Cum să câștigi încredere

Doriți să fiți mai încrezători? Obținerea încrederii este posibilă. Majoritatea experților sunt de acord că încrederea în sine este o combinație de stima de sine și auto-eficacitate. Începeți să credeți în tine, abilitățile tale și obiectivele tale. Acest lucru vă va ajuta să faceți față problemelor și stresorilor, stimulând încrederea dvs. Au o atitudine pozitivă, stabiliți obiective măsurabile pentru dvs. și păstrați compania cu alți oameni încrezători și de susținere. Veți fi bine pe calea dvs. de a vă dezvolta propria încredere în sine.

Pași

Partea 1 din 4:
Stabilirea obiectivelorSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Câștigul de încredere Pasul 1
1. Listează-ți punctele forte. Aceasta este o sarcină simplă care vă va ajuta să intrați într-o mentalitate autopozitivă, care este esențială pentru menținerea încrederii. Da, aveți zone care au nevoie de îmbunătățire, toată lumea face, dar de multe ori, o lipsă de încredere provine dintr-o lipsă de stima de sine. Listarea pozitivelor din viața voastră vă poate ajuta să treceți de negativele minore. Iată câteva lucruri pe care le puteți include:
  • Talente sau abilități: acest lucru nu trebuie să fie competitiv. Înseamnă doar că te vezi ca talentat sau priceput într-o zonă, cum ar fi atletismul, arta, afacerea sau creativitatea.
  • Trăsături de personalitate: notați ceva despre personalitatea dvs. pe care o mândri. De exemplu, s-ar putea să vă vedeți ca fiind greu de lucru, îngrijire sau imaginativ.
  • Realizări: Acestea sunt lucruri pe care le-ați atins că sunteți mândru. Poate că ați jucat într-un concert, a vorbit în fața unui public, a copiat un tort de ziua de naștere sau a fugit într-o cursă.
  • Imagine intitulată câștigă încrederea Pasul 2
    2. Înțelegeți lipsa de încredere în sine. Frecvent, acest lucru se dezvoltă atunci când nu vă simțiți sprijinit sau ascultat de oamenii din viața voastră. Acest lucru începe adesea în copilăria timpurie și provine din interacțiunile familiei. Poate că părinții tăi erau prea critici, dur sau pedepsiți. Acest lucru poate preveni dezvoltarea încrederii în sine și a crea adulți îngrijorați, ezitanți și înfricoșători care nu au un sentiment de sine.Pe de altă parte, părinții care o depășesc pe copiii lor, le fac și un dezavantaj, fără a le permite să încerce, să nu reușească, să încerce din nou și în cele din urmă reușește. Versiunea pentru adulți este frică să încerce ceva nou pentru teama de eșec.
  • De exemplu, dacă părinții dvs. au criticat întotdeauna eforturile dvs. în școală, puteți crește credința că nu sunteți inteligenți sau că nu puteți reuși în viață. S-ar putea să credeți că alții cred că nu sunteți inteligenți sau muncitori.
  • Sau, dacă părinții tăi nu te lasă să pleci oriunde singur ca un copil, de teamă că te vei pierde sau răpit, poate ai un timp dificil ca un adult care merge în locuri nefamiliare. În adevăr, eșec sau pierdere este ceea ce ne ajută să învățăm.
  • Imagine intitulată Câștigul de încredere Pasul 3
    3. Scrieți ce fel de încredere doriți să câștigați. Vrei să construiești încredere în a vorbi oamenilor? În vorbirea publică? Notați zonele în care doriți să construiți încrederea în sine. Acest lucru vă poate face planul de a câștiga încrederea mai clară.
  • De exemplu, este posibil să rețineți că doriți să vorbiți cu clasa în timpul unui proiect de grup. Sau, scrieți-vă că doriți să fiți mai încrezători atunci când jucați un sport de grup sau faceți o activitate.
  • Imagine intitulată Creșterea încrederii Pasul 4
    4. Face un plan simplu de acțiune. Odată ce știți în ce zonă doriți să obțineți încredere, decideți în mod specific cum veți crește încrederea în sine. Poate doriți să scrieți pașii planului dvs. de acțiune. Începeți mici și treptat să vă deplasați până la situații sau interacțiuni mai provocatoare.
  • De exemplu, scrieți-vă că doriți să începeți o conversație cu cel puțin o persoană astăzi. Sau, puneți o întrebare într-o clasă sau într-un cadru de grup. Apoi practica vorbind cu mai mulți oameni sau întrebând mai multe întrebări. Practicarea este o parte vitală a câștigului de încredere.
  • Puteți să vă planificați interviul pentru trei noi locuri de muncă în anul următor sau aplicați la două școli noi. Sau, planul dvs. de acțiune poate fi mai mic. Poate obiectivul dvs. este să ieșiți cu prietenii o dată pe săptămână sau să luați o clasă pe care sunteți interesat.
  • Imagine intitulată Creșterea încrederii Pasul 5
    5. Setați obiective mici și măsurabile. Asigurați-vă că obiectivele dvs. sunt defalcate în pași detaliați. În acest fel, veți putea urmări progresul. Veți simți, de asemenea, mai încrezători în aceste realizări. Asigurați-vă că obiectivele sunt gestionabile și realizabile.
  • De exemplu, un obiectiv măsurabil cu mai mulți pași ar putea fi ceva de genul acesta, "Pași: tren 6 luni, apoi rulați o jumătate de maraton, tren alte 3 luni. Scop: Rulați un maraton complet."
  • Partea 2 din 4:
    Câștigând încredereaSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Creșterea încrederii Pasul 6
    1. Obțineți informațiile de care aveți nevoie. În funcție de zona pe care doriți să o obțineți încredere în sine, căutați resurse de care aveți nevoie. Verificați dacă veți avea nevoie de formare formală sau de educație pentru a vă atinge obiectivele. La urma urmei, este dificil să aveți încrederea în sine pentru a acoperi un avion dacă nu ați luat o lecție sau ați așezat în scaunul pilotului. Dacă luați un curs formal, acesta poate oferi și o mulțime de oportunități de practică, care este o altă modalitate excelentă de a câștiga încredere.
    • Luați în considerare găsirea unui mentor, luând o clasă sau citiți pe un subiect pe care trebuie să-l învățați. Acest lucru vă va oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a reuși.
  • Imagine intitulată Câștigă încrederea Pasul 7
    2. Rămâneți pozitiv și optimist. Obținerea încrederii necesită să se concentreze și să aibă o atitudine pozitivă. Dacă sunteți în mod constant criticat sau dacă eforturile dvs. merg neobservate, va fi ușor să deveniți descurajați. Luați toate îndoielile negative pe care le puteți avea și le transformați în declarații pozitive sau provocări. Creați ritualuri pentru a vă dezvolta auto-discuții sau afirmații pozitive.
  • De exemplu, în fiecare dimineață când vă periați dinții, uitați-vă la oglindă, zâmbiți și spuneți: "Eu o să-i dau cel mai bine astăzi și merit să am încredere în sine!"
  • Faceți lucrurile pe care le bucurați cu adevărat. Ascultați muzică, vizitați o galerie de artă, jucați baschet cu niște prieteni. Găsiți ceea ce vă place să faceți și asigurați-vă că o faceți frecvent. Acest lucru va împiedica întoarcerea acestor îndoieli negative.
  • Image intitulată Creșterea încrederii Pasul 8
    3. Creați o rețea de suport. Un mediu negativ este un ucigaș de încredere. Înconjurați-vă cu persoane care vă sprijină eforturile. În acest fel, veți fi liber să practicați abilități de încredere fără a fi judecați de cei din jurul vostru. Lăsați rețeaua dvs. de sprijin să știe că încercați să obțineți încredere.
  • Dacă vă luptați, nu ezitați să întrebați un prieten sau o familie pentru ajutor sau sprijin.
  • Imagine intitulată Creșterea încrederii Pasul 9
    4. Amintește-ți de puterile tale. Știind că aveți trăsături și calități pozitive este un lucru bun, dar fără a sublinia și concentrarea asupra lor în fiecare zi, veți trece în curând în obiceiul de îndoială de sine și de auto-criticare. Păstrați lista de puncte forte într-o locație ușor de accesat, astfel încât să vă puteți uita adesea la ea.Recitați o mantra sau o afirmație care vă amintește de trăsăturile și abilitățile dvs. pozitive.
  • De exemplu, de fiecare dată când utilizați toaleta, uitați-vă în oglindă și spuneți ceva frumos despre dvs. Acest lucru vă va păstra ferm punctele forte în mintea voastră și vă va crește încrederea. Înainte de a ști, veți fi confortabil cu cine sunteți și vă ramură de opiniile altora, care este una dintre calitățile principale ale unei persoane cu adevărat încrezătoare.
  • Imagine intitulată câștigă încrederea Pasul 10
    5. Ia riscuri informate. Dacă nu aveți prea multă încredere, probabil că nu luați multe riscuri. Pe de altă parte, oamenii prea încrezători pot avea riscuri nesăbuite. Găsiți un echilibru și să riscați pe baza abilităților dvs. și asupra realității situației. Luarea unor riscuri informate vă poate oferi încrederea unui impuls bine câștigat.
  • Asigurarea riscurilor înseamnă lucruri diferite pentru toată lumea. Poate doriți să mergeți la o funcție socială pe care altfel să vă fie frică sau ați putea avea riscul de a vă confrunta cu un prieten care te-a nagging. Oferiți-vă ocazia de a vă bucura de noi situații sociale sau de a ieși din cei dăunători.
  • Partea 3 din 4:
    Rămânând încrezător în situații dificileSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Creșterea încrederii Pasul 11
    1
    Manipulați respingerea. Să înțeleagă că respingerea este o parte a vieții. În timp ce doare, poți să te ridici și să te ocupi de viața ta. Învață să o descurci cu Grace. De exemplu, răspundeți civil și acceptați că sunteți respinși. Respectați decizia celeilalte persoane și veți apărea încrezător și asigurați-vă.
    • Nu renunta. Doar pentru că ați pierdut o relație, ofertă de locuri de muncă sau promovare, nu ar trebui să nu mai încercați. Aflați din respingere și treceți mai departe.
  • Image intitulată Creșterea încrederii Pasul 12
    2
    Manipulați agresiunea. Stick-ului pentru tine. Bullies vor continua să vă aleagă dacă le lași. În schimb, se ridică la ele și se bazează pe sistemul dvs. de asistență. Manipulați agresiune prin a fi încrezător și curajos. Spuneți în mod clar bully să o oprească.
  • Nu acceptați agresiunea ca parte a vieții voastre. Bătălia este greșită și aveți dreptul să trăiți liber, chiar dacă este nevoie de discuția cu șeful șefului sau directorul școlii dvs. pentru a vă schimba situația.
  • Imagine intitulată Câștigul de încredere Pasul 13
    3
    Manipulați un interviu de angajare. Încrederea este critică atunci când vine vorba de interviuri de angajare. Angajatorii caută în mod constant pe cineva care pare a fi încrezător și capabil. În timp ce este ușor să deveniți copleșit și nervos la un eveniment atât de important, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să vă prefaceți că aveți încredere. Pe măsură ce deveniți mai confortabil, vă veți relaxa într-o atitudine cu adevărat încrezătoare.
  • Ascultați și afirmați-vă în timpul interviului. Nu stați pur și simplu să răspundeți la întrebări. În schimb, încercați să vă angajați cu intervievatorul dvs. și să vă cunoașteți obiectivele. Acest lucru vă va face să arătați concentrat și încrezător.
  • Imagine intitulată câștigă încrederea Pasul 14
    4
    Face față unui discurs public. Au fost scrise toate cărțile pe care le pregătește și de a oferi un discurs eficient, dar ca și în cazul multitudinii de interacțiune umană, unul dintre elementele cheie ale vorbitei publice de succes este încrederea. Luați în considerare încercarea de mai multe dintre următoarele pentru a câștiga încredere:
  • Fi amuzant. Umorul vă poate relaxa, precum și publicul dvs. și vă poate ameliora orice tensiune. Publicul poate fi, de asemenea, mai angajat și de încredere în tine.
  • Exprimă încrederea. Chiar dacă nu vă simțiți încrezători, utilizați gesturi și tonuri încrezătoare. Fiți tare, clar și utilizați brațele pentru a vă referi la punctele majore. Evitați slăbirea, mormăind sau păstrarea brațelor încrucișate.
  • A stabili un contact vizual. Acest lucru vă va angaja audiența și vă va face să apară încrezători. Încercați să găsiți câțiva oameni care par într-adevăr angajați cu discursul dvs. și să se concentreze asupra lor, nu pe acei oameni care ar putea arăta dezinteresați.
  • Partea 4 din 4:
    Având grijă de tineSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată câștigă încrederea Pasul 15
    1. Realizați importanța auto-îngrijirii. Adesea atunci când o persoană nu are încredere, atitudinea față de auto-întreținere se reduce la "care într-adevăr îi pasă?"Ar trebui să aveți grijă. Permiteți-vă să alunecați lucrurile cum ar fi igiena, sănătatea și gestionarea timpului este o modalitate sigură de a vă face lipsa de încredere în sine și mai rău, deoarece sinele dvs. ideal devine din ce în ce mai îndepărtat din realitatea voastră.
    • Luând mai multă grijă de voi înșivă, veți încălca ciclul și vă dați o majorare majoră.
  • Imagine intitulată câștigă încrederea Pasul 16
    2. Practicați o bună igienă. A lăsat deoparte un bloc de timp în fiecare dimineață pentru a ține pasul cu igiena zilnică. Luați un duș, spălați-vă fața, schimbați-vă hainele, indiferent de ce trebuie să vă pregătiți pentru ziua dvs. Până când sunteți gata să ieșiți pe ușa din față, ar trebui să vă simțiți mai încrezători decât de obicei.
  • Păstrați rutina în fiecare zi pentru a menține această încredere.
  • Imagine intitulată câștigă încrederea Pasul 17
    3. Ai grijă de sănătatea ta. Foarte pur și simplu a pus, mănâncă o dietă sănătoasă care include boabe întregi, fructe, legume, produse lactate și proteine ​​slabe. Limitați alcoolul, alimentele grase și supraalimentarea. Asigurați-vă că obțineți exerciții regulate pe tot parcursul săptămânii.
  • Renunțați la fumat, mai ales dacă îl utilizați ca o cârpă în situații sociale. Câștiga încredere prin renunțarea la obișnuință.
  • Imagine intitulată Câștigă încrederea Pasul 18
    4. Gestionați programul de somn. Un program regulat de somn poate fi dificil de întreținut, mai ales în timpul liceului și al colegiului dvs. Dar face tot ce poți să fii în pat în același timp în fiecare noapte și în sus în acel moment în fiecare dimineață. Scopul de a fi cu cel puțin o oră înainte de a vă părăsi casa pentru muncă sau școală.
  • Îți construiești viața trezită în jurul timpului petrecut dormind, deci primul pas pentru a vă organiza ziua este să vă asigurați că sunteți în măsură să vă ridicați în același timp în fiecare dimineață pentru a vă urma programul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar