Cum să fii mai puțin nevoiaș cu soțul / soția

Cuplurile cele mai căsătorite ar fi de acord că căsătoria nu este ușoară. De fapt, poate fi una dintre sarcinile cele mai provocatoare pe care o poate lua o persoană. Acest lucru este valabil în special atunci când un soț este nevoit, în timp ce celălalt este mai sigur. Fiind prea aglomerată poate părea un lucru bun, dacă nu sunteți destinatarul și sunteți incomod cu comportamentul soțului dvs. Din fericire, un soț nevoiaș poate să-și schimbe căile prin înțelegerea de ce sunt nevoiași, realizând modul în care comportamentul lor poate sabota relația și luând pași pentru a deveni mai puțin nevoiași.

Pași

Metoda 1 din 3:
Luând pași pentru a deveni mai puțin nevoiași
  1. Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pas 3
1. Construi auto-valoare. Poate că cel mai important pas în a deveni mai puțin nevoiaș cu soțul dvs. devine din ce în ce mai încrezător în tine însuți. În practicarea acestor exerciții, vă puteți da seama că, deși vă iubiți soțul / soția, nu trebuie să petreceți fiecare moment de trezire cu ei și că este natural să doriți să faceți lucrurile pe cont propriu.
  • Lucrați pe dragostea de sine pentru a vă stimula încrederea în sine. Identificați calitățile pe care le doriți despre dvs. și că sunteți mândru.De exemplu, poate că sunteți un bucătar minunat.Puteți sublinia aceste calități ieșind și oferind sprijin altora din comunitatea dvs.În acest exemplu, puteți lua sau învăța cursuri de gătit.
  • Spune-ți în fiecare zi că meriți, ești inteligent, ești atrăgător și ești capabil. Dacă aveți probleme cu aceasta, căutați ajutorul unui terapeut.
  • Alte modalități de a construi auto-valoare includ provocarea mai des și învățând lucruri noi. Când depășiți un obstacol dificil sau dezvoltați o nouă abilitate, construiți auto-eficacitate, care, la rândul său, mărește-ți valoarea de sine.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    2. Urmăriți propriile dvs. interese sau hobby-uri. Dezvoltarea propriei vieți în afara soțului dvs. este o altă modalitate de a vă câștiga independența. Un semn distinctiv al unei relații sănătoase este ambii parteneri fiind capabili să aibă atât interese separate, cât și reciproce. Datorită legăturii dvs., probabil că vă alăturați deja în multe dintre activitățile soțului dvs. Deci, acum trebuie să luați în considerare ceea ce vă place să faceți și să cultivați niște hobby-uri ale dvs.
  • Nu vă fie frică să vă reinventați prin identificarea intereselor pe care le-ați gândit, dar ați reținut de la frică sau îndoială de sine.
  • Ați putea dori, de asemenea, să vă întoarceți la școală, să vă alăturați unui club sau unui grup sau să găsiți modalități suplimentare de a vă întâlni cu prietenii, astfel încât să aveți alții să-și petreacă timpul în afară de soțul / soția dvs.
  • Imaginea intitulată Construirea încrederii într-o relație Pasul 2
    3. Permiteți soțului dvs. să-și petreacă timpul singur. Adevărul este că toată lumea are nevoie de un timp mic singur. Acest lucru nu înseamnă că nu vor să-și petreacă neapărat timpul cu dvs. - mai degrabă, ei vor doar să petreacă ceva timp cu ei înșiși. Dă-ți soțului spațialul și încrederea că trebuie să fie fericiți, iar relația dvs. va beneficia probabil ca rezultat.
  • Poate fi dificil să vă dați soțului dvs. spațiu pentru a respira, dar vă reamintesc că acest lucru vă poate salva relația. Acest comportament aglomerat nu este bun pentru dvs. sau pentru soțul / soția dvs. Rezistând nevoii de a păstra filele pe soțul / soția dvs. în orice moment și permițându-le să aibă timp singur sau cu prietenii și familia vă va arăta partenerului că aveți încredere în ele, care pot îmbunătăți căsătoria.
  • Imagine intitulată iubesc prietena ta Pasul 1
    4. Potriviți nivelul de afecțiune al partenerului dvs. Când vă gândiți la asta, majoritatea oamenilor dau cantitatea de afecțiune pe care o fac confortabilă cu primirea. Dacă partenerul dvs. nu este foarte afectuos, dar vă dați în mod constant îmbrățișări și sărutări și cereți-o în schimb, puteți începe să le faceți inconfortabil. În schimb, oglindă nivelul de afecțiune și atenție.
  • De exemplu, dacă vă trimiteți partenerul pe tot parcursul zilei, dar primiți unul sau doi de la ei, începeți să trimiteți aceeași sumă. Mai degrabă decât să le sufli cu afecțiune când umblă prin ușă, le permiteți să facă prima mișcare. Reținerea unui pic poate prezenta o provocare inițial, dar probabil va merita în cele din urmă.
  • Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de Suicid Pasul 29
    5. Căutați terapie profesională. Concluzia în relații este adesea un semn distinctiv al codului de codependență, o dinamică relațională nesănătoasă și unilaterală. Dacă nu puteți să vă depășiți nevoia, acesta poate ajuta la vederea unui terapeut de sănătate mintală.
  • Un terapeut poate lucra cu dvs. pentru a examina modelele dvs. relaționale, găsiți originea comportamentului aglomerat și pentru a învăța abilități de relații mai sănătoase. Puteți găsi un terapeut, întrebându-vă medicul de familie pentru o trimitere sau căutând consilieri cu experiență în problemele de relații online
  • Metoda 2 din 3:
    Lucrează pentru a opri nevoia
    1. Imaginea intitulată Spuneți cuiva la locul de muncă pe care mi-au mirositor pasul 5
    1. Ia cinstit cu tine însuți. Cei care sunt cloșcă se simt adesea nesiguri, gelos și singuratic. Când vine vorba de ea, aceste emoții pot face ca persoana nevoiașă să se simtă pur și simplu îngrozitoare și, în cele din urmă, nefericită de relația. Când sunt nemulțumiți, ei tind să proiecteze acest lucru pe partenerul lor. Acest lucru poate cauza partenerului mai sigur să plece, deoarece sunt obosiți de modul în care soțul lor le tratează.
    • Întrebați soțul / soția dacă credeți că aveți tendința de a expune aceste comportamente față de ele. De exemplu, ați putea spune: "Credeți că acționsc gelos sau nesigur în legătură cu relația noastră? Dacă da, cum te face să te simți și de ce crezi că mă comportă așa cum fac?"
    • Deschiderea liniilor de comunicare cu soțul dvs. îi ajută să înțeleagă că credeți că ați putea avea o problemă și apreciați opinia lor cu privire la aceasta. De asemenea, puteți lucra împreună pentru a crea soluții.
  • Imaginea intitulată tratați prietena dvs. Pasul 1
    2. Găsiți modalități de a opri "sufocarea" partenerului dvs. În relații noi, este obișnuit ca cei implicați să vrea să se afle în jurul valorii de tot timpul. După un timp, totuși, este natural pentru că scânteia inițială să înceapă să se estompeze, iar cei din relația începe să devină mai independenți.
  • Dacă un soț / soție începe această tendință normală, în timp ce celălalt continuă să vrea să-și petreacă o mulțime de timp împreună, celălalt poate începe să se simtă "sufocat."
  • Puteți depăși această dinamică, petrecând mai mult timp. S-ar putea să spui partenerului tău, "Cred că te-am sufocat și îmi pare rău. Nu mi-am dat seama. Cred că va fi sănătos dacă începem să petrecem mai mult timp cu prietenii sau familia pentru a vă oferi reciproc spațiu."
  • Dacă sunteți în afară de partenerul dvs., vă înspăimântă, completați calendarul social. Programați întâlniri cu prietenii. Urmăriți educația sau obiectivele complete care au fost lăsate neterminate. Să ia un nou hobby sau o abilitate.
  • Imagine intitulată construi încredere într-o relație Pasul 13
    3. Arată soțul / soția în care aveți încredere în ei. Când soții nevoiași se verifică în mod constant cu soții lor, interzicându-i să meargă oriunde, sau să le betreze cu întrebări când vin acasă, cu atât soțul mai sigur poate crede că soțul / soția nu are încredere în ei.
  • Depășiți problemele de încredere asociate cu nevoia de a folosi limbajul care demonstrează credința în partenerul dvs. și relația. Când partenerul tău iese cu prietenii, spune "Fii atent, scump. Distrează-te." Mai degrabă decât să le bațiți despre apelarea la fiecare oră pe oră.
  • Încrederea partenerului dvs. pentru a fi departe de dvs. și încă susțineți valorile relației dvs. sunt importante. Evitați trimiterea textului sau apelându-le non-stop când sunteți în afară. Nu verificați jurnalele de apeluri sau e-mailurile.
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea de ce sunteți nevoiași
    1. Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 10
    1. Uită-te la copilărie. Când oamenii cresc simțindu-se nemulțumiți, adesea caută afecțiunea și acceptarea pe care nu le-au primit în timpul copilăriei lor, de la soții lor. Dacă afecțiunea nu este îndeplinită, ei cred adesea că cealaltă persoană nu-i pasă de ei. Chiar dacă este ceva atât de mic încât nu răspundeți la telefon, persoana nevoiașă devine adesea paranoică față de relație și devine și mai aglomerată.
    • Dacă aveți frați sau alți iubiți care au experimentat același tip de copilărie, vă uitați la modul în care se comportă în relații. Dacă acestea sunt, de asemenea, aglomerate cu soții sau cu alții semnificativi, probabil că sunteți modul în care vă aflați, deoarece nevoile dvs. emoționale și fizice nu au fost întâlnite ca un copil.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 7
    2. Determina valoarea dvs. de sine. Oamenii nevoiași tind să aibă o stima de sine scăzută, la fel cum oamenii sigură sunt de obicei foarte încrezători. Adesea, cei care sunt aglomerați cu soții lor sunt pentru că încearcă să se validă. Când nu primesc dragostea și afecțiunea pe care o caută, ei se simt adesea mai rău despre ei înșiși și devin și mai aglomerări.
  • Este normal să vă simțiți bine atunci când soțul dvs. vă arată afecțiunea sau vă spune că vă iubește. Cu toate acestea, dacă v-ați zdrobit sau gândiți-vă rău pentru tine când vă dau mai puțin decât ceea ce doriți, ar putea fi pentru că nu aveți suficientă valoare de sine.
  • Imagine intitulată Deal cu conflictul Pasul 7
    3. Uită-te la relațiile tale anterioare. O trăsătură comună printre cei care sunt agățați în căsătorie este că ei au eșuat relații în trecut. Poate că au fost înșelați sau au fost tratați prost. Ca rezultat, ei devin disperați pentru dragostea și afecțiunea pe care nu le-au primit în celelalte relații.
  • Dacă o persoană nu are o înaltă stima de sine sau nu a avut o copilărie iubitoare și nu are nevoie de alții semnificativi, cloșcării lor ar putea fi motivul pentru care relațiile lor au eșuat. Apoi, în următoarea relație, ele prezintă același tip de comportament și pot eșua în acea relație, de asemenea. Până când problema este rezolvată, persoana poate continua să experimenteze aceleași tipuri de situații.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar