Cum să fii responsabil

Dorind să fie mai responsabil este admirabil. Fiind responsabil poate părea greu la început, dar dacă păstrați la el, va deveni a doua natură pentru dvs! Pentru a fi responsabil, ar trebui să vă păstrați promisiunile și să vă respectați angajamentele pe care le-ați făcut. Trebuie să vă organizați timpul și banii, precum și să aveți grijă de dvs. și pe alții, inclusiv nevoile fizice și emoționale.

Pași

Metoda 1 din 4:
Având grijă de tine și de ceilalți
  1. Imaginea intitulată este responsabil pasul 1
1. Curățați-vă după tine, fără a fi întrebat. Când faci o mizerie, curățați-o, nu-l lăsați acolo pentru altcineva să găsească. Ai făcut mizeria, așa că ar trebui să fii cel care să-l curățească. Gândiți-vă la modul în care o altă persoană ar simți dacă au intrat în mizerie sau dacă cineva o curățată deja.
  • De exemplu, dacă creați o mizerie uriașă în timp ce faceți un sandwich, luați timp pentru a pune ingredientele departe, ștergeți coacăle vărsate și spălați orice fel de feluri de mâncare pe care le-ați făcut sau le puneți în mașina de spălat vase.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabil pasul 2
    2. Puneți lucrurile în locul lor potrivit, așa că nu trebuie să o faceți mai târziu. Este treaba ta să țineți pasul cu lucrurile pe care le dețineți, de la pantofii dvs. la cheile voastre. Dacă le puneți în locul potrivit când ați terminat să le folosiți, nu veți avea probleme cu găsirea lor mai târziu. Nu numai că ajută la menținerea lucrurilor organizate, arată că apreciați lucrurile pe care le dețineți.
  • De exemplu, puneți întotdeauna cheile pe cârlig sau pe masă când veniți în ușă, așa că știți unde sunt.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabil pasul 3
    3. Face lucruri fără a fi întrebat. Făcând doar lucrurile pe care vi le cereți să faceți este responsabil. Dar pentru a arăta că vă puteți îngriji de dvs. și pe alții, trebuie să faceți lucruri înainte de a fi întrebat. Care arată că sunteți suficient de responsabil pentru a vedea ce trebuie făcut și să aveți grijă de ea.
  • De exemplu, poate observați că nimeni nu a scos gunoiul astăzi. Nu lăsați-o doar pentru altcineva. Ia inițiativa de a face tu singur.
  • Alternativ, poate că nimeni nu a făcut planuri pentru cină. Obțineți un plan împreună și faceți cina pentru toată lumea.
  • Imaginea intitulată Fii responsabil pasul 4
    4. Puneți nevoile altora înainte de a vă propria. Când aveți o familie, prieteni și / sau animale de companie, fiind responsabilă, poate însemna plasarea nevoilor lor deasupra dvs. Asta nu înseamnă că nu ai grijă de tine. Dar înseamnă că ar trebui să aveți grijă de tine mai târziu dacă cineva pe care-l iubești are nevoie acum.
  • De exemplu, poate că trebuie să mănânci, dar cineva din familia ta primește o reducere care are nevoie de tine în prezent acum. Evident, ar trebui să le ajutați mai întâi înainte de a mânca.
  • Uneori, punerea mai întâi a nevoilor altora prin determinarea a ceea ce este cu adevărat "are nevoie" și care sunt noastre "vrea." De exemplu, poate că vrei să ieși cu prietenii tăi, dar părinții tăi au nevoie să stai acasă la babysit. Ieșirea cu prietenii dvs. se poate simți ca o nevoie, dar este mai mult o dorință.
  • Imaginea intitulată Fii responsabil pasul 5
    5. Fii consistent. Responsabilitatea dvs. nu va însemna prea mult dacă este lovită sau dor. Dacă doriți să fiți responsabili, atunci trebuie să găsiți o rutină care funcționează pentru dvs. și să vă lipiți. De exemplu, nu doar studiați timp de zece ore la rând și apoi renunțați la studierea timp de 3 săptămâni - în schimb, petreceți o oră în fiecare zi în căutarea peste materialul cursului.
  • Șederea consecventă înseamnă, de asemenea, să vă păstrați cuvântul și urmând prin angajamente pe care le faceți pentru tine și pentru alții.
  • Fiind fiabile arată că oamenii pot depinde de tine să faci ceea ce spui că vei face.
  • Metoda 2 din 4:
    Afișarea maturității în relații
    1. Imaginea intitulată este responsabil pasul 6
    1. Țineți-vă răspunzător pentru acțiunile dvs. Asta înseamnă că atunci când faceți ceva greșit, dețineți-o. Veți face greșeli - toată lumea face. Cu toate acestea, în cazul în care vă arătați că sunteți responsabil este când puteți spune că ați făcut o greșeală.
    • Chiar dacă nimeni nu "capturi" faci greșit, spuneți persoana potrivită că a fost greșeala ta. De exemplu, dacă vă rupeți accidental posesia unui prieten, nu încercați să o ascundeți. Spune, "Îmi pare rău, am rupt accidental ochelarii de soare. Pot să le înlocuiască?"
    • Nu poți schimba nimic în care ai făcut greșit în trecut, așa că fii plin de compasiune cu tine însuți. Cu toate acestea, trebuie să vă ocupați de ceea ce sa întâmplat - fără a da vina pe oricine altcuiva - pentru a avansa.
  • Imaginea intitulată Fii responsabil pasul 7
    2. Spuneți adevărul să vă păstrați relațiile autentice. Minciuni albe, cum ar fi spuneți pe cineva care vă place noul lor eșarfă atunci când nu, în general nu sunt o problemă. Cu toate acestea, atunci când lăsați minciunile mari să intre relații, cum ar fi minciuna despre ceea ce faci cu timpul tău, pot avea consecințe mai mari. Încercați să fiți la fel de cinstiți cum puteți, deoarece onestitatea arată că sunteți suficient de responsabili pentru a spune adevărul.
  • În plus, când minți, trebuie să vă păstrați minciunile drepte, ceea ce poate deveni dificil.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabilă pasul 8
    3. Păstrați legătura cu cei dragi și prieteni. Nu lăsați relațiile dvs. să se estompeze. Organizați întâlniri sau evenimente gazdă pentru a vă arăta responsabilitatea și pentru a vă arăta că încercați în mod activ să petreceți timp cu ei.
  • Oferta de a ajuta pe alții atunci când au nevoie de tine. Nu știți niciodată când va trebui, de asemenea, să cereți o favoare.
  • Faceți timp să vă întâlniți în persoană. Va trebui să fiți suficient de responsabili pentru a vă organiza bine timpul și pentru a face planuri în avans pentru a vedea oamenii pe care îi cunoașteți.
  • Când sunteți cu alți oameni, puneți telefonul în jos. Puneți oamenii în fața dvs. înainte de media socială.
  • Imaginea intitulată Fii responsabil pasul 9
    4. Găsiți soluții pentru probleme în loc să vină vina. Problemele vin în orice relație. În loc să învinovățească cealaltă persoană, încercați să găsiți o modalitate de a le rezolva. O persoană responsabilă caută soluții în loc să încerce să decidă a căror vină este.
  • De exemplu, poate că tu și un membru al familiei păstrați necorespunzător atunci când trimiteți text. A cauzat mai multe lupte.
  • În loc să învinovățească cealaltă persoană, stai jos împreună și încercați să vă dați seama cum puteți face mai bine. Poate puteți fi de acord să fiți mai specific în textele dvs. sau să cereți clarificări atunci când simțiți că nu aveți suficiente informații.
  • În mod similar, nu atacă pe cineva în loc să se ocupe de problema. Atacurile personale nu vă vor duce nicăieri.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabilă pasul 10
    5. Gândiți-vă înainte de a vorbi să vă arătați. Oamenii care nu sunt responsabili cu cuvintele lor vor striga primul lucru care intră în capul lor, inclusiv chemarea altor nume. În schimb, faceți timp să vă gândiți la cuvintele dvs. Nu lăsați furia să vă facă mai bine.
  • Dacă vă aflați prea supărat pentru a controla ceea ce spuneți, încercați să numărați la 10 în capul dvs., pe măsură ce luați respirații profunde, calmante. Puteți chiar să le spuneți cealaltă persoană, "Am nevoie de o clipă pentru a calma înainte ca conversația noastră să continue. Nu vreau să spun ceva ce nu vreau să spun."
  • Imaginea intitulată Fiți responsabila pasului 11
    6. Învață să te gândești la gândurile și sentimentele altor persoane. Empatia simte ceea ce simt alți oameni. Când spui ceva sau faci ceva, gândiți-vă cum va face cealaltă persoană să se simtă. Dacă nu sunteți sigur, luați în considerare cum vă va face să vă simțiți. Dacă te va face să te simți rău, să-ți reconsidere ceea ce te gândeai să faci sau să spui.
  • Nu sunteți responsabil pentru ceea ce simt alți oameni. Cu toate acestea, sunteți responsabil pentru ceea ce le spuneți și cum acționați în jurul lor. O persoană responsabilă are empatia să se gândească la ceea ce alte persoane se simt într-o anumită situație.
  • Metoda 3 din 4:
    Planificați-vă timpul
    1. Imaginea intitulată Fiți responsabilul pas 12
    1
    Face un program Pentru a vă planifica timpul. Indiferent dacă aveți un planificator zilnic sau utilizați o aplicație telefonică, un program vă ajută să rămâneți în partea de sus a responsabilităților dvs. Îți amintește ce trebuie să faci. În plus, vă arată unde vă petreceți timpul. Scrieți întâlnirile pe care le aveți, locuiți în fiecare zi, iar treburile pe care trebuie să le faceți în fiecare zi.
    • Dimineața dvs. stabilește fundația pentru întreaga dvs. zi. Programați o mulțime de timp pentru a vă trezi și a merge în dimineața - nu setați doar alarma timp de 5 minute înainte de a vă ridica.
    • Setați o intenție pentru fiecare zi - uneori doar numirea a ceea ce doriți poate ajuta la a face acest lucru. Gândiți-vă la ceea ce doriți să obțineți, de exemplu sau pe cine doriți să vă întâlniți.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabilul pas 13
    2. Aveți grijă de sarcinile dvs. înainte de a vă distra. Un aspect al responsabilității este să nu vă puneți sarcinile decât după ce v-ați distrat. Începeți prin a face ceea ce aveți nevoie pentru a vă face mai întâi, și apoi vă puteți relaxa și distrați-vă după aceea.
  • De exemplu, dacă aveți nevoie să faceți feluri de mâncare, dar doriți să ieșiți afară, faceți mai întâi vasele. Atunci poți fi afară fără responsabilitatea agățată de capul tău.
  • Imaginea intitulată să fie responsabilă cu pasul 14
    3. Verificați cât timp cheltuiți pe social media. Social media vă poate scurge mult timp fără să vă realizați nici măcar. S-ar putea să credeți că nu aveți suficient timp pentru a vă face treburile, dar probabil că ați pus telefonul, comprimatul sau computerul.
  • Încercați să utilizați o aplicație care limitează timpul pe care îl cheltuiți pe telefon sau pe computer. Vă poate ajuta să vă învățați responsabilitatea cu timpul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii responsabil pasul 15
    4. Economisiți timp pentru a vă întoarce și comunității dvs. În timp ce îngrijirea vieții personale este foarte importantă, deci are grijă de comunitatea dvs. Ești membru al comunității tale mai mari și ar trebui să participați la a face un loc mai bun de a trăi. Începând deoparte în fiecare lună doar pentru voluntariat.
  • Voluntariatul nu trebuie să fie plictisitor! Indiferent de ceea ce vă place, de la natură la cărți, puteți găsi o modalitate de a se angaja în acest interes în timp ce voluntariatul. De exemplu, ați putea lucra pentru a curăța un parc local sau pentru a ajuta la rafturile de cărți la biblioteca locală.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabila pasul 16
    5. Păstrați angajamentele pe termen lung. Când ceva este distractiv și nou, este ușor să vă angajați. Cu toate acestea, devine puțin mai dificil atunci când noutatea se oprește. Indiferent dacă este într-un club, luând un rol de conducere într-o organizație comunitară sau voluntariat, trebuie să fii în el pentru termen lung.
  • Când te angajezi să faci ceva, să rămâi cu el. Asta nu înseamnă că trebuie să o faci pentru totdeauna. Cu toate acestea, dacă, spuneți, luați un rol de conducere timp de un an, lipiți cel puțin pentru acel an, cu excepția cazului în care nu puteți absolut din anumite motive.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabilul pas 17
    6. Invata sa Stabiliți obiective pentru dvs. Alegeți câteva obiective pe care doriți să le obțineți. Ar putea fi obiective pe termen lung, cum ar fi devenind un doctor sau devenind un prieten mai bun. În mod alternativ, aceștia ar putea fi pe termen scurt, cum ar fi patul dvs. în fiecare zi sau care rulează 5K într-o lună. Indiferent de ce sunt, le scrieți și veniți cu un plan pentru exact cum le veți aborda.
  • Odată ce ați stabilit goluri, aflați pașii concreți pe care îi puteți lua în fiecare zi pentru a ajunge la aceste obiective. De exemplu, dacă doriți să rulați un 5K, faceți un plan pentru cât de mult va trebui să mergeți sau să executați în fiecare zi pentru a lucra până la 5K într-o lună.
  • Metoda 4 din 4:
    Preluarea controlului asupra banilor
    1. Imaginea intitulată Fiți responsabila pasul 18
    1. Stabiliți obiectivele de bani pentru dvs. Fie că sunteți încă în liceu sau sunteți un adult, ar trebui să aveți obiective pentru banii dvs. În acest fel, aveți ceva de a lucra și un motiv pentru a pune bani în mod regulat. În plus, nu va trebui să întrebi în mod constant oamenii din jurul tău pentru ajutor cu bani.
    • De exemplu, poate că doriți să salvați pentru o mașină. Decideți cât de mult doriți să cheltuiți într-o mașină prin cercetarea celor din zona dvs. Apoi, începeți să eliminați bani de fiecare dată când obțineți unii pentru a vă ajuta să vă construiți fondul de mașini.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabilă pasul 19
    2. Găsiți o modalitate de a câștiga bani pentru dvs. Chiar dacă sunteți încă acasă, puteți găsi modalități de a câștiga bani. Faceți locuri de muncă ciudate pentru vecini sau întrebați părinții dvs. dacă au vreun fel de treburi care vă vor plăti.
  • Puteți obține chiar și un loc de muncă cu fracțiune de normă în afara casei dvs. Babysitting sau a fi un salvamar sunt adesea bune locuri de muncă cu fracțiune de normă când ești mai tânăr.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabilă pasul 20
    3. A face o buget. Un buget este doar un document care arată ce bani ați intrat și unde doriți să meargă. Încercați un buget lunar, unde documentați cât de mult veți primi în fiecare lună în fiecare lună. Apoi, adăugați sume pentru lucrurile de care aveți nevoie pentru a cheltui bani, cum ar fi mâncarea, precum și banii de care aveți nevoie pentru a salva pentru urgențe și dorești viitoare. Scade aceste sume de la banii pe care ai venit în fiecare lună pentru a determina ce poți cheltui pe alte lucruri distractive.
  • Puteți folosi ceva la fel de simplu ca o bucată de hârtie și stilou pentru a crea un buget, dar puteți utiliza, de asemenea, o foaie de calcul sau o aplicație bugetară pentru a vă ajuta să vă dați seama.
  • Imaginea intitulată Fiți responsabilă pasul 21
    4. Evitați să fiți în mod constant în datorii. Nu puneți mai multe pe cardul dvs. de credit decât puteți plăti în fiecare lună, cu excepția cazului în care aveți o urgență. Încercați să nu împrumutați de la prieteni și familie. În schimb, ați salvat bani, astfel încât să puteți fi pregătiți pentru orice urgență care vine de-a lungul.
  • Datoria înseamnă că plătiți suplimentar pentru lucrurile pe care le-ați cumpărat. Alternativ, înseamnă că îi datorați bani unui prieten sau unui membru al familiei. Nici o modalitate responsabilă de a cheltui bani, deși se întâmplă urgențe.
  • Exemple de moduri de a fi responsabil

    Modalități de a evita vina pe alții

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități de stabilire a obiectivelor responsabile

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Construirea obiceiurilor responsabile pot lua unele practici, dar cu timpul va deveni a doua natură.
  • Fiți responsabili în școală făcând temele și studierea pentru teste și chestionare.
  • Faceți un program, curățați-vă după tine, faceți temele și obțineți grade bune.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar