Cum să fii încrezător din punct de vedere social

Ești persoana care stă în colț la petrecere, sperând că nimeni nu va veni și va vorbi cu tine? Dacă sună ca tine, îți dai seama că nu ești singur. Dacă doriți să deveniți mai încrezători din punct de vedere social, trebuie să creați o perspectivă încrezătoare și să vă îmbunătățiți abilitățile sociale. Cu orice noroc, veți fi persoana care se apropie de floarea de perete la următoarea petrecere.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unei perspective încrezătoare
  1. Imaginea intitulată Fii încrezători social Pasul 1
1. Acceptați personalitatea dvs. Mulți oameni se întâmplă să fie introvertiți, ceea ce înseamnă că sunteți mai confortabil pentru petrecerea timpului sau cu gândurile voastre. Dacă sună ca tine, nu te forța să deveniți complet o persoană de ieșire, socială. Acest lucru poate duce la stres, anxietate și chiar boli de inimă. În schimb, petreceți timp în situații sociale pe care le bucurați deja și încercați să aveți conversații semnificative.
  • Prin acceptarea naturii dvs. introvertitate, vă puteți concentra pe calitatea interacțiunilor dvs. sociale, mai degrabă decât să încercați să creșteți numărul de interacțiuni sociale pe care le aveți.
  • Imaginea intitulată Fii încrezători din punct de vedere social Pasul 2
    2. Înțelegeți importanța încrederii. Puteți deveni încrezători social prin implicarea altor oameni într-un mod care îi interesează și îi face să se simtă auziți. Aceste abilități, împreună cu capacitatea de a face pe alții să se simtă auziți, sunt cunoscuți ca competență socială. Cercetările au arătat că îmbunătățirea competenței sociale mărește efectiv auto-percepțiile și acceptarea pozitivă în timpul situațiilor sociale. Practicarea competenței sociale poate crea oportunități pentru dvs., deoarece este mai probabil să vă apropiați de alții.
  • Cum vă vedeți că este unul dintre cei mai obișnuiți factori care vă influențează încrederea. S-ar putea să vă gândiți că renunțați la o impresie negativă altora în situații sociale, dar probabil că căutați ceva pentru a vă confirma propriile credințe.
  • Imaginea intitulată Fii încrezători din punct de vedere social Pasul 3
    3. Evitați gândurile negative. Dacă nu vă vedeți ca fiind încrezători social, poate fi ușor să căutați dovezi care vă confirmă credința, deoarece oamenii preferă experiențe pentru a se potrivi cu predicțiile acestora. În schimb, refracționați o situație pentru a provoca modul în care vă vedeți. Prindeți-vă gândind gândurile negative și întrebați-vă ce dovezi vedeți sau auziți că dovedește gândul.
  • De exemplu, imaginați-vă că sunteți afară și gândiți-vă, "Știu că toată lumea crede că sunt plictisitor pentru că nu am nimic interesant de spus."Nu mai gândiți gândul negativ și întrebați-vă ce dovedește gândul fără îndoială.
  • Imaginea intitulată Fii încrezători din punct de vedere social Pasul 4
    4. Testați-vă credințele. Odată ce ați început să căutați dovezi pentru a susține modul în care vă simțiți, testați dovezile pentru a vedea dacă a fost cauzată de alte lucruri dincolo de controlul dvs. Nu presupuneți că reacțiile altora sunt cauzate de dvs., deoarece acest lucru vă poate lăsa adesea să vă simțiți deflatați. Realizați că reacțiile altora sunt un produs al ei înșiși și nu dumneavoastră. Poate fi util să vă îndreptați ipotezele în direcția de compasiune pentru cealaltă persoană, în timp ce luați o poziție de îngrijire a curiozității cu privire la ceea ce se poate întâmpla cu ei.
  • De exemplu, poate că ați văzut pe cineva să facă o față și ați crezut că ei erau neinteresați în ceea ce vorbiți sau ați văzut pe cineva să încheie o conversație prematur și să fugă. Întrebați-vă dacă acestea ar putea fi atribuite altor lucruri. Persoana care a făcut ca Facemay să nu se simtă bine sau poate fi incomodă în acel loc sau poate că a văzut pe cineva pe care el spera să nu se întâlnească. Persoana care a grăbit ar putea fi întârziată pentru o întâlnire și a uitat să o menționeze.Sau poate el sau ea a fost stresat și într-adevăr nevoie de ceva singur.
  • Imaginea intitulată Fii de încredere din punct de vedere social Pasul 5
    5. Exprima compasiune pentru alții. Dacă exprimați compasiune față de ceilalți, veți crea un mediu pozitiv atunci când interacționați cu alți oameni. Interacțiunile sociale mai pozitive pe care le aveți, cu atât mai mult vă puteți construi încrederea. Fiind capabil să ridice la indiciile sociale și să exprime empatia, sunt părți importante de a se angaja în mod semnificativ cu alții.
  • De exemplu, dacă prietenul tău se aprinde, ai putea să-l informezi sau să o suni mai târziu pentru a vedea dacă e în regulă. Ea va aprecia cel mai probabil compasiunea și înțelegerea dvs.
  • Imaginea intitulată Fii de încredere din punct de vedere social Pasul 6
    6. Să mențină așteptări sănătoase. Uneori, oamenii nu fac clic unul cu celălalt, chiar și atunci când fac un efort de a fi sociali și s-au pus înainte. Este natural și toată lumea trece prin asta. Pentru a vă construi încrederea socială, amintiți-vă că nu vă puteți asuma responsabilitatea pentru modul în care alții simt și acționează.
  • Dacă o persoană pe care încercați să o vorbiți nu răspunde, asta e pe cealaltă persoană, nu pe tine. Ridică-l afară și mergeți mai departe. Va fi cineva pe care îl veți face clic, sau cel puțin, aveți suficientă abilitate socială pentru a vă angaja în conversație plăcută și politicoasă.
  • Partea 2 din 3:
    Îmbunătățirea abilităților sociale
    1. Imaginea intitulată Fii de încredere din punct de vedere social Pasul 7
    1. Arată interesul față de ceilalți. Încercați să faceți alții să se simtă confortabil, apreciați și auziți. Abilitatea de a face acest lucru este cunoscută ca competență socială, care vă poate face să apară mai încrezător. Începeți să vă cunoașteți semnalele verbale și nonverbale pe care le trimiteți altora. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama cum vă puteți îmbunătăți abilitățile sociale.
    • De exemplu, poate că ați devenit conștient de faptul că evitarea contactului cu ochii și trecerea brațelor la funcțiile sociale face ca alții să se incomod.
  • Imaginea intitulată Fii încrezători social Pasul 8
    2. Consolidarea comunicării nonverbale prin limbajul corpului. Adoptă limbajul corpului care comunică încrederea și puterea, cum ar fi poziția de putere. Studiile au arătat că pozițiile de putere vă pot crește încrederea și vă pot face să vă simțiți confortabil. O putere de putere permanentă ar putea include o poziție largă și mâini pe șolduri sau se clasifică în spatele capului. Acest lucru este deschis și expansiv. Mai multe exemple de limbaj corporal încrezător includ:
  • Așezați în sus și vă extindeți pieptul pentru a vă mări umerii. Puneți-vă mâinile pe o masă sau răspândiți unul peste spatele unui scaun.
  • Posturi puternice ale corpului cu poziții largi și umeri și brațe deschise.
  • O mișcare puternică pentru a se conecta cu alții și pentru a ajuta oamenii să-și amintească cine sunteți.
  • Zâmbind pentru a arăta că sunteți interesat și vă bucurați de voi înșivă.
  • Făcând contact vizual pentru a lăsa pe alții să știe că le asculți. Majoritatea oamenilor se simt confortabili cu contactul cu ochii 60% din timp, lăsând restul timpului pentru pauze în contact vizual pentru a evita privirea.
  • Încă postură, evitând fidgetul sau influența, astfel încât să nu arăți nervos.
  • Imaginea intitulată Fii încrezători din punct de vedere social Pasul 9
    3. Vorbeste clar. Să apară încrezători, să vorbească clar și la un nivel în care alții vă pot auzi. Ajustați pitch-ul vocii vorbind într-un ton scăzut. Studiile arată că ridicarea tonului dvs. în mijloc înainte de ao întoarce la un ton scăzut poate descrie încrederea, asertivitatea și că nu cereți aprobarea. Învățarea de a vă adapta comunicarea verbală în acest mod vă poate face să apară mai confortabil și încrezător în setările sociale. Oamenii sunt, de asemenea, mai multe șanse de a înțelege semnificația dvs.
  • Mormântul este greu de auzit că alții să creadă că nu doriți să participați la conversație sau că nu sunteți interesat.
  • Imaginea intitulată Fii încrezători social Pasul 10
    4. Vorbi într-un ritm rezonabil. Asigurați-vă că ritmul cu care vorbiți este suficient de lent încât alții vă pot înțelege. Uneori, dacă sunteți nervos, puteți începe să accelerați ceea ce spuneți. Acest lucru face dificil pentru alții să audă și să înțeleagă mesajul dvs. Pentru a vă asigura că ritmul de vorbire este normal, încercați să respirați în mod constant la intervale regulate în întreaga poveste.
  • Dacă observați că vă accelerați sau vorbiți prea repede pentru a începe, faceți o pauză și o respirație înainte de a continua.
  • Imaginea intitulată Fii de încredere din punct de vedere social Pasul 11
    5. Fi un ascultător eficient. Concentrați-vă pe ceea ce spune cealaltă persoană și încercați să vă imaginați în ceea ce descrie persoana. Acest lucru vă poate face mai empatici care vă va ajuta să veniți cu un răspuns adecvat și grijuliu pentru a păstra conversația. Lăsarea celeilalte persoane să vorbească vă poate reaminti că nu trebuie să purtați povara conversației de unul singur. De asemenea, semnalează altor persoane pe care le respectați și le îngrijiți de opiniile lor, ceea ce vă va oferi un feedback social mai bun, ajutându-vă încrederea în sine.
  • Dacă sunteți nervos, este tentant să vă acordați mai mult atenție, cât de nervos sunteți și cum veți răspunde. Dar acest lucru poate face ca alți oameni să se simtă ca și cum nu-ți pasă de a auzi ce au de spus.
  • Evitați nevoia de a întrerupe, pe care ați putea simți că ați făcut dacă sunteți nervos. În schimb, întrerupeți-o și salvați-o atunci când cealaltă persoană a terminat să vorbească.
  • Partea 3 din 3:
    Practicând încrederea
    1. Imaginea intitulată Fii de încredere din punct de vedere social Pasul 12
    1. Puneți-vă în situații sociale. Practicarea încrederii în situațiile sociale este o oportunitate importantă. De-a lungul timpului, abilitățile dvs. sociale se vor îmbunătăți și vor crește care vă pot ajuta să câștigați încredere. Frecvent fiind în situații sociale vă va face să vă simțiți mai confortabil, ceea ce vă poate reduce anxietatea în timp. Încercați să vă puneți în diferite situații sociale și să vă provocați să începeți conversațiile cu alții.
    • Ați putea să vă salut, să vă prezentați sau să faceți un comentariu despre un prieten reciproc, locul de muncă sau de setarea. De exemplu, ai putea spune, "Bună, aceasta este o locație fantastică pentru o petrecere. Ați încercat oricare dintre alimente?"
  • Imaginea intitulată Fii de încredere din punct de vedere social Pasul 13
    2. Joc de rol. Adresați-vă unui prieten de încredere sau unui membru de familie pentru a vă ajuta să practici abilitățile sociale. Prietenul tău se va preface că este cineva la un eveniment și ai practica introducerea, în picioare și vorbind cu încredere și apoi terminând conversația. Aceasta este o modalitate excelentă de a practica câteva "mergi la" Introducere și terminații de conversație.
  • De exemplu, o introducere ar putea fi: "Bună, eu sunt Jason, prietenul lui Jeff," și apoi au o listă de subiecte cu care ați putea începe o conversație cu. Unele idei includ prieteni reciproc, cum oamenii se cunosc reciproc sau s-au întâlnit sau îi cer pe alții despre ei înșiși cum ar fi hobby-urile pe care le au sau de cariera lor.
  • Terminarea conversației poate fi la fel de simplă ca "OK, a fost frumos văzându-vă și sper să vă voi întoarce din nou."
  • Imaginea intitulată Fii de încredere din punct de vedere social Pasul 14
    3. Socializați cu ajutorul unui prieten. Adresați-vă unui prieten să meargă la un eveniment social cu dvs., astfel încât să puteți întâlni prieteni de prieteni. Întâlnirea prietenilor unui prieten este o modalitate excelentă de a practica abilitățile sociale fără a fi nevoie să se apropie și să vă prezinte unui străin. Prietenul tău ar trebui să vă prezinte pur și simplu și vă puteți alătura conversației când vă simțiți gata.
  • De exemplu, prietenul tău ar putea spune, "Greg, acesta este prietenul meu Carol. Am mers la școală împreună." Apoi, puteți lăsa conversația să continue între ele sau să sară și să converseze.
  • Imaginea intitulată Fii încrezători social Pasul 15
    4. Socializarea în setări noi. Odată ce ați început să vă simțiți mai încrezători, să ramificați și să mergeți în locuri unde nu cunoașteți pe nimeni. Încercați să mergeți în locuri sau evenimente în care accentul nu este pus pe satisfacerea unor noi oameni. Căutați un grup mic sau un eveniment care vă interesează. În acest fel, veți avea o ocazie mai bună de a interacționa cu un număr mic de oameni. De asemenea, vă poate împiedica să vă simțiți copleșiți.
  • De exemplu, dacă vă place să urcați de rock, ați putea să mergeți la sala de gimnastică de rock și să obțineți o conversație cu alții care iubesc alpinismul. În acest fel, aveți un starter de conversație încorporat. Ai putea vorbi despre echipamente, tehnici, excursii pe care le-ați luat etc.
  • sfaturi

    Limbajul corpului dvs. trimite și primește mesaje, doar cum stați, țineți-vă, zâmbiți și cum alții fac același lucru. Limbajul corpului include expresii faciale, precum și poziționarea și tensiunea în interiorul corpului.
  • Încercați să stați într-o poziție confortabilă și deschisă și să stați departe de subiectele care sunt irelevante.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar