Cum de a construi încrederea în prescolari și copii mici cu vorbirea publică

Nu este niciodată prea devreme pentru a încuraja copiii să se ridice în fața oamenilor și să facă. Performanța nu trebuie să învețe o mulțime de linii pentru o piesă sau spectacol - poate fi la fel de simplu ca cântând o melodie, spunând despre o imagine pe care au desenat-o, recitarând o poezie preferată sau chiar să faceți o discuție de școală duminică. Cu cât încurajăm copiii mici să vorbească, cu atât mai mare este probabilitatea ca încrederea lor în sine să crească cu fiecare experiență. Toată lumea are o poveste de spus și vrea ca cineva să asculte.

Pași

Activități de consolidare a încrederii

Probă poezia copiilor

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Modalități de a construi încrederea în copii

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 1:
Construirea încrederii cu vorbirea publică
  1. Imagine intitulată Construirea încrederii în prescolari și copii mici cu pasul de vorbire publică 1
1. Învățați copiilor poezii potrivite pentru copii mici. Citiți poemele pentru ei și ajutați-i să învețe poemele prin repetare și chiar de adoptare acolo unde este posibil. Apoi, copiii au recită poemele în timp ce îi dai atenția totală.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii în prescolari și copii mici cu etapa de vorbire publică 2
    2. Să încurajeze copiii să nu se teamă și să le dovedească acest lucru vorbind în mod public. Chiar dacă nu sunteți incomod cu vorbirea publică, pe care majoritatea oamenilor, trebuie să știți că nu sunt singurii care sunt nervoși când vorbește. Un copil învață prin exemplu și nu are capacitatea de a înțelege tărâmul filosofic al limbajului și luptei interioare. Dacă îi spui doar să nu-ți fie frică de ceva, ei vor fi de acord cu tine să nu faci asta, dar nu vor primi pe deplin ce "aceasta" este.
  • Image intitulată Construirea încrederii în preșcolari și copii mici cu pasul de vorbire publică 3
    3. Copiii au desenat o imagine. Sugerează că fiecare să se întoarcă în picioare și spunând tuturor celorlalți în grup sau în clasă despre ceea ce au desenat. Învățați-i că munca în echipă și o atitudine pozitivă îi beneficiază de ei, precum și cei din jurul lor. Acest lucru va construi încrederea în sine și respectul de sine, ceea ce îi va face să se simtă bine despre a vorbi în fața oamenilor.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii în prescolari și copii mici cu etapa de vorbire publică 4
    4. TeachChildren să fie politicos și să asculți. Le aplauze pe copilul vorbitor pentru eforturile sale. Aceasta este o parte importantă a creșterii pentru a aprecia vorbirea publică, mai ales că nu fiecare copil va găsi o experiență confortabilă dacă nu sunt susținute temeinic. Învățați toți copiii că este foarte important să fiți amabili și să nu râdem niciodată sau să vă distrați de un vorbitor.
  • Încurajați-i pe copii să pună întrebări politicos. Este atât bun pentru ca difuzorul să învețe să intre în teren de la o audiență și pentru ca copiii să învețe abilitatea de a pune întrebări în legătură cu ceva pe care tocmai l-au învățat.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii în preșcolari și copii mici cu pasul de vorbire publică 5
    5. Construi o scenă pentru cei mai mici artiști, dacă poți. Copiii pot ajuta la proiectarea, localizarea și făcându-l. Ei ar putea ajuta la atârnarea perdelei sau făcând recuzită pentru ao arăta ca o scenă.
  • În multe cazuri, este probabil cel mai bine să faceți o etapă portabilă care poate fi pusă și luată cu mare ușurință, astfel încât să nu fie în cale. Utilizați polii de bambus blocați în găleți (hârtie de hârtie sau alte materiale în găleată pentru a ține în poziție) pentru a crea un suport pentru perdele de stadiu de suspendare de la și un pol peste partea de sus a fiecărui pol pentru perdelele agățate de la.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii în prescolari și copii mici cu pasul de vorbire publică 6
    6. Dezvoltați modalități distractive de a învăța copii mici lucrurile potrivite de a face atunci când vorbim în public. De asemenea, demonstrează lucrurile greșite de făcut. Acest lucru se poate face pe o bază amuzantă: cineva să îndeplinească toate lucrurile greșite, cum ar fi vorbit prea tare sau prea liniștit, sau prea repede, sau se deplasează în jurul locului în timp ce vorbește sau se confruntă cu un mod greșit spre public. Puteți demonstra că guma de mestecat și tragerea pe haine și părul lor nu este calea de a vorbi în mod clar. Să se distreze cu acest lucru copiii vor râde foarte mult, dar lecțiile vor fi în continuare preluate de mințile lor de anchete.
  • Imagine intitulată Considerarea încrederii în preșcolari și copii mici cu etapa publică de vorbire 7
    7. Învățați copiii despre "Finisajul mare." Că, spre deosebire de dansarea sau jocul de muzică, vorbirea publică nu este vorba despre a face o mulțime de mișcare sau de a atinge degetele sau picioarele sau fidgeting. Arată energia, dar nu fi prea entuziasmat sau plictisitor, dar doar dreptul, pentru a împărtăși ideile lor. Cu toate acestea, doriți să realizați acest lucru, nu uitați să vă concentrați asupra a ceea ce "a face", în loc de ceea ce "să nu facă acest lucru" și toată lumea, inclusiv dvs. va avea mai multă distracție.
  • Unii vorbitori publici se plimbe pe măsură ce vorbesc - de fapt, unele dintre cele mai implicate fac acest lucru. Copiii pot fi încurajați să fie expresivi cu mâinile și mersul pe jos, cu condiția ca ei să nu acopere fețele lor sau să pună nici o parte din părțile lor sau să se întoarcă la audiență. Ca mai înainte, și performanțe exagerate, aceste greșeli vor ușura starea de spirit și îi vor ajuta să râdă de la sine și să nu judece pe alții.
  • Imagine intitulată Construirea încrederii în preșcolari și copii mici cu pasul de vorbire publică 8
    8. Ascultați cu adevărat ceea ce trebuie să spună copiii. Este important să le învățăm că ceea ce au de spus este important. Dacă le arătăm că o apreciem și vrem să auzim ce trebuie să spună că se vor simți mai confortabil și respectuos cu străinii. O parte din vorbirea de succes este, de asemenea, învățând să fie atenți la alții prin ascultarea.
  • Avertizări

    Unii copii sunt în mod natural timizi și unii copii (până la o treime din orice clasă sau grup) sunt introvertitați și pot găsi publicul public dificil. Acest lucru nu înseamnă să-i lăsăm din învățarea abilităților, dar este important să recunoaștem că acești copii trebuie să li se permită o abordare mai graduală. Nu spuneți niciodată acelui copii că sunt prea liniștiți, prea sensibili sau prea timizi - acest lucru este demeaning și nu constructiv. Fiți răbdători și ajutați-i să înflorească în felul lor prin găsirea de ceva pe care îi iubesc cu adevărat vorbind și le-a lăsat să rămână cu asta ca pe un subiect.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Stage Props (opțional)
    • Idei pentru a inspira discursuri
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar