Cum să se ocupe de încrederea scăzută

Se pare că ați citit fiecare articol și ați vizionat fiecare emisiune TV pe această temă și încă mai aveți încredere în sine? Te-ai luptat cu această problemă cea mai mare parte a vieții tale și crezi că este imposibil să depășești? Nu sunteți primii care credeți că a fost blocat de a avea încredere slabă pentru viață. Din fericire, sentimentul mai încrezător este posibil atunci când vă concentrați asupra valorii și potențialului dvs. natural ca persoană.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îmbunătățirea încrederii în sine
  1. Imaginea intitulată Fii un pas puternic 12
1. Redați-vă la punctele forte. Feedback-ul în general se învârte în jurul performanței negative. Prin urmare, ne aflăm de multe ori locuința pe negative mult mai mult decât pozitivele. În loc să încerci să-ți construiască slăbiciunile, să-ți îndrepte energia spre dezvoltarea în continuare a talentelor naturale.
  • După ce ați efectuat o evaluare a punctelor forte, strategizați modalitățile de a le folosi pentru succesul dvs. Succesul în orice zonă Rasă încrederea.
  • De exemplu, dacă sunteți în mod natural bun la desen sau pictura, vă puteți petrece timpul liber practicând și perfecționați-vă abilitățile. Atunci când oportunitățile se prezintă pentru a vă folosi abilitățile, cum ar fi o murală școlară sau de joc, veți avea mai multă încredere pentru a vă oferi serviciile pentru că vă recunoașteți abilitățile în acest domeniu.
  • Imaginea intitulată devine pozitivă, fericit și optimist pas 15
    2. Schimbați limba dvs. Învață să schimbi acea voce în capul tău, spunându-ți asta "Nu ești destul de bun" sau "Nu poți face asta." Când deveniți conștienți de o astfel de auto-discuție negativă, provocați aceste auto-declarații.
  • De exemplu, ca răspuns la "Nu ești destul de bun," S-ar putea să vă gândiți la toate căile pe care le-ați dovedit a fi bune și eficiente la ceva.
  • Când identificați auto-discuția negativă, depuneți-vă să transformați o astfel de declarație în gânduri mai pozitive.
  • Imagine intitulată Setați obiectivele Pasul 7
    3. Set mic goluri pentru a lucra spre. Pregătirea în mod corespunzător pentru a atinge obiectivele poate crește încrederea în sine. Puteți stabili goluri într-o varietate de zone din viața dvs. - în școală, muncă, baschet, cântând, scriere etc. Și, pe măsură ce atingeți fiecare obiectiv, primiți feedback automat și eficient pentru a seta și a realiza noi. Începeți mici și creșteți treptat dimensiunea și scopul obiectivelor dvs., deoarece încrederea în sine crește. Obiective care construiesc încredere sunt:
  • Sacice
  • MEsurable
  • Acitabil
  • REalist
  • Timpe-legat
  • Exciting
  • Recologic
  • Imagine intitulată practică acte aleatorii de bunătate Pasul 03
    4. Fii drăguț cu alții. Dacă poți fi ceva, fii bun. Nu este nevoie de aproape nici o energie sau o abilitate de a fi frumos cu cei din jurul vostru, dar acțiunea are ca rezultat beneficii incomensurabile. Există dovezi care să susțină că acest lucru ne poate ajuta să trăim mai mult, să găsim un succes mai mare la locul de muncă, să reducem stresul și să vă simțiți mai fericiți.
  • Bunătatea poate fi afișată în moduri simple sau complexe. Țineți ușa pentru un străin, zâmbiți când mergeți pe stradă și salutați pe cei pe care îi treceți, împărtășiți o glumă sau o masă cu cineva care de multe ori este lăsat în mod social.
  • Mai mult, exprimând bunătatea în comunitatea dvs. prin voluntariat vă poate ajuta să cultivați încrederea în sine. Ajutați la construirea de case pentru habitat pentru omenire, donați sânge dacă sănătatea dvs. îi permite, citiți persoanelor în vârstă în casele de îngrijire medicală.
  • Imagine intitulată Rochie Bine Pasul 17
    5. Rochie, astfel încât să vă simțiți bine despre dvs. Hainele pe care le purtați vă pot face să vă scot în oglindă sau să vă rotiți cu auto-satisfacție. Indiferent ce purtați, știți că hainele vă pot afecta încrederea, astfel încât să alegeți piesele care se aliniază cu imaginea voastră pe care doriți să o prezentați.
  • Cercetătorii au demonstrat că oamenii deseori atribuie semnificație emoțională articolelor de îmbrăcăminte. Poate purta o cravată specifică la absolvirea colegiului sau o rochie specială la o primă dată care a mers bine. De-a lungul timpului, veți ajunge la acele articole pentru a produce un efect similar asupra stării dvs. de spirit.
  • Un studiu a arătat că oamenii purtând tricouri Superman se clasifică ca fiind mai plăcute și superioare altora care nu erau. Aceiași studenți s-au simțit mai puternici atunci când poartă aceste cămăși eroi.
  • Metoda 2 din 3:
    Depășirea încrederii în sine în anumite situații
    1. Imaginea intitulată devine Sociabil Pasul 9
    1. Nu întoarceți invitații. Uneori, când avem încredere în sine scăzută, avem tendința de a ne izola de ceilalți. Frica de a fi respinsă sau jenantă ne face să ne dorim să ratăm oportunitățile de a fi sociale. Din păcate, oamenii din jurul nostru pot obține impresia greșită, presupunând că nu vrem să fim în jurul lor sau nu le place. Mai devreme sau mai târziu, invitații pot înceta să vină.
    • În loc să spui "Nu" pentru a invita la petreceri și adunări sociale, începeți să spuneți "da". Desigur, nu veți putea participa la fiecare eveniment pe care îl invitați, dar încercați cel mai bine să veniți dacă puteți.
    • Zicală "da" Oferă gazdei semnalului pe care îl interesați de fapt să construiți o relație cu el sau ea.
    • Mai mult, cu atât mai multă practică aveți în situații sociale, cu atât mai mult va crește încrederea dvs. Chiar dacă vă simțiți timizi sau ciudați inițial, provocați-vă oricum.
  • Imaginea intitulată set de obiective și le atinge pasul 10
    2. Vizualizați-vă succesul. Vizualizarea este un instrument puternic utilizat de atleții de top și de alți oameni de succes. Înainte de a intra într-o situație stresantă - de la o petrecere în care nu cunoașteți pe cineva la o prezentare importantă la un joc mare - Imaginați-vă complet la unghiuri. Imaginați-vă că vă plimbați în partid cu încredere și salutați primul grup de oameni pe care îi întâlniți - Imaginați-vă de prezentarea dvs. fără greșeli și întrebări cu ușurință - Imaginează-ți acel coș, touchdown sau obiectiv.
  • Creierul tău nu poate spune diferența dintre ceva real și ceva ce îți imaginezi. Deci, dacă vă imaginați că vă plimbați în petrecere și loviți o conversație cu un străin, acest mod de acțiune devine din ce în ce mai familiar pentru creierul vostru. În momentul în care ajungeți la situația din viața reală, va fi ca și cum ați fi făcut-o deja și se poate simți mai familiar și mai ușor de făcut.
  • Imagine intitulată 13110 3
    3. Deveniți fascinați de alții în situații sociale. Încrederea în sine scăzută este adesea stimulată prin faptul că este prea conștient de sine. Această tendință de a acorda atât de multă atenție tuturor în fiecare situație care se înrăutățește sentimentele noastre negative. Mai degrabă decât să vă concentrați asupra dvs., vizează concentrarea asupra altora. Să se angajeze în conversație și să se străduiască să înveți cât de mult poți despre această persoană. Ei vor aprecia interesul și veți obține o pauză de a fi prea conștientă de voi înșivă.
  • Imaginea intitulată Fii normal Pasul 10
    4. Observați fluturii sociali. Toată lumea știe câțiva comunicatori de master. Acești oameni pot asculta atât de intenționat încât simți că trebuie să fii cea mai interesantă persoană din cameră. Pe de altă parte, ei pot purta o conversație și pot menține și intriga.
  • Când vă aflați într-un cadru social, acordați atenție cum fac maeștrii. Ei stau înapoi și urmăresc să verifice indicii sociale înainte de a intra într-o conversație? Ce limbă corporală sunt expuse? Care este raportul de ascultare și de vorbire?
  • Destul de adevărat, nu doriți să vă schimbați pentru a imita o altă persoană. Cu toate acestea, puteți ridica tactici utile pentru gestionarea în situații sociale de la persoanele care îndeplinesc bine în astfel de circumstanțe.
  • Imagine cu titlu de respingere a mânerului Pasul 9
    5. Aflați cum să faceți Manipulați respingerea. Respingerea este o parte inevitabilă a vieții. Chiar și cei care par să navă prin evenimente sociale la un moment dat au fost respinse. Dacă respingerea se referă la faptul că nu este luată pentru o oportunitate de angajare, fără a impresiona un interes de dragoste sau nu a fost acceptat pentru o organizație, există modalități de a depăși aceste sentimente dureroase.
  • Fii rezonabil. Dacă știți că șansele dvs. de a obține un loc de muncă, promovare sau alt efort nu sunt bune, puteți merge în continuare pentru el. Cu toate acestea, recunoașteți că șansele sunt împotriva dvs. și puteți ajunge să vă confruntați cu respingerea.
  • Schimbați șansele din favoarea dvs. prin aplicarea pentru mai multe locuri de muncă simultan. Dacă șansele de succes sunt limitate, puteți face mai probabil succesul prin punerea mai multor fiare de călcat în foc. Nu puneți toate accentul pe un singur lucru, în schimb, aveți mai multe planuri de rezervă. Acest lucru vă va proteja încrederea dacă sunteți respinși sau negați.
  • Nu luați respingerea personal. Dacă întrebați pe cineva la o întâlnire sau solicitați un loc de muncă, o respingere nu înseamnă neapărat că există ceva în neregulă cu dvs. Nu este personal. Considerați că oamenii au preferințe diferite și nu puteți potrivi nevoile lor unice. Amintiți-vă că o ușă închisă vă mișcă mai aproape de o ușă deschisă care se potrivește nevoilor dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea încrederii în sine
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 2
    1. Realizați diferența dintre încrederea în sine și stima de sine. Deși există o suprapunere mare între aceste două concepte (și oamenii se luptă adesea cu ambele simultan), există o diferență distinctivă. Încrederea se referă la modul în care vă simțiți despre abilitățile dvs. Este posibil să aveți încredere în abilitățile dvs. matematice, dar puțin încrederea în sine când vine vorba de sport. Stima de sine, pe de altă parte, se referă la modul în care vă vedeți în ansamblu, cum vă simțiți despre dvs. și dacă doriți sau nu vă place foarte mult. Încrederea se concentrează asupra abilităților, în timp ce stima de sine se concentrează pe sine și pe respect.
    • Credeți în abilitățile dvs? Credeți că sunteți vrednici de respectul față de tine și de ceilalți?
    • Răspunsul dvs. la aceste întrebări determină dacă suferiți de încrederea redusă de sine sau de stima de sine scăzută. Cei doi diferă puțin, puteți folosi aceleași strategii pentru a vă mări credința în abilitățile dvs. și meritul și iubirea de sine.
  • Imagine intitulată 133360 25
    2. Recunoașteți că sentimentul cu încredere este normal. Deoarece încrederea este derivată din propria dvs. evaluare a abilităților dvs., este situațională. La un anumit grad sau altul, încrederea dvs. se schimbă în funcție de context sau de competența în cauză. Poate că te simți foarte inteligent în matematică, dar ai probleme în știință. Poate că aveți talent uimitor în cântând, dar abilitățile tale de dans sunt ridicate. Nimeni nu este bun la tot - prin urmare, ocazional, toți trebuie să ne ocupăm de o încredere scăzută.
  • Problema cu încredere ocazională este dacă o permiteți să vă definească. Această practică începe adesea în copilărie. Mulți oameni încep cu abilități slabe ca și copii, iar când aceste abilități nu sunt consolidate sau copilul nu este lăudat că este absolut în alte zone, el începe să se privească ca fiind destul de bun. Acest lucru duce la stima de sine totală și un sentiment de nevrednicie.
  • Imagine intitulată nu mai iubesc pe cineva pasul 7
    3. Scrieți-vă punctele forte. Deci, poate că nu cumpărați ideea că având încredere scăzută în unele abilități este o trăsătură umană comună. Dacă da, încercați acest exercițiu. Scoateți o foaie de hârtie și un stilou. Gândiți-vă la momente când ați excelat cu adevărat. Gândiți-vă la momente când ați simțit o mândrie imensă. Scrieți toate trăsăturile sau abilitățile care sunt asociate cu aceste momente pentru a vă uita mai bine la lucrurile pe care le aveți bune.
  • Dacă aveți probleme la gândirea situațiilor sau, dacă nu vă puteți încălca criticul dvs. interior pentru suficient timp pentru a finaliza acest exercițiu, apoi faceți uz de cei apropiați de dvs. Ajungeți la o mână de membri ai familiei, prieteni și colegi (aproximativ cinci până la 10). Cereți fiecăruia dintre ei să vă spună despre un moment în care ați fost la cel mai bun lucru.
  • Căutați modele în răspunsurile lor. Faceți câteva cuvinte sau caracteristici continuând să apară în povestiri diferite? Folosind feedbackul lor pentru a evalua punctele forte vă poate ajuta să dezvoltați un plan pentru o mai mare încredere în sine.
  • Imaginea intitulată Îmbrățișează copilul interior pasul 8
    4. Reflectați în copilărie. De multe ori, cel mai puternic critic din capul nostru sa născut în copilăria noastră. Un profesor, un părinte, un bully la școală, sau un babysitter: toți acești indivizi au făcut impresii cu privire la modul în care vă vedeți. Dacă vă simțiți puțin în încredere, ar putea fi înrădăcinată într-una din aceste voci din trecutul dvs. care a rămas cu tine de-a lungul anilor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar