Cum să fii răbdător

Indiferent dacă sunteți blocat într-un blocaj de trafic sau frustrat cu un proiect dificil, nerăbdarea este o reacție naturală de a avea atunci când lucrurile nu merg în cale. Învățarea de a controla și de a neutraliza nerăbdarea vă va ajuta să deveniți mai calme, mai fericiți și mai înțelepți, indiferent de situația frustrantă în care vă aflați!

Pași

Metoda 1 din 3:
Exercitarea răbdării în acest moment
  1. Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 1
1. Ridicați-vă pe gândurile și sentimentele fizice de a fi nerăbdători. Dacă sunteți într-o situație stresantă, fiți atenți la gândurile care indică faptul că ați putea fi nerăbdători, cum ar fi "acest lucru ia pentru totdeauna", sau "această persoană este atât de enervantă."Când ridici pe aceste gânduri nerăbdătoare, opriți-vă și verificați-vă cu corpul dvs. pentru a vedea ce vă simțiți fizic. Probabil că veți putea recunoaște semnele de nerăbdare și identificarea acestora vă poate ajuta să începeți să vă contracarați frustrarea. Unele semne fizice ar putea include:
  • Tensiune în mușchii tăi
  • Picioarele neliniștite sau picioarele
  • Împingeți-vă mâinile
  • Respirații scurte
  • O ritm cardiac crescut
  • Iritabilitate sau furie
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 2
    2. Figurați ce cauzează nerăbdarea voastră. Odată ce ați recunoscut că vă simțiți nerăbdători, este timpul să vânați cauza. Gândiți-vă la frustrarea imediată și întrebați-vă: "De ce mă simt așa de departe?"Unele cauze comune de nerăbdare sunt:
  • Mediul dvs. nu corespunde așteptărilor dvs. De exemplu, ați putea lovi traficul neașteptat sau un restaurant ar putea fi mai aglomerat decât v-ați gândi, făcându-vă să vă simțiți iritați și frustrați.
  • Alți oameni care nu se comportă așa cum doriți să le faceți. De exemplu, ați putea fi nerăbdători că cineva din fața dvs. la magazinul alimentar blochează întregul culoar sau de a vorbi cu grefierul prea mult timp.
  • Când nu puteți stăpâni o nouă abilitate destul de repede. S-ar putea să fiți nerăbdători, de exemplu, dacă nu vă puteți afla un nou concept de matematică sau de calculator. Este posibil să aveți o așteptare nerealistă că veți înțelege rapid toate conceptele noi.
  • Când nu-ți poți controla gândurile. S-ar putea să vă simțiți nerăbdători pentru că nu puteți să dictați ce emoții și gânduri pop în mintea voastră, chiar dacă recunoașteți că nu puteți face nimic pentru ao opri.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 3
    3. Ia o clipă pentru a te teme. Luând acțiuni mici, ușoare, pot rupe ciclul nerăbdării înainte de a putea progresa, oferindu-vă o șansă de a vă regrupa. Concentrați-vă pe mișcările dvs. și pe senzațiile fizice ale acțiunilor dvs., care vă vor distrage atenția de nerăbdare.
  • O modalitate bună de a vă teme este să vă concentrați asupra mediului. De exemplu, s-ar putea să luați câteva momente pentru a vă gândi la modul în care vă simțiți picioarele când stați pe podea, ceea ce se simte să stea într-un scaun sau de senzația unui obiect în mână.
  • De asemenea, puteți încerca un exercițiu simplu de împământare, cum ar fi căutarea a 3 lucruri în mediul dvs. care sunt albastru. Aceste acțiuni simple vă ajută să vă aduceți înapoi în momentul prezent.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 4
    4. Luați 5 respirații adânci pentru a vă încetini ritmul cardiac. Închideți ochii și inspirați adânc în burtă. Țineți-o pentru o secundă, lăsați-l încet. Simțiți-vă corpul calm și lăsați-l pe acea relaxare fizică să curgă în mintea voastră, liniștitor gândurile voastre nerăbdătoare.
  • Pe lângă calmarea corpului, luând câteva respirații adânci vă va forța să încetați înainte de a spune sau să faceți ceva erupție cutanată.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 5
    5. Schimbați perspectiva asupra situației dvs. dacă puteți. Cele mai multe situații care vă fac să vă simțiți nerăbdători sunt cele care nu pot fi ușor schimbate (dacă există o soluție ușoară, probabil că ați fi găsit-o deja!). În loc să se concentreze asupra acestui sentiment de neputință, se concentrează asupra a ceea ce se poate schimba: atitudinea și perspectiva situației. Spuneți-vă: "Deoarece nu mă pot îndepărta complet din această situație, cum pot face mai bine?"
  • Dacă sunteți frustrat cu un eseu, scrieți, de exemplu, că vă puteți concentra pe a face mediul dvs. mai plăcut. Puneți muzică care vă ajută să vă concentrați, să faceți un ceai sau să aveți o gustare.
  • Ați putea, de asemenea, să vă adresați cap-pe ceea ce vă deranjează cu adevărat despre situație, cum ar fi faptul că eseul durează mult timp pentru a scrie. De exemplu, ați putea acoperi ceasul, astfel încât să nu vă simțiți o criză de timp.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 6
    6. Găsiți ceva bun sau interesant în situație dacă puteți. Dacă nu vă puteți schimba situația, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă schimbați perspectiva asupra acestuia. Întrebați-vă să găsiți ceva pozitiv despre locul în care vă aflați acum și vă concentrați asupra acestui lucru în loc de nerăbdare. Ar putea fi greu la început - ca o mulțime de emoții negative, nerăbdare vă poate face să vă simțiți bine și puternici în acest moment - dar forțându-vă să vă concentrați pe pozitiv vă va face să vă simțiți mult mai bine pe termen lung.
  • Dacă sunteți blocat în trafic, de exemplu, chat cu o altă persoană în mașină sau, în cazul în care mașina dvs. are o capacitate Bluetooth, sunați la un prieten sau un membru al familiei. Schimbați postul de radio sau puneți-l într-un nou CD și cântați împreună.
  • Dacă sunteți blocat într-o situație obositoare sau frustrantă, încercați să utilizați utilizarea productivă a timpului dvs. De exemplu, dacă conduceți, ascultați un audiobook interesant. Dacă trebuie să stați mult timp în biroul unui medic, încercați să aduceți un proiect cu dvs. pentru a lucra.
  • Metoda 2 din 3:
    Care lucrează la răbdarea pe termen lung
    1. Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 4
    1. Păstrați un jurnal pentru a căuta modele în nerăbdare. Purtați un mic notebook în jurul dvs. și faceți o notă de de fiecare dată când vă simțiți nerăbdători. Notați data, timpul, ceea ce vă simțiți nerăbdători și cum vă face această nerăbdare să vă simțiți fizic și emoțional. După 2 săptămâni, citiți-vă jurnalul și căutați ce fel de situații vă fac să vă simțiți cei mai nerăbdători.
    • De exemplu, s-ar putea să vă dați seama că nerăbdarea dvs. provine de la a fi frustrat la alte persoane. S-ar putea să scrieți "1 iunie, clasa matematică, 2pm. M-am simțit nerăbdător, deoarece Ioan lucra atât de încet. Mușchii mei au început să se simtă tensionați."
    • Jurnaling despre frustrările tale are bonusul adăugat de a vă lăsa să vă aerisiți emoțiile, ceea ce vă poate face să vă simțiți mai calme și mai puțin stresați.
    • Nerăbdarea dvs. ar putea fi declanșată de situații, stimuli de mediu sau chiar starea dvs. fizică. De exemplu, este posibil să găsiți că vă simțiți mai nerăbdători atunci când vă petreceți mult timp pe social media. Unii oameni se simt mai nerăbdători atunci când mănâncă sau beau anumite lucruri, cum ar fi cafeaua și alte băuturi cofeină.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 8
    2. Creați o strategie personală pentru a contracara declanșatoarele dvs. Stați cu jurnalul dvs. și scrieți o listă a lucrurilor care par să declanșeze cea mai des nerăbdare. Întrebați-vă ce puteți face pentru a neutraliza nerăbdarea în aceste situații și scrieți o listă pas cu pas de lucruri pe care le puteți face oriunde și oricând vin.
  • De exemplu, dacă de multe ori obțineți nerăbdători cu prietenii sau membrii familiei dvs., strategia dvs. ar putea fi: "Luați 3 respirații adânci. Explicați de ce vă simțiți frustrați. Luați o pauză și plecați dacă vă simțiți nerăbdători."
  • Dacă constatați că nerăbdarea dvs. este făcută mai rău de anumite alimente sau băuturi, încercați să le tăiați din dieta dvs.
  • Dacă mass-media socială vă frustrează și vă veți face jos, luați în considerare oprirea alertelor telefonului sau folosiți o aplicație sau o plugin care vă împiedică să vă conectați timp de câteva ore în timpul zilei.
  • Obțineți creativ cu soluțiile dvs. și încercați lucruri diferite pentru a vedea ce funcționează cel mai bine. Dați-vă timp să schimbați - nu se va întâmpla peste noapte, dar veți putea să vă îmbunătățiți în timp.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 5
    3. Practicați meditații scurte de utilizat atunci când vă simțiți nerăbdători. Ia în fiecare moment de nerăbdare potențială ca o oportunitate de a vă concentra pe respirație și de a vă verifica cu dvs. Centrați-vă pe picioarele dvs. sau în scaunul dvs. și respirați profund, observând modelul de inhalări și expirații. Închideți-vă ochii dacă puteți sau concentrați-vă pe un punct încă în cameră.
  • Practicați aceste meditații rapide de câteva ori pe zi, chiar și atunci când nu vă simțiți nerăbdători. Obținerea mediirii confortabile când sunteți calm, va face mai ușor să faceți acest lucru în căldura momentului.
  • 4. Ajustați așteptările dvs. Lumea nu se va conforma întotdeauna cu speranțele voastre și veți fi foarte frustrați dacă vă supărați în mod constant când oamenii, locurile sau lucrurile nu se întâlnesc până la standarde imposibile. Dacă sunteți nerăbdători, poate fi pentru că trebuie să vă re-gândiți așteptările. De exemplu:
  • Dacă sunteți nerăbdători în planul dvs. de pierdere în greutate, este posibil să aveți nevoie să vă reamintiți că greutatea excesivă nu a fost făcută într-o săptămână și va dura ceva timp pentru a ieși.
  • Dacă vă aflați nerăbdători din cauza traficului, este posibil să fie necesar să vă regândiți convingerea că naveta dvs. durează 20 de minute dacă, în realitate, este de obicei o medie de 35 de ani. Doar pentru că a durat 20 de minute, nu înseamnă fiecare călătorie la muncă ar trebui să fie așteptat să ia 20 de minute.
  • Dacă vă frustrați că partenerul dvs. uită cronic aniversarea dvs. și acest lucru vă supără, alegeți acceptarea că amintirea acestei date nu vine la fel de natural ca și pentru dvs. Puneți data la un calendar comun și îl întrebați cu o săptămână în avans pentru a planifica împreună unele activități plăcute.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 10
    5. Exercitați în mod regulat pentru a ușura stresul. Încercați să se potrivească într-un pic de exercițiu în fiecare zi, chiar dacă este doar o plimbare rapidă sau o jogging în sus și pe scări. Obținerea exercițiului va arde de pe hormonii de stres care vă scurtează siguranța, făcându-l mai ușor să vă mențineți răcoarea în situații intense.
  • Dacă aveți timp, încercați să încorporați și o activitate fizică mai intensă, cum ar fi joggingul, înotul, ciclismul sau greutățile ușoare.
  • Uneori poți folosi exercițiul pentru a contracara nerăbdările în acest moment. Dacă vă simțiți nerăbdători în timp ce lucrați la un proiect, de exemplu, ridicați-vă de pe birou și faceți o plimbare de 5 minute.
  • Dacă sunteți blocat în trafic, încercați să vă mișcați brațele și să vă îndreptați spre bataia muzicii dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 11
    6. Fiți pregătiți să dezactivați nerăbdarea cauzată de așteptările lungi. Mulți oameni îmbătrânesc atunci când sunt forțați să aștepte o lungă perioadă de timp, ca la un restaurant lent sau la cabinetul medicului. Dacă vă puteți distrați de alte activități în timp ce așteptați, va fi mult mai ușor să rămâneți răbdători.
  • De exemplu, ați putea împacheta o carte, un puzzle încrucișat sau un joc de mărime de călătorie atunci când credeți că este posibil să așteptați un timp, cum ar fi la cabinetul medicului sau la un magazin alimentar aglomerat.
  • De asemenea, vă puteți distrage atenția cu ceea ce este la îndemână. Ascultați în conversațiile altor persoane, uitați-vă la ceilalți șoferi blocați în trafic cu dvs. sau citiți titlurile revistelor sau ziarelor în timp ce așteptați în linie.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 12
    7. Cereți ajutor atunci când vă simțiți supraîncărcat. Nerăbdarea poate fi un semn de arsură. Dacă vă simțiți stresați, iritabili sau nerăbdători o mulțime de timp, acestea sunt semne că sunteți sub presiune prea mare. Căutați sarcini pe care le puteți delega și vorbiți cu un prieten, membru al familiei sau al colegului de a vedea dacă pot ajuta. Luând o parte din presiunea dvs. vă va reduce nivelul de stres și vă va face mai puțin probabil să fiți nerăbdători în primul rând.
  • De exemplu, dacă vă simțiți frustrați de un proiect, discutați cu șeful sau profesorul dvs. despre obținerea unui ajutor de la sau un coleg de coleg.
  • Spune: "Am lucrat foarte greu în acest sens, dar devine prea mult pentru mine. Aș putea obține un partener pentru a împărți lucrarea cu?"
  • Nu vă simțiți rău că ați cerut ajutor, mai ales când are legătură cu sănătatea dvs. mintală. Oamenii vor fi adesea bucuroși să vă ajute și veți simți mult mai relaxat atunci când sunteți în stare să împărtășiți povara.
  • Metoda 3 din 3:
    Acceptarea a ceea ce nu puteți schimba
    1. Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 13
    1. Practicați-vă impaiența în perspectivă. Când sunteți prins într-o sarcină în căldura momentului, s-ar putea să se simtă crucială pentru ca ceva să se facă acum - și gândindu-mă la ce s-ar putea întâmpla dacă nu se face este ceea ce combină nerăbdarea ta. În schimb, întrebați-vă: "De ce sunt într-o astfel de grabă?"Chiar dacă sarcina este terminată puțin târziu, se va face încă și totul va funcționa.
    • În cazurile reale de viață sau de moarte, lărgirea perspectivei dvs. ar putea să nu vă ajute. De exemplu, dacă așteptați o ambulanță pentru a ajuta o persoană rănită, poate consera foarte mult dacă ambulanța sosește târziu.
    • În această situație, canalizați-vă nerăbdarea în a face tot ce puteți, dacă aceasta face ca persoana să fie confortabilă sau să ofere mai multe informații operatorului de linii de urgență.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 14
    2
    Fii bland cu tine insuti despre propriile dvs. deficiențe. Dacă impaientarea dvs. se concentrează în jurul valorii de frustrate cu dvs., faceți un pas înapoi și realizați că vă puteți aștepta atât de mult de la dvs. Este minunat să vă îmbunătățiți și să învățați noi abilități, dar bătându-vă că vă va face să pierdeți încrederea în sine. În schimb, să vă confruntați cu deficiențele dvs. și să vedeți cum puteți lucra în jurul lor sau chiar să le faceți în pozitive.
  • Sentimentul importabil cu tine deseori provine din ideea că este întotdeauna mai bine să mergi mai repede, ceea ce nu este neapărat adevărat.
  • Procedând încet și cu răbdare, veți înțelege mai profund conceptul și vă puteți bucura de-vă mai mult de-a lungul drumului.
  • Amintiți-vă că cele mai multe lucruri iau timp și efort pentru a stăpâni. A fi răbdător cu tine este cel mai bun cadou pe care îl poți da singur.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 10
    3. Acceptați că așteptările dvs. ar putea să nu fie întotdeauna îndeplinite. Cea mai mare nerăbdare vine de la a fi frustrat că oamenii sau situațiile nu se potrivesc cu ceea ce vă așteptați. În loc de a avea nevoie de lucruri de a fi un anumit mod, slăbiți prinderea așteptărilor dvs. și așteptăm cu nerăbdare surprizele care vin calea voastră. Acceptați că oamenii și situațiile nu vor fi niciodată perfecte și vor lua răsturnări și se transformă cu harul și umorul.
  • De exemplu, în loc să-ți pierzi răbdarea atunci când un prieten scurge o băutură, amintiți-vă că a fost un accident și nimeni nu este perfect. Luați o clipă pentru a respira, liniștiți-le că este în regulă și continuați.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 8
    4. Listează lucrurile pe care le simțiți recunoscători pentru fiecare zi. Studiile au arătat că persoanele care arată recunoștință în viața de zi cu zi sunt mai probabil să fie răbdători și să aibă mai bine controlul de sine. Practicați acest lucru venind cu 3-4 lucruri în fiecare zi în care sunteți recunoscător. Ia o clipă pentru a savura sentimentul de mulțumire și pentru a vă centrați în el.
  • S-ar putea să spuneți, de exemplu, că sunteți recunoscător că aveți un acoperiș peste cap, visele și obiectivele pentru viitor și prietenii care vă iubesc.
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 9
    5
    Construiți-vă încrederea în sine și aveți credință veți găsi alte soluții. Toată lumea vine împotriva obstacolelor din viața lor, care par imposibil de depășit. Cultivarea încrederii în sine vă va ajuta să vă dați seama că sunteți inteligenți și suficient de puternici pentru a găsi modalități în jurul acestor obstacole, indiferent cât de nerăbdător sau supărat s-ar putea simți.
  • De exemplu, s-ar putea să vă simțiți frustrați când aplicați la locuri de muncă, dar nu vă puteți face o pauză. Fiind încrezător în tine, vă va ține optimist și vă va ajuta să vă motivați să continuați să lucrați din greu până când lucrurile se uită în sus.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar