Cum de a construi valoare de sine

Bebelușii se nasc, cunoscându-și viața, iar viața se mișcă, comentariile, așteptările și atitudinile altora pot schimba acest sentiment natural de auto-valoare. Valoarea de sine este ceea ce ne permite să credem că suntem capabili să facem tot ce ne stă în putință cu talentele noastre, să contribuim bine în societate și că merităm să conducem o viață împlinită. Construirea din nou este, prin urmare, naturală, esențială și sănătoasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ia-ți capul
  1. Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pas 1
1. Înțelegeți puterea atitudinii dvs. față de tine. Cum vă percepeți, cum vorbiți despre dvs. și cum vă reprezentați în cele din urmă devine realitatea pentru dvs. Și dacă se întâmplă că vă puneți jos, înfruntați-vă meritul și făcând lumina talentelor voastre în fața altora, atunci veți întâlni ca auto-efeminare, scăzută în stima de sine, și aproape o parte a tapetului. Există o diferență între umilință și negare de sine.
  • Pe de altă parte, dacă vă exagerați calitățile, talentele și abilitățile, veți întâlni ca egotistic și arogant. Destul de ciudat, nu este vorba despre supraestimarea valorii de sine, dar despre a vă înșela prin nesiguranță. Există o cale de mijloc și este cea în care recunoașteți și sărbătoriți faptul că sunteți o persoană valoroasă, egală cu oricine altcineva și că talentele și gândurile voastre sunt unice și demne. Noțiuni de bază la această credință poate fi dificil dacă ați petrecut ani subestimarea valorii dvs., dar este mereu posibil să vă schimbați gândurile și să învățați să vă prețuiți.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 2
    2. Învață să depășești o teamă de iubire de sine. Dragostea de sine este adesea echivalată cu narcisism, Egotism și un fel de călătorie într-o singură direcție la o formă negativă de introversiune. Acest lucru este probabil parțial pentru că limba engleză are un timp greu de rezolvat cuvântul "dragoste" - Trebuie să acopere o mulțime de teritoriu pentru multe tipuri diferite de iubire acolo. Este, de asemenea, legat în confuzie, oamenii se simt despre mesajul de a face bine celorlalți, pentru a fi mereu caritabil și pentru a da de sine. În timp ce acestea sunt intenții nobile, ele pot fi adesea scoase din proporție și folosite pentru a înlătura nevoile și dorințele proprii sub cele ale altora dintr-o teamă de a fi percepute ca fiind egoiste sau în interior. Din nou, acest lucru este despre obținerea echilibrului chiar prin auto-îngrijire.
  • Iubire de sine sănătoasă este despre a fi cel mai bun prieten al tău. Dragostea de sine este exprimată nu prin preîncălzirea toată ziua și anunțând în mod constant cât de mare sunteți (aceștia sunt semne de intensitate nesiguranță) - mai degrabă, dragostea de sine este despre tratarea tu cu aceeași îngrijire, toleranţă, Generozitatea și compasiunea pe măsură ce ați trata un prieten special.
  • Evitați obseda asupra modului în care alții vă văd. Cum vă ajută să vă satisfaceți personalitatea ideea de dvs? Numai tu poți să-ți dai stimulența de stima de care ai nevoie.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pas 3
    3
    Încredere în sentimentele tale. Valoarea de sine necesită să înveți să asculți și să vă bazați pe propriile sentimente și să nu răspundeți automat la sentimentele altor persoane. Când aveți încredere în sentimentele voastre, veți recunoaște cererile nedrepte și veți putea să le răspundeți mai bine.
  • Self-walt plummete când l-am lăsat pe alții a lua decizii pentru noi. Inițial, acest lucru poate părea calea ușoară și una care vă permite să evitați alegerile dure, totuși, valoarea noastră de sine crește atunci când luăm decizii pentru noi înșine. Dacă nu, veți găsi mereu în cutie de ceea ce alte persoane decid pentru dvs. Când oamenii care iau decizii pentru voi dispar din viața voastră, sunteți lăsați singuri și indecisivi.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 4
    4. Analizați-vă. Mulți dintre noi trăiesc într-o cultură care este foarte îndrăgită de a vedea pe altcineva să ne analiza. Iată câteva întrebări pentru auto-analiză:
  • Ce experiență am avut? Cum a informat această experiență creșterea mea?
  • Care sunt talentele mele? Listează cel puțin cinci.
  • Care sunt abilitățile mele? Sa nu uiti asta talente sunt înnăscute, abilitățile trebuie să fie lucrate pentru a le perfecționa.
  • Ce sunt meu Puncte forte? Opriți concentrarea asupra slăbiciunilor dvs. - probabil că ați făcut-o suficient de lungă. Începeți să vă uitați la ceea ce sunt punctele dvs. forte și să începeți să vă gândiți cum puteți profita la maximum de ele în lucrurile pe care le alegeți să faceți. Încercați să luați sondajul Puncte punctelor forte la viacharacter.Org.
  • Ce vreau să fac cu viața mea? O fac? Dacă nu, de ce nu?
  • Sunt mulțumit de sănătatea mea? Dacă nu, de ce nu? Și ce pot face pentru a vă deplasa în wellness în loc să trăiesc în boală?
  • Ceea ce mă face să mă simt împlinit? Lucrez la asta sau sunt ocupat să lucrez la împlinirea altor persoane?
  • Ce este important pentru mine?
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 5
    5. Nu mai faceți condiționarea de către alte persoane. Dacă încercați să trăiți la așteptările altor persoane, veți lupta să vă găsiți valoarea de sine. Din păcate, mulți oameni trăiesc în acest fel, făcând astfel de alegeri ca și ce să studieze, ce carieră să aleagă, de unde să trăiești și câți copii să aibă - toate pe baza așteptărilor părinților, soților, prietenilor și a mass-mediei.
  • Fiți foarte atenți să ascultați prea mult persoanelor care regretă alegerile pe care le-au făcut în viață și care îi provoacă în mod activ stresul sau furie asupra altora. Ei vă vor oferi informații slabe, detalii incorecte sau pur și simplu omite să vă informeze deloc.
  • Oamenii cu auto-valoare sănătoasă vor împărtăși cunoștințele și învățarea cu dvs. și vor fi dispuși să vă ghideze în jurul valorii de multe capcane ale vieții. Căutați acei oameni să vă îndrumați.
  • Lăsați-vă de părțile din valoarea dvs. de sine, care se bazează pe opiniile oamenilor din copilăria voastră. Fie că sunteți părinții dvs., un îngrijitor sau copii la școală, opiniile lor nu determină cine sunteți o persoană. Dacă acei oameni te-au făcut să te simți rău pentru tine, căutați dovezi în viața voastră că ei sunt în neregulă, ca să vă lăsați să-și renunț la opiniile lor.
  • Metoda 2 din 3:
    Mastering o imagine de sine pozitivă
    1. Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 6
    1. Spune-ți că contează. Vorbii realiste de sine sunt minunate și afirmând în valoare de sine în mod deschis pentru tine poate fi o modalitate bună de a începe schimbarea auto-discuții negative pe care le-ați dezvoltat în timp. Faceți orele setate în timpul zilei pentru a vă reaminti că sunteți o persoană minunată. Spune-ți că ești special, minunat, amabil, și iubit.
    • Discuția afirmativă face parte dintr-o serie de metode pentru a vă stimula și pentru a scoate timp pentru a recunoaște că faceți contează - la fel de mult ca fiecare persoană din jurul vostru.
    • Încercați să fiți specifici cu auto-afirmațiile dvs. De exemplu, în loc să spunem "mă iubesc pe mine," ai putea spune "Mă iubesc pentru că sunt o persoană inteligentă, plină de compasiune."
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 7
    2. Vă dovediți că vă contează. Una dintre problemele cu auto-afirmații este că există un sens că afirmațiile sunt magice, că sunt tot ce sunt necesare pentru a vă îmbunătăți sentimentul de sine. Când, în realitate, trebuie, de asemenea, să acționați în sensul dvs. de auto-valoare. Acest lucru se realizează prin recunoașterea și acceptarea responsabilității.
  • Responsabilitate recunoaște că sunteți în controlul atitudinii dvs., a reacțiilor dvs. și a sentimentului dvs. de valoare. După cum a spus Eleanor Roosevelt, "Nimeni nu te poate face să te simți inferior fără consimțământul tău," Și acesta este crucurul de valoare de sine săraci: lăsând alți oameni și circumstanțe să servească ca sursa de a reduce valoarea dvs. de sine vă va păstra blocați.
  • Acceptați responsabilitatea pentru circumstanțele dvs. Ia o decizie de a face ceva despre ei. Chiar dacă alții par să stea în calea voastră, lucrați în jurul lor.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de Pasul 8
    3
    Construiți-vă încrederea în sine. Îmbunătățirea încrederii în sine este o modalitate excelentă de a lucra la o imagine de sine mai pozitivă. Există mai multe strategii pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți încrederea în sine, inclusiv:
  • Blocarea gândurilor negative. De fiecare dată când aveți un gând negativ, transformați-o în ceva pozitiv. De exemplu, dacă vă gândiți la tine, "nu voi trece niciodată acest test", apoi schimbați gândul la ceva de genul ":" Voi trece acest test dacă studiez greu pentru asta."
  • Eliminarea negativității din mediul dvs. Înconjurați-vă cu oameni care înălțăm și susțin. Distrează-te de oamenii care sunt negativi și critici față de ei înșiși sau despre alți oameni.
  • A fi asertiv. A fi asertiv vă va ajuta să vă întâlniți nevoile și acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai fericiți.
  • Stabilirea obiectivelor. Setați obiective realiste pentru dvs. și asigurați-vă că vă recompensați când le realizați.
  • Căutarea de sprijin pentru sănătate mintală. Lucrul cu un profesionist de sănătate mintală, cum ar fi un terapeut, vă poate ajuta să vă dezvoltați încrederea în sine.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 9
    4. Iartă-te și alți oameni. Responsabilitatea necesită, de asemenea, că renunțați la necesitatea utilizării vina ca o sursă de coping - vina, ameliorează nevoia de a te uita la tine și de a-ți schimba propriul comportament. Vina vă va lăsa blocați în timp și ați blocat cu sentimentele dvs. negative și perpetuează sentimentele de neputință. Vina presupune că cineva sau altceva are puterea tu Lipsa.
  • Nu vina pe părinții voștri, guvernul, vecinii dvs. de lângă ușă. S-ar putea să fi făcut lucrurile dificile pentru dvs., dar nu utilizați asta ca o scuză pentru a vă reduce valoarea de sine. Evitați să fiți A martir- responsabilitatea de a trece ca o persoană puternică și întreagă se odihnește cu dvs.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 10
    5. Lucrați la dvs reziliență. Oamenii rezistenți au puterea emoțională pentru a obține dificultățile vieții fără să se deschidă. Acest lucru nu este vorba despre a fi dificil de greutățile și provocările vieții. Este vorba despre cum tu reacționați și lucrați prin ele prin ele. Întotdeauna aveți posibilitatea de a vă distinge sau întotdeauna să vă amintiți mereu în valoare de sine și firma de ședere în această hotărâre.
  • Pentru a face acest lucru, concentrați-vă energia asupra a ceea ce trebuie să faceți pentru a schimba situația sau circumstanțele. Realizați că alte persoane au fost înfășurate și în circumstanțe și nu sunt neapărat direcționarea rezultatului.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 11
    6. Sparge obiceiul de a încerca să vă mulțumesc altor persoane. Când încetați să vă mulțumiți pe toți ceilalți, dorințele voastre se vor ridica la suprafață și puteți începe să lucrați la propria dvs. fericire și în valoare de sine.
  • Exprimați-vă sentimentele în loc să le îmbutel. În acest sens, respectați sentimentele altora, dar nu vă vedeți.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 12
    7. Oportunități de ascultare. Oportunități se prezintă în tot felul de moduri. O parte din construirea de sine stă învață să recunoască aceste oportunități, oricât de mici și de lucru cu lor.
  • Transformă provocările în oportunități. Oamenii de succes tind să transforme provocările în oportunități.
  • Încercați să vă gândiți la provocări din viața voastră ca o oportunitate de a crește într-o persoană mai puternică.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pas 13
    8
    Bujiți-vă banii. Valoarea de sine este adesea strâns legată de situația financiară a.Toate oportunitățile financiare care vin ar trebui să fie evaluate cu grijă.
  • Economii de pensionare, Investițiile și economiile în general sunt toate lucrurile care vă vor ajuta să vă asigurați o viață sănătoasă pentru dvs. și libertatea financiară vă permite spațiul pentru a construi auto-valoare de la presiunile financiare.
  • Metoda 3 din 3:
    Văzând valoarea dvs.
    1. Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 14
    1. Valoare-te indiferent de slujba ta si castiguri. În societăți care tind să aprecieze oamenii prin ceea ce ei do mai degrabă decât cine sunt ei sunteți, Există un mare risc de a vă subevalua valoarea de sine pentru că este legată de câștiguri și în prestigiul de locuri de muncă. Dacă vă găsiți vreodată răspunsul, "Sunt doar A ..." Ca răspuns la întrebare, "Deci ce faci?", suferiți de un deficit de auto-valoare. Nu ești "doar" Orice - ești o ființă umană unică, valoroasă și minunată care contează.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 15
    2. Valorizați-vă timpul. Dacă efectuați o muncă de asistență voluntară sau plătită cu plăți reduse, care vă mănâncă timpul dincolo de ceea ce vă puteți permite și neglijați alte părți ale vieții dvs., cum ar fi căutarea unui loc de muncă, petrecerea timpului cu familia dvs. sau asigurarea faptului că Viața ta se desfășoară fără probleme, atunci este posibil să fii prins în sistemele de valoare concurente.
  • Primul sistem de valori este cel care ne spune că trebuie să vă oferim voluntar sau să contribuim la serviciul comunitar altora mai nevoiași în societate, deoarece este atât nibil, cât și esențial pentru propriul sentiment de bunăstare. Cel de-al doilea sistem de valoare este ceea ce ne răsplătește pentru cunoașterea valorii noastre de sine și pentru a aștepta o compensație bună pentru ceea ce contribuim la societate.
  • Aceste două valori concurente creează tensiune Pentru mulți oameni bine înțeleși care doresc să dea, dar se găsesc prinși în provocările lipsei de timp, lipsa de bani și un sentiment de inadecvare cu toate jonglementele.
  • În cele din urmă acest lucru va duce la una sau mai multe dintre următoarele: ființa de a fi bolnavă, explodă, de mers pe jos pentru totdeauna, resentind pierderea timpului dvs. și / sau perpetuând un echilibru nesănătoase care nu numai că nu vă influențează, ci să servească ca un model slab de rol pentru copiii, prietenii și alții care vă urmăresc. Când simțiți că aveți nevoie să vă plimbați talentele și abilitățile și să le dați liber sau la un cost mic, să vă întoarceți timpul și să începeți să vă evaluați mai mult.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 16
    3. Echilibrați timpul pe care îl dați altora și timpul petrecut în viața voastră. Ați putea petrece mai mult timp cu familia și / sau prietenii? Dacă răspunsul la acest lucru este da, atunci înțelegeți că bogăția dvs. rezidă în menținerea acelui timp pentru dvs. și a celor pe care le iubiți și reducerea timpului pe care îl dați altor persoane. Când vă modificați, acest lucru vă poate stimula cu ușurință pe calea crescută de auto-valoare.
  • Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți complet la ajutor, dar trebuie să puneți serviciul comunitar sau angajamente pentru a ajuta pe alții în perspectivă. La sfârșitul zilei, contează mai mult decât orice altceva.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pasul 17
    4. A termina ce ai inceput. Să vă concentrați atenția asupra valorii de sine ca o parte importantă a ceea ce vă face să vă faceți întregi. Faceți timp în mod regulat pentru a verifica progresul dvs. în construirea serviciului de auto-valoare și Fii răbdător. Este nevoie de timp pentru a schimba auto-vorbe negative și pentru a vă pune ultima oară. Dacă întregul dvs. model de interacțiune cu alții sa bazat pe el cât mai mult posibil, va dura mult curaj pentru a face schimbările necesare. Dar este posibil 100%.
  • Vor fi niște oameni care găsesc noul, mai mult asertiv un pic confruntat. Nu lăsa să vă îngrijorați pentru că este vorba despre călătoria voastră, nu a lor! Căutați să câștigați respectul pe măsură ce mergeți, ceva pe care oamenii l-au plăcut rareori.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pas 18
    5
    Traieste in prezent. Trecutul are lecțiile sale, dar singurul moment în care este cu adevărat contează acum. Este singurul moment în care "este," la urma urmelor. Nimic altceva nu este un lucru sigur. Și dacă acest moment nu este ceea ce vrei să fii, fă-o așa că următorul moment este.
  • Păstrați un notebook despre realizările dvs. De fiecare dată când vă simțiți tentați să vă puneți în jos și la Bemoan că nu obțineți nicăieri, faceți o ceașcă de cafea, să vă așezați confortabil și să scoateți această carte și să citiți prin ea. Puteți să o actualizați cu o nouă realizare în timp ce sunteți acolo?
  • Concurează numai cu tine, nu cu alții. Aceste realizări sunt ceea ce tu și cum fac ei tu Simțiți-vă, nu cum alții le percep sau ce au făcut alții la fel ca în.
  • sfaturi

    Oamenii tind să se reinventeze la fiecare 10 ani. Îmbrățișați schimbarea și gândiți-vă la toată înțelepciunea pe care ați câștigat-o și faceți asta.
  • Aveți grijă de platitudini în locul afirmațiilor. În sensul de valoare de sine, platitudinile reprezintă cuvintele, aripile sau înțelepciunea acceptată care nu rezonează deloc cu dvs.
  • Toată lumea pe care o întâlniți este abundentă cu oportunități. Să fie interesați de alte persoane și să fiți dispuși să vă petreceți timp cu ei pentru a învăța lucruri noi. De asemenea, ajută la ascultarea unei game largi de oameni, pentru a vă pune propriile probleme și angst în perspectivă.
  • Lăsați trecutul. Proiectați întregul dvs. focalizare pe momentul prezent. Umilința este mama de laudă. Respectul este tatăl armoniei. Într-adevăr, dragostea este mai presus de toate. Tratați pe alții așa cum doriți să fiți tratați!
  • Avertizări

    Stabilindu-vă pentru a face o mulțime este copleșitoare și, pe măsură ce lista se acumulează, se va deprecia valoarea dvs. de sine prin amintirea a ceea ce nu ați făcut. Uneori, vă poate duce să credeți în mod fals că puteți face lucrurile pe care nu le puteți face și că nu puteți face lucruri pe care le puteți. Luați Rețehează și reevaluați direcția vieții în mod regulat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar