Cum să-ți descopere talentele

Percepția dvs. despre dvs. este foarte complexă. Similar cu modul în care nu puteți vedea propriul nas, puteți fi adesea orbit la lucrurile pe care sunteți cel mai bun. Poate fi foarte greu să vă identificați cele mai strălucite talente și ele sunt adesea în locurile pe care le așteptați cel mai puțin. S-ar putea chiar să fii foarte bun la lucrurile pe care te-ai perceput ca fiind rău la. Există multe motive bune pentru a dori să vă explorați talentele, dar va face o mică lucrare.

Pași

Partea 1 din 2:
Reflectând pe tine însuți
  1. Imagine intitulată Descoperiți talentele Pasul 1
1. Deschideți-vă mintea la toate căile. Pentru că sunteți probabil să orbiți la ceea ce există într-adevăr unele dintre talentele voastre, un loc bun pentru a începe atunci când evaluați talentele dvs. este să vă deschideți mintea la posibilitățile. Rețineți că talentele se extind dincolo de chitara sau dansul ca un pro. Talenții vin în toate formele și dimensiunile și se extind în multe domenii ale vieții.
  • De exemplu, capacitatea de a citi emoțiile foarte precise este un talent foarte util.
  • Imaginea intitulată Descoperiți talentele dvs. Pasul 2
    2. Uită-te înapoi în trecutul tău. Pe măsură ce vă reflectați asupra dvs. în căutarea talentelor tale, începeți să vă uitați la trecutul tău. Uită-te la lucrurile pe care le-ai făcut. Uită-te la lucrurile pe care le-ai plăcut. Uită-te la vremurile când ai excelat cu adevărat. Întrebați-vă întrebări "Ce sunt cel mai mândru de asta am făcut-o?" sau "Când am fost atât de mândră că nu mi-a păsat ce gândește cineva?"
  • Un lucru bun de gândit a fost ceea ce a fost copilăria voastră. Ce ați făcut mult ca un copil? Ce ți-a plăcut? Pentru ce știți? Uneori acest lucru poate dezvălui unele dintre cele mai profunde talente și, cu siguranță, vor dezvălui interesele care pot fi cercetate mai departe. Gândiți-vă la hobby-urile dvs. ca personalitatea dvs. este făcută de ei, ele sunt lucrurile pe care le faceți în mod regulat și talentul ascuns este ceea ce puteți face mai bine decât oricine se concentrează pe hobby-urile dvs. și cum le faceți fiecare pas.
  • Un alt lucru pe care îl puteți gândi sunt momentele din viața voastră pe care ați fost contestată. Gândiți-vă la situațiile dificile cu care trebuia să vă ocupați. Timpurile de încercare vă pot dezvălui adesea abilitățile ascunse. De exemplu, când tatăl tău a avut un atac de cord, poate că ți-ai păstrat capul și a sunat la 911. Rămâneți alertă și calm într-o urgență este un talent foarte util.
  • Imagine intitulată Descoperiți talentele dvs. Pasul 3
    3. Gândiți-vă la ceea ce vă place. Lucrurile care te fac fericite pot, de asemenea, să vă dezvăluie talentele. Gândiți-vă la lucrurile pe care le iubiți. Oamenii vă dau vreodată complimente pe ea? Ei vă cer vreodată ajutorul dvs. cu el? S-ar putea să nu vă gândiți la asta ca pe un talent, dar probabil că este.
  • Pierde vreodată complet cale de timp? Începeți să faceți ceva și chiar nu observați că treceți timpul? Acest lucru ar putea sugera talentul tău. De exemplu, poate că vă pierdeți când vă modificați jocul video preferat. Acest lucru ar putea fi unul dintre talentele tale.
  • Ascultați cum vorbiți. Te-ai găsit vreodată în familia ta sau la cel mai bun prieten al tău despre acest subiect care înseamnă atât de mult pentru tine? Acest lucru ar putea fi un alt indiciu la un talent pe care îl ai.
  • Notați tot ce vă place. Acest lucru vă va ajuta să vedeți ce lucruri vă bucurați cu adevărat și să vă oferiți o oportunitate de a vă gândi la ce vă bucurați de aceste lucruri. De exemplu, vă puteți bucura de joc de fotbal de fantezie sau de mers pe jos. A face aceste lucruri vă poate permite să utilizați cunoștințele speciale pe care le aveți despre aceste subiecte.
  • Imagine intitulată Descoperiți talentele tale Pasul 4
    4. Evaluați ceea ce sunteți bun la. Acum, există o mare diferență între ceea ce vă place și ce sunteți buni. S-ar putea să vă gândiți la talentele voastre fiind doar lucruri pe care le iubiți, dar este important să vă amintiți că talentele dvs. sunt adesea lucruri pe care nu le bucurați sau lucruri despre care nici măcar nu vă gândiți. Acesta este motivul pentru care este important să luați o privire lungă asupra a ceea ce sunteți de fapt bun la.
  • Gândiți-vă la lucrurile care vin în mod natural pentru dvs. Lucruri pe care nu le luptați cu. Te-ai găsit vreodată pe cineva, "Niciodată, este mai ușor dacă o fac" sau "Aici, permiteți-mi să vă ajut cu asta"? Te descurci corect oamenii? Aceste comportamente indică de obicei ceva care ești bun și știi multe despre.
  • Imagine intitulată Descoperiți talentele dvs. Pasul 5
    5. Gândiți-vă la vremurile de succes. Uită-te înapoi în viața ta și gândește-te la vremurile în care ai reușit într-adevăr, ori unde te-ai simțit să spui cu mândria succesului tău. Acest lucru poate indica un talent pe care îl posedați.
  • De exemplu, poate că ați ajutat șeful dvs. rearanjați și reorganizați biroul său și ați ajutat lucrurile la munca dvs. să funcționeze atât de mult mai ușor. Organizația este un talent foarte util.
  • Imagine intitulată Descoperiți talentele dvs. Pasul 6
    6. Scrieți povestea vieții voastre. Acest exercițiu vă poate ajuta să dezvăluiți nu numai talentele pe care le aveți, ci și talentele pe care ar trebui să le luați în considerare. Scrieți despre ce ați fost ca un copil, ceea ce ați plăcut să faceți înainte și după școală, ceea ce au fost subiecții dvs. preferați. Scrie despre cultivare. Scrie despre unde ești în viața ta acum. Acum, scrieți despre viitorul dvs. Scrieți despre unde doriți să mergeți. Scrieți despre ceea ce doriți ca oamenii să spună la înmormântarea voastră.
  • Ați putea dori, de asemenea, să scrieți despre ceea ce doriți să faceți cu timpul dacă banii nu au fost o problemă. Ce activități ați dori cel mai mult să faceți dacă nu trebuia să vă faceți griji cu privire la bani? Având în vedere acest lucru vă poate ajuta să vă identificați interesele și talentele.
  • Acest exercițiu dezvăluie prioritățile dvs. și ceea ce credeți că este important pentru dvs.
  • De asemenea, poate dezvălui ceea ce doriți pentru viața dvs., ajutându-vă să vă concentrați asupra talentelor pe care ar trebui să le cultivați dacă doriți să vă atingeți visele.
  • Imagine intitulată Descoperiți talentele tale Pasul 7
    7. Intreaba in jur. Având o perspectivă exterioară, alte persoane pot găsi mai ușor să vadă ce ești bun la. Întrebați-vă și oamenii vor fi, de obicei, fericiți să vă spună ceea ce văd ca și punctele forte. Asigurați-vă că discutați cu oamenii care vă cunosc bine, dar și oameni care abia vă cunosc. Ambele vă vor vedea în moduri diferite și diferențele pe care le văd vă pot spune și mai mult despre dvs.
  • Partea 2 din 2:
    Experimentarea vieții
    1. Imagine intitulată Descoperiți talentele dvs. Pasul 8
    1. Deschideți timpul pentru lucruri noi. Viața ta trebuie să aibă loc pentru a-ți descoperi talentele! Dacă petreceți toată ziua pe canapea după școală sau lucrați sau vă petreceți toate orele de week-end la petreceri, atunci veți avea foarte puțin timp pentru auto-descoperire. Talenții dvs. vor fi adesea în activități pe care nu le-ați încercat încă și dacă nu faceți timp pentru aceste lucruri, atunci nu veți extinde niciodată dincolo de ceea ce sunteți acum.
    • Gândiți-vă la modul în care vă petreceți timpul chiar acum. Luați în considerare prioritățile dvs. și apoi găsiți lucruri pe care le puteți reduce pentru a face mai mult timp pentru experiențe noi.
  • Imaginea intitulată Descoperiți talentele dvs. Pasul 9
    2. Faceți timp pentru dvs. În timp ce alți oameni vă pot ajuta să găsiți talentele, este de asemenea important să luați ceva timp care este doar pentru dvs. Descoperirea de sine necesită o mulțime de reflecție de sine și dacă îți petreci tot timpul vizionând filme cu prietenii tăi, probabil că nu vei primi timpul să te înțelegi cu adevărat. Luați câteva zile liniștite, care sunt doar pentru dvs. și le cheltuiți să faceți noi activități.
  • Imaginea intitulată Descoperiți talentele tale Pasul 10
    3. Construiți-vă pe abilitățile existente. Probabil că aveți deja niște abilități de bază. Orice abilitate pe care o ai poate fi transformată într-un talent real, dar trebuie să iei timpul să-l dezvolți și să lucrați cu adevărat pentru a experimenta toate activitățile diferite care intră în acel talent. S-ar putea să fiți experimentat doar un mic aspect al unui posibil talent și va trebui să experimentați mult mai mult dacă doriți cu adevărat să o cultivați.
  • De exemplu, să spunem că sunteți destul de bun la designul interior. Cu siguranță ați făcut camera dvs. pare destul de drăguță. Bine, încercați să dezvoltați acea abilitate într-un talent complet. Studiați designul interior, mizeria cu programe de calculator pentru designul interior și cultivați o minunată Pinterest. Investiți în această abilitate și explorând mai departe, vă puteți dezvolta abilitățile minore într-un talent.
  • Imaginea intitulată Descoperiți talentele Pasul 11
    4. Încercați lucrurile pe care nu le-ați fi încercat niciodată înainte. Uneori vă puteți spune că nu puteți face lucruri, dar nu veți ști niciodată ceea ce sunteți capabil dacă nu vă ieșiți în afara zonei dvs. de confort. Poate credeți că nu sunteți destul de bun sau nu suficient de inteligent. Cel mai adesea te vezi ca "nu acea persoană." Cu toate acestea, nu știți că sunteți acel tip de persoană până când începeți să deveniți acea persoană. Trebuie să dai viață o șansă să te surprindă. Ești mult mai incredibil și mai interesant decât îți dai credit. Luați un risc și încercați ceva total diferit de orice ați încercat vreodată înainte.
  • De exemplu, încercați scufundări de rock sau scufundări. Scrie o carte. Incepe o afacere. Aceste tipuri de lucruri iau lucrare, dar pentru mulți, ei sunt însăși însăși de cine sunt.
  • Este o idee bună să încercați să factor în lucrurile pe care le cunoașteți deja că puteți face. De exemplu, spuneți că știți că vă place să vă petreceți cu puțini copii. Din aceasta puteți spune că probabil că aveți o natură distractivă și ușoară. Aceasta înseamnă că ați putea excela la locul de muncă cu animalele, care sunt similare și necesită unele dintre aceleași trăsături subiacente.
  • Imagine intitulată Descoperiți talentele Pasul 12
    5. Luați cursuri în subiecți care vă interesează. Dacă există un subiect care vă interesează și credeți că ați putea dori să o dezvoltați într-un talent, luați în considerare luarea unei clase. Obținerea mai multor informații și aflați ce ar fi cu adevărat experiența vă poate spune dacă este într-adevăr ceva ce puteți avea un talent pentru. De asemenea, vă va ajuta să obțineți abilitățile de bază necesare pentru a vă dezvolta talentul dacă vă decideți că este ceva ce doriți să faceți.
  • Puteți lua cursuri online gratuite de site-uri precum Cursuri și Universitatea din Oameni, dacă nu aveți acces la resursele educaționale. Dacă aveți bani și timp pentru a dedica o clasă, totuși, încercați comunitatea locală și colegiile tehnice, precum și centrul comunitar local.
  • Sfat de experți
    Tracey Rogers, Ma

    Tracey Rogers, Ma

    Coachtracey Life Certified L. Rogers este un antrenor de viață certificat și astrolog profesionist cu sediul în zona Metropolitană din Washington, DC. Tracey are peste 10 ani de experiență de coaching și astrologie de viață. Lucrarea ei a fost prezentată pe radio sindicalizată la nivel național, precum și pe platforme online, cum ar fi Oprah.COM. Ea este certificată de Institutul pentru scopul vieții și are un MA în învățământul internațional de la Universitatea George Washington.
    Tracey Rogers, Ma
    Tracey Rogers, Ma
    Antrenor de viață certificat

    Expertul nostru este de acord: Dacă vrei să știi ce ești bun, răsfățați-vă în acea curiozitate și luați niște clase. Poate că sunteți interesat să gătiți și doriți să vedeți dacă sunteți un bucătar bun sau poate că sunteți curios dacă sunteți un scriitor bun, dacă găsiți o clasă pentru ceea ce sunteți interesat, luați-l.

  • Imagine intitulată Descoperiți talentele Pasul 13
    6. Călătoriți pentru a vă extinde experiențele. Călătoria este una dintre experiențele cele mai afectate pe care le puteți avea. Te va provoca și te va învăța mai multe despre tine decât ai crezut posibil. Cu toate acestea, nu puteți lua drumul ușor și mergeți la o croazieră sau o călătorie ghidată. Du-te pe cont propriu. Du-te undeva diferit de oriunde ai fost vreodată. Scufundați-vă în experiență. Incearca lucruri noi. Veți găsi că vă luptați în unele zone, dar veți găsi și că există alte activități pe care le puteți face cu ușurință sau care vă fac foarte fericiți.
  • Călătoria poate părea costisitoare, dar cu adevărat depinde de locul în care mergeți, când și ce faceți. Nu trebuie să fie o experiență costisitoare. De asemenea, puteți călători puțin mai aproape de casă și obțineți același tip de beneficii. De exemplu, dacă sunteți din SUA, încercați să ieșiți în zona rurală canadiană sau o excursie de backpacking în Mexic.
  • Imaginea intitulată Descoperiți talentele Pasul 14
    7. Luați provocări. Când trebuie să vă luptați, când sunteți eliminat din mediul dvs. obișnuit confortabil, atunci când învățați cel mai mult despre dvs. Când te oprești la provocări doar de a lipi de o viață liniștită și nu părăsiți niciodată casa, sau chiar să vă sprijiniți când vremurile devin grele sau care rulează din problemele dvs., vă refuzați șansa de a străluci. Să se întâmple provocări, să încerce să vă abordăm problemele și să ieșiți și să trăiți o viață mai mult decât să aveți șansa de a cuceri provocările pe care le întâlniți.
  • De exemplu, bunica dvs. s-ar putea să se îmbolnăvească și să aibă nevoie de ajutor. Încercați să o ajutați. S-ar putea să găsiți că sunteți foarte bun la conectarea și ajutați vârstnicii.
  • Imaginea intitulată Descoperiți talentele dvs. Pasul 15
    8. Voluntar pentru a vă ajuta să vă schimbați perspectiva. In experiența propriei voastre și a lumii voastre, este ușor să vă închideți mintea posibilităților: posibilitățile a ceea ce sunteți și posibilitățile a ceea ce ați putea fi. Când îi ajuți pe alții în moduri semnificative și afectate, veți găsi că vă vedeți într-o lumină nouă. Prioritățile dvs. se vor schimba. S-ar putea chiar să obțineți șansa de a străluci într-un talent pe care nici măcar nu l-ați cunoscut, sau să construiți un nou talent prin munca pe care o faceți.
  • De exemplu, departamentele de parcuri locale au adesea nevoie de ajutor înlăturarea plantelor invazive sau în construirea unor noi structuri cum ar fi terenurile de joacă. Puteți să vă oferiți voluntar și ați putea găsi că sunteți buni la identificarea plantelor, prelucrarea lemnului, a lecturii planurilor de construcție sau organizarea sau motivarea oamenilor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Discutați cu prietenii dvs. și întrebați-i ce le place despre tine.
  • Lucrați din greu și încercați lucruri noi!
  • Au încredere în tine și nu vă faceți griji cu privire la ceea ce ar putea să vă gândească alți oameni la tine. Arătați-vă talentul tuturor!
  • Și mai presus de toate, nu vă faceți griji ce se vor gândi oamenii la tine.
  • Tu ești tu și asta e tot ce trebuie să fii, dacă vrei un talent, nu acționează ca profesioniștii cu a lor.
  • Ajuta la găsirea talentului unui prieten. S-ar putea să vă descoperiți în acest proces!
  • Avertizări

    Indiferent ce faceți, încercați să nu faceți rău pe alții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar