Cum de a construi curaj

Curajul este o trăsătură de personalitate pe care toată lumea le posedă, dar uneori se încurcă din cauza experiențelor sau amintirilor rele. Având curajul este necesar să reușești în multe situații din viață de la întâlnirea sexului opus pentru a-ți face treaba. Dar prin identificarea sursei de orice lipsă de curaj și schimbarea activă a comportamentelor, puteți construi încredere în orice aspect al vieții voastre.

Pași

Partea 1 din 2:
Identificarea temerilor
  1. Imagine intitulată Construiți curajul 1
1. Determinați temerile dvs. specifice. Oamenii sunt adesea reticenți să recunoască că se tem de ceva și acest lucru poate submina încrederea și curajul lor. Pentru a începe să construiți curaj, trebuie să vă determinați frica specifică.
  • S-ar putea să nu fiți conștient de teama dvs. specifică până când începeți să vă gândiți la ceea ce vă determină să nu aveți curaj.
  • Scrieți o listă a temerilor dvs. pe măsură ce le dați seama. Acest lucru vă poate ajuta să dezvoltați un plan de a le depăși și să vă construiți curajul.
  • Acest lucru nu va fi probabil un exercițiu ușor, deoarece adesea determină o persoană să se simtă jenată sau rușinată.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 2
    2. Aflați cauza temerilor dvs. Lipsa curajului sau a timidității, adesea provine dintr-o formă de frică învățată prin experiență sau memorie. Identificarea surselor de temeri specifice vă poate ajuta să începeți să luați pași proactivi pentru a schimba acest comportament și, în cele din urmă, câștigați curajul în orice situație.
  • Gândindu-se la experiențele specifice care ar fi putut contribui la lipsa de încredere și de a le contracara cu experiențe pozitive vă poate ajuta să vă aducă în cadrul corespunzător al minții pentru a vă construi încrederea și curajul. De exemplu, probabil vă temeți de respingere de sexul opus, deoarece cineva ți-a respins o dată înainte. Pentru a compensa această teamă, gândiți-vă la situațiile în care sexul opus te-a întâmpinat.
  • Dacă nu puteți identifica o experiență specifică care este sursa fricii tale, poate fi dintr-o amintire sau o teamă socială, cum ar fi rușinea eșecului. De exemplu, dacă nu ați atins niciodată un șarpe, dar vă este frică de ele, acest lucru poate provoca o persoană legată de voi, vă spunându-vă că șerpii sunt periculoși. Puteți compensa temerile de memorie prin gândirea activă la momentul în care și cum ar fi putut fi realizate aceste teamă în trecut.
  • Gândindu-vă la temerile voastre și sursele lor vă pot ajuta să creșteți din ei în timp. Pur și simplu recunoscând temerile dvs. poate fi singurul lucru pe care trebuie să-l depășiți.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 3
    3. Recunoaște-ți curajul. Așa cum este important să vă identificați temerile, trebuie, de asemenea, să recunoașteți că aveți și curaj în multe situații. Luând timp pentru a recunoaște că sunteți curajos vă puteți ajuta să vă dați seama cum să aplicați această calitate situațiilor din viața dvs. care provoacă timiditatea.
  • Toată lumea posedă curaj într-un fel, chiar dacă este "ascuns" sau aparent simplu. De exemplu, este posibil să fiți deschisi să vă deplasați adesea în alte părți ale țării sau ale lumii, care necesită curaj nu numai să înceapă în situații noi, ci și să-și asume riscul de eșec posibil.
  • Recunoașterea curajului vă poate ajuta să vă dezvoltați comportamentul și să începeți să construiți curaj în fiecare aspect al vieții voastre.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 4
    4. Dezvoltați un plan concret pentru a vă construi curajul. Odată ce ați identificat temerile dvs. specifice și situațiile recunoscute în care expuneți curajul, dezvoltați un plan concret pentru a lucra la construirea curajului dumneavoastră. Având o strategie explicită pe care o puteți urmări vă poate ajuta să rămâneți pe drumul cel bun dacă aveți obstacole sau vedeți progresul dvs. în timp.
  • Scrieți-vă planul și actualizați-l după cum este necesar. Având o listă tangibilă vă poate ajuta să vă motiveze.
  • De exemplu, dacă vă este frică de a conduce singur pe o autostradă, puteți dezvolta un plan pentru a vă ajuta să vă obișnuiți până când aveți curajul să vă ocupați de sarcină. Planul dvs. ar putea include elementele "plimbare în scaunul de pasageri de pe autostradă, conduceți cu un prieten sau membru al familiei pe drumuri majore, conduceți singuri pe drumurile majore, conduceți cu un prieten sau membru de familie pe o autostradă, conduceți singuri pe autostradă."
  • Partea 2 din 2:
    Dezvoltarea comportamentelor care construiesc curaj
    1. Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 5
    1. Situații de script care vă dau temerile. Abordarea unei teamă poate determina orice persoană să piardă încrederea și să evite o situație care altfel ar putea să-i ajute să construiască încredere. Angajarea tacticii comportamentale a scripting-ului vă poate ajuta să vă angajați cu situații deosebite și să construiți curaj.
    • Scripting este o tehnică în care conceptualizați un plan de joc sau "script" pentru o anumită situație și urmați-o cu ea. De exemplu, dacă sunteți speriat de a vorbi cu șeful dvs., scrieți note și dezvoltați un plan care vă va permite să aveți o comandă egală a întâlnirii. Gândiți-vă la ceea ce ați putea spune ca răspuns la orice întrebări sau contingențe care pot apărea în interacțiunea dvs.
  • Imagine intitulată Construiți Curajul Pasul 6
    2. Încadrați ceea ce vă temeți în termeni mai simpli. Dacă vă confruntați cu ceva care vă face să vă temeți sau să pierdeți curajul, să o cad în termeni simpli. Încadrarea este o tehnică comportamentală care vă poate ajuta să modelați modul în care vă gândiți și simțiți despre situațiile specifice, făcându-le să pară obișnuiți sau banali.
  • De exemplu, dacă vă este frică să înotați în ocean, puteți să o refracționați ca fiind doar o piscină foarte mare și voi rămâne în această anumită zonă."
  • Lucrul cu unități mai mici și mai ușor de gestionat de ceva vă va ajuta să vă construiți curajul.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 7
    3. Evitați să vă comparați cu ceilalți. Fiecare persoană este diferită și comparându-vă de alte persoane vă poate minimiza încrederea în sine. Concentrându-vă pe tine însuți și fără a vă compara cu ceilalți este esențial pentru a vă construi încrederea și curajul.
  • Păstrați-o minte că, în timp ce unii oameni pot avea curaj în unele situații, probabil că o posedă în ceilalți că nu pot. Dacă intrați într-o situație cu cineva care are curaj într-o situație pe care nu o faceți, de exemplu, dacă colegul de coechipier nu pare să-și facă griji pentru a lăsa pe alții în jos și tu, gândiți-vă la ceva pe care îl folosești la asta. Schimbarea focalizării înapoi la capacitatea dvs. vă poate ajuta să vedeți că aveți curaj.
  • Mulți oameni pot proiecta curajul pentru a intimida pe ceilalți. Nu lăsați curajul sau încrederea unei alte persoane să se submineze.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 8
    4. Îmbrățișați pozitivul și evitați negativul. Gândurile și atitudinile negative se scurge și dacă le dați la ei, ei vor deveni mai puternici și vor submina încrederea și curajul vostru. Căutând pozitiv în orice situație vă va ajuta să vă construiți curajul general.
  • Chiar și în situațiile cele mai înfricoșătoare, există întotdeauna un aspect al curajului. S-ar putea să dureze ceva timp pentru a recunoaște, dar posibilitatea de a vedea aceste aspecte curajoase în orice vă va ajuta să vă construiți încrederea și curajul.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 9
    5. Au încredere și cred în abilitatea ta de a fi curajoși. Două caracteristici ale unei persoane curajoase sunt că ei nu numai că au încredere în ei înșiși, ci și că ei cred în capacitatea lor de a reuși și de a depăși temerile. Prin cultivarea și proiectarea încrederii în tine și la alții, vă stabiliți pe calea construirii și menținerii curajului.
  • Încrederea vine din mai multe surse, inclusiv știind că aveți o educație și o pregătire bună, relații bune sau chiar că arăți bine. Această încredere vă poate ajuta să vă sprijiniți curajul și să vă faceți să vă simțiți mai dispuși să vă abordați temerile.
  • Este important să știți că, chiar dacă sunteți încrezători și curajoși, că eșecul este o parte importantă a depășirii temerilor și a creșterii.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 10
    6. Să ia riscuri și să accepte eșecul. O parte a construirii curajului dvs. este luarea de riscuri, dintre care unele vor avea succes și altele care pot eșua. Abilitatea de a-și asuma riscul și de a accepta eșecul potențial poate ajuta în mod semnificativ să vă stimulați încrederea și curajul în viitor.
  • Pur și simplu ieșirea din zona dvs. de confort va ajuta la construirea încrederii.
  • Ia riscuri calculate și mutați încet. De exemplu, dacă vă este frică de înălțimi, începeți să vă construiți încet curajul în locuri înalte. Puteți să urcați la o placă de scufundări de trei metri și să vă uitați într-o piscină sau să luați scările în partea de sus a unei clădiri mici. Nu trebuie să aveți capăt de la un avion pentru a vă aborda frica de înălțimi și construiți curaj.
  • Să accepte că va fi eșec în orice efort. Învățați să îmbrățișați eșecul și apoi să continuați să vă ajutați să nu vă submineați curajul și să vă permiteți să continuați să luați riscuri calculate.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 11
    7. Utilizați obstacole în calea beneficiului dvs. Ia obstacole care se prezintă în viața ta și le transformă în active. Aceasta este o altă formă de asumare a riscurilor și vă poate ajuta să vă stimulați curajul și încrederea.
  • Există o poveste faimoasă despre Nelson Mandela, care a decis să schimbe Africa de Sud după ce a fost spus de un bătrân tribal că statutul său de cetățean de clasa a doua ar însemna efectiv că nu era un om. Folosind modelul lui Mandela de a lua un obstacol și transformarea acestuia într-un activ vă poate ajuta să câștigați curajul de a vă depăși obstacolele.
  • De exemplu, poate aveți un prejudiciu care face dificilă participarea la anumite sporturi. Găsirea anumitor modalități de a modifica redarea unui sport pe care doriți să-l construiți în mod semnificativ curajul.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 12
    8. Luați drumul mai puțin călătorit. Luarea drumului mai puțin călătoriți nu numai că necesită riscuri, dar, de asemenea, având curajul de a acționa diferit decât alții. În picioare de convingerile tale, chiar dacă sunt nepopulare, și să ia căi neconvenționale vă poate ajuta să vă măriți curajul.
  • De exemplu, dacă doriți să înființați o școală pentru copii într-o vale de la distanță a Nepal, în loc să mergeți la școala de drept, cum ar fi prietenii dvs. după absolvire colegiu, luați pașii pentru a vă urma visul. Este nevoie de mult mai mult curaj pentru a vă călători calea decât să faceți ceea ce se pot aștepta la societate și prieteni de la dvs.
  • Imagine intitulată Construiți Curajul Pasul 13
    9. Relaxați-vă și distrați cât mai mult posibil. Fiind capabil să se relaxeze și să se distreze în orice situație vă poate ajuta să construiți curaj. Nu se concentrează pe potențialul de eșec și de a rămâne pozitiv vă poate ajuta să aveți succes în orice situație, ceea ce poate duce la o mai mare încredere și curaj.
  • Un studiu a arătat că pozitivitatea în formele de relaxare și de distracție contribuie semnificativ la depășirea situațiilor cu succes.
  • Imagine intitulată Construiți curajul Pasul 14
    10. Continuă să avansezi. Veți avea ocazional gânduri negative, care sunt normale și acceptabile, dar învățați să nu locuiți pe ele. Mergând întotdeauna spre pozitiv, veți putea să vă schimbați atitudinea negativă.
  • sfaturi

    Aparițiile pot fi înșelătoare. Mulți oameni proiectează curaj și încredere chiar și atunci când nu o posedă. Învățarea din capacitatea acestor oameni de a proiecta aceste sentimente vă poate ajuta să vă construiți încrederea.
  • Toată lumea are curaj în unele zone și frică în ceilalți. Aflați cum să identificați și să vă mențineți propriile forțe și curaj.
  • Avertizări

    Nu te preface că ești cineva pe care nu-l faci. Care ar fi lașitate. Acceptați-vă și faceți ceea ce tu, tu, vrei cu adevărat să faci.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar