Cum să fii recunoscător

Există un motiv bun să credem că oamenii care cultivă mulțumiri tind să fie mai fericiți și mai sănătoși decât cei care nu fac asta. Oamenii recunoscători apreciază ceea ce au în loc să obseze asupra a ceea ce lipsesc. Ei exprimă recunoștință față de ceilalți și adesea primesc mai multă recunoștință în schimbul revenirii. Ei văd în fiecare zi ca o nouă oportunitate pentru fericire, mai degrabă decât o altă provocare pentru a lupta prin. În timp ce unii oameni pot fi în mod natural mai mulțumiți, nu presupuneți că nu puteți îngriji o perspectivă mai recunoscută în viața voastră. Este posibil să nu fie ușor, dar veți fi recunoscător că ați făcut efortul!

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind recunoscător în acest moment
  1. Imaginea intitulată Fii recunoscător pas 1
1. Ia un minut pentru a fi recunoscător pentru viața ta. Uneori, o modalitate bună de a se întoarce pe pistă și de a vă simți mai bine este să faceți o pauză. Va trebui să identificați lucrurile pentru a fi recunoscători și, uneori, pauza în sine este un motiv bun pentru a fi recunoscător.
  • La locul de muncă, școală etc., du-te la o plimbare în jurul clădirii sau ieși afară timp de 15 minute pentru a respira aerul proaspăt și muza despre cât de recunoscător sunteți pentru posibilitatea de a lua o pauză, pentru a vă întinde picioarele, pentru a simți soarele etc.
  • Luați o clipă pentru a observa lucrurile mici pe care sunteți recunoscători, cum ar fi ceașcă de cafea de dimineață sau pernă când vă așezați să dormiți noaptea.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător pas 2
    2. Spune cuiva le apreciați. De multe ori viața devine ocupată încât uitați să le spuneți oamenilor cât de mult contează pentru dvs. sau că ați observat ceea ce fac și înseamnă mult pentru tine. Exprimarea mulțumită altora va cultiva o atmosferă de mulțumire care se poate răspândi treptat. De exemplu:
  • Dacă soțul / soția dvs. vă împachetează prânzul pentru dvs., apelați-le ceva de genul "Dragă, știu că ambalarea unui prânz nu pare prea mult pentru dvs., dar apreciez cu adevărat cum întotdeauna încercați să faceți dimineața doar puțin mai puțin hectic."
  • Imagine intitulată Fiți recunoscător pas 3
    3. Vorbește despre recunoștință cu familia. Puneți deoparte un timp, ca și masa de seară, pentru a vorbi despre lucrurile pe care le-ați recunoscător pentru acea zi. Fie ca fiecare membru al familiei să aibă un rând pentru a discuta ceea ce le-a recunoscut în acea zi.
  • Faceți-o o rutină să mergeți în jurul mesei și să menționați cel puțin un lucru pe care sunteți recunoscător pentru a săpăți.
  • Încercați să fiți cât mai specific posibil. De exemplu, în loc să spunem "Sunt recunoscător pentru voi toți să fiți acolo pentru mine," ai putea spune "Sunt recunoscător că toți mă ajuți să tind în grădină în fiecare weekend."
  • Imaginea intitulată Fii recunoscător pas 4
    4. Trimite Vă mulțumim note. Este cu adevărat uimitor ce trimiteți doar o mică mulțumire de notă poate face. O notă de mulțumire recunoaște că persoana ți-a dat ceva (timp, efort, un cadou) pe care nu au avut-o și că apreciați ceea ce au făcut. Nu trebuie să scrieți un roman masiv mulțumindu-le, doar câteva linii care le-au lăsat să știe ce au și darul, timpul, efortul etc. pentru tine.
  • Vă mulțumim texte, e-mailuri, mesaje vocale etc. sunt minunate pentru a trimite (și a primi), dar încă pare să fie ceva deosebit de special pentru o mână scrisă vă mulțumesc notați.
  • Nota dvs. de mulțumire poate fi la fel de simplă ca o post-it cu un mesaj scurt sau poate fi scris pe un notepad cu o floare sau o doodle de inimă.
  • Imagine intitulată Fiți recunoscător Pasul 5
    5. Da înapoi ca parte a mulțumirii. Fiind recunoscător nu este doar despre a spune oamenilor că sunteți mulțumitori - este vorba de a vă aduce înapoi comunității și prietenilor dvs. Acest lucru nu înseamnă că vă dați înapoi, astfel încât totul să fie chiar și pe nimeni "datorează" oricine ceva. Da pentru că este ceea ce trebuie să faci și pentru că se simte bine să o faci.
  • Dacă știți persoana, ajutați-i direct. De exemplu, ați putea să vă luați bunica la întâlnirile sale sau să vă ajutați prietenul să se mute în noul ei loc.
  • Dacă nu cunoașteți persoana, continuați munca lor bună. De exemplu, ați putea rambursa consilierul colegiu prin îndrumarea altora.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 6
    6. Concentrați-vă asupra intenției de bunătate care vă arată. Când cineva face ceva frumos pentru tine - vă oferă un cadou, vă aduce o masă fierbinte, oferă pentru a citi și a edita teza - concentrați-vă asupra modului în care au încercat să aducă ceva bun în viața ta. Cineva a renunțat la timpul prețios, banii etc., Așa că ar putea face ceva bun pentru tine.
  • Acest focus cultivă o atmosferă de recunoștință care este apoi transmisă altor persoane prin acțiunile și cuvintele tale, mai ales dacă ai copii.
  • Imagine intitulată Fiți recunoscători Pasul 7
    7. Asigurați-vă că "vă mulțumesc" în mod regulat. Mulțumesc barista care vă face cafeaua, mulțumesc persoanei care a ținut ușa pentru dvs., mulțumesc Persoana de Servicii Clienți care te-a ajutat să-ți dau seama de ce telefonul tău nu a funcționat. Vorbind cuvintele cu voce tare, pot ajuta la ciment sentimentul de recunoștință în viața ta.
  • Foloseste cuvintele "mulțumesc" ca un fel de rugăciune sau mantra. Puteți să vă mulțumiți lucruri specifice sau puteți repeta cuvintele deasupra și peste voi. De exemplu, ați putea mulțumi pentru mâncarea pe care ați mâncat-o în această dimineață, ploaia pentru a uzi toți copacii, jacheta de ploaie pentru a păstra ploaia și așa mai departe.
  • Cultivând recunoștința (și vorbind cu voce tare), puteți face lucruri cum ar fi mânia, anxietatea, depresia și alte probleme de sănătate.
  • Când vă mulțumiți mulțumiți oamenilor, faceți contact cu ochii și zâmbiți astfel încât să simtă sinceritatea.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 8
    8. Găsiți motive pentru a fi recunoscători, chiar și atunci când este dificil. Uneori poate fi foarte greu să fii recunoscător în viața ta. Acestea sunt vremurile, totuși, atunci când este și mai important să cultivăm recunoștința, pentru că asta vă va ajuta să treceți prin vremurile grele mai bune decât să vă supărați sau să vă supărați.
  • Pentru a cultiva recunoștința pentru ceva de genul unui loc de muncă dificil sau plictisitor, faceți o listă cu lucrurile bune despre locul de muncă: vă oferă bani, astfel încât să puteți cumpăra alimente și să aveți un acoperiș peste cap, vă oferă o șansă de a lua autobuzul orașul și să vadă soarele de dimineață devreme și așa mai departe.
  • Pentru ceva de genul o despărțire sau o moarte a unei persoane pe care o iubiți, ar trebui să vă permiteți timp să vă întristați și să fiți trist. Fiind recunoscător nu înseamnă să faci emoții cum ar fi tristețea, furia etc. înseamnă pur și simplu să le facem mai ușor de gestionat. După ce v-ați dat timp să vă întristați, faceți o listă a lucrurilor pe care le-ați învățat sau sunteți recunoscători din relație, iar apoi ceea ce sunteți recunoscător pentru relația fiind peste.
  • Metoda 2 din 3:
    Dezvoltarea unei mentalități mai recunoscătoare
    1. Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 9
    1. Păstrați un jurnal de recunoștință. Înregistrați motivele pentru a fi recunoscători în fiecare zi pentru a le cimenta în memoria dvs. Nu contează cât de greu este viața ta în acest moment, există întotdeauna ceva ce trebuie să fii recunoscător. Găsirea care vă va ajuta să vă ocupați de celelalte părți ale vieții.
    • Înregistrați aproximativ cinci lucruri pe care sunteți recunoscători pentru fiecare zi. Acestea pot fi lucruri la fel de simple ca "Soarele strălucea," sau pot fi la fel de mari ca "Altele mele semnificative propuse."
    • Petreceți puțin timp în fiecare zi, reflectând lucrurile pe care sunteți cel mai recunoscător. Puteți găsi chiar că aveți mai mult de cinci lucruri pe care doriți să le înregistrați.
    • Dacă aveți nevoie de un memento puțin, descărcați o aplicație de jurnalizare gratuită pentru telefonul dvs. care vă va trimite notificări zilnice.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 10
    2. Se referă la jurnalul dvs. de recunoștință după cum este necesar. Când aveți un moment deosebit de dificil, poate fi benefic să reveniți la ceea ce ați scris anterior. Dacă este un timp greu, găsiți cele mai mici lucruri pe care le puteți fi recunoscători.
  • De exemplu, chiar dacă aveți o boală terminală, puteți fi recunoscători pentru lucruri precum cineva care vă aduce cina, un pat cald sau pisica voastră înfundată cu dvs. Toate aceste lucruri mici pot face trauma marelui lucru (boala) mai suportabil.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 11
    3. Obțineți un prieten de recunoștință. Împărtășiți-vă obiectivul de a deveni mai recunoscător cu un prieten apropiat sau membru al familiei și cereți ajutorul lor. Alegeți pe cineva pe care îl puteți vorbi confortabil cu privire la lucrurile pe care le-ați recunoscător. De asemenea, faceți o persoană care vă va ține răspunzător atunci când coborâți pe panta alunecoasă a plângerii de lucruri.
  • Ar putea funcționa cel mai bine ca o stradă cu două căi - adică fiecare dintre voi ajuta pe celălalt să devină o persoană mai recunoscută.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 12
    4. Întoarceți-vă cum vă gândiți la dificultăți. Oamenii care sunt recunoscători pentru lucrurile din viața lor nu trăiesc o viață mai ușoară decât tine. De fapt, mulți oameni care practică recunoștința abundentă s-au luptat destul de puțin. Cu toate acestea, ei înțeleg că nu este situația care este problema, este modul în care vă gândiți la situația care o face mai ușoară sau mai dificilă.
  • De exemplu, dacă trebuie să lucrați pentru a plăti pentru colegiu, ați putea să vă gândiți la modul în care munca dvs. vă învață responsabilitatea în loc să îndepărtați timpul liber.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător pas 13
    5. Utilizați cuvintele potrivite pentru a vă descrie viața. Folosind limba și etichetarea negativă, poate face o situație mai dificilă și o face mai dificilă pentru tine să fii recunoscător în general. De exemplu, etichetarea acestuia "boala mea oribilă" creează o percepție mai negativă decât a spus pur și simplu "boala pe care o am." În cea de-a doua instanță, nu numai că nu faceți partea de boală a dvs., utilizați, de asemenea, un limbaj neutru, mai degrabă decât negativ.
  • Includeți-vă recunoștința în cuvintele pe care le folosiți pentru a vă descrie viața. De exemplu, ai putea spune "Chiar dacă am această boală, sunt recunoscător că primesc un tratament minunat și că am sprijinul familiei mele."
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 14
    6. Fii pozitiv despre tine și despre alte persoane. Bashing-te și alții vă vor face mai puțin capabili să fie cu adevărat recunoscători. Când găsiți că vă gândiți negativ despre dvs. sau o altă persoană, opriți-vă și întoarceți-vă gândirea în jur. De exemplu, dacă credeți "Sunt atât de proastă când vine vorba de matematică," spune-ti "Am probleme cu această problemă de matematică" in schimb.
  • O schimbare simplă a limbajului și a percepției re-rama lucrurile, astfel încât problema nu este, este că există o deconectare între dvs. și această problemă. Și asta este ceva pe care îl puteți depăși.
  • Metoda 3 din 3:
    Cultivând recunoștință cu sănătatea mentală și fizică
    1. Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 19
    1. Mananca o dieta sanatoasa. Asigurați-vă că puneți mâncare în corpul vostru, care vă va ajuta să vă simțiți bine, ceea ce face mai ușor să vă simțiți recunoscători. Du-te pentru legume și fructe cum ar fi kale, ardei roșii și banane - carbohidrați buni cum ar fi orez brun, boabe întregi și ovăz - și proteine ​​cum ar fi somon, piulițe, carne slabă și ouăle.
    • Moderarea și varietatea este importantă. Dieta dvs. nu ar trebui să fie formată exclusiv din fructe și legume - aveți nevoie și de proteine ​​și carbohidrați buni.
    • Asigurați-vă că evitați zaharurile rafinate și adăugați sare cât mai mult posibil.
  • Imaginea intitulată Fii recunoscător Pasul 20
    2
    Stai hidratat prin consumul de apă. Apa este o componentă necesară pentru a vă asigura că fiecare parte a corpului și a minții dvs. rulează fără probleme. Luați SIPS în mod regulat și beți înainte de a vă însetata.
  • Fiți recunoscători de fiecare dată când puteți porni robinetul sau deschideți o sticlă și apăsați apă proaspătă, curată pentru a bea. Țineți minte că milioane (probabil miliarde) de oameni din întreaga lume nu au acest lux.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător Pasul 17
    3. Nu scapi pe cantitatea de somn primesti. Somnul este o componentă imensă a sănătății și a fericirii, ambele fiind mai ușor de mulțumit. În timp ce este cu siguranță admirabil să practicem recunoștința chiar și în timpul acelor vremuri fără somn, cu anxietate în viața voastră, obținerea unui somn suficient poate ajuta la a face fericire mai ușor de cultivat.
  • Setați o perioadă consistentă de culcare și timp de trezire, creați o locație confortabilă de dormit și o rutină calmantă a timpului de culcare și opriți toate electronicii cu mult înainte de culcare.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător pas 18
    4. Urmați un regulat Exercițiu de rutină. Exercițiul eliberează substanțe chimice fericite, cum ar fi endorfinele, care vă ajută să vă reglați starea de spirit și să vă faceți să vă simțiți mai bine. Și sentimentul bun este atât un motiv pentru a fi recunoscător și un motivator pentru practicarea recunoștinței.
  • Încercați să obțineți cel puțin 30 de minute de exercițiu în fiecare zi. Acest lucru poate fi ceva la fel de simplu ca și la o alergare, punând pe niște muzică și dans sau făcând niște yoga.
  • Imagine intitulată Fiți recunoscător Pasul 16
    5
    Medita in mod regulat. Meditația este un alt mod util de a face față problemelor de sănătate mintală și de un sentiment general de stare de rău în viața voastră. De asemenea, vă poate ajuta să vă sprijiniți practicile de mulțumire și recunoștință.
  • Du-te undeva liniștit și meditează timp de cel puțin cincisprezece minute în fiecare zi. Stați confortabil și respirați adânc. Concentrați-vă pe respirația. Când gândurile errant solicită atenția dvs., recunoașteți-i și lăsați-i să meargă când expiră.
  • Imaginea intitulată Fii recunoscător pas 15
    6. Practică sănătate mintală. Prin răsturnarea în acest moment, faceți foarte dificilă ca creierul dvs. să se răcească înainte și să vă îngrijorați sau să planificați pentru viitor sau să deveniți falsificați în trecut. Aceasta este o modalitate de a practica mulțumiri, pentru că vă scufundați în prezent și, prin urmare, datorită datorită "acum."
  • Practicați mintea în timp ce mâncați. Concentrați-vă pe alimentele pe care le puneți în gură: Este fierbinte sau rece? Care este textura? Este dulce sau acru sau sărat?
  • Încercați acest lucru în timp ce mergeți la o plimbare sau pur și simplu așezați afară. Observați culoarea cerului și a formei noriilor. Utilizați nasul pentru a localiza orice mirosuri și ascultați vântul în copaci.
  • sfaturi

    Amintiți-vă, uneori veți avea zile rele, unde sunteți îngrozitor și nu vă place totul. Este în regulă. Nu vă bateți pentru că nu sunteți în mod constant plutească într-un balon de recunoștință. Care ar putea fi scopul, dar nimeni nu a ajuns încă.
  • Doar pentru că învățați să fiți recunoscători, nu înseamnă că lucrurile rele nu se vor întâmpla sau că nu veți fi afectați de lucrurile care se întâmplă. Pur și simplu poate ajuta la a face lucrurile care se întâmplă mai ușor de rezolvat și nu ca impozitarea pentru sănătatea dvs. mintală.
  • Nu puteți controla întotdeauna ce se întâmplă cu dvs., dar puteți lucra la controlul modului în care răspundeți la lucruri.
  • Îi mulțumim oamenilor pentru lucrurile mici pe care le fac (cel puțin o dată într-o vreme) îi ajută pe alții să se simtă apreciați. O mică recunoștință poate merge mult în a face ziua cuiva și asta vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar