Cum să fii umil

"E greu să fii umil," spune un cântec de țară vechi, "Când sunteți perfect în orice fel." Desigur, puțini oameni cred că sunt perfecți în orice fel. Dar poate fi totuși destul de greu să fii umil, mai ales dacă trăiești într-o societate care încurajează concurența și individualitatea. Cu toate acestea, chiar și într-o astfel de cultură, umilința rămâne o virtute importantă. Învățarea de a fi umilă este de o importanță capitală în cele mai multe tradiții spirituale, iar umilința vă poate ajuta să vă dezvoltați mai mult și să vă bucurați de relații mai bogate cu alții, precum și să creați oportunități și să vă câștigați respect.

Pași

Partea 1 din 3:
Acceptarea limitărilor
  1. Imaginea intitulată Fiți umil Pasul 1
1. Admite că nu sunteți cel mai bun la tot ceea ce sau orice altceva. Indiferent de cât de talentați ești, există aproape întotdeauna cineva care poate face ceva mai bun decât tine. Uită-te la cei care sunt mai buni și consideră potențialul de îmbunătățire.Nimeni nu este cel mai bun la ceva.
  • Chiar dacă sunteți "cel mai bun" în lume în a face un lucru, există întotdeauna alte lucruri pe care nu le puteți face și nu pot niciodată să le facă.
  • Recunoașterea limitărilor dvs. nu înseamnă abandonarea viselor dvs. și nu înseamnă renunțarea la învățarea unor lucruri noi sau îmbunătățirea abilităților dvs. existente. Înseamnă pur și simplu recunoașterea că, ca ființe umane, niciunul dintre noi nu este perfect și niciunul dintre noi nu poate face totul prin noi înșine.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 2
    2. Recunoașteți propriile tale defecte. Judecăm pe alții pentru că este mult mai ușor decât să ne uităm la noi înșine. Din păcate, este, de asemenea, complet neproductivă și, în multe cazuri, dăunătoare. Judecând pe alții provoacă conflicte relații, și împiedică formarea unor relații noi.Poate chiar mai rău, ne împiedică să încercăm să ne îmbunătățim.Toată lumea greșește.
  • Facem judecăți despre ceilalți tot timpul, de obicei fără să o realizăm nici măcar. Ca un exercițiu practic, încercați să vă prindeți în actul de a judeca o altă persoană sau grup de oameni și ori de câte ori faceți, judecați-vă în schimb. Luați în considerare modul în care vă puteți îmbunătăți, în loc de modul în care credeți că ar trebui să acționeze alții. La urma urmei, nu puteți controla deciziile și comportamentele altor persoane - dar puteți controla a ta.
  • Lucrați pentru a vă adresa defectele. Amintiți-vă că creșterea și îmbunătățirea este un proces de-a lungul vieții care nu se oprește niciodată, chiar și atunci când sunteți foarte calificați la ceva.
  • Imaginea intitulată Fiți umil Pasul 3
    3. Fii recunoscător pentru ce ai. Să presupunem că absolvi de la un Universitatea Ivy League În partea de sus a clasei tale. Meritați cu siguranță o mulțime de credite pentru multe ore de studiu și pentru perseverența voastră. Luați în considerare, totuși, că există cineva la fel de inteligent și muncitor ca tine care avea părinți mai puțin de susținere, a crescut într-un loc diferit sau tocmai a făcut o alegere greșită în viață. Ați putea fi în poziția lor.
  • Întotdeauna amintiți-vă că cu o alegere proastă ieri, întreaga dvs. viață ar putea fi astăzi diferită și, în plus, că astăzi ar putea fi astăzi alegerile tale bune să vă schimbe viața.
  • Deși ați lucrat fără îndoială greu pentru ceea ce aveți, nu ați fi putut face totul fără sprijinul altora. Tot ceea ce facem este rezultatul a ceea ce mulți alți oameni ne-au făcut. Totul este din cauza oamenilor din jurul nostru, că suntem formați și devenim persoane mai bune la un moment dat, ne-am putea atinge obiectivele.
  • Imaginea intitulată Fiți umilă Pasul 4
    4. Nu vă fie frică să faceți greșeli. O parte a ființei umile înțelege că veți face greșeli. Să înțeleagă acest lucru și să înțeleagă că toți ceilalți fac greșeli și veți avea o povară grea ridicată de tine. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fii neglijent - încercați să evitați greșelile evidente, dar nu vă fie frică să încercați noi metode sau modalități de realizare a obiectivelor dvs.
  • Fiecare persoană poate să experimenteze doar o mică creștere a vieții la un moment dat. Vor fi întotdeauna oameni care sunt mai în vârstă și mai înțelepți decât tine. Opiniile bătrânilor dvs. ar putea fi în valoare de ascultare, deși trebuie să luați decizia pe baza cunoștințelor dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți umil Pasul 5
    5. Admite greșelile. Deși vă puteți teme că oamenii vor fi supărați și frustrați cu voi, este întotdeauna mai bine să recunoașteți decât să o acoperiți. Indiferent dacă ați făcut o greșeală ca un șef, părinte sau prieten, oamenii vor aprecia faptul că sunteți dispus să recunoașteți că nu sunteți perfect și că lucrați pentru a vă îmbunătăți și situația. Admiterea greșelilor dvs. arată că nu sunteți încăpățânați, egoist sau nu doriți să nu arătați perfect.
  • Admiterea greșelilor dvs. va face ca oamenii să vă respecte mai mult, indiferent dacă sunt copii ai tăi sau colegii tăi.
  • Imaginea intitulată Fiți umil Pasul 6
    6. Evitați braggingul. Este bine să aveți o stima de sine sănătoasă și să vă simțiți mândri de realizările voastre, dar nimeni nu-i place când cineva încearcă în mod constant să aducă atenția asupra lor și a propriilor realizări ale acestora. Dacă simți că ai făcut cu adevărat ceva grozav, șansele sunt că oamenii vor fi deja au început să observe că și vor veni să vă respecte și mai mult pentru umilința voastră.
  • Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să minți să obțineți ceva - dacă cineva a întrebat dacă ați fugit un maraton, atunci este perfect acceptabil să spuneți "da". Dar nu vorbi în mod constant despre cât de absolut amuzant ați fost pentru a alerga maratonul sau obținerea altor obiective.
  • Imagine intitulată Creați un nume de club rece Pasul 10
    7. Fi considerat în conversații. Oamenii umili nu trebuie să fie blânde de perete - fiind umiliul nu înseamnă că nu are nici o stima de sine. Cu toate acestea, o persoană umilă ar trebui să fie atentă de toată lumea în conversație și nu ar trebui să vorbească sau să perturbe pe nimeni. Ca o persoană umilă, ar trebui să recunoașteți că toată lumea, inclusiv dvs., are propriile scopuri și vise și ar putea dori să vorbească despre realizările lor și opiniile lor asupra lucrurilor.
  • Imaginea intitulată Fiți umil Pasul 7
    8. Nu luați tot creditul. Suntem ființe umane și cine suntem acum are multe de-a face cu influența și îndrumarea altor persoane. Numeroși oameni ți-au dat sprijin și ți-au ajutat să devii persoana cu care ești pentru a vă putea atinge visele. Este absolut bine să fii mândru de realizările tale, dar ține minte că nimeni nu face vreodată nimic în totalitate de ei înșiși și că, ca oameni, toți ne ajutăm unul pe celălalt să ne îndeplinim obiectivele.
  • Impartaseste iubirea. Recunoașteți pe alții care v-au ajutat pe calea dvs. spre succes.
  • Partea 2 din 3:
    Aprecierea altora
    1. Imaginea intitulată Fiți umil Pasul 8
    1. Apreciați talentele și calitățile altora. Provocați-vă să vă uitați la alții și să apreciați lucrurile pe care le pot face și, în general, să aprecieze oamenii pentru cine sunt. Înțelegeți că toată lumea este diferită și savurați șansa de a experimenta oameni diferiți. Veți avea în continuare gusturile dvs. personale, vă place și nu vă place, dar să vă antrenați pentru a vă separa opiniile de la temerile voastre și veți apreciați pe alții mai mult - vei fi mai umil.
    • Fiind capabil să aprecieze talentele și calitățile altor persoane, vă puteți face, de asemenea, să recunoașteți calitățile pe care doriți să le îmbunătățiți sau să le atingeți în tine.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 9
    2. Opriți compararea cu ceilalți. În timp ce concurența poate fi sănătoasă și stimulantă, este aproape imposibil să fii umil când ne străduim în mod constant să fim "Cel mai bun" sau încercarea de a fi mai buni decât alții.În schimb, încercați să vă uitați mai mult. Amintiți-vă că scopul final nu este mai bun decât oricine altcineva, este mai bine decât persoana pe care ați obișnuit-o. Când vă concentrați energia pe îmbunătățirea dvs. în loc să vă comparați cu oricine altcineva, veți găsi că este mult mai ușor să vă faceți mai bine, deoarece nu trebuie să vă faceți griji dacă sunteți sau nu mai bine sau mai rău decât oricine.
  • Fiecare individ este unic. Apreciați oamenii pentru cine sunt ca ființe umane, nu pentru abilitățile și aspectul lor în legătură cu a ta.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 10
    3. Nu vă fie frică să amânați judecata altora. Deși în cele din urmă, este în cele din urmă pentru a decide dacă ați fost corect sau greșit, este un lucru cu totul diferit de a recunoaște că faceți greșeli și că nu sunteți întotdeauna corect. Oarecum mai dificil, totuși, este abilitatea de a recunoaște că, în multe cazuri, alte persoane - chiar și persoanele care nu sunt de acord cu dvs. - pot avea dreptate. Amânarea dorințelor soțului dvs., la o lege cu care nu sunteți de acord, sau chiar, uneori, la opinia copilului dvs. vă recunoaște limitele la un nivel diferit.
  • În loc de a spune pur și simplu că sunteți umili și ca o persoană veți face greșeli, ar trebui să vă concentrați asupra vieții cu acea mentalitate - fiind umilă este un mod de viață, nu o acțiune unică.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 11
    4. Căutați îndrumări din textele scrise. Acesta este un alt mod de a aprecia pe alții. Contemplați textele morale și proverbe despre umilință. Rugați-vă pentru asta, medita Pe aceasta, faceți tot ce este nevoie pentru a vă atrage atenția și percepția dvs. asupra propriului dvs. valoare (în special în comparație cu alții). Puteți citi biografii inspirate, memorii, Biblia, nonfiction și ficțiune despre cum să vă îmbunătățiți viața sau orice este ceea ce vă face să fiți mai umili și să apreciați înțelegerea pe care alții o oferă.
  • Dacă nu sunteți în spiritualitate, considera metodă științifică. Ştiinţă necesită umilință.Este necesar să renunțați la noțiunile și judecățile dvs. preconcepute și să înțelegeți că nu știți cât de mult credeți că faceți asta.
  • Imaginea intitulată Fiți umil Pasul 12
    5. Rămân învățați. Nimeni nu este perfect sau cel mai bun la nimic. Vor exista întotdeauna oameni care sunt mai buni la tine la ceva, și în ea se află ocazia de a învăța de la ei. Găsiți oameni pe care îi aspirați să fiți ca în anumite zone și să le cereți să vă îndrumați.În cadrul mentorizării - este necesară o bună limită bună, confidențialitatea și discernământul.De îndată ce traversați linia de a fi "neadevărată", aduceți-vă înapoi pe pământ din nou. Fiind învățați înseamnă că recunoașteți că aveți întotdeauna mai mult de învățat despre viață.
  • Puteți fi mai umili prin luarea de cursuri în ceva despre care nu știți nimic, cum ar fi ceramica sau scrierea ecranului și știind că veți lăsa pe alții să vă învață și să vă arăt calea. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama că toată lumea este bună la lucruri diferite și cu toții trebuie să ne ajutăm reciproc pentru a deveni oameni mai buni.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 13
    6
    Ajută pe alții. O mare parte din a fi umili respectă pe alții, iar o parte a respectării altora îi ajută. Tratați alți oameni ca fiind egali și ajutați-i pentru că este ceea ce trebuie să faceți. Sa spus că atunci când puteți ajuta pe alții care nu vă pot ajuta în schimb, ați învățat umilința. Ajutarea oamenilor în nevoie vă va face, de asemenea, să apreciați ceea ce aveți și mai mult.
  • Este de la sine înțeles: Nu vă lăudați despre voluntariatul pe care l-ați făcut. Este minunat dacă sunteți mândru de munca dvs., dar amintiți-vă: Voluntariatul nu este despre tine, este vorba despre oamenii pe care i-ați ajutat.
  • Imaginea denumită să fie umilă Pasul 14
    7. Du-te ultima dată. Dacă vă grăbiți întotdeauna să faceți lucrurile mai întâi și să ajungeți la fața liniei, provocați-vă să vă permiteți altora să meargă înainte de voi - de exemplu, bătrâni, persoane cu handicap, copii sau oameni în grabă.
  • Intreaba-te pe tine insuti, "Chiar trebuie să fac acest lucru atât de rău?" Răspunsul va fi aproape întotdeauna nu.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 15
    8
    Compliment pe alții. Dă-i pe cineva pe care-l iubești sau chiar cineva pe care abia îl cunoști, un compliment. Spuneți partenerului dvs. că el / ea arată foarte bine astăzi, compliment de coafura a colaboratorului dvs. sau spuneți casierului la magazinul alimentar pe care îi place cerceii ei. Sau puteți merge mai adânc, și puteți compliment aspecte importante ale personalităților oamenilor. Dați cel puțin un compliment pe zi și veți vedea că alți oameni au atât de mult de oferit lumii.
  • Concentrați-vă pe atributele pozitive ale altora, în loc să caute mereu defectele lor.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 16
    9
    Scuza. Dacă ați făcut o greșeală, atunci mărturisiți și recunoașteți că sunteți în neregulă. Chiar dacă spuneți că vă pare rău pentru altcineva este dureros, va trebui să vă apropiați de mândrie și să spuneți o altă persoană că vă pare rău pentru răul pe care l-ați făcut. În cele din urmă, durerea va scădea, înlocuită cu un sentiment de ușurare, deoarece știți că ați făcut modificări. Acest lucru va arăta persoana pe care o apreciați foarte mult și că recunoașteți că ați făcut o greșeală.
  • Face contactul cu ochii atunci când vă cereți scuze pentru a arăta că vă pasă cu adevărat.
  • Nu fi un infractor repetat. Ne cerem scuze despre ceva care nu vă oferă o licență pentru a face din nou. Acest lucru va face ca oamenii să vă rătăcească și ceea ce spuneți.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 17
    10. Ascultați mai mult decât vorbiți. Aceasta este o altă modalitate excelentă de a aprecia alții mai mult și de a fi mai umil. Data viitoare când vă angajați într-o conversație, lăsați cealaltă persoană să vorbească, nu întrerupe și să adreseze întrebări pentru a menține persoana vorbind și împărtășind. Deși ar trebui să contribuiți la conversație, să faceți obiceiul de a lăsa pe alții să se exprime mai mult decât faceți acest lucru, astfel încât să nu vă acționați ca și cum sunteți preocupat de lucrurile care se întâmplă în viața voastră.
  • Puneți întrebări pentru a arăta că înțelegeți despre ce vorbește persoana. Nu așteptați doar ca persoana să înceteze să vorbească astfel încât să puteți începe să vorbiți. Amintiți-vă, dacă sunteți ocupat gândindu-vă la ceea ce doriți să spuneți, atunci veți avea un timp mai greu concentrându-vă asupra a ceea ce spun ei.
  • Partea 3 din 3:
    Redescoperirea unui sentiment de mirare
    1. Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 18
    1. Întineriți simțul minune. Pentru că noi, ca indivizi știu foarte puțin despre lume, te-ai aștepta ca să fim la fel de mult mai des decât de obicei suntem. Copiii au acest sentiment de mirare și inspiră curiozitatea care le face astfel de observatori dornici și elevi capabili. Chiar știi cum ești tu cuptor cu microunde lucrări?Ați putea construi unul pe cont propriu? Cum rămâne cu mașina ta? Înțelegeți-vă creier? A Trandafir?
    • Jaded, "am vazut tot" Atitudinea ne face să ne simțim mult mai importanți decât noi.Nimeni nu a văzut totul - nimeni nu știe totul. Fi uimit ca un copil și nu numai că vei fi umilit - veți fi, de asemenea, citit de învățat.
  • Imaginea denumită să fie umilă Pasul 19
    2. Practicați blândețea. Blândețea spiritului este calea sigură spre umilință. Utilizați "Aikido" acolo unde este posibil atunci când se confruntă cu conflict: absorbi veninul de atacurile altora și transformă-l în ceva pozitiv încercând să înțeleagă de ce sunt supărați și reacționează cu blândețe și respect. Practicarea blândeței vă va ajuta să vă redescoperiți simțul minunei în timp ce vă concentrați asupra aspectelor pozitive ale vieții.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 20
    3. Petreceți mai mult timp în natură. Du-te să faci o plimbare în parc. Stați lângă partea de jos a unei cascade. Uită-te la lumea de la vârful unui munte. Mergeți la o excursie lungă. Înotați într-un ocean. Găsiți-vă propriul mod de a fi în natură și să luați timp pentru a aprecia cu adevărat tot ceea ce implică. Închideți ochii și simțiți briza pe față. Ar trebui să vă simțiți complet umiliți de natură - o forță care este atât de imensă în profunzimea și puterea. Pe măsură ce vă dezvoltați minunea și respectul pentru toate lucrurile care au fost acolo mult timp înainte de a fi și care vor fi acolo mult timp după ce ați plecat, veți începe să vă dați seama cât de mici sunteți în această lume.
  • Petrecând mai mult timp în natură vă va face să vedeți cât de mare și complicată este lumea - și că nu sunteți în centrul acesteia.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 21
    4. Face yoga. Yoga este practica iubirii și recunoștinței și vă va face să vă dezvoltați sentimentul de mirare despre respirația, corpul vostru și dragostea și bunătatea din lumea din jurul vostru. Yoga vă face să vedeți cât de trecătoare este timpul pe pământ și să îl apreciați și mai mult. Faceți obiceiul de a practica yoga cel puțin de două ori pe săptămână și de a culege toate beneficiile emoționale, precum și cele fizice.
  • Yoga este vorba despre a fi umil. Nu există nici un fel de laudă cum ați lovit un nou pus în yoga. E vorba de a face totul în propriul tău ritm.
  • Imaginea intitulată Fiți umili Pasul 22
    5. Petrece timpul în jurul copiilor. Copiii posedă un sentiment de minune în lume care este dificil de replicat ca adult. Petreceți mai mult timp în jurul copiilor și vedeți cum apreciază lumea, îl întreba în mod constant și cum au plăcerea și bucuria din cele mai mici și mai luminoase lucruri. La un copil, o floare sau o rolă de hârtie igienică poate fi cea mai incredibilă lucru din lume - pentru o după-amiază, oricum.
  • Petrecând mai mult timp în jurul copiilor vă va reaminti cât de magic este într-adevăr lumea.
  • Modalități de a suna umil

    Modalități de a suna umil

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Aflați cum să recunoașteți când vă înșelați și nu lăsați mândria dvs. să vă permită să simțiți că acțiunile dvs. sunt justificate.
  • Rețineți că a fi umili are multe beneficii. Umilința vă poate ajuta să fiți mai mult mulțumiți de viața dvs. și vă poate ajuta, de asemenea, să îndurați vremurile rele și să vă îmbunătățiți relațiile cu ceilalți. De asemenea, este esențial să fii un cursant eficient. Dacă credeți că știți totul, nu veți fi destul de deschiși pentru a căuta noi cunoștințe. Umilința este, de asemenea, oarecum contra-intuitiv, un instrument excelent pentru auto-dezvoltare în general.La urma urmei, dacă vă simțiți superioară, nu aveți nici un stimulent pentru a vă îmbunătăți. Cele mai multe dintre toate, fiind umile vă permite să fiți cinstiți cu voi înșivă.
  • Fii iubitor și plin de inimă în orice moment, nu știi niciodată când cineva ar putea avea nevoie să ajungă la tine.
  • Puneți întrebări când nu știți, când știți puțin, și când credeți că știți totul.
  • Este bine să vorbim despre tine puțin, dar să faci un efort conștient de a cere oamenilor despre ei înșiși. Este, de asemenea, o idee bună să ascultați mai mult când ați vorbit / răspundeți.
  • Apreciați talentele tale.Fiind umil nu înseamnă că nu te poți simți bine despre tine.Stimă de sine nu este același lucru cu mândria.Ambii provin dintr-o recunoaștere a talentelor și calităților voastre, dar mândria, felul de mândrie care se sprijină spre aroganță, este înrădăcinată în nesiguranță despre tine.Gândiți-vă la abilitățile pe care le aveți și să fiți recunoscători pentru ei.
  • Căutați sfatul de încredere și înțelept și obțineți parteneri de responsabilitate dacă considerați că este o slăbiciune în viața voastră. Mândria vine înainte de cădere, iar prevenirea este cu siguranță mai bună decât vindecarea.
  • Trăind o viață altruistă aduce mai multă satisfacție decât să trăiască o egoistă.
  • Apreciați talentele și posesiunile pe care le aveți în loc să doriți în mod constant mai mult. Adesea, cei mai bogați oameni sunt încă lăsați să dorească ceva - bani, faimă etc. Dacă vă îmbrățișați cine sunteți, veți fi mai fericiți și mai umili.
  • Această lume a devenit încurcată și confuză, deoarece sfatul pe care îl primește este amestecat. Un amestec de sugestii poate fi popular pentru a face față unei probleme, dar la sfârșitul zilei poate face mai mult rău decât bine. De exemplu, consilierea că s-ar putea implica în artele marțiale, yoga etc. ar putea aduce o persoană sub o influență spirituală că nu vor să vină sub. Originea unui act ar trebui să fie privită înainte de ao lua în considerare ca un lucru bun de făcut.
  • Avertizări

    A fi umil, nu este același lucru ca fiind umil, și adesea oameni care pretind că sunt umili fac acest lucru pentru a căuta laudă. Alți oameni vor recunoaște acest lucru, și chiar dacă sunteți păcăliți, nu veți obține aceleași beneficii cum ați dezvolta de fapt umilința.
  • În mod similar, nu confundați să fiți umili cu a fi sycofantic (fiind prea laudă de cineva pentru propriul dvs. profit). Aceasta este o concepție greșită comună, dar cele două atitudini sunt complet diferite.
  • În timp ce umilința este un lucru bun, nu-l luați prea departe, devenind astfel o falsă.Amintiți-vă, totul în mod moderat. Umilința nu este o trăsătură slabă, este de fapt una foarte puternică în același mod în care bunătatea este puternică. În picioare pentru tine cu umilință este în întregime posibilă și ia doar o practică. Fiți pregătiți să aveți nevoie să practici acest lucru și să nu fiți descurajați dacă nu primiți inițial echilibrul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar