Cum să fii mândru de cine ești

Mândria și încrederea în sine provin de la stima de sine sănătoasă, convingerile pozitive pe care le dețineți despre tine, talentele tale și realizările tale. Stima de sine scăzută vă poate face să vă simțiți rău despre voi înșivă. Stima de sine scăzută poate, de asemenea, să fie greu să se simtă mândru de tine și poate provoca chiar probleme serioase de sănătate mintală. Pentru a vă îmbunătăți abilitatea de a vă simți mândru de dvs., puteți folosi câteva strategii simple pentru a contesta gândurile negative și pentru a vă construi încrederea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Provocând gânduri negative
  1. Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 1
1. Identificați ceva ce sunteți recunoscător. Comparându-vă de ceilalți este un tip comun de gândire negativă. Această practică poate face greu să simțiți orice mândrie în tine. Dacă observați că vă compariți cu ceilalți, vă poate ajuta să vă opriți pentru o clipă și să identificați ceva ce sunteți recunoscător.
  • De exemplu, atunci când căutați ceva care să se simtă recunoscător, ați putea identifica sănătatea dvs. bună sau un prieten loial. Concentrați-vă pe acest lucru sau pe persoană pentru câteva minute pentru a vă face o mentalitate mai pozitivă. Ia în considerare de ce ești recunoscător pentru acest lucru sau persoană.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 2
    2. Deplasați-vă de sursa gândurilor dvs. negative. Uneori, o simplă schimbare a peisajului vă poate ajuta să nu mai gândiți gândurile negative. Dacă ați fost blocat într-o rutină negativă pentru o vreme, ridicați-vă și mergeți în altă parte.
  • De exemplu, ați putea încerca să faceți o plimbare în afara sau așezați într-o altă cameră a casei dvs. pentru o vreme.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 3
    3. Amintiți-vă că toată lumea are defecte. Uneori gândurile negative pot provoca o credință că aveți defecte și nimeni altcineva nu face. Încercați să vă reamintiți că toată lumea are defecte, chiar dacă nu le puteți vedea.
  • De exemplu, un partener de birou ar putea părea că ea are totul, dar acea persoană ar putea avea de-a face cu unele probleme personale grave despre care nu știi nimic.
  • Încercați să nu vă bateți peste defectele voastre. Chiar dacă există lucruri pe care le-ați putea dori să vă schimbați, aruncarea vinovăției în amestec nu va fi de ajutor.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 4
    4. Stai în sus pentru tine însuți. Nimeni nu are dreptul să rănească, să insulte sau să te intimideze.Dacă sunteți agresați sau criticați într-un mod care interferează cu mândria dvs., este posibil să trebuiască să ajungeți la cineva cum ar fi un profesor, consilier sau manager de resurse umane să se ridice pentru dvs.
  • Amintiți-vă că oamenii care agită și critică alții adesea fac acest lucru pentru că sunt nesiguri despre ei înșiși. Realizând că cineva care se ridică pe tine poate fi lăsat din cauza propriului lor persoană, durerea și problemele vă pot ajuta să faceți față unui pic mai bine. Critica nu este atât de mare despre tine, atunci, așa cum este vorba despre propriile lor sentimente de inadecvare.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 5
    5. Învață să accepți critici constructive. Deși ar trebui să vă apărați împotriva insultelor, este important să fiți deschisi criticilor constructive. Critica poate fi greu de auzit, chiar și atunci când este constructiv. Învățați cum să acceptați și să răspundeți la critici constructive vă poate ajuta să vă îmbunătățiți și aceasta poate fi o mare sursă de mândrie.
  • Încercați să vă suprimați prima reacție atunci când obțineți critici. Mulțumim persoanei. Apoi, față ce au spus ei. Petrece ceva timp peste una sau două zile, având în vedere critica. Întrebați-vă ce puteți învăța din critică?
  • Spuneți că veți primi un eseu înapoi de la un profesor. Sunteți răniți să aflați că gradul dvs. este un C- și că instructorul spune că "ideile sunt greu de urmărit."Mai degrabă decât să devină supărat, recitiți hârtia cu o minte proaspătă. Părea destul de clară când l-ai scris. Este încă clar pe o a doua citire? Încercați să înțelegeți mai degrabă critica decât să o împingeți.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 6
    6. Transformați gândurile negative în întrebări productive. Black and White, cel mai rău caz de scenariu nu este rațional sau bun pentru tine. Dar puteți face gânduri negative în întrebări productive care vă vor ajuta să creșteți și să reușiți. Data viitoare când aveți un gând negativ, încercați să îl transformați într-o întrebare care vă va ajuta să lucrați la un scop.
  • De exemplu, dacă vă gândiți să vă gândiți: "Nu voi găsi niciodată un nou loc de muncă", opriți-vă și provocați acest gând. Nu este un fapt, și vine dintr-o sursă nesigură (anxietatea ta). În loc să accepte acest gând negativ, transformați-l într-o întrebare, cum ar fi: "Ce pot face pentru a-mi da cea mai bună șansă de a obține un interviu?"
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 7
    7. Stați departe de oamenii negativi. Pune spațiu între tine și oameni care sunt adesea critici sau negative despre tine. Dacă este posibil, încercați să evitați acești oameni și să vă înconjurați cu oameni pozitivi în schimb.Uneori s-ar putea să nu fie posibilă evitarea unei persoane negative, cum ar fi șeful dvs. sau un membru apropiat de familie. În aceste cazuri, este posibil să aveți nevoie să vă construiți înainte sau după o întâlnire cu persoana.
  • Încercați o auto-discuție pozitivă. Înainte sau după o întâlnire cu o persoană dificilă, ar putea să vă ajute să vă priviți în oglindă și să vă dați un compliment. De exemplu, ați putea spune ceva de genul: "Sunteți inteligenți, capabili și muncitori!"
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 8
    8. Căutați ajutorul unui terapeut. Dacă constatați că depășirea gândurilor negative este o luptă constantă, discutați cu un profesionist de sănătate mintală licențiat. S-ar putea să aveți nevoie de o orientare pentru a vă ajuta să lucrați prin probleme și să vă simțiți mai bine despre dvs. Un terapeut vă poate ajuta să depășiți gândirea negativă și vă poate ajuta, de asemenea, să determinați dacă sunteți deprimați sau luptați cu o problemă diferită de sănătate mintală.
  • Metoda 2 din 2:
    Construind-te în sus
    1. Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 9
    1. Vizualizați-vă că ați reușit.Vizualizarea succesului la ceva poate ajuta, de asemenea, la creșterea încrederii dvs. Încercați să vă gândiți la un moment în care v-ați simțit încrezător și asigurați-vă de sine și recreați acel moment în capul vostru. Sau, imaginați-vă că ați reușit la ceva ce sperați să realizați. Puteți repeta acest proces în orice moment încât aveți nevoie de un stimulent de încredere.
    • Asigurați-vă că vă imaginați că ați reușit să fiți cât mai multe detalii posibil. Cum arăți? Cine mai e acolo? Cum te simti? Ce zici?
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 10
    2. Se ridică drept și umblați cu încredere. Modul în care vă purtați poate face o mare diferență în cât de încrezător vă simțiți. Încercați să vă ridicați cât de drept posibil și să păstrați o poziție bună când mergeți, de asemenea. Pentru a menține o postură bună, s-ar putea să vă ajute să vă imaginați că echilibrați ceva pe cap în timp ce mergeți.
  • Imaginea intitulată Fiți mândri de cine sunteți pasul 11
    3. Dress Up. Modul în care vă simțiți în legătură cu modul în care vă puteți afecta încrederea, astfel încât să vă îmbraciți în haine care vă fac să vă simțiți bine despre aspectul dvs.Alegeți hainele care se potrivesc bine, flatter corpul tău și sunt de bună calitate.
  • Încercați să îmbrăcați în haine care se potrivesc și cu ocazia. De exemplu, dacă vă dați un interviu de angajare, atunci un costum sau o rochie de uzură ar face să vă simțiți mai încrezătoare decât un tricou și blugi.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 12
    4. Păstrați un jurnal de succes. Concentrându-vă pe părțile bune ale vieții voastre vă pot ajuta să vă simțiți mai încrezători și mai fericiți. Luați câteva minute în fiecare zi pentru a scrie ceva care a mers bine pentru dvs. De exemplu, ați putea scrie o realizare recentă și abilitățile pe care le-ați descurcat cu situații dificile.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 13
    5. Faceți o listă a punctelor forte și a realizărilor. S-ar putea să vă ajute să faceți o listă a tuturor realizărilor dvs., chiar și pe cele pe care le puteți considera minore. Oamenii care nu au încredere în sine se concentrează adesea mai mult pe eșecuri decât realizările, astfel încât ar putea fi util să vă forțați să vă uitați uneori pozitive.
  • Gândește-te de ce ești mândru de aceste realizări. Identificarea motivelor pentru care unele lucruri vă fac să vă simțiți că vă pot ajuta să vă simțiți mândri când aveți alte realizări similare.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 14
    6. Împărtășiți acum realizările dvs. și apoi. Spunând altora despre ceva ce ați făcut acest lucru, vă făceau că vă simțiți mândru este o modalitate sănătoasă de a vă arăta mândria și obținerea de la alții, de asemenea. Luând o clipă pentru a împărtăși acum realizările dvs. și apoi vă va face să vă simțiți mai bine despre voi și vă puteți ajuta să vă luați mintea de pe ceea ce ar putea să vă gândiți la tine.
  • De exemplu, ați putea posta o fotografie a dvs. care deține un premiu pe care l-ați primit pentru notele dvs. sau să vă spuneți prietenilor dvs. la sala de gimnastică pe care ați îmbunătățit timpul de mile.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 15
    7. Utilizați declarații pline de speranță pentru a vă construi. Încercați să vă tratați cu bunătate mai degrabă decât să vă bateți tot timpul. De exemplu, dacă aveți o prezentare care vă va fi îngrijorat, nu vă spuneți lucruri precum "Eu nu reușesc."În schimb, spune-ți ceva de genul:" Asta va fi dificil, dar știu că mă pot descurca."
  • De asemenea, amintiți-vă că probabil că sunteți mult mai dur decât trebuie să fiți. De exemplu, vă puteți bate pentru a vă pierde locul în timpul unei prezentări, dar colegii dvs. nu vă pasă și nu au observat nici măcar.
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 16
    8. Iartă-te. Amintiți-vă că este important să vă iertați când faceți o greșeală. Refuzul de a vă ierta că poate interfera cu abilitatea dvs. de a fi mândru de tine, așa că încercați să vă iertați cât mai curând posibil.
  • De exemplu, mai degrabă decât vina pe tine însuți, încercați să vă spuneți ceva asemănător ", am făcut o greșeală, dar asta e în regulă. Sunt încă o persoană inteligentă, capabilă."
  • Imaginea intitulată Fii mândru de cine ești pasul 17
    9. Încurajați-vă să faceți mai bine. Pentru a rămâne mândru de tine chiar și atunci când lucrurile nu merg în cale, va trebui să aveți obiceiul de a vă încuraja. Dacă ceva nu merge așa cum ați planificat, încercați să vă relaxați așteptările și să vă încurajați să faceți mai bine data viitoare.
  • De exemplu, dacă un proiect școlar nu primește clasa pe care ați sperat-o, ați putea să vă spuneți ceva de genul ", proiectul meu nu a fost perfect, dar ceilalți studenți încă păreau interesați și întrebați întrebări. Asta înseamnă că am întâlnit obiectivul meu de bază."
  • Fiți răbdători cu dvs. Efectuarea de schimbări poate dura ceva timp, deci continuați să încercați să faceți mai bine în fiecare zi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar