Cum să floss

Flossing dinții tăi în fiecare zi îndepărtează particulele de alimente, placă și resturi pe care periajul nu le poate ajunge. Acest lucru vă ajută să vă păstrați dinții și gingiile cât mai sănătoase. În plus, Flossing vă poate ajuta să evitați respiratie urat mirositoare. Deși Flossing poate fi dificil la început, devine mai ușor de practică. Începeți prin a învăța cum să țineți atașamentul, apoi lucrați la curățarea dinților. În cele din urmă, adoptați obiceiuri alimentare sănătoase pentru a vă ajuta să mențineți dinții sănătoși.

Pași

Partea 1 din 3:
Ținând atașamentul dentar
  1. Imagine intitulată Pasul 1
1. Întrerupeți aproximativ 18 până la 24 în (46 până la 61 cm) de ață dentară. Aveți nevoie de o firmă lungă, astfel încât să fie ușor de prins. În plus, veți folosi o secțiune proaspătă de ață atunci când comutați dinții, deci este util să începeți cu o bucată lungă de ață.
  • În cazul în care piesa de ață pe care o trageți este prea scurtă, nu este o afacere mare. Puteți doar să scoateți o nouă bucată de ață atunci când aveți nevoie de ea.
  • Imagine intitulată Pasul 2
    2. Înfășurați capetele piesei de ateliere în jurul degetelor mijlocii. Începeți cu o mână, apoi faceți cealaltă. Faceți mai multe împachetări libere în jurul fiecăruia dintre degetele mijlocii până când atașa trage. Cu toate acestea, nu înfășurați atașamentul atât de strâns încât să văpure în piele sau să vă taie circulația. Înfășurarea ar trebui să se simtă liberă și confortabilă în jurul degetelor.
  • Dacă atașa se simte ca și cum este înfășurat prea strâns, relaxați-l și încercați din nou.
  • Imagine cu denumirea Floss Pasul 3
    3. Țineți un 1 până la 3 în (2.5 la 7.6 cm) secțiune de atelier între degetele și antefianții. Utilizați degetul mare și arătătorul pe fiecare mână pentru a ține atașamentul și a crea un spațiu de aproximativ 1 până la 3 în (2.5 la 7.6 cm) între mâini. Aceasta este partea atei pe care o vei folosi pentru a ataca dinții. Pe măsură ce atașați, vă veți mișca degetele de-a lungul aței pentru a izola o secțiune proaspătă pentru ața dentară.
  • Lucrați cu secțiuni care se simt confortabile pentru dvs. Dacă o secțiune mai mare se simte bine, atunci este bine să lăsați mai mult spațiu între mâini.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea dinților
    1. Imagine intitulată Pasul 4
    1. Începeți în centrul de sus, apoi faceți fiecare parte. Faceți obiceiul de a începe întotdeauna la cele 2 dinți din față. Apoi, faceți fiecare parte a gurii individual pentru a finaliza rândul de sus. Faceți întotdeauna aceeași parte mai întâi, astfel încât să devină un obicei obișnuit.
    • Urmați același model de fiecare dată când atașați dinții dvs. pentru a vă asigura că nu pierdeți dinții.

    Bacsis: De exemplu, poate doriți să începeți între cele 2 dinți frontali, apoi treceți la dreapta. Apoi, reveniți la cele 2 dinți din față și faceți partea stângă.

  • Imagine cu denumirea Floss Pasul 5
    2. Glisați atașa dentară între dinți cât mai departe în timp ce merge. Fi blând atunci când introduceți atașamentul. Faceți o mișcare ușoară de balansare pe măsură ce lucrați cu atașarea dinților. Apoi, glisați-o încet sub gingiile tale.
  • Asigurați-vă că ați ajuns până la gingiile dvs. când aterizați. Pur și simplu alunecând atașamentul în jos la gingiile tale nu este suficient. Ar trebui să masați ușor atașamentul pe gingia în jurul fiecărui dinte.
  • Imagine intitulată Pasul 6
    3. Curba atașamentul într-o formă C în jurul dintelui tău. Acest lucru vă va ajuta să luați partea dintelui dvs. cât mai curată posibil. Lucrați atașamentul în sus și în jos dintele, scufundându-vă sub linia gingiei când ajungeți la fundul dintelui. Du-te la fel de scăzut cum se simte confortabil pentru tine.
  • Este important să curățați spațiul de sub linia de gingie, care vă ajută să vă protejați dinții și gingiile. Cu toate acestea, nu mergeți în jos atât de scăzut încât doare.
  • Imagine cu denumirea Floss Pasul 7
    4. Faceți 8 până la 10 lovituri cu atașamentul pe fiecare parte a dintelui. Lucrați atașamentul de sus în jos, făcând mai multe pasaje. Frecați atașamentul împotriva părții dintele dvs. pentru ao curăța. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror resturi alimentare sau plăci care sunt blocate între dinți.
  • Dacă încă mai puteți simți mâncarea sau resturile blocate între dinți, treceți la o nouă secțiune de ață și curățați din nou această zonă.
  • Împingeți atașamentul în jos în gingia dvs. pentru ao masta, mai întâi pe partea dreaptă dintre dinți, apoi partea stângă. Faceți asta pentru fiecare punct de contact pe care îl aveți.
  • Imagine cu denumirea Floss Pasul 8
    5. Treceți la o nouă secțiune a FLOSS pentru fiecare dinte. Schimbați degetele în jos pe ață, astfel încât secțiunea dintre ele să fie proaspătă. Când ați folosit întreaga secțiune a atei expuse, relaxați-vă niște ață proaspătă din jurul degetelor mijlocii. Acest lucru vă asigură că sunteți atașați cu o secțiune curată de pete de fiecare dată, ceea ce vă ajută să obțineți dinții mai curat.
  • Dacă rămâneți din Floss proaspăt, este posibil să fie nevoie să scoateți o nouă bucată de ață dentară. Cu toate acestea, în mod normal nu este necesar.
  • Bacsis: Puteți suferi unele sângerări în gingiile voastre. Acest lucru este total normal când începeți mai întâi flossing și ar trebui să plecați după câteva zile. Dacă gingiile dvs. sunt încă sângerate după 3-5 zile de ață densă, atunci este mai bine să vă vedeți dentistul dvs. pentru a vă asigura că gingiile dvs. sunt sănătoase. Probabil că nimic nu este greșit, dar este mai bine să vă asigurați.

  • Imagine cu denumirea Floss Pasul 9
    6. Nu uitați spatele molarilor din spate. Ajungeți înapoi în gură, astfel încât să puteți bucura atașamentul din jurul molarilor din spate. Lucrați atașamentul pe spatele dinților pentru a le curăța. Asigurați-vă că curățați partea din spate a ultimului dvs. dinte pe fiecare parte atât pe partea de sus, cât și pe partea de jos.
  • Boala gingiilor și cariile dentare apar frecvent pe dinții din spate, deoarece sunt mai greu de atins. Faceți tot posibilul pentru a păstra aceste dinți curate.
  • Imagine intitulată Pasul 10
    7. Așezați dinții de jos după ce ați terminat dinții de sus. Ca și cu dinții de sus, începeți în mijloc, apoi faceți fiecare parte. Asigurați-vă că faceți părțile laterale în aceeași ordine de fiecare dată. Este util să reflectați modul în care ați aruncat dinții de sus, astfel încât să fie ușor să formați un obicei.
  • Încercați să vă atașați dinții în același mod de fiecare dată.
  • Imagine cu denumirea atei Pasul 11
    8. Clătiți-vă gura cu o apă de gură sau cu apă când ați terminat Flodesing. După ce aterizați, clătiți-vă gura pentru a vă ajuta să îndepărtați orice particule stricate care rămân în gură. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă dați gurii un sentiment proaspăt și curat.
  • Folosirea apă de gură de clorhexidină distruge aproape orice urmă de bacterii și creează o barieră protectoare în jurul gingiilor și dinților care au fost înfloriți.
  • În mod similar, o apă de gură fluoridată asigură o protecție suplimentară a cavității.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea unei bune sănătăți orale
    1. Imagine cu denumirea atei Pasul 12
    1. Așezați-vă dinții o dată cu zi înainte de culcare. Trebuie doar să atașați o dată pe zi și este mai bine să evitați supraîncărcarea, ceea ce vă poate deteriora gingiile. Cel mai bine este să atașați noaptea când vă periați dinții înainte de culcare. În acest fel, particulele și placa de alimente nu stau pe dinți toată noaptea.
    • Dacă aveți alimente prinse între dinți, este în regulă să faceți o floscare suplimentară pentru a îndepărta particulele alimentare.
  • Imagine cu denumirea atei Pasul 13
    2. Așezați dinții înainte de a vă spăla pentru a vă ajuta să vă curățați dinții. Când atașezi, scoateți particulele alimentare și ciuma. Poate fi util să vă atașați dinții înainte de a vă peria, astfel încât să puteți curăța mâncarea și ciuma care ies din dinți. S-ar putea să găsiți că acest lucru vă atrage dinții.
  • Diferiți dentiști vor oferi sfaturi diferite despre momentul în care să atașeze, deci adresați-vă medicului dentist când vă recomandăm să atașați. În funcție de nevoile dvs. unice, acestea vă pot recomanda să atașați după ce vă periați.
  • Variație: S-ar putea să preferați să atașați după ce vă periați în loc să eliminați orice placă sau resturi care rămâne. Dacă doriți să vă atașați dinții după ce vă periați, este bine. Vă veți bucura în continuare de avantajele dentare.

  • Imagine cu denumirea aței Pasul 14
    3. Încercați alte opțiuni flossing dacă utilizarea Floss este greu pentru dvs. Flossingul este foarte important pentru sănătatea orală, deci este important să o faceți în fiecare zi. Cu toate acestea, ați putea fi greu să o faceți corect. Din fericire, este posibil să găsiți un produs care funcționează mai bine pentru dvs. decât atașamentul. Încercați următoarele:
  • Suporturile de prindere, care sunt mici bastoane în formă de Y care dețin Floss, pot ajuta dacă vă luptați să țineți atașamentul.
  • "SuperFlosss," care se extinde în spații mai mari și contracte pentru a se potrivi prin spații mai mici, ar putea ajuta dacă aveți lacune largi între unii dinți.
  • Filetele FLOSS face mai ușor să vă curățați în jurul muncii dentare.
  • Un flosser de apă își spulează dinții cu apă pentru a ajuta la eliminarea resturilor suplimentare, dar nu este un substitut pentru ața dentară.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Întotdeauna periați și atașați înainte de culcare pentru a vă proteja sănătatea dentară.
  • Puteți cumpăra un ață aromată ca menta sau bubblegum dacă nu vă place să utilizați atașamentul regulat.
  • Este normal ca gingiile tale să sângereze când începi mai întâi Flossing. Cu toate acestea, ei nu ar trebui să sângereze după ce ați fost atașați pentru câteva zile, deci verificați cu medicul dentist dacă aveți în continuare această problemă.
  • În cele mai multe cazuri, dentistul dvs. va fi capabil să spună dacă sunteți atașați sau nu. Acest lucru se datorează faptului că particulele și placa de alimente se vor bloca între dinți, ceea ce poate duce la probleme dentare.
  • Daca ai bretele, poduri sau alte astfel de articole din gură, adresați-vă medicului dentist sau ortodontului pentru instrucțiuni privind periajul și denumirea lor în mod corespunzător.
  • Spălați-vă pe mâini înainte și după ce a scos dinții.
  • Utilizați atașamentul cerată dacă aveți probleme cu alunecarea atei între dinți.
  • Avertizări

    Dacă gingiile dvs. durează după ce aterizați, încercați să le masați ușor cu degetele de pe ambele părți ale dintelui tău.
  • Nu utilizați o parte a atei dentare mai mult decât o dată. Floss va deveni Frayed, se vor acumula bacterii, iar Floss își va pierde eficiența.
  • Este relativ normal să vedeți sângerarea când aterizați. Dacă sângerarea este severă sau continuă după prima săptămână de aterizare, apelați-vă profesionistul dentar. Sângerarea gingiilor ar putea avea legătură cu alte afecțiuni medicale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar