Cum să eviți îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii

Este dificil să nu-i pasă ce spun ceilalți despre noi. În realitate, majoritatea dintre noi au o tendință naturală de a avea grijă de ceea ce gândesc alții. Când oamenii spun lucruri medii pentru noi, sau despre noi, este important să nu lăsăm acei indivizi negativi să ne aducă jos. În timp ce nu este întotdeauna ușor să periați cuvintele dureroase, să dezvoltați obiceiuri pozitive, limitând reacțiile negative și construirea încrederii în sine sunt toate obiceiurile care vă pot ajuta să evitați îngrijirea la ceea ce spun ceilalți oameni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezvoltarea obiceiurilor pozitive
  1. Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 1
1. Plecați de oamenii care spun lucruri rele despre tine. Cel mai bun mod de a reacționa la cineva care spune că lucrurile înseamnă că nu trebuie să reacționați. Ignorând acei oameni și lucrurile pe care le spun, le arătați că nu sunteți deranjați de ei.Oamenii care spun că lucrurile medii se bucură adesea de a obține o reacție negativă din altele. Practicați-i ignorați-i prin mers pe jos.
  • Mers pe jos și ignorarea oamenilor înseamnă se extinde dincolo de interacțiunile în persoană. Dacă oamenii sunt răniți pentru dvs. prin intermediul mediilor sociale sau mesaje text, de exemplu, blocați sau dezactivați-le.
  • Dacă vedeți un comentariu negativ scris despre dvs., nu mai citiți-l. În timp ce este cu siguranță rău să știți că cineva a scris ceva înseamnă despre tine, asta nu înseamnă că trebuie să o citești.
  • Luați o pauză de la medii sociale și texting, din când în când.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 2
    2. Concentrați-vă pe prietenii dvs. adevărați. Din păcate, probabil că va fi întotdeauna cineva care nu-ți place. Care este adevărat pentru toată lumea. Mai degrabă decât să vă îngrijorați de o singură persoană, petreceți mai mult timp cu oamenii care vă pasă de tine și ca tine așa cum ești.
  • Prietenii tăi adevărați știu că lucrurile dureroase pe care altcineva ar putea spune despre tine nu sunt adevărate. Prietenii reali vor sta alături de dvs. și vă vor ajuta să ignorați sau să periați comentariile medii.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 3
    3. Recunoașteți că comentariile medii sunt o reflecție negativă asupra persoanei care le face, nu asupra dvs. Când cineva spune lucruri negative despre tine, ei dezvăluie foarte mult despre ei înșiși.Sentimentul că trebuie să fie negativi despre ceilalți arată că sunt necuveniți și, eventual, se simt nesiguri despre ei înșiși.
  • Oamenii care sunt mulțumiți de ei înșiși și cu viața lor nu pierd timp să-i rupă pe alții în jos.
  • Înseamnă că oamenii fac uneori comentarii negative despre alte persoane ca o modalitate de a distrage alții de la observarea defectelor lor și a lucrurilor pe care le simt nesigure.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 4
    4. Amintiți-vă de calitățile dvs. pozitive. Uneori, lucrurile negative pe care alții le spun despre noi pot reda în capul nostru peste și peste. Împingeți aceste gânduri negative deoparte și amintiți-vă în mod regulat toate lucrurile bune despre dvs.
  • Pe măsură ce vă "discutați" și vă concentrați asupra bunului în fiecare zi, acele gânduri pozitive vor deveni parte din modul în care vă vedeți și încrederea voastră ar trebui să crească.
  • Evitați în funcție de sentimentul validat de alții și de faptul că vă place sau nu. Acceptarea dvs. și recunoașterea atributelor dvs. pozitive este mai valoroasă.
  • Sfat de experți
    Eric A. Samuels, PSYD

    Eric A. Samuels, psyd

    Clinic Psychologisteric A. Samuels, psy.D. este un psiholog clinic licențiat în practica privată în San Francisco și Oakland, California. El a primit o psy.D. În psihologia clinică de la Institutul Wright din 2016 și este membru al Asociației Americane de Psihologie și Gaylesta, Asociația Psihoterapeut pentru sex și diversitate sexuală. Eric este specializat în lucrul cu bărbați, adulți tineri și oameni cu orientări sexuale diverse și identități de gen.
    Eric A. Samuels, PSYD
    Eric A. Samuels, psyd
    Psiholog clinician

    Expertul nostru este de acord: Unii oameni vă vor iubi și unii oameni nu sunt - care, din păcate, a lumii. Dacă într-adevăr nu doriți să fiți afectați de ceea ce vă gândiți la tine, trebuie să aveți un sens de bază al cine sunteți și Trebuie să vă iubiți și să vă simțiți bine despre cine sunteți. Apoi, este ușor să accepți că oamenii au dreptul la opiniile lor și nu trebuie să-i permiteți criticii lor să modeleze cum vă vedeți.

  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 5
    5. Faceți o listă a ceea ce este important pentru dvs. Notați lucrurile pe care le apreciați cel mai mult în viață, precum și tipul de persoană pe care doriți să o fiți. Acest lucru vă va ajuta să deveniți mai siguri de tine și de ceea ce stai. Când sunteți clar despre ceea ce este important pentru dvs., veți observa că începeți să vă îngrijiți mai puțin despre ceea ce spun alții despre dvs.
  • Scrierea a ceea ce este important pentru dvs. este, de asemenea, o modalitate excelentă de a păstra acele lucruri proaspete în mintea voastră, astfel încât să vă gândiți și să acționați în moduri care să corespundă valorilor dvs. O parte din asta ar trebui să includă să nu se îngrijească de ceea ce spun alții.
  • Revizuiți lista dvs. când vă întrebați asupra opiniei cuiva. Încercați să vă întrebați, "Sunt de acord cu ceea ce gândește / spune această persoană despre mine?"
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 6
    6. Luați controlul asupra vieții dvs. și faceți lucruri pe care le bucurați. Nu există nici o modalitate prin care să puteți controla ceea ce fac alte persoane, spun sau gândiți-vă. În loc să vă îngrijorați de ceea ce vă gândesc alții despre voi, ieșiți și faceți lucruri pe care le bucurați. Participarea la activitățile vă place să vă distrați și să vă concentrați. Înainte de a ști, vă veți bucura de viața voastră și veți avea timp să aveți grijă de ceea ce spun sau gândesc alte persoane.
  • Metoda 2 din 3:
    Limitând reacțiile negative
    1. Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 7
    1. Nu luați comentarii negative personal. Amintiți-vă că nu sunteți comentariile negative pe care cineva le face despre dvs. și nu aveți nevoie de validarea acelei persoane. Acea persoană are motive proprii pentru a fi rău și acele motive nu au nimic de-a face cu tine.
    • Încercați să vă spuneți ceva de genul, "Comentariul ei este doar unul dintre mulți. Nu pot face pe toată lumea fericită, dar mă pot face fericit."
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 8
    2. Opriți-vă în vina când cineva face comentarii negative. Nu este vina dvs. că unii oameni au tendința de a fi negativi. Lăsați-i să fie nemulțumiți dacă doresc. Doar înțelegeți că nu sunteți vina pentru atitudinea lor negativă.
  • Pentru a evita vina pentru comentariile pe care cineva le face despre tine, încercați să spuneți ceva pentru dvs, "Mă întreb dacă a avut o zi grea? Se pare că o ia pe mine. Sper că se simte mai bine mâine." Sau, "Știu că comentariul ei are mai mult de-a face cu ea decât cu mine. Mă voi concentra pe ceea ce este mai important, ceea ce cred că - nu ea."
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 9
    3. Evitați să vă întoarceți la alții făcând comentarii medii despre ele. Când cineva spune că ceva înseamnă despre tine, poate fi tentant să spui ceva în mod egal în schimb. A face acest lucru te face la fel de rău ca acea persoană, deși. Practica fiind tipul de persoană pe care doriți să o fiți și nu vă înclinați la nivelul celor care sunt negativi.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 10
    4. Evitați să răspundeți cu violența fizică. Când cineva împinge în mod constant butoanele făcând comentarii nepoliticoase și urâte, ar putea fi momente când simțiți ca să vă întoarceți și să le împingeți. Știți că luptele nu este niciodată soluția, totuși. Folosind violența fizică pentru a face față unei persoane care acționează ca un bully va duce, probabil, la mai multă violență.Alegeți să plecați.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 11
    5. Nu vă fie frică să vorbiți și să vorbiți despre ceea ce vă face să vă simțiți rău. Indiferent cât de mult lucrați la dezvoltarea obiceiurilor pozitive și limitarea reacțiilor negative la oameni, ar putea fi încă momente când cuvintele lor ajung la dvs. Când simțiți așa, găsiți pe cineva care să vorbească despre asta.
  • Prietenii sau membrii familiei vă pot aminti de tot ce vă plac despre dvs. și vă pot ajuta să periați aceste comentarii negative.
  • Dacă sunteți încă în școală, vorbind cu un profesor de încredere sau consilier de îndrumare vă poate ajuta să vă ocupați de comentariile negative și să vă dați seama că nici unul dintre aceste lucruri nu este adevărat.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 12
    6. Se ridică pentru dvs. prin comunicare asertivă. Când cineva spune că ceva înseamnă despre tine, este normal să vrei să spui că ceva înseamnă în schimb, fie să se ascundă de acea persoană. Cu toate acestea, ambele opțiuni conduc la un rezultat negativ. Spunând ceva rău, acționați la fel ca cealaltă persoană. Prin ascunderea, evitați situația și probabil că veți continua să vă simțiți rău despre asta.
  • Puteți fi asertiv și ridicați-vă într-o manieră pozitivă și respectuoasă.
  • Când cineva spune ceva pentru tine, încercați să spuneți ceva de genul: "Nu apreciez lucrurile medii pe care le-ai spus despre mine. Nu sunt adevărate și nu voi asculta dacă spui așa ceva."
  • Este bine să lăsați ceva timp înainte de a vorbi astfel încât să nu mai simțiți atât de emoțional cu privire la situație. De exemplu, dacă cineva la școală sau în muncă spune ceva nepoliticos pentru tine, dă-ți o zi sau două pentru a trece peste sentimentele rănite înainte de a le lăsa să știe cum te-a făcut să te simți.
  • Metoda 3 din 3:
    Construirea încrederii în sine
    1. Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 13
    1. Creați o listă a punctelor forte. Scrierea punctelor tale personale este o modalitate excelentă de a vă reaminti tot ceea ce trebuie să oferiți lumea.Listează cel puțin trei lucruri pe care ești bun, dar nu te opri acolo. Notați cât mai multe puncte forte pe care le puteți gândi. Nu vă fie frică să întrebați prietenii și familia dvs. Ce forțe cresc că aveți și scrieți și ei.
    • Păstrați lista de puncte forte într-un loc sigur. Ori de câte ori te lupți să te simți încrezător în tine, citiți lista și amintiți-vă toate lucrurile la care sunteți buni.
    • Exemple de puncte forte pe care le-ați putea scrie pot include ființa unui bun ascultător, îngrijindu-se altora, având o etică puternică, fiind un muncitor greu sau excelent într-o anumită zonă, cum ar fi muzica sau atletismul.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 14
    2. Spune ceva pozitiv despre tine în fiecare zi. Meriți să vă simțiți bine despre cine sunteți. Dați-vă un impuls de încredere, complimentându-vă așa cum ați altcineva. Când recunoașteți ceva pozitiv despre dvs. în fiecare zi, veți începe să vă dezvoltați un obicei de a vă simți bine despre dvs. Pe măsură ce încrederea dvs. crește, devine mai ușor să eviți îngrijirea a ceea ce gândesc sau spun alții.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 15
    3. Acceptați complimente cu mulțumiri și grație. Când alții spun ceva frumos despre tine, spuneți-i să știe că apreciați cuvintele lor bune și spuneți "Mulțumesc."Nu periați un adevărat compliment pentru că credeți că nu vă păstrați. Prin acceptarea grațioasă a complimentelor, vă arătați cealaltă persoană aprecierea dvs. De asemenea, ar trebui să vă descoperiți încrederea în creștere cu timpul.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 16
    4. Compliment pe alții în mod regulat. Așa cum primiți un compliment vă poate stimula încrederea, oferind complimente. Lăsați pe cineva să vă știe că vă place costumul lor sau că au făcut o treabă minunată pe ceva este o modalitate excelentă de a menține o atitudine pozitivă, care vă poate ajuta să vă simțiți mai încrezătoare în general.
  • Imaginea intitulată Evitați îngrijirea cu privire la ceea ce spun oamenii 17
    5. Să mențină o perspectivă pozitivă asupra vieții. Când te uiți la partea strălucitoare a lucrurilor, este mai ușor să păstrezi o atitudine pozitivă. Această perspectivă pozitivă este importantă pentru a se simți mai încrezătoare, precum și pentru a nu îngriji ce gândesc ceilalți despre tine.
  • Pentru a rămâne pozitiv, evitați locuința pe situații negative sau experiențe și să minimalizați plângerea.
  • sfaturi

    Plecați de oamenii care fac comentarii negative despre dvs.
  • Concentrați-vă pe oamenii pozitivi din viața voastră care vă pasă cu adevărat de tine.
  • Practicați sentimentul încrezător prin reflectarea asupra calităților dvs. pozitive în fiecare zi.
  • Petreceți timp să faceți lucruri pe care le bucurați.
  • Complimentați-vă în fiecare zi. Va spori încrederea în sine, care va ajuta la blocarea a ceea ce spun ceilalți despre dvs.
  • Avertizări

    Nu lăsați furia să obțină cele mai bune dintre voi spunând lucruri negative pentru a vă întoarce la cei care sunt răniți pentru dvs.
  • Evitați să intrați în altercații fizice cu oameni care spun lucruri rele despre dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar