Cum să realizați un scop

Toată lumea are vise. Indiferent dacă sunt mari sau mici, au o importanță vastă în viața noastră. Realizarea acestor obiective este legată de fericirea și bunăstarea noastră. Este o modalitate de a crește stima de sine. Procesul de luptă pentru obiectivele noastre ne poate ajuta, de asemenea, să ne dezvoltăm în oameni mai buni. Deci, dacă visul dvs. este de a câștiga un milion de dolari, deveniți un artist sau să fie un atlet de clasă mondială, nu așteptați. Începeți să lucrați astăzi spre obiectivul dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea obiectivelor
  1. Imaginea intitulată Realizați un obiectiv 1
1. Decideți ce vreți. Primul pas este să determinați ce doriți să obțineți. Aceasta poate fi o schimbare mare sau una mică, dar luând ceva timp să vă gândiți la ceea ce sperați să realizați este un prim pas important pentru succes.
  • De exemplu, obiectivul dvs. este o persoană mai fericită? Pentru a învăța să joci un instrument? Pentru a obține bine la un sport? Pentru a fi mai sănătoasă? Toate acestea sunt obiective valide. Depinde de tine să decideți ce vreți.
  • Imaginea intitulată Realizează un obiectiv Pasul 2
    2. Definiți-vă termenii. Odată ce aveți un sens general despre ceea ce doriți, trebuie să începeți să vă gândiți la ce înseamnă aceste obiective pentru dvs. Definiția unei persoane a unui obiectiv poate fi foarte diferită de alte.
  • De exemplu, dacă scopul dvs. este mai fericit, trebuie să vă gândiți la ce înseamnă fericirea pentru dvs. Ce arată o viață fericită? Ce tipuri de lucruri vă vor face fericiți?
  • Acest lucru se aplică și obiectivelor mai puțin depășite. Dacă obiectivul dvs. este de a învăța să jucați chitară, ce înseamnă asta exact pentru tine? Veți fi mulțumiți de cunoașterea câtorva acorduri, astfel încât oamenii să poată cânta împreună cu dvs. la petreceri? Sau te străduiești să fii un chitarist clasic de concert? Acestea sunt definiții foarte diferite de a ști cum să jucați chitara.
  • Imaginea intitulată Realizează un obiectiv 3
    3. Intreaba de ce. Este important să luați puțin timp să vă gândiți la motivul pentru care stabiliți obiectivele pe care le-ați ales. Dacă vă gândiți la motivațiile dvs., puteți găsi că ați terminat să vă revizuiți obiectivele.
  • De exemplu, imaginați-vă că obiectivul dvs. este de a învăța să jucați chitara. Te oprești și te gândești de ce, și îți dai seama că este pentru că crezi că oamenii care joacă chitara sunt populare la școală. Acest lucru nu sugerează dedicarea chitară. Ar putea fi un motiv bun să vă opriți și să vă întrebați dacă există o altă modalitate mai ușoară de a obține ceea ce doriți cu adevărat, ceea ce este mai social decât muzical.
  • Imaginea intitulată atinge un obiectiv Pasul 4
    4. Determină dacă este posibil. Nu în ultimul rând, trebuie să decideți dacă obiectivul dvs. este realist. Trist, cum pare, nu fiecare vis poate deveni realitate. Dacă obiectivul dvs. pare dincolo de domeniul de posibilitate, ar putea fi timpul să facem un scop diferit.
  • Imaginați-vă că ați decis ca visul dvs. să fie cel mai mare jucător de baschet din lume. Acesta este un scop provocator pentru oricine de a realiza, dar ar putea fi posibil pentru unii oameni. Dar, dacă aveți doar 5 picioare (1.5 m) Înalt, acest obiectiv este probabil dincolo de atingerea dvs. Aceasta vă stabilește pentru eșec și descurajare. Puteți să vă distrați în continuare jocul de baschet cu prietenii dvs. Dar, dacă doriți să fiți cei mai buni la un sport, probabil că ar trebui să vă concentrați asupra unuia în care înălțimea nu este atât de importantă.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând un plan
    1. Imaginea intitulată atinge un obiectiv Pasul 5
    1. Brainstorm în scris. Odată ce ați stabilit un scop general, trebuie să începeți să obțineți mai specific și să faceți un plan pentru a ajunge la el. Un prim pas mare este să faci niște scriere liberă. Obțineți o hârtie și scrieți câteva gânduri despre următoarele subiecte:
    • Viitorul dvs. ideal
    • Calitățile pe care le admirați în altele
    • Lucruri care ar putea fi făcute mai bine
    • Lucruri pe care doriți să le aflați mai multe despre
    • Obiceiurile pe care doriți să le îmbunătățiți.
    • Acest pas este menit să vă ajute să vă fanteziți și să vă imaginați multe posibilități. După câteva dintre aceste posibilități sunt pe hârtie, puteți determina care dintre ele sunt cele mai importante pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Realizează un obiectiv Pasul 6
    2. Obțineți specifici. Odată ce v-ați gândit la unele goluri și creați-vă un pic, timpul pentru a începe să obțineți mai specific. Utilizați notele din sesiunea de brainstorming și definițiile din secțiunea anterioară. Scrieți câteva lucruri specifice pe care doriți să le atingeți sau faceți.
  • Un gol vag, "Vreau să joc mai bine, așa că voi face tot ce pot," nu este la fel de eficient ca un gol ca "Vreau să pot juca cântecul meu preferat în șase luni." Obiectivele finale slab definite sau obiectivele vagi "Do-your-cele mai bune" nu sunt la fel de eficiente ca obiectivele specifice.
  • Treceți dincolo de obiectivele generale cum ar fi "Vreau să fiu bogat" și să se concentreze asupra unor realizări specifice care vor obține rezultate. In loc de "Vreau să fiu bogat," Scopul tău ar putea fi "Vreau să fac investing pe piața de valori." In loc de "Vreau să joc chitara," Scopul tău ar putea fi ceva de genul ăsta "Vreau să joc chitara de plumb într-o bandă de rock."
  • Este o idee bună să faceți mai multă scriere aici, încercând să descrieți obiectivele dvs. cât mai multe detalii posibil.
  • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 7
    3. Luați în considerare utilizarea metodei inteligente. O modalitate de a specifica și de a evalua obiectivele dvs. este de a utiliza INTELIGENT metodă. Aceasta este o abordare a setării obiectivelor în care vă perfecționați obiectivele prin evaluarea dacă acestea sunt:
  • Specific
  • Măsurabil
  • Realizabil
  • Relevante și
  • Limită de timp
  • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 8
    4. Clasificați-vă obiectivele. Mulți oameni au mai multe obiective. De fapt, în scrisul dvs. liber, ați fi descoperit că voi sunteți deja în speranța că veți obține mai mult de un scop. Dacă este cazul, este o idee bună să încercați să le clasificați în ordinea importanței.
  • Clasificarea obiectivelor dvs. vă va ajuta să vă concentrați asupra celor care sunt cele mai semnificative pentru dvs.
  • De exemplu, ați putea dori să câștigați un doctorat în Astrofizică, să învățați să jucați chitara clasică, citiți lucrările complete ale lui Tolstoy și faceți un maraton. Încercând să facă toate aceste lucruri simultan, probabil nu este realist. Decizia ce obiectivele sunt cele mai importante vă pot ajuta să planificați pe termen lung și pe termen scurt.
  • O parte din acest proces evaluează nivelul de angajament față de fiecare scop. Un obiectiv dificil sau pe termen lung pe care nu îl fiți foarte angajat este unul cu care este puțin probabil să realizați. Dacă vreți doar un doctorat în astrofizică, probabil că nu ar trebui să faceți o prioritate în viață.
  • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 9
    5. Imaginați impactul. Petreceți ceva timp gândindu-vă la modul în care fiecare dintre aceste obiective vă va afecta viața. Acest lucru vă va ajuta să determinați beneficiile de a vă strădui pentru fiecare dintre obiectivele dvs.
  • Gândirea în acești termeni vă va ajuta să vizualizați procesul de efort pentru aceste obiective. Acest lucru vă poate ajuta să vă stimulați motivația.
  • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 10
    6. Creați subgoatalii. Cele mai multe obiective sunt mai realizabile dacă sunt defalcate în sarcini mai mici. Aceste sarcini mai mici sunt subgouri - obiective mici care se adaugă la obiectivul principal pe care îl sperați.
  • De exemplu, dacă doriți să învățați să jucați chitară, primul dvs. sub-gol ar putea fi de a obține o chitară. Următorul dvs. ar putea fi să vă înscrieți pentru lecții. Apoi, veți dori să învățați cele mai de bază acorduri și scale și așa mai departe.
  • Crearea unui program pentru aceste subgouri vă poate ajuta să vă concentrați și să vă păstrați pe drumul cel bun.În exemplul de mai sus, ați putea dori să aveți suficienți bani pentru a cumpăra o chitară în trei luni. S-ar putea să planificați pentru lecții pe săptămână după aceea, să învățați coardele de bază într-o altă lună și așa mai departe.
  • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 11
    7. Identificați obstacolele. Nu în ultimul rând, gândiți-vă la ce obstacole ar putea sta în modul de realizare a obiectivelor. Gândirea la acest lucru în prealabil vă oferă șansa de a veni cu câteva idei despre cum veți depăși aceste obstacole.
  • De exemplu, ați putea găsi că lecțiile de chitară sunt mai costisitoare decât vă puteți permite chiar acum. Acest lucru vă poate duce să vă gândiți la modalități de a obține mai mulți bani pentru lecții. Sau, puteți lua în considerare posibilitatea de a vă învăța folosind cărți sau videoclipuri instructive.
  • Partea 3 din 3:
    După aceea
    1. Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 12
    1. Dedicați-vă timpul. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a ușura procesul mai ușor și păstrați-vă focalizat. La sfârșitul zilei, totuși, cele mai multe goluri sunt realizate prin punerea multor timp și de muncă grea pentru a le face o realitate.
    • Gândiți-vă la cât timp vă așteptați să vă luați pentru a vă atinge scopul și când doriți să fie completat. De exemplu, imaginați-vă că vă așteptați că aveți nevoie de 40 de ore de muncă pentru a stăpâni elementele de bază ale chitara și doriți să învățați-o într-o lună. Va trebui să petreceți puțin peste o oră în fiecare zi.
    • Nu există nici o modalitate de a ajunge în jurul în timp. Dacă sunteți cu adevărat angajați în scopul dvs., este ceea ce trebuie să faceți.
  • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 13
    2. Face o rutină. O modalitate de a face punerea în timp este de a vă construi eforturile într-o rutină zilnică. Programa timp pentru a lucra la obiectivele dvs. în fiecare zi.
  • De exemplu, ați putea petrece o jumătate de oră de la 6:30 practicarea scalelor muzicale. Ați putea petrece o jumătate de oră de la 6:30 la 7 practicații acordate. Ai putea petrece 15 minute de la 7:15 Învățarea de a juca un anumit cântec. Dacă ați blocat în fiecare zi (sau chiar în fiecare zi), ați putea învăța elementele de bază ale jocului rapid de instrumente!
  • Imaginea intitulată Realizează un obiectiv Pasul 14
    3. Urmăriți progresul dvs. Odată ce începeți să lucrați spre obiectivul dvs., urmăriți progresul dvs. Păstrați un jurnal, utilizați o aplicație sau obțineți un calendar de birou și faceți o notă de timp pe care ați introdus-o, subgoalele pe care le-ați atins etc.
  • Urmărirea progresului dvs. vă poate ajuta să rămâneți motivați prin evidențierea succeselor dvs. De asemenea, vă poate ajuta să vă răspundeți pentru a vă lipi de rutina.
  • Păstrarea unui jurnal în care scrieți despre procesul zilnic este, de asemenea, o modalitate bună de a reduce stresul pe care îl puteți simți în legătură cu atingerea obiectivelor dvs.
  • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 15
    4. Rămâneți motivat. Una dintre cele mai grele părți de urmărire a unui obiectiv, în special pe termen lung, rămâne motivată. Efectuarea de subgouri realizabile și urmărirea progresului dvs. poate ajuta ambele. Dar este posibil să fie nevoie să adăugați o armare suplimentară.
  • Armarea înseamnă că creați consecințe asupra acțiunilor dvs. Există două tipuri de armare.
  • Armarea pozitivă înseamnă adăugarea unui lucru în viața voastră. De exemplu, s-ar putea să vă tratați la un desert de sărbătoare pentru realizarea unui subgoatal.
  • Armarea negativă este atunci când ceva este luat. Dacă ceva nu este nedorit, poate fi o recompensă. De exemplu, vă puteți permite să renunțați la o nouă săptămână ca o recompensă pentru a ajunge la un subgoatal. Această chore este "îndepărtat" Din viața ta de săptămână.
  • Armarea este mai eficientă în menținerea motivației decât pedeapsa. Privarea de lucruri sau altfel pedepsirea dvs. pentru eșec poate funcționa în doze mici. Dar, lipiți la recompense, când este posibil.
  • sfaturi

    Fii sincer cu tine. Scopul tău nu va fi aproape la fel de dulce dacă o realizezi făcând lucruri pe care nu ești mândru.
  • Nu uitați cuvintele lui Lao-Tze: "O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas."
  • Pune-l în scris. Scrierea întărește gândurile. Chiar dacă sunteți singurul care a văzut ceea ce ați scris, scrierea obiectivelor dvs. poate oferi mai multă putere intențiilor voastre.
  • Alți oameni cu obiective, indiferent dacă sunt sau nu similare cu ale dvs., pot acționa ca un mare sistem de asistență. Vorbiți cu ei zilnic. Dacă nu puteți vedea oameni în carne, încercați o comunitate online în care oamenii au stabilit goluri și se ține reciproc răspunzător
  • Nu veți ști niciodată adevăratul potențial decât dacă încercați. Este bine să vă dați seama de lucruri pe măsură ce mergeți!
  • Setați un obiectiv de viață ca parolă, astfel încât să vă amintiți în mod constant de ea. Asigurați-vă că este criptic!
  • Avertizări

    Lucrurile nu funcționează întotdeauna așa cum ați planificat. Stick la obiectivele tale, dar fii flexibil. Adesea, ceva se va lucra într-un mod diferit decât v-ați așteptat, dar asta nu o face neapărat rău. Ține minte o minte deschisă.
  • Încearcă să te ridici. Este obișnuit ca oamenii care lucrează la noi obiective pentru a dedica o mulțime de timp și eforturi la obiectivul de la început, dar apoi pierde aburul. Entuziasmul timpuriu care vine cu un nou scop este grozav. Dar, nu stabilesc standarde la început de la început că nu puteți trăi până la distanța lungă.
  • Nu încercați să strângeți un pui pătrat într-o gaură rotundă. Dacă ceva nu se potrivește sau nu se simte bine, încercați o altă abordare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar