Cum să vă dezvoltați cunoștințele de sine

Dezvoltarea de cunoștințe de sine vă permite să înțelegeți ce părți ale acțiunilor și gândurilor dvs. sunt modelate de numeroasele așteptări culturale și sociale din jurul dvs. și ceea ce vă motivează cu adevărat dorințele voastre în viață. Nu vă recunoașteți că vă puteți conduce în tot felul de dificultăți, cum ar fi lăsați-i pe alții să depășească limitele dvs., făcând ceea ce așteaptă ceilalți de la dvs., mai degrabă decât să vă face fericiți și să fiți fără scopuri în viață. Cu toate acestea, cunoașterea de sine este o soluție care deschide ușa înțelepciunii. Cea mai importantă persoană din viața ta este tu, ești responsabil pentru propria dvs. bunăstare și calea în viață, astfel încât să câștige cunoștințe de sine este crucială pentru fericirea ta.

Pași

Partea 1 din 2:
Descoperiți mai multe despre dvs
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele dvs. de sine Pasul 1
1. Păstrați un jurnal unde vă puteți scrie toate sentimentele. Nu trebuie să o scrieți în fiecare zi despre tot. Dar ori de câte ori simțiți extremitatea emoțiilor voastre, vă gândiți la gândurile voastre. Continuați acest lucru timp de un an sau cel puțin șase luni. Recitiți întreaga carte la sfârșitul unui an și veți găsi persoana reală care se ascunde în tine.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele dvs. de sine Pasul 2
    2. Notați realizările pe care le-ați realizat în viața voastră. O realizare câștigătoare trofee sau orice altceva poate fi lucrurile bune pe care le-ați făcut în viața voastră și, de asemenea, despre momentele minunate pe care le-ați realizat în viață.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele de sine Pasul 3
    3. Listează-ți talentele. Oamenii de obicei se supără când citesc această solicitare, deoarece cred că nu au niciunul. Să te angajezi în diverse activități și să afli care unul dintre talentele tale se remarcă. De exemplu, posibilitatea de a găti mâncarea gustoasă necesită un talent real, iar talentul iese de obicei din lucrul în care aveți o pasiune specială sau aveți o practică profundă. Nu vă influențați de modul în care vă judecă oamenii pentru că, chiar dacă nu faceți nimic, va fi întotdeauna cineva care trebuie să judece, este doar modul în care unii oameni sunt conectați. Acest lucru nu este un motiv pentru a evita astfel de oameni și a lor pronunțate.
  • Partea 2 din 2:
    Continuând cunoștințele dvs. interioare
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele de sine Pasul 4
    1. Să înțeleagă valoarea de sine cunoaștere și de auto-trezire. Cu cât știi mai mult, cu atât mai multă claritate există atât de multe lucruri, de la direcția de a lua în viață prin cum să se relaționeze mai bine cu oamenii pe care îi pasă și de oamenii pe care îi simțiți împinși. De asemenea, înțelegeți că cunoașterea de sine este o viață continuă, nu o descoperire o dată în viață. Continuați să vă schimbați și să vă dezvoltați pe tot parcursul vieții, astfel încât necesită o reevaluare constantă de auto-reevaluare pentru a rămâne în legătură cu sinele dvs. real. Cu alte cuvinte, nu există niciodată o concluzie, doar o călătorie de descoperire continuă.
  • Imagine intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele de sine Pasul 5
    2. Judecă-te. Toată lumea iubește pe alții, dar v-ați gândit vreodată să vă judecați.Tu ești stăpânul universului tău și singurul tău care decide cum ar trebui să se deplaseze viața, pentru că viața ta. Putem fi răniți când alții judecați, dar vă judecați pe voi învași mai multe. Judecați fiecare acțiune pe care o luați în viața voastră și imaginați-vă avantajele și dezavantajele din capul vostru. in orice caz... care a spus, au o mulțime de auto-compasiune. Pentru o persoană care are auto-compasiune, acest lucru ajută la înmuierea auto-criticii cu echilibrul de auto-îngrijire, dar lucrează și pentru a avea compasiune spre exterior, pentru alții, știind că este prea ușor să judecați, dar mult mai nobil să iertați, să aibă grijă și să fie înțelegere.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele de sine Pasul 6
    3. Vorbiți cu tine însuți. În timp ce acest lucru poate părea ca și cum ar fi o idee bizară, este cea mai bună metodă de a vă cunoaște. Discutați cu dvs. despre orice chestiune care vă provoacă tensiune. Aflați soluțiile pentru aceasta prin discutarea Pro și Contra cu dvs. - Fii avocat al diavolului tău!
  • Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele de sine Pasul 7
    4. Rămân învățați. Aceasta este o adevărată umilință și este singura cale de a învăța din nou și de a merge pe har și înțelepciune. Și fiți pregătiți să eliberați ceea ce vă ține înapoi și nu mai se potrivește cu persoana în care sunteți acum. Cine ați fost, cine sunteți și cine sunteți deveniți sunteți, dar în diferite etape și unul nu are dreptul să dețină orice alt spate.
  • Imagine intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele dvs. de sine Pasul 8
    5. Deveniți o prioritate în viața voastră. Este ușor să puneți pe alții mai întâi, pentru a face acest lucru, astfel încât să vă simțiți bine să știți că ați ajutat. Dar acest lucru devine o piedică atunci când vine în detrimentul propriilor tale nevoi și dorințe în viață. Într-un astfel de eveniment, este timpul să vă prioritizăm nevoile dvs. și să vă puneți mai întâi atunci când faceți acest lucru vă permite să fiți persoana puternică, curajoasă și cu adevărat de susținere pe care o căutați să fii pentru tine și pentru alții.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele de sine Pasul 9
    6. Nu confunda auto-absorbția cu cunoștințele de sine. Nu este vorba de sine și nici o cunoaștere de sine! Persoana auto-absorbită este zadarnică, fără îndoială și nu reușește să recunoască nevoia de a echilibra sinele și alții. Persoana cu cunoaștere de sine este umilă, considerată și recunoscută sau alții, în timp ce înțeleg în continuare importanța auto-îngrijirii și auto-compasiunii.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele de sine Pasul 10
    7. Răsfățați-vă. A petrecut ceva timp de calitate cu tine însuți făcând lucruri pe care le iubești. Viața nu este vorba despre a face treburi, fiind în mod constant nas la grindă. Există, de asemenea, o mulțime de timp pentru a vă bucura de viață, distracție și lăsându-vă de voi înșivă. Răsfățați-vă în acele momente și profitați la maximum de ei.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele dvs. de sine Pasul 11
    8. Ajutați pe alții în călătoria lor spre o mai bună cunoaștere de sine. Când vă simțiți mai capabili să vă exprimați ceea ce înseamnă cunoașterea de sine și cum să vă atingeți, să vă ajutați pe alți oameni cu privire la călătoriile lor la o mai bună cunoaștere de sine. Ajuta oamenii să observe presiunile în jurul valorii de altele decât cele de sine și să acopere sinele și să-i ajute să identifice modalitățile de a descoperi și de a îngriji de sine. Cu cât mai mulți oameni care iau timp pentru a face acest lucru, cu atât mai bine va fi lumea.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați-vă cunoștințele dvs. de sine Pasul 12
    9. Aflați de la alții. În cele din urmă, dar în nici un caz, continuați să învățați din cele mai bune acolo. Profesorii, scriitorii, vorbitorii, bătrânii, tinerii, liderii, cei liniștiți, inspirații, cei săraci, pierduți, indignați, furioși, oamenii pe care îi cunoașteți și oamenii pe care nu le cunoașteți. Toată lumea are o poveste de spus, un motiv pentru a oferi și o oglindă pentru a reflecta. Pe măsură ce câștigați în cunoștință de sine, folosiți-vă înțelegerea de sine pentru a fi mai înțelegătoare pentru motivul pentru care oamenii se comportă așa cum fac și cum ați putea învăța din atitudinile lor să vă facă mai puternici, mai sănătoși și mai liberi.
  • sfaturi

    Sunteți confuzați numai pentru că doriți să vă confundați în această privință. Renunți la bariera pe care ați ridicat-o auto-ridicată și lucrați prin probleme calm și cu încredere.
  • Acceptați că uneori descoperirea de sine poate fi un proces foarte dureros. Ești liber să faci o pauză de la ea și să renunți, de asemenea, de ceea ce ai fost o dată pentru a putea deveni o persoană mai bună acum.
  • Amintiți-vă că sunteți în întregime de până la dvs. Numai tu poți sparge acea piuliță tare.
  • Avertizări

    Nu lăsați niciodată pe alții să citească jurnalul dvs. Dacă credeți că s-ar putea întâmpla, veți cenzura de sine și veți afla mai puțin decât meritați să învățați. Aceasta este călătoria voastră, nu alții și aveți dreptul să vă schimbați așa cum merge, așa că scrieți-l și să vă dați seama că se poate schimba oricum.
  • Conversația dvs. cu dvs. ar trebui să fie numai cu dvs. (nu lăsați pe alții să asculte sau să vă convingă altfel).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar