Cum de a construi o atitudine pozitivă

O atitudine pozitivă este importantă pentru a vă asigura că aveți o viață satisfăcătoare și plăcută. Construirea unei atitudini pozitive vă va face mai ușor să recunoașteți și să reflectați asupra emoțiilor pozitive pe măsură ce le experimentați. Veți începe, de asemenea, refracționați emoțiile negative în momentul în care încep să apară. Luând timp pentru dvs. și cultivarea relațiilor sunt componente importante ale construirii unei atitudini pozitive.

Pași

Metoda 1 din 5:
Înțelegerea importanței unei atitudini pozitive
  1. Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 1
1. Înțelegeți că o atitudine pozitivă va reduce emoțiile negative. Având o atitudine pozitivă vă va ajuta să experimentați o mulțime de emoții pozitive. Acestea sunt momente când nu sunteți încurcați de emoții negative. O atitudine pozitivă vă poate ajuta să găsiți mai multă împlinire și bucurie în viață. De asemenea, vă poate ajuta să vă recuperați mai repede din experiențele negative.
  • Imagine intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 2
    2. Recunoaște legătura dintre emoțiile pozitive și sănătatea fizică. Cercetările sugerează că stresul și alte emoții negative pot contribui la problemele de sănătate, cum ar fi boala coronariană. Înlocuirea emotiilor negative cu cele pozitive vă poate îmbunătăți bunăstarea generală.
  • Emoțiile pozitive pot, de asemenea, să încetinească progresul față de boală. Acest lucru se întâmplă deoarece emoțiile pozitive scurtează durata excitării emoționale negative.
  • Imagine intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 3
    3. Legătura Posibilitatea, creativitatea și atenția. În plus față de beneficiile fizice, o atitudine pozitivă produce o "organizație cognitivă largă, flexibilă și capacitatea de integrare a materialelor diverse.Aceste efecte sunt legate de creșterea nivelului de dopamină neuronală, care vă îmbunătățesc atenția, creativitatea și capacitatea de a învăța. Emoțiile pozitive îmbunătățesc, de asemenea, capacitatea unei persoane de a face față situațiilor dificile.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 4
    4. Recuperați din evenimentele de viață negative mai repede. Construirea și menținerea unei atitudini pozitive vă pot ajuta să fiți mai rezistenți la evenimentele de viață negative, cum ar fi trauma și pierderea.
  • Persoanele care suferă de emoții pozitive în timpul decesului tind să dezvolte planuri sănătoase pe termen lung. Având obiective și planuri poate duce la un sentiment general mai bun de bunăstare de aproximativ un an după accident.
  • Într-un experiment privind rezistența emoțională și răspunsurile de stres, participanții au primit o sarcină stresantă pentru a finaliza. Rezultatele au arătat că toți participanții au fost îngrijorați de sarcină, indiferent de cât de rezistentă au fost în mod natural. Dar participanții mai rezistenți s-au întors într-o stare mai calmă mai repede decât participanții care nu erau la fel de rezistenți.
  • Metoda 2 din 5:
    Luând timp pentru auto-reflecție
    1. Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 5
    1. Recunoașteți că schimbarea necesită timp. Gândiți-vă la construirea unei atitudini pozitive în același mod în care vă gândiți la consolidarea forței sau a dezvoltării fitnessului. Este un efort care ia un efort consistent.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 6
    2. Identificați și hrăniți cele mai puternice calități. Concentrați-vă pe punctele forte pentru a vă ajuta să creați experiențe emoționale mai pozitive. La rândul său, acest lucru va face mai ușor de manipularea adversității.
  • Faceți o listă de lucruri pe care le bucurați de a face sau lucruri pe care le aveți bune. Încercați să faceți unele dintre aceste lucruri în mod regulat. Acest lucru va construi rezerva dvs. de experiențe pozitive.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 7
    3. Scrie într-un jurnal. Studiile arată că auto-reflecția poate fi un instrument eficient de învățare și predare în școli și setări de lucru. Auto-reflecție poate fi folosit pentru a ajuta la dezvoltarea unei atitudini pozitive. Scrierea sentimentelor și a gândurilor vă poate ajuta să vă recunoașteți comportamentele și răspunsurile dvs.
  • La început, ar putea părea ciudat sau ciudat să scrie auto-reflecții. Dar, cu timpul și practica, veți recunoaște un comportament și modele emoționale în scrierea dvs. Acest lucru vă va ajuta să vizați zonele care vă pot bloca de obiectivele dvs.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 8
    4. Scrieți despre lucruri pozitive în ziua dvs. Revedeți ziua și găsiți lucruri pozitive despre asta. Acestea pot include lucruri care te-au făcut fericiți, mândri, awesttruck, recunoscător, calm, conținut, mulțumit, sau orice altă emoție pozitivă.
  • De exemplu, amintiți-vă rutina de dimineață și petreceți timp observând momentele pe care le-ați simțit pașnice sau fericite. Aceasta ar putea include o vedere frumoasă de-a lungul navetei dvs. de dimineață sau plăcerea primei dvs. de cafea sau o conversație plăcută pe care ați avut-o.
  • Aveți timp special pentru a vă concentra pe momente în care v-ați simțit mândru de tine sau recunoscător pentru altcineva. Acestea pot fi lucruri mici, cum ar fi recunoștința pentru partenerul dvs. care face patul. De asemenea, s-ar putea să vă mândriți în modul în care ați realizat o sarcină sau ați terminat o provocare pe care ați stabilit-o pentru dvs.
  • Puteți găsi util pentru a începe reflecțiile cu momentele pozitive ale zilei dvs. Re-experimentarea emoțiilor pozitive vă poate ajuta să vă ajustați perspectiva asupra momentelor negative.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 9
    5. Scrieți despre momente când ați avut emoții negative. Identificați momentele din ziua dvs. când ați experimentat emoții negative. Acestea ar putea include vinovăția, rușinea, jena, frustrarea, dezamăgirea, teama sau dezgustul. Oricare dintre aceste gânduri pare extremă?Poate că sunteți morți pentru vărsarea cafelei pe șeful dvs. Credeți că veți fi concediați din cauza incidentului și că nu veți putea niciodată să găsiți un loc de muncă din nou? Reacțiile extreme la evenimentele de zi cu zi pot bloca gândirea mai pozitivă, productivă.
  • Imagine intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 10
    6
    Reframează momentele negative ca fiind pozitive. Priviți lista dvs. de momente negative. Petreceți timpul de a refuza aceste momente într-un mod în care puteți obține emoții pozitive (sau cel puțin neutre) din aceste experiențe.
  • De exemplu, dacă ați experimentat furia de drum spre casa dvs., refracționați intențiile celuilalt șofer ca și o greșeală onestă. Dacă v-ați simțit jenat de ceva care sa întâmplat în timpul zilei, gândiți-vă cum a fost de fapt o situație proastă sau ridicolă. Chiar dacă șeful tău a fost supărat de a avea o cafea vărsat pe el, greșelile se întâmplă din când în când. Cu orice noroc, poate șeful tău va vedea și umorul în ea.
  • Dacă nu tratați greșelile mai mici ca experiențe de modificare a vieții, veți putea să vă ocupați de situații mai bune. O modalitate de a face față situației de cafea este de a vă exprima îngrijorarea voastră reală că șeful dvs. este în primul rând în regulă și că nu l-ați ars. Apoi, puteți oferi să-i cumpărați o altă cămașă la ora de prânz sau să vă oferiți să curățați-o pe cea colorată.
  • Imagine intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 11
    7. Desenați-vă pe "rezervele de fericire."Abilitățile de copiere sporite conduc la creșterea emoțiilor pozitive în timp. Beneficiile pe care le primiți de la experiența emoțiilor pozitive sunt durabile. Acestea durează mult mai mult decât timpul petrecut de fericire. Puteți desena aceste "rezerve de fericire" la momente ulterioare și diferite stări emoționale.
  • Nu vă faceți griji dacă simțiți că aveți probleme cu construirea de experiențe emoționale pozitive. De asemenea, puteți utiliza amintirile pe care le aveți deja pentru a vă construi "rezervele de fericire."
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 12
    8. Amintiți-vă că toată lumea are probleme de viață. Este important să vă amintiți că toată lumea trece prin probleme mici și uriașe de viață, așa că nu sunteți singuri. Reambrarea reacțiilor dvs. extreme face practică, precum și timpul de ajustare și acceptare. Dar, cu practică, este posibil ca să renunți la lucruri mici. Veți putea să vă uitați la problemele mai mari cu un cap de nivel și să le vedeți ca oportunități de a învăța.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 13
    9. Îmbrăcați-vă criticul interior. "Criticul dvs. interior" vă poate răni progresul în construirea unei atitudini pozitive.
  • De exemplu, poate că criticul tău interior ți-a spus un fals pentru a sparge cafeaua pe șeful tău. Criticul tău interior vă pune tot timpul și este urât. Reflectă de momentele tale criticul tău interior spune lucruri de genul asta. Veți câștiga mai multă înțelegere a timpurilor și a situațiilor în care criticul dvs. interior iese.
  • De asemenea, puteți începe să provocați criticul interior și alte modalități negative de gândire. Aceasta este o parte importantă a construirii unei atitudini pozitive.
  • Metoda 3 din 5:
    Luând timp pentru tine însuți
    1. Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 14
    1. Faceți lucrurile pe care le bucurați. Ia-ți timp pentru tine făcând lucruri pe care le bucuri sau care te fac fericit. Poate fi greu să vă faceți timp pentru dvs., mai ales dacă sunteți cineva care tinde să pună mai întâi alte persoane. S-ar putea, de asemenea, să fie o provocare dacă aveți o situație de viață, cum ar fi copii mici la domiciliu sau îngrijirea cuiva care este bolnav. Dar amintiți-vă întotdeauna să "asigurați propria mască de oxigen înainte de a ajuta pe alții."Sunteți cel mai bun îngrijitor când sunteți cel mai bun sine.
    • Dacă muzica te face fericit, ascultă muzică. Dacă citirea cărților vă face fericiți, luați puțin timp să citiți într-un mediu calm. Du-te la o vedere frumoasă, luați-vă la un muzeu sau urmăriți un film pe care îl bucurați.
    • Rămâneți activi făcând lucrurile care vă aduc plăcere. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă concentra pe pozitiv.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 15
    2. Ia timp să se gândească la momente de satisfacție. Nimeni altcineva nu se uită sau judecă revizuirea zilei și dvs., așa că nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la aparent arogant. Nu trebuie să fii bun la ceva sau să te rog pe alții pentru a te bucura de ea.
  • Dacă ești bun la gătit, recunoști că ești un bucătar talentat. De asemenea, nu trebuie să fiți capabil să farmec creaturi de pădure pentru a vă bucura de cântând.
  • Observând momente de satisfacție, de mândrie, mulțumire sau bucurie în viața voastră și activitățile care le provoacă este o modalitate bună de a vă asigura că le puteți repeta din nou în viitor.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 16
    3. Vă faceți griji mai puțin despre ceilalți. Nu sunteți ca alți oameni, deci există un motiv mic pentru a vă judeca pe baza standardelor altor persoane. Vă puteți bucura de lucruri pe care alte persoane nu le plac. Cu siguranță sunteți "permis" să vă definiți ce înseamnă succesul pentru viața voastră.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 17
    4. Evitați să vă comparați cu alte persoane. Vederea dvs. asupra dvs. este foarte diferită de punctul dvs. de vedere al altor persoane, la fel cum vizionarea unei picturi de bani de la un picior distanță este foarte diferită de a vedea de la douăzeci de metri distanță. Realizați că imaginea altcuiva pe care o vedeți poate fi o imagine controversată pe care o urmărește să proiecteze. Această imagine poate reflecta doar parțial realitatea. Lăsați-vă să vă măsurați împotriva altor persoane și vă bazați pe auto-valoare asupra opiniilor altor persoane. Acest lucru vă va ajuta să faceți mai puține inferențe subiective despre comportamentul altora.
  • De exemplu, dacă aveți o interacțiune negativă cu o cunoaștere ocazională, nu presupuneți că nu vă plac. Mai degrabă, presupune că a existat o comunicare necorespunzătoare între voi doi sau că altceva vă este frustrantă cunoștință.
  • Metoda 4 din 5:
    Cultivarea relațiilor
    1. Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 18
    1. Mențineți relații sănătoase. Relațiile sunt o parte importantă a experienței umane, chiar dacă vă clasificați ca un "introvertit" sau cineva care se reîncarcă prin a fi singur și nu simte nevoia unui număr mare de prieteni. Prieteniile și relațiile sunt o sursă de sprijin, validare și rezistență pentru toate genurile și personalitățile. Mențineți relațiile sănătoase din viața dvs. cu membrii familiei și cu prietenii.
    • Cercetările demonstrează că starea dvs. de spirit se poate îmbunătăți imediat după ce ați avut o conversație cu cineva pe care îl aveți grijă și primiți un răspuns de susținere de la ei.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 19
    2. Formați noi relații. Pe măsură ce întâlniți oameni noi, identificați cei care vă fac să vă simțiți bine să fiți în jur. Cultivați relațiile cu ei. Acești oameni vor adăuga la rețeaua dvs. de sprijin și vă vor ajuta să continuați să construiți o atitudine pozitivă.
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 20
    3. Vorbește despre emoțiile tale cu un prieten. Dacă vă aflați că aveți dificultăți de a crea experiențe emoționale pozitive pe cont propriu, întoarceți-vă la un prieten pentru sprijin. Nu trebuie să simțiți că trebuie să vă îngropați emoțiile negative. În schimb, vorbind cu un prieten vă ajută să le rezolvați și să faceți loc pentru emoții mai fericite.
  • Metoda 5 din 5:
    Manipularea situațiilor stresante
    1. Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 21
    1. Puneți o rotire pozitivă asupra unei circumstanțe stresante. Reevaluarea pozitivă a unei circumstanțe stresante înseamnă a lua această situație și a pune o nouă rotire pe ea.
    • De exemplu, dacă aveți o listă de lucru descurajantă, mai degrabă decât să vă uitați la lista dvs. și să spuneți: "Nu există nici o modalitate de a face toate astea," încercați să spuneți: "Pot să realizez cele mai multe."
  • Imaginea intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 22
    2. Încercați să faceți o compensare concentrată a problemelor. Procomenul orientat spre probleme este locul unde vă concentrați asupra problemei care vă determină stresul și rezolvarea soluției sale. Descompune problema în pași care vă vor permite să o realizați. Identificați potențiale obstacole sau blocuri de poticnire și decideți cum veți face față lor în timp ce apar.
  • De exemplu, dacă aveți probleme la obținerea unei echipe de colaboratori pentru a lucra bine împreună, stați în jos mai întâi și analizați situația. Identificați tipurile de situații care se desfășoară. Apoi brainstormind și scrieți posibile soluții pentru aceste probleme.
  • De exemplu, Jeff nu-i place Sally, iar angajatorul dvs. nu încurajează munca în echipă și, în schimb, recompensează eforturile individului. Folosind o coping concentrată a problemelor, ar trebui să afirmați că, în timp ce Jeff și Sally sunt permise să nu se cumpere unul pe celălalt, este de așteptat un standard de conduită profesională și să consolideze aceste standarde. Apoi faceți un exercițiu de grup în care toată lumea spune trei lucruri pozitive despre reciproc.
  • În conectarea membrilor echipei și completarea proiectelor cu succesul răsunător, echipa dvs. poate servi drept exemplu pentru a ajuta la schimbarea culturii în compania dvs.
  • Imagine intitulată Construiți o atitudine pozitivă Pasul 23
    3. Găsiți un înțeles pozitiv în evenimentele obișnuite. Un alt mod în care oamenii experimentează emoții pozitive în fața adversității este găsirea unui sens pozitiv în evenimentele obișnuite și în cadrul adversității în sine.
  • Amintiți-vă că atunci când practicați punerea unei rotiri pozitive într-o situație negativă, veți putea să o faceți mai ușor și în mod natural. La rândul său, veți găsi mai ușor să puneți rotiri pozitive asupra situațiilor negative, făcându-vă toată viața mai fericită și mai plăcută.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar