Cum să stimulați stima de sine

Problemele cu stima de sine vă pot face să vă simțiți ca un eșec sau că sunteți nedemn de atenție. Fiecare persoană are totuși calități și abilități bune care ar trebui să fie evaluate. Dacă vă luptați să vă dezvoltați stima de sine, există acțiuni concrete pe care le puteți lua pentru a începe să vă stimulați încrederea. De asemenea, dezvoltarea unei atitudini pozitive, veți fi bine pe drumul spre un sine mai sigur.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezvoltarea unui stil de viață pozitiv
  1. Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 1
1. Ai grijă de tine. Creșterea stimei de sine în primul rând și în primul rând, pentru a renunța la timp și atenție pentru dvs. Arătând că vă apreciați este un prim pas în a învăța să vedeți cum vă prețuiesc alții. Asigurați-vă că faceți lucruri cum ar fi:
  • Obțineți o mulțime de exerciții fizice
  • Dezvoltați o rutină zilnică pentru dvs. care vă face să vă simțiți bine, cum ar fi luați o baie cu bule la sfârșitul zilei sau să mergeți la o plimbare după-amiaza.
  • Câștiga o nouă abilitate sau hobby, să dezvolte un talent, sau să înveți despre subiecții care vă interesează.
  • Simțiți-vă bine despre locul în care locuiți! A renunțat la timp pentru a curăța și a vă decora casa, chiar și în moduri simple.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 2
    2
    Mânca sănătos. Să se simtă bine, trebuie să fii bine hrănit. Aceasta înseamnă a mânca o dietă echilibrată. Unele substanțe nutritive, cum ar fi vitamina D și vitamina B12, pot chiar să vă dau starea de spirit suplimentar.
  • Sursele bune de vitamina D includ somon, produse lactate și sucuri fortificate.
  • Sursele bune de vitamina B12 includ ficat, cereale fortificate și produse lactate.
  • Imagine intitulată Boost Sentimente Senty Pasul 3
    3. Luați timp pentru a face lucrurile pe care le bucurați. Stima de sine scăzută poate provoca o mare stres. Dacă renunțați la timp pentru lucrurile pe care le doriți să faceți, totuși, puteți ușura o parte din acest stres și puteți conecta cu sentimentul de auto-valoare. Citiți o carte, utilizați un talent muzical sau artistic, mergeți la filme sau un joc, petreceți timp cu prietenii - indiferent de ce vă place!
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 4
    4. Realiza ceva. Problemele cu stima de sine sunt adesea legați de sentimentele pe care nu le-ați reușit. Un antidot bun pentru acest sentiment este stabilirea și satisfacerea unui scop de a realiza ceva. Chiar și cele mici realizări vă vor face să vă simțiți mai încrezători și mai de succes.
  • Făcând lucrurile pentru a îmbunătăți aspectul și confortul casei dvs. poate fi un loc minunat pentru a începe: curățarea casei dvs., curățând un dulap, decorarea etc.
  • Având îngrijire de stres scăzut, sarcini de miză scăzută cum ar fi comisiile de funcționare sau mersul la magazinul alimentar vă poate face, de asemenea, să vă simțiți bine în ceea ce privește realizarea unui lucru.
  • De asemenea, vă puteți stabili atracțiile pe îndeplinirea obiectivelor pe termen lung, cum ar fi scăderea sau eliminarea datoriei, învățând o nouă abilitate, pierderea în greutate etc.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 5
    5. Imbraca-te bine. În timp ce imaginea nu ar trebui să fie motivația dvs. principală, având în vedere aspectul dvs. poate avea un efect pozitiv asupra stimei dvs. de sine. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cumpărați haine scumpe, totuși. Rochie în orice îmbrăcăminte pe care o ai ceea ce te face să te simți încrezător, iar sentimentul tău interior va proiecta peste!
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 6
    6. Dă-ți recompense. Puteți să vă arătați că vă prețuiți dacă vă lăsați să aveți ceva special acum și apoi. Oferindu-vă o recompensă arată că vă pasă de tot ceea ce faceți, mai ales dacă răsplata vine după ce a lucrat foarte greu la ceva.
  • Recompensele nu trebuie să ia forma unor lucruri materiale. De asemenea, vă puteți răsplăti cu experiențe. De exemplu, puteți merge la un concert după finalizarea unui proiect mare la locul de muncă sau la școală.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 7
    7. Petreceți timp cu oameni buni. Dacă doriți să vă măriți stima de sine, apoi să vă înconjurați cu oameni care sunt pozitivi, de susținere și un fel. Evitați oamenii care sunt negativi, înseamnă pentru tine sau par să te țină înapoi.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 8
    8. Practicați bunătatea. Dacă vă luptați cu senzație de bine despre tine, încercați să faceți ceva frumos pentru altcineva. Te vei simți bine că ai ajutat pe cineva afară. Arătând că vă interesează de ceilalți, vă sporește așteptările că alții ar trebui să aibă grijă de tine. Încerca:
  • Practicând acte aleatorii de bunătate, cum ar fi plata pentru masa străinului.
  • Vizitând un prieten sau o rudă care este bolnavă.
  • Ajutarea vecinilor cu munca curte.
  • Voluntariat pentru cauze bune în comunitatea dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Recunoscând calitățile dvs. bune
    1. Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 9
    1. Faceți liste pozitive. Luând timp pentru a lua în considerare aspectele pozitive ale vieții voastre pot fi un impuls instant pentru stima de sine. În jurul tău cu gânduri bune, vei împinge negativitatea din mintea ta. Încercați să faceți liste de:
    • Lucruri despre care sunteți recunoscători
    • Calitățile tale bune (cum ar fi bunătatea, răbdarea și grijuliu)
    • Puncte forte sau talente pe care le puteți avea (cum ar fi o etică bună de lucru, inteligență, abilități artistice sau muzicale, abilități într-o zonă academică sau profesională etc.)
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 10
    2. Încercați un exercițiu reciproc gratuit. Stai jos cu un prieten, membru de familie sau altcineva în care aveți încredere. Se întoarce oferind reciproc complimente sau descriind calități bune pe care o are cealaltă persoană. Acest exercițiu simplu va stimula propria stime de sine și cealaltă persoană
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 11
    3. Păstrați un "scrapbook pozitiv."Faceți o colecție de lucruri care vă sărbătoresc și calitățile voastre bune. Acestea ar putea include fotografii, scrisori, premii, suveniruri de locuri pe care le-ați fost și alte mementouri de lucruri pozitive în viața voastră. Asigurați-vă că ați adăugat pentru a continua să adăugați la acesta și să vă uitați când vă simțiți ca stima de sine necesită un impuls.
  • Acest lucru nu trebuie să ia forma unui rest real. Orice fel de colecție va face, cum ar fi o cutie sau un raft de afișare.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 12
    4. Face un calendar de stima de sine. Luați un calendar, iar pentru fiecare zi, programați un mic lucru pe care îl puteți face pentru a vă simți mai bine. Acestea pot include lucruri precum "faceți masa mea preferată", "apelați prietenul meu" sau "mergeți la o plimbare în parc."Verificați lucrurile pe care le realizați în fiecare zi și reflectați-vă asupra modului în care vă simțiți după aceea.
  • Metoda 3 din 3:
    Creând o atitudine pozitivă
    1. Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 13
    1. Transformați gândurile negative în jur. Problemele cu stima de sine apar adesea datorită unor stresuri externe sau crizei. În timp ce este posibil să nu puteți preveni acest lucru, puteți avea un anumit control asupra modului în care vă gândiți la lucruri. Când simțiți gânduri negative care apar, opriți-le și transformați-le în ceva mai pozitiv.
    • Când credeți că ceva auto-critic (cum ar fi "Eu sunt atât de prost"), întrebați-vă întrebări cum ar fi: "Este adevărat? Aș spune-o la altcineva? Am câștig ceva gândindu-mă la asta? Ce aș câștiga dacă m-am oprit să mă gândesc așa?"
    • Concentrați-vă pe gândurile reformate subtil, astfel încât acestea să pună un accent mai mare pe cum să vizualizeze o situație pozitivă. De exemplu, în loc de a gândi "Nu mă voi lăsa atât de distras la școală," încercați să vă spuneți ", voi dezvolta eticul meu de lucru."
    • Încercați acest exercițiu simplu. Ori o bucată de hârtie în jumătate. Pe de o parte, scrieți orice gânduri negative pe care le puteți avea despre dvs. Pe de altă parte, scrieți un gând pozitiv corespunzător pentru a înlocui fiecare unul negativ.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 14
    2. Acceptați un eșec. Nimeni nu poate reuși la tot timpul. Eșecul este o parte a vieții. Cu toate acestea, puteți să recunoașteți și să vă simțiți bine despre efortul dvs. atunci când încercați din greu la ceva. De asemenea, vă puteți gândi cum puteți învăța din greșeli.
  • De exemplu, dacă nu faceți bine pe un examen (chiar dacă ați studiat din greu), luați o clipă pentru a vă recunoaște efortul. Probabil ați făcut mai bine decât dacă nu ați studiat deloc și vă puteți examina greșelile pentru a afla cum să vă îmbunătățiți în viitor.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 15
    3. Ascultați-vă. Corpul și mintea dvs. sugerează adesea ceea ce trebuie să faceți și ascultați nevoile dvs. vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Acest lucru ar putea însemna ceva la fel de simplu ca obținerea mai mult de somn dacă vă simțiți obosiți. Cu toate acestea, ascultarea dvs. înseamnă, de asemenea, înseamnă încredere și urmărirea gândurilor și instinctelor. De exemplu, dacă vă găsiți în mod constant că vă gândiți să vă mișcați pentru a fi mai aproape de familie, ar putea fi ceva important pentru dvs.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 16
    4. Nu vă comparați cu ceilalți. Viața este adesea foarte competitivă, dar este important să se stabilească standarde pentru tine, mai degrabă decât să încerci să potrivească pe toți ceilalți. Recunoașteți că toată lumea nu este cea mai bună la tot, și că fiecare persoană are puncte forte individuale. Dacă vă simțiți că doriți să vă îmbunătățiți un aspect al vieții voastre, faceți un scop de a face acest lucru pentru dvs. și nu vă faceți griji cu privire la ceea ce fac sau gândesc ceilalți.
  • De exemplu, dacă doriți să vă dezvoltați abilitățile într-un sport cum ar fi baschet sau tenis, stabiliți un obiectiv pe care credeți că ar fi o îmbunătățire personală, mai degrabă decât să încercați să potriviți sau să bateți pe altcineva.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 17
    5. Găsiți suport. Dacă simțiți că aveți o problemă cu stima de sine, nu trebuie să o ocupați singur. Prietenii buni și familia vor fi bucuroși să vă facă să vă simțiți mai bine, să vă petreceți timp cu dvs. și să vă împărtășiți calitățile bune. De asemenea, puteți găsi un grup de asistență sau un consilier în zona dvs. pentru a lucra și a găsi modalități de a vă dezvolta stima de sine.
  • Imagine intitulată Boost stima de sine Pasul 18
    6. Identificați sursa problemei. Știind ce vă determină să vă simțiți o stima de sine scăzută vă poate ajuta să combateți problema. Uneori, cauzele specifice pot fi greu de identificat, dar declanșatoarele comune includ:
  • O situație cu mize mari, cum ar fi un proiect major la locul de muncă sau la școală
  • Schimbări semnificative în viața personală sau profesională, cum ar fi sfârșitul unei relații sau pierderea unui loc de muncă
  • O criză, cum ar fi boala, rănirea, problemele financiare
  • Hărțuirea
  • Percepții negative ale lui imaginea corpului
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar