Cum să accepți lauda

Aveți un timp greu crezând sau acceptați laudă? Ați primit vreodată un compliment că nu credeți că este adevărat? Oamenii pot avea un timp greu acceptat laudă din mai multe motive. S-ar putea să aveți o valoare redusă în cazul în care nu vă prețuiți sau stima de sine scăzută în cazul în care nu vă gândiți foarte mult la abilitățile dvs. Realizați că această perspectivă negativă poate fi schimbată. Odată ce înțelegeți de ce aveți dificultăți în acceptarea lauderii, lucrați la îmbunătățirea imaginii dvs. și îmbunătățiți abilitățile dvs. sociale.

Pași

Partea 1 din 3:
Având în vedere de ce aveți un timp greu acceptat laudă
  1. Imaginea intitulată acceptă laudă pasul 1
1. Luați în considerare modul în care vă vedeți. Dacă aveți o opinie negativă despre dvs., veți avea un timp mai greu de înțeles complimente deoarece acestea contrazic părerea dvs. asupra dvs. Când oamenii sunt prezentați cu dovezi contrare credințelor lor, creează disconfort sau sentimente de conflict. Aceasta este atunci când acceptarea lauderii s-ar putea simți ca o minciună sau o mască, pentru că nu credeți de fapt.
  • Cercetările arată că oamenii caută adesea dovezi în mediul lor de a-și sprijini viziunea de sine sau credințele pe care le dețin ei înșiși.
  • Imaginea intitulată acceptă laudă Pasul 2
    2. Luați în considerare cultura. Unii oameni pot avea probleme cu acceptarea de laudă, deoarece nu sunt comune în cultura lor. Anumiți oameni din unele culturi găsesc laude să fie jenante, cum ar fi în poporul chinez din Hong Kong, care va deflecta lauda, ​​deoarece modestia este foarte apreciată.
  • Desigur, acest lucru poate fi diferit în funcție de cultura individuală sau de familie, dar este important să ne amintim că cultura are un rol în modul în care percepem lauda.
  • Imaginea intitulată acceptă laudă pasul 3
    3. Aflați importanța laudării. Acceptarea lauderii are un beneficiu social deoarece recunoaște și validează ceea ce persoana vă laudă. Cercetările au arătat că atunci când acceptați un compliment, nu numai că stimulează stima de sine, ci și stima de sine a persoanei care dau complimentul. Oferirea și primirea complimentelor întărește, de asemenea, relațiile și ne ajută să ieșim din zona noastră de confort din punct de vedere social. Laudă poate chiar să îmbunătățească sentimentele de fericire și motivație, care, potrivit unui studiu, a provocat o creștere a performanței muncii.
  • Unii oameni ar putea să fie greu să accepte laudă pur și simplu pentru că nu au avut ocazia să practice această abilitate socială. Pot exista mai multe motive că acestea nu au avut oportunități de a practica, cum ar fi lauda fiind mai puțin frecvente în familia lor de origine.
  • Imaginea intitulată acceptă laudă Pasul 4
    4. Realizați răul în deflectarea sau respingerea lauderii. Nu acceptarea laude poate fi demotivantă pentru dvs., precum și pentru persoana care vă laudă. Acest lucru ar putea însemna că persoana va fi mai puțin probabil să vă laude sau să vă complimenteze în viitor, deoarece persoana vede că nu acceptați laudă. Dacă prețuiți umilința, s-ar părea în conflict pentru a accepta lauda în timp ce este umil. Unii oameni cred că deflectarea sau respingerea laudei este de fapt înrădăcinată în stima de sine săracă.
  • Acceptarea lauderii și a fi umile nu trebuie să fie în contradicție. Adesea, un simplu "mulțumesc" este un semn de umilință.
  • Unii oameni fac distincția dintre laudă bine meritată și lingușire transparentă. O persoană care este umilă ar putea accepta laudă, în timp ce respingerea lingușitelor nesincerte.
  • Partea 2 din 3:
    Construirea de sine și stima de sine
    1. Imaginea intitulată acceptă laudă Pasul 5
    1. Au compasiune pentru tine. Acest lucru poate părea ciudat, dar având compasiune pentru dvs. vă va face mai probabil să vă apreciați decât dacă vă judecați în mod constant. Compasiunea vă cere să utilizați empatia și înțelegerea cu ceilalți și este același lucru când vine vorba de dvs. Fiind compasiune și înțelegere față de tine vă poate face mai confortabil în acceptarea laudării.
    • Așa cum puteți găsi compasiune pentru alții, puteți începe să cultivați același lucru pentru dvs.
  • Imagine intitulată acceptă laudă Pasul 6
    2. Practicați afirmațiile zilnice. Afirmațiile sunt cuvinte pozitive care vă pot oferi o creștere a încrederii, să vă faceți mai bine și să vă îmbunătățiți stima de sine. Este important ca aceste afirmații să evidențieze lucrurile pe care le place despre tine, nu doar ce sunt alții despre tine. Gândiți-vă la afirmații autentice pe care le credeți și o practică să le spuneți cu voce tare într-o oglindă sau scriind-i în jos și le-am citit cu voce tare. Câteva exemple de afirmații includ:
  • Sunt un profesor competent, și îmi place modul în care mă simt când îi ajut pe alții să învețe.
  • Sunt minunat să dau laudă pentru că pot aprecia atât de ușor pe alții.
  • Am valoare în afara rolului meu de mamă și profesor și am valoare în afară de talentele și abilitățile mele.
  • Imaginea intitulată acceptă laudă Pasul 7
    3. Luați o pauză de compasiune pentru a fi suplimentară pentru tine însuți. Faceți acest lucru zilnic sau când observați că gândurile sau comportamentele dvs. pe tot parcursul zilei sunt neclintite. Gândurile tale pot fi nedreptate dacă sunt prea judecate și dure. Sau, comportamentul dvs. ar putea fi necuviincios față de tine. De exemplu, s-ar putea să fiți neclintiți dacă vă forțați să lucrați fără pauze sau să luați schimbări suplimentare, chiar dacă aveți nevoie de odihnă. Începeți să prindeți aceste gânduri și comportamente și să vă întrebați dacă acesta este ceea ce ați crede sau vă întrebați despre prietenii sau copiii dvs. Dacă este neclintit, hotărâți să o schimbi.
  • De exemplu: dacă observați că vă faceți să verificați poșta după o zi lungă de lucru, chiar dacă purtați multe obiecte grele, iar căsuța poștală este o plimbare lungă, recunoașteți că acest lucru este neclintit. Spune-ți poșta să aștepte, cel puțin până când ești mai confortabil și ai pus lucrurile grele. Recunoașteți că ar fi mai bine să vă permiteți să faceți o pauză și să verificați mai târziu poșta.
  • Imaginea intitulată acceptă laudă Pasul 8
    4. Reframează lauda. Dacă vreți să credeți sau să acceptați un compliment sau o laudă, să-l refrăziți în ceva ce înțelegeți mai bine că sunteți adevărat despre dvs. sau relația cu persoana care vă laudă. De exemplu, dacă un prieten vă complimentează pe o cină plăcută, ați putea refuza acest lucru pentru a evidenția ceea ce înseamnă partenerul dvs.: "Prietenul meu a spus acest lucru pentru că apreciază că are o masă mare de degustare," și ce înseamnă pentru relația dvs .: "Acest compliment înseamnă că gătitul și petrecerea timpului împreună la cină este o parte valoroasă a relației noastre."
  • Un studiu a constatat că persoanele cu stima de sine scăzută au avut sentimente mai pozitive despre laudă sau complimente atunci când au refracționat complimentul în termeni abstracți. Ei au detaliat ceea ce înseamnă complimentul lor și ceea ce a însemnat relația cu complimentarea.
  • Partea 3 din 3:
    Îmbunătățirea abilităților sociale
    1. Imaginea intitulată acceptă laudă Pasul 9
    1. Compliment pe alții. Cel mai bun mod de a practica acceptarea laudării este de a complimenta pe alții. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu ați fost lăudat adesea sau ați avut ocazia de a practica acceptarea complimentelor. În aceste cazuri, este posibil să nu știți exact ce să spuneți, dar cu puțină practică, veți învăța cum să oferiți laudă altora. Asigurați-vă că sunteți sincer cu complimentele dvs., ceea ce le va face mai ușor de livrat.
    • Adresați-vă unui prieten la jocul de rol. De exemplu, ați putea începe pur și simplu spunând că vă place costumul sau coafura prietenului tău. În cele din urmă, vă poate lătifica prietenul dvs. pentru a fi un bun ascultător sau prieten de susținere.
  • Imaginea intitulată acceptă laudă pasul 10
    2. Acceptați complimente. La cel mai de bază, primirea unui compliment este un gest politicos. Aceasta face ca persoana sa ofere lauda sa se simta justificata si recunoscuta. Un simplu "mulțumesc" este suficient pentru a accepta complimentul, dar ați putea face mai mult pentru a lăsa persoana să știe cât de mult ați apreciat lauda.
  • De exemplu, ai putea spune, "Mulțumesc! Acest costum este nou și purtând o culoare pe care o fac în mod normal, așa că mulțumesc că ați spus că vă place. Mă face să mă simt bine despre alegerea mea."
  • Imaginea intitulată acceptă laudă Pasul 11
    3. Evitați subminarea complimentelor. Nu acceptați complimentul și imediat spuneți ceva care o reduce. Acest lucru poate face ca persoana să ofere lauda să se simtă prost sau ciudat pentru a vă compliment în primul rând. De exemplu, dacă cineva spune că echipamentul tău arată grozav, nu spune, "Mulțumiri. Cred că mă face să arăt grăsime." Uneori ar putea fi mai greu de acceptat laudă despre tine, mai degrabă decât posesiunile tale, dar poți aborda aceste complimente în același mod.
  • De exemplu, dacă sunteți complimentat pe dumneavoastră calm, deoarece face ca oamenii să se simtă confortabil, puteți spune: "Mulțumesc. Este un atribut bun care are în munca mea și mă bucur că te simți confortabil."
  • Imaginea intitulată acceptă laudă Pasul 12
    4. Acordați atenție limbii corpului. Asigurați-vă că trimiteți indici nonverbali care arată și recunoștință. Păstrați brațele deschise, faceți contact direct cu ochii, și zâmbiți când obțineți un compliment sau laudă. Acest semnale către persoana care dau lauda că acceptați complimentul.
  • Evitați traversarea brațelor, păstrarea mâinilor în buzunare sau fără a face contact vizual. Aceste indicii pot face ca persoana să-i dea lauda să se simtă ciudată sau incomodă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar