Cum de a dezvolta stima de sine

Stima noastră de sine este instilată în SUA în timpul tineretului nostru. Fiind criticat în mod constant de familie, prieteni și societate, în general, tinde să ne îndepărteze încet de sentimentele noastre de auto-valoare. Șeful nostru scăzut de sine se blochează de încredere în sine pentru a face chiar și cele mai mici decizii.Aceste sentimente nu trebuie să fie permanente, totuși. Îmbunătățirea stimei de sine mărește încrederea și este un prim pas spre găsirea fericirii și o viață mai bună. Citiți mai departe pentru a afla cum!

Pași

Partea 1 din 4:
Identificarea stimei de sine
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați pasul de sine 1
1. AVERTISMENT-SEEM. Stima de sine, sau modul în care ne simțim despre noi înșine, este un aspect important al bunăstării noastre emoționale. Stima de sine ridicată înseamnă că ne iubim și ne acceptăm pentru modul în care suntem și, în general, se simțim mulțumiți de cele mai multe ori. Stima de sine scăzută înseamnă că nu suntem mulțumiți de modul în care suntem.
  • Centrul pentru intervenții clinice descrie persoanele cu stima de sine scăzută ca având "convingeri de bază, de bază, negative despre ei înșiși și tipul de persoană pe care o fac. Aceste convingeri sunt adesea luate ca fapte sau adevăruri despre identitatea lor."
  • Stima de sine netratată poate duce adesea la probleme de-a lungul vieții, cum ar fi victima unor relații abuzive, senzație de conștient de sine stătătoare și fiind atât de frică de eșecul că nici măcar nu încercați să stabiliți goluri.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 2
    2. Evaluați-vă stima de sine.Știind că aveți o stima redusă de sine este primul pas spre îmbunătățirea și depășirea faptului că obiceiul mental. Este posibil să aveți o stima redusă de sine dacă aveți gânduri negative despre dvs.Aceste gânduri se pot roti în jurul unei trăsături specifice, cum ar fi greutatea sau imaginea corpului sau poate cuprinde multe zone ale vieții, carierei și relațiilor dvs.
  • Dacă vocea voastră interioară sau gândurile despre dvs. sunt mai mari critice, probabil că aveți o stima de sine scăzută.
  • Dacă vocea voastră interioară tinde să fie pozitivă și reconfortantă, aveți o stima de sine mai mare.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 3
    3. Ascultați vocea voastră interioară.Când aveți gânduri despre dvs., determinați dacă sunt pozitive sau negative.Dacă aveți probleme cu evaluarea acestui lucru sau observați un model, încercați să scrieți gândurile pe care le aveți în fiecare zi pentru câteva zile sau o săptămână.Apoi, uitați-vă la declarațiile pentru modele sau tendințe.
  • Vocea interioară a cuiva cu stima de sine scăzută se manifestă adesea într-una din următorii personaje: un nagger, un generalist, o comparație, o catastrofizantă sau un cititor de minte.Fiecare dintre aceste voci interioare unice vă insultă sau presupune cel mai rău față de percepția altora asupra dvs.
  • Silencingul vocii interioare negative este un prim pas în construirea încrederii.Înlocuirea acestuia cu gânduri mai pozitive va fi următorul obiectiv.
  • De exemplu, vocea voastră interioară poate spune: "Nu am primit slujba pe care tocmai am solicitat-o, așa că nu voi mai avea niciodată un loc de muncă și nu voi fi inutil."Vrei să schimbi asta la" Sunt dezamăgit să nu primesc acest loc de muncă, dar am muncit din greu și slujba potrivită este acolo așteptând-o - trebuie să-l găsesc."
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 4
    4. Investigați sursa stimei de sine scăzute. Nimeni nu are în mod inerent scăderea stimă de sine de la naștere - în general se construiește din copilărie din cauza nevoilor care nu sunt îndeplinite, feedback negativ de la alții sau datorită unui eveniment major de viață negativă.Cunoașterea sursei problemelor dvs. de stima de sine vă poate ajuta să le depășiți.
  • Dacă ați observat un anumit model atunci când vă evaluați vocea interioară, încercați să urmăriți acele sentimente înapoi la prima dvs. memorie despre ele.
  • De exemplu, dacă negativitatea dvs. este despre greutatea sau aspectul dvs., încercați să vă amintiți când ați început să vă simțiți incomod cu greutatea dvs. - a fost datorită unui anumit comentariu sau unui grup de comentarii?
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 5
    5. Setați un obiectiv pentru a vă îmbunătăți stima de sine.Cheia dezvoltării stimei de sine este de a vă transforma vocea interioară dintr-o voce negativă, critică la o voce pozitivă și încurajatoare.În cele din urmă, va trebui să decideți să puneți în lucrarea de re-încadrare a modului în care vă gândiți la dvs.Stabilirea unui obiectiv inițial de a fi mai pozitiv despre dvs. vă va pune pe calea spre o mai mare încredere în sine și auto-eficacitate.
  • De exemplu, obiectivul dvs. poate fi "Voi fi mai pozitiv despre mine și voi vorbi cu mine ca un prieten, mai degrabă decât un inamic."
  • Partea 2 din 4:
    Îmbunătățirea auto-îngrijirii
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 6
    1. Listează atributele dvs. pozitive.Concentrați-vă pe lucrurile pe care le doriți să vă reamintesc că există mai mult decât gândurile negative pe care vocea voastră interioară se concentrează asupra.Felicitați-vă pentru realizările dvs. fără a le califica.
    • Persoanele cu stima de sine mai mare sunt capabili sa accepte ca au atribute pozitive, chiar daca nu sunt perfecte.
    • Postați-vă lista undeva vizibilă, ca și oglinda dvs. de baie și uitați-vă zilnic.Puteți adăuga la ea, deoarece vocea dvs. interioară devine mai pozitivă.
  • Imagine intitulată Dezvoltați pasul de sine de sine 7
    2. Păstrați un jurnal de pozitivitate.Scrieți-vă realizările, complimentele oamenilor vă dau, și gânduri bune pe care le aveți despre dvs.În timp ce gândurile negative nu pot dispărea complet, petrecând mai mult timp concentrându-vă pe pozitiv, vă va îmbunătăți sentimentele generale de valoare de sine.
  • Jurnalizarea poate fi un instrument puternic pentru a vă monitoriza dialogul interior și pentru a vă îmbunătăți stima de sine.
  • Încercați să vă concentrați jurnalul de pozitivitate cu privire la opunerea gândurilor interioare negative negative.De exemplu, dacă ați fi tendința de a vă insulta pentru că nu vă vorbiți despre ceva, asigurați-vă că ați scris vremuri în care vă vorbești mintea.
  • Imagine intitulată Dezvoltați pasul de sine Pasul 8
    3. Utilizați jurnalul dvs. pentru setarea obiectivelor.Puteți stabili obiective pentru a vă îmbunătăți fără să așteptați perfecțiunea în fiecare aspect al vieții voastre.Obiectivele dvs. ar trebui să fie clare și specifice, dar permiteți o "cameră wiggle" pentru imperfecțiune.
  • De exemplu, în loc de: "Voi vorbi întotdeauna împotriva oamenilor care răspândesc discriminarea și ură", ați putea face scopul dvs. ", voi face tot posibilul pentru a vă opune liniștit ideilor altora care răspândesc discriminarea și ură."
  • În loc de "Nu voi mânca niciodată zahăr din nou și voi pierde 30 de kilograme", scopul dvs. ar putea fi: "Voi încerca să trăiesc un stil de viață mai sănătos, cu alegeri mai bune și mai multe exerciții fizice."
  • Imaginea intitulată Dezvoltați pasul de sine Pasul 9
    4. Iartă-te că ești imperfect.Amintiți-vă că sunteți, ca toți, sunt umani.Nu trebuie să fii perfect pentru a avea o mare stime de sine.Dacă vă puteți accepta așa cum sunteți, chiar dacă încercați să vă îmbunătățiți în unele zone, veți avea o stima de sine mult mai mare.
  • Creați o mantra pentru dvs., cum ar fi "E în regulă, oricum am minunat."
  • De exemplu, dacă v-ați pierdut temperamentul și ați strigat la copilul dvs. în parc, vă puteți spune: "Nu sunt perfect și voi lucra la păstrarea emoțiilor mele în control. Îmi voi cere scuze copilului meu pentru a striga și-i explică de ce am devenit supărat.E în regulă, am o mamă minunată oricum."
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 10
    5. Căutați consiliere. Dacă simțiți că nu vă puteți îmbunătăți stima de sine pe cont propriu sau dacă deveniți foarte supărat atunci când explorați rădăcinile stimei de sine scăzute, este posibil să doriți să vedeți un terapeut care vă poate ajuta să identificați și să vă ocupați de Rădăcinile problemelor dvs. de stima de sine.
  • Terapia comportamentală cognitivă (CBT) este o abordare care va aborda gândurile dvs. automate negative despre dvs. și vă va învăța cum să vă ocupați de emoțiile dvs. într-un mod sănătos.
  • Pentru problemele mai complexe de stima de sine, terapia psihodinamică mai aprofundată poate fi o opțiune mai bună pentru a face față rădăcinilor problemelor dvs.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 11
    6. Participați la lucrările caritabile.Mulți oameni încep să se simtă mai bine despre ei înșiși atunci când contribuie la o cauză în afara nevoilor lor.Voluntariatul pentru o organizație caritabilă ajută atât voluntarul, cât și destinatarii carității: o victorie reală!
  • Găsiți o organizație care abordează o cauză că vă simțiți pasionați.
  • Voluntar undeva cu un prieten sau un grup de prieteni - acest lucru va ajuta organizația (multe mâini fac munca ușoară), iar experiența poate fi mai plăcută.
  • Partea 3 din 4:
    Adoptarea unui stil de viață mai pozitiv
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea pasului de sine Pasul 12
    1. Începutul timpului de auto-îngrijire.Poate fi dificil să faceți timp pentru tine, dar făcând timp pentru a face lucruri care vă fac să vă simțiți relaxați și fericiți vă poate îmbunătăți stima de sine, precum și productivitatea dvs. la locul de muncă și la domiciliu.
    • Găsiți un hobby care vă face să vă simțiți mai bine fizic și mental.Unii oameni găsesc că yoga, bicicleta sau alergarea îi ajută să găsească o pozitivitate calmă și centrată.
  • Imagine intitulată Dezvoltați pasul de sine de sine 13
    2. Înconjoară-te de oameni pozitivi.Dacă există influențe negative în viața voastră, care vă determină să vă simțiți rău pentru voi, încercați să minimalizați sau să eliminați timpul petrecut cu ei.Includeți în viața voastră, în schimb, persoanele care sunt pozitive și susțin gândurile dvs. pozitive.
  • Făcându-vă pe cei dragi conștienți de călătoria dvs. de construire a stimei de sine îi va încuraja să acționeze ca un sistem de sprijin pentru dvs.
  • Poate doriți să spuneți prietenilor apropiați sau familiei ceva de genul "Lucrez la îmbunătățirea stimei mele de sine.Mă poți ajuta să arăt când spun ceva negativ despre mine, ca să fiu mai conștient de negativitatea mea."
  • Imagine intitulată Dezvoltarea pasimului de sine Pasul 14
    3. Mănâncă o dietă sănătoasă. Alegerea alimentelor care sunt mai nutritive și mai mici în zahăr și grăsime vă pot spori energia, tăierea accidentelor de zahăr și îmbunătățirea sănătății dvs. generale.
  • Evitați dietele FAD și optați pentru alimentele întregi care sunt procesate minim.
  • Evitați alimentele, cum ar fi bomboane, sodă, tort, gogoși și produse de patiserie, care duc la accidente masive de energie, posibile dureri de cap și nu oferă nici o nutriție, o posibilă boală și de calorii adăugate.
  • Mânca mai multe fructe, legume, carne slabă și leguminoase.Gândiți-vă la ele ca pe tot parcursul energiei și a nutriției abundente pentru corpul vostru, care vă va permite să vă țineți pasul cu slujba și copiii, să vă protejați corpul împotriva bolilor și să vă extindeți viața, astfel încât să vă puteți bucura de mai mult timp cu familia dvs.
  • Imagine intitulată Dezvoltați pasul de sine Pasul 15
    4. Exerseaza mai mult. Chiar și atunci când mergi la sala de sport, nu este o opțiune, o plimbare cu brisk este adesea tot ce aveți nevoie pentru a vă deplasa mai mult și pentru a vă îmbunătăți sănătatea.Un mic exercițiu vă poate oferi mai multă energie, vă puteți simți mai bine și vă poate ajuta să vă stimulați sistemul imunitar.
  • Mulți oameni găsesc că mersul în aer liber este revigorant și restaurativ, mai ales dacă își petrec cea mai mare parte a timpului de lucru în interior.
  • Chiar și o antrenament de 10 minute o dată sau de două ori pe zi oferă beneficii pentru sănătatea dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Dezvoltați pasul de sine Pasul 16
    5. Petreceți timp pe igienă personală și prezentare.Dacă ați pus gândirea și timpul în aspectul dvs. personal prin selectarea îmbrăcămintei care vă face să vă simțiți încrezători și să vă puneți împreună și practicați obiceiurile zilnice de igienă, vă veți simți mai confortabil și încrezător.
  • Partea 4 din 4:
    Lăsarea perfecțiunii
    1. Imagine intitulată Dezvoltați pasul de sine
    1. Să recunoască standardele inaccesibile. Ca picturile lui Picasso, perfecțiunea se schimbă în ochiul privitorului. Perfecțiunea este o stare care este subiectivă și adesea auto-impusă. Este bine să vă țineți la standarde mai înalte, dar de multe ori, aceste standarde sunt idealiste, deoarece viața nu merge întotdeauna așa cum a fost planificată. Este ușor să vă frustrați când nu vă puteți potrivi imaginea ideală a dvs.
    • Acest lucru nu este neapărat un lucru rău, pentru că acesta este ceea ce motivează oamenii să se îmbunătățească, să găsească modalități mai bune și mai eficiente de a face lucrurile și să fie cele mai bune pot fi.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea stimei de sine Pasul 18
    2. Iartă-te. Puteți învăța să împiedicați această tendință foarte umană să devină neproductivă, devenind mai mult să vă iertați când lucrurile nu merg așa cum doriți, și mai mult de susținere a noastră, simțindu-vă bine în realizările și punctele forte, astfel încât să ne putem bucura cu adevărat Cine suntem chiar acum în acest moment.
  • sfaturi

    Înconjurați-vă cu oameni care vă interesează sentimentele. Oamenii care nu le pasă de tine nu vă vor ajuta încrederea.
  • Spune-ți că ești încrezător și ieșind, chiar dacă nu simți așa. Sentimentele și credințele voastre vin din gândurile pe care le credeți, așa că, dacă credeți că sunteți încrezători și ieșiți, veți fi.
  • Fi asertiv. Îmbunătățirea stimei de sine este vorba despre obținerea a ceea ce aveți nevoie / doriți. Faceți lucrurile pentru propria dvs. de dragul dvs. Amintiți-vă, trebuie să vă ajutați mai întâi înainte de a vă ajuta pe alții.
  • Uită-te la tine în oglindă în fiecare zi. Găsiți ceva de admirat despre tine: aspectul tău, realizările tale, realizările tale.
  • Nu lăsați anunțurile din reviste și alte mass-media să vă quash încrederea în sine cu moștenirea lor de marketing: campaniile de marketing adesea pradă fricii și nesiguranței prin aducerea acestor sentimente în prim plan. Rezistați eforturile de marketing cu încrederea dvs. interioară și conștientizarea tacticii de marketing.
  • Asigurați-vă că vorbirea dvs. de sine este pozitivă în orice moment. Spune-ți cât de mare ești sau cât de bun te uiți astăzi. Face ca fiind pozitiv starea ta naturală de a fi.
  • Ignorați comentariile negative pe care oamenii le-au dat. Ascultați-vă și fiți încrezători, nimeni nu vă poate judeca că sunteți voi înșivă.
  • Încercați yoga sau meditație pentru a reîmprospăta și a echilibra mintea.
  • Luați o pauză de la social media. Oamenii vor posta lucruri care afectează negativ sănătatea mintală, indiferent dacă au vrut să fie sau nu. Aveți nevoie de interacțiuni reale față-în-față.
  • Avertizări

    Este în mod constant scăderea stimă de sine ar putea fi un semn al depresiei. Discutați cu medicul dumneavoastră și examinați toate opțiunile disponibile dacă credeți că acest lucru ar putea fi cazul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar