Cum să fii pozitiv tot timpul

Te-ai găsit vreodată în jurul cuiva care poate găsi întotdeauna binele în lucruri? Dacă doriți să fiți o persoană mai optimistă, realizați că există pași mici pe care îi puteți lua pentru a face o schimbare mare în perspectiva dvs. Prin direcționarea și refractarea gândurilor negative, puteți avea despre tine, veți crea o mentalitate pozitivă. Această perspectivă pozitivă poate îmbunătăți modul în care vă ocupați de situații dureroase sau negative.

Pași

Partea 1 din 2:
Schimbarea mentalității dvs
  1. Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 1
1. Recită afirmațiile pozitive. În fiecare zi, amintiți-vă lucrurile pe care le admirați și respectați despre dvs. În timp, veți începe să vă simțiți pozitivi din cauza acestor afirmații, afirmații pozitive care vă ajută să vă simțiți încurajați. Afirmațiile de sine vă pot face, de asemenea, mai compasiune și vă îngrijiți de dvs., combaterea oricăror gânduri negative pe care le aveți. Exemple de afirmații pozitive includ:
  • Sunt capabil și echipat pentru a face lucrurile astăzi.
  • Am puterea de a depăși această circumstanță proastă și de a transforma acest lucru.
  • Sunt o persoană puternică și plină de resurse și pot continua să merg.
  • Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 2
    2. Notați trăsăturile pozitive. Utilizați afirmațiile dvs. pozitive pentru a face o listă de calități pe care le apreciezi. Întrebați-vă ce vă bucurați de voi înșivă și scrieți aceste lucruri. De asemenea, puteți adăuga abilități și realizări că sunteți mândri. De exemplu, ați putea scrie "descurcăreț," "capabil," sau "Am terminat educația mea."
  • Utilizați lista dvs. pentru a vă reaminti de toate calitățile dvs. pozitive. Poate doriți să le citiți în fiecare zi, astfel încât aceste gânduri pozitive despre tine într-adevăr se scufundă.
  • Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 3
    3. Faceți ceva ce vă place. Este ușor să cadă în capcana gândirii negative atunci când nu vă bucurați de ceea ce faceți. Poate că ești copleșit de muncă sau de viața ta de origine. Ia ceva timp din ziua ta pentru a face ceva care vă aduce bucurie. Poate fi la fel de simplu ca având o pauză de cafea cu un prieten sau înmuierea în cadă la sfârșitul zilei.
  • Studiile au arătat că face ceva care te face să zâmbești vă poate ajuta să atenuați durerea.
  • Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 4
    4. Recunoașteți importanța încrederii și recunoștinței. Crearea încrederii și a stimei de sine pot fi considerate ca o formă de gândire pozitivă despre dvs. Studiile au arătat că sentimentul recunoscător vă poate oferi un sentiment de bunăstare și creșterea sentimentelor proprii de stima de sine. Recunoștința poate promova, de asemenea, sentimente pozitive față de ceilalți și vă va ajuta să vă reamintim părțile bune ale vieții voastre.
  • Sentimentele de recunoștință au fost, de asemenea, legate de niveluri mai ridicate de empatie, care vă ajută să vă simțiți mai legați de ceilalți.
  • Partea 2 din 2:
    Practicând un stil de viață pozitiv
    1. Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 5
    1. Faceți meditații minunate. În loc să meditezi să vă clarificați mintea, să vă concentrați asupra prezentării în acest moment și pe deplin conștienți de experiențele dvs. Găsiți un loc confortabil liniștit și petreceți ceva timp concentrându-vă pe gândurile voastre. Acest lucru vă va ascuți mentalitatea și vă va face să vă simțiți pregătiți, ambele vă pot ajuta să rămâneți pozitivi. Spuneți-vă să fiți în continuare și să nu faceți altceva decât să gândiți din moment la moment.
    • Cercetătorii au arătat că mintea poate reduce stresul. Acest lucru îmbunătățește gândirea pozitivă prin scăderea anxietății, a stării de spirit scăzute și a energiei reduse asociate stresului.
  • Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 6
    2. Practicați respirația profundă. Începeți să vă concentrați asupra respirației. Observați cum vă simțiți emoțional și fizic pe măsură ce inhalați și expirați. Faceți-vă să vă concentrați asupra a ceea ce se întâmplă în jurul vostru. În timp ce luați respirații grijulii, utilizați simțurile pentru a observa ceea ce vedeți, auziți și simțiți în cameră sau în spațiu. Întrebați-vă dacă corpul vostru se simte obosit, relaxat sau rigid. Fiți atenți la gândurile și sentimentele dvs.
  • Respirația profundă este o modalitate bună de a revizui ceea ce a consumat majoritatea gândurilor dvs. și a influențat sentimentele pe tot parcursul zilei.
  • Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 7
    3. Terapia comportamentală cognitivă (CBT). Luați în considerare lucrul cu un terapeut instruit în CBT. Această terapie vă poate ajuta să vă schimbați modalitățile actuale de gândire. Din moment ce gândurile influențează puternic perspectivele dvs., începeți să vă schimbați gândurile negative în cele pozitive. Pentru a face acest lucru, va trebui să începeți să vă observați gândurile. Opriți-vă când începeți să gândiți un gând negativ și să îl refracționați să devină pozitiv. De exemplu, dacă sunteți blocat așteptând un autobuz, apreciați timpul pe care trebuie să-l relaxați sau să aveți o conversație cu altcineva care așteaptă autobuzul.
  • Poate fi util să scrieți aceste gânduri pentru a vă ajuta să le refracționați. De exemplu, ați putea scrie un gând negativ (cum ar fi dispariția de a conduce în ploaie) la ceva pozitiv (cum ar fi să obțineți mai multă practică în ploaie).
  • Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 8
    4. Scrieți-vă obiectivele. O parte din a fi pozitivă se simte speranță în legătură cu viitorul. Stabilirea obiectivelor este o modalitate bună de a vă concentra pe viitor. De asemenea, veți beneficia de un stimulent în stima de sine atunci când atingeți obiective. Pentru a vă îmbunătăți șansele de a respecta cu succes obiectivele, asigurați-vă că obiectivele sunt:
  • Scrisă (studiile arată că acestea sunt mai detaliate și susceptibile de a fi îndeplinite)
  • Detaliat
  • Realist
  • Create cu un interval de timp sau un termen limită în minte
  • Formulată pozitiv
  • Imaginea intitulată Fii pozitiv tot timpul pasul 9
    5. Au așteptări realiste. În timp ce este pozitiv tot timpul poate suna ca o idee grozavă, trebuie să fii realist cu tine însuți. Vor fi momente în viața ta atunci când pur și simplu nu vă veți simți pozitiv. De fapt, pot apărea situații care vă fac în mod legitim trist sau supărat. Cu toate acestea, puteți folosi o perspectivă pozitivă pentru a face față emoțiilor dureroase și pentru a vă oferi un sentiment de speranță sau acceptare.
  • De exemplu, dacă tocmai ați pierdut un animal iubit, probabil că vă veți simți trist sau supărat. Puteți folosi în continuare gândirea pozitivă pentru a vă reaminti ceea ce trebuie să apreciați, ca și când ați avut cu animalul dvs. de companie. Sau, puteți folosi pozitivitatea pentru a vă reaminti că va trece acest timp dureros.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar