cu o ceață ușoară de apă. Acest lucru va ajuta la evitarea acumulării statice. De asemenea, poate ajuta la prevenirea părului uscat de la înfășurarea împreună.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru o jucărie Pudele 9
    5. Secțiunea PIG pe secțiune. Separați o secțiune de strat și țineți-o între degete. Pieptene stratul prin periaj de la rădăcină la vârf.
  • Groom întreaga haină și asigurați-vă că pieptenei din spatele urechilor și sub burtă.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru o jucărie Pudele Pasul 10
    6. Clipul părului câinelui la fiecare 3-8 săptămâni. Părul de jucărie Poodle crește tot timpul, astfel încât păstrarea ordonată necesită tăiere. În funcție de cât timp sau scurt doriți să păstrați haina câinelui, scopul de a obține părul tăiat la fiecare 3-8 săptămâni.
  • Acest lucru se face de obicei la un salon de îngrijire a câinelui, dar cu acces la mașini de câine bune, o anumită practică și o mulțime de timp, puteți învăța să clipiți un câine singur.
  • Metoda 3 din 6:
    Îngrijirea urechilor de jucărie Pudele
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pudel de jucărie Pasul 11
    1. Luați în considerare scoaterea părului urechii câinelui. Podelele de jucărie au tendința de a avea canale foarte păroase. Părul de pe corpul lor se extinde în canalul urechii și îl poate conecta - un pic ca purtarea plugurilor pentru urechea blană tot timpul. Verificați cu veterinarul pentru a determina un program adecvat pentru a scoate părul.
    • Opinii câțiva experți variază în legătură cu faptul că este sau nu să scoată acest păr. Argumentul pentru încălcarea părului este că permite o circulație mai bună a aerului și, prin urmare, reduce șansele de infecții ale urechii și că îndepărtează părul care poate prinde urechea. Unii argumentează, totuși, că părul de păr poate lăsa urechile câinelui tău și inflamat.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o jucărie Pudele 12
    2. Monitorizați urechile pentru probleme. Păstrați un ochi apropiat pe urechile câinelui dvs., mai ales dacă nu scoateți părul. Fiți vigilenți pentru infecțiile urechilor (caracterizate printr-un miros rău, o ceară neagră groasă sau descărcarea din ureche) sau un obiect străin în ureche (zgâriat în mod constant urechea sau ținând capul într-o parte).
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o jucărie Pudela Pasul 13
    3. Vizitați medicul veterinar dacă vedeți o problemă. Dacă observați semne că câinele dvs. are o problemă cu urechea, cereți-vă medicului dumneavoastră să verifice o problemă de sănătate. Ei vă pot sfătui dacă să scoateți părul urechii mai mult sau mai puțin des.
  • Metoda 4 din 6:
    Îngrijirea dinților de jucărie Pudele
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pudel de jucărie Pasul 14
    1. Utilizați periuța de dinți a copilului pe dinții câinelui. Podelele de jucărie sunt notorii pentru dezvoltarea tătarului dentar. Această acumulare poate provoca respirația mirositoare și promovează recesiunea gingiilor și pierderea dinților. Pentru a-și peria dinții, folosiți periuța de dinți a copilului moale.
    • De asemenea, puteți utiliza o perie deget, disponibilă de la VET sau de la un retailer principal de companie).
    • Puteți reduce acumularea de tartar dentară prin hrănirea alimentelor uscate la câinele dvs. Mâncarea alimentelor umede poate crea mai multe probleme dentare. Dacă câinele dvs. mănâncă alimente umede, intrați în obiceiul de a vă spăla dinții câinelui în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Pudel de jucărie Pasul 15
    2. Utilizați pasta de dinți de câine. Pasta de dinți special făcută pentru câini poate fi achiziționată la magazinele de animale de companie.Nu folosiți niciodată pastă de dinți umană pe un câine. Dacă câinele înghite ingredientele de pastă de dinți, cum ar fi fluorura, el poate obține un stomac deranjat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudele 16
    3. Periați ușor suprafața exterioară a dinților. Utilizați o cantitate mică de pastă de dinți pe periuța de dinți. Poziționați capul câinelui, astfel încât să vă puteți spăla dinții.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudel 17
    4. Dați câinii dvs. un mestecați dentar în fiecare zi. Dacă câinele dvs. nu vă permite să vă spălați dinții, să-i dați un mestecați zilnic. Acest lucru ajută la curățarea dinților de mestecat (molarii) în partea din spate a gurii.
  • Merită să investiți timpul și efortul în menținerea dinților PET dvs. curat pentru a reduce numărul de curățare dentară poate avea nevoie.
  • Metoda 5 din 6:
    Monitorizarea sănătății jucăriei Poodle
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pudel de jucărie Pasul 18
    1. Luați câini mai tineri la veterinarul anual.Monitorizarea sănătății câinelui dvs. revine în parte cu vizite regulate la medicul veterinar. Pentru câini sub vârsta de 7 ani, vizitați veterinarul dvs. în fiecare an. VET va verifica semnele de boală, păstrați-le la curent cu vaccinurile și vă va trata câinele pentru paraziți și viermi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o copie Pasul 19
    2. Luați câinii de îmbătrânire la veterinar la fiecare 6 luni. Câinii care depășesc vârsta de 7 ani ar trebui să viziteze VET la fiecare 6 luni. VET va verifica semnele de boală, să le păstreze la curent cu vaccinurile și va trata pentru paraziți și viermi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o Pudela de jucărie Pasul 20
    3. Ia câinele vaccinat, viermed și tratat pentru paraziți. Proprietarii de câini responsabili își fac animalele de companie vaccinate în mod regulat, viermed și tratate pentru paraziți, cum ar fi puricii.
  • Vaccinarea este esențială, chiar dacă vă purtați jucăria de peste tot, sau rareori iese din afară. Acest lucru se datorează faptului că unele infecții, cum ar fi parvovirusul, sunt cauzate de viruși deosebit de greu, care vă pot atașa pantofii. Prin urmare, ei pot să pună în continuare un risc la cele mai răsfățate de podeli.
  • Discutați cu medicul veterinar despre implantarea unui microcip în câinele dvs. Un microcip vă va ajuta să urmăriți câinele dacă se pierde.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Pudel de jucărie Pasul 21
    4. Spay un pudel de jucărie feminină. Una dintre problemele de sănătate pe care leșele de jucărie sunt predispuse în viața ulterioară este diabetul zaharat (diabetul zaharat). Hormonii asociați cu estrous (căldură) în femelă pot declanșa diabetul zaharat. Prin urmare, este înțelept să-ți scoți pudorul de jucărie feminin.
  • Dacă spaying-ul se face înainte de cea de-a doua căldură a femeii, acest lucru are, de asemenea, un efect benefic în reducerea semnificativ a riscului de a dezvolta cancer mamar în viața ulterioară. Podelele de jucărie trăiesc adesea în adolescenții lor. De fiecare dată când o târfă are un sezon, ea slăbește căptușeala uterului ei și o face mai probabil să dezvolte o pirometra, care este o infecție cu uterul care pune viața în pericol. Astfel, spionarea în timp ce este potrivită și puternică elimină posibilitatea de a avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență în viața ulterioară atunci când anestezia poate reprezenta un risc mai mare.
  • Neuterizarea unui pudel de jucărie masculină nu oferă aceleași beneficii de sănătate convingătoare. Neuterizarea unui bărbat se face în principal pentru a preveni reproducerea nedorită și pentru a controla problemele comportamentale, cum ar fi agresiunea sau dominația.
  • Discutați cu veterinarul dvs. pentru a afla mai multe. Discutarea sănătății câinelui dvs. cu veterinarul dvs. vă va oferi o idee bună despre ce direcție să luați.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o jucărie Pudele 22
    5. Monitorizați câinele dvs. de îmbătrânire pentru boli. Podelele mici, dar rezistente, jucăriei trăiesc adesea în figuri duble. Acestea fac totuși tind să sufere de probleme de sănătate pe măsură ce vârî. Diabetul, dinții săraci și boli de inimă sunt cele mai frecvente. Aceste aspecte, odată identificate, pot fi gestionate adesea pentru a ajuta animalul dvs. să trăiască o viață lungă și activă.
  • Urmăriți semnele care indică o problemă, cum ar fi crescută sete, accidente urinare, tuse, lipsă de energie, respirație urâtă, dificultăți de mestecare sau pierdere în greutate. Dacă vedeți oricare dintre aceste simptome, vorbiți cu veterinarul dvs.
  • Metoda 6 din 6:
    Instruiți-vă podelul jucăriei
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudele 23
    1. Antrenează câinele să stea și să rămână. Podelele de jucărie sunt foarte inteligente și iubesc stimularea mentală a formării câinilor. De fiecare dată când vă hrăniți câinele, dați-i comenzi să stea și să rămână înainte de a-și pune mâncarea în jos. Odată ce stă și rămâne, apoi puneți mâncarea în jos. Spunând aceste comenzi de fiecare dată vor instrui în curând câinele să stea și să rămână fără recompensa suplimentară a alimentelor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudeșul 24
    2. Antrenează câinele dvs. să vină când este chemat. Când sunteți acasă, petreceți cel puțin câteva minute în fiecare oră de a învăța numele lui. Faceți asta prin numirea numelui. Când răspunde și vă duce la tine, repetați numele său și apoi dați-i un tratament.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudela Pasul 25
    3. Da recompense pentru un comportament bun. Toate formările ar trebui să fie bazate pe recompensă, ceea ce înseamnă a ignora comportamentul rău și recompensarea bunului. Nu fiți tentați să vă certați catelul dvs., deoarece atenția dvs. este o recompensă în sine. În schimb, ignorați comportamentul rău și încurajați-l să facă ceva bun.
  • De exemplu, spune-l la tine și când vine, dă-i un tratament.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudele 26
    4. Antrenează câinele să-și petreacă timpul pe cont propriu. Podelele de jucărie devin foarte lipite de proprietarul lor și pot suferi de anxietate de separare atunci când sunt lăsați singuri. Pentru a preveni acest lucru, instruiți-vă catelul să vă petreceți timp pe cont propriu la o vârstă fragedă. Acest lucru poate fi ceva simplu ca la lăsarea în cutie timp de zece minute, în timp ce stați într-o altă cameră, sau să-l obișnuiți să fie acasă singur în timp ce ieșiți să rulați comisioane.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o jucărie Pudele 27
    5. Jucați cu câinele dvs. în fiecare zi. Poodle de jucărie se dezvoltă pe stimularea mintală, așa că puneți deoparte cel puțin 20 de minute de două ori pe zi pentru a juca cu câinele dvs.
  • Dă-ți câinelui niște puzzle-uri de câine pentru al păstra ocupat. Acestea sunt disponibile în principalii comercianți cu animale de companie sau online).
  • Mulți plăci de jucărie se vor bucura de urmăriri, cum ar fi pregătirea agilității pe circuite adaptate la rasele mici.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar