Cum se realizează actualizarea de sine

Auto-actualizarea este un concept inventat de psihologul american Abraham Maslow. Se referă la procesul de realizare a unei ierarhii de nevoi - fiziologice, de siguranță și securitate, dragoste și apartenență și stima - în plus față de a-și atinge întregul potențial. Presupunând că ați întâlnit nevoile de bază ale nivelului inferior pentru alimente, apă, oxigen, somn, adăpost și stabilitate socială, puteți ajunge la auto-actualizarea prin identificarea și încercarea spre sensul final în viața voastră.

Pași

Partea 1 din 3:
Conectarea la viitorul tău de sine
  1. Imagine intitulată Obține auto-actualizare Pasul 1
1. Decideți cine vreți să fiți. Singura modalitate prin care puteți ajunge la auto-actualizarea este de a vă imagina ceea ce va arăta sinele dvs. actualizat. Conectarea cu viitorul dvs. Sine este un pas important în atingerea obiectivelor personale. Două moduri posibile pe care le puteți conecta cu viitorul dvs. de sine sunt:
  • Crearea unei comisii de viziune. Pregătiți un colaj - fie online, fie cu fotografii și hârtie - care însumează viitorul în care speră să devii. Răsfoiți prin revistă sau galerii online și căutați imagini și fraze care reprezintă persoana pe care o imaginați deveniți. Lipiți toate aceste imagini și cuvinte împreună pentru a crea o imagine mai mare care descrie viitorul dvs. sine.
  • Scrie o scrisoare. O altă modalitate puternică de a crea o conexiune cu viitorul dvs. de sine este o scrisoare "dragă a viitorului". Scrieți în detaliu despre toate lucrurile în care sunteți mândri sau inspirați de viitorul dvs. de sine. Continuați să spuneți exact cum și de ce viitorul dvs. a ajuns la aceste succese.
  • Imagine intitulată Realizarea actualizării Pasul 2
    2. Identificați valorile personale. Odată ce aveți o idee generală despre locul în care doriți să ajungeți, trebuie să vă întoarceți la bord și să vă dați seama cum să ajungeți acolo. Pin-ul dvs. valorile dvs. personale poate da o perspectivă asupra a ceea ce conduce deciziile, credințele și ideile. Gândiți-vă la valorile dvs. ca o hartă rutieră care vă îndreaptă spre viitorul dvs. sine. Identificați valorile dvs. făcând următoarele:
  • Gândiți-vă la doi oameni pe care îi admirați. Ce caracteristici le descriu?
  • Dacă ați putea schimba ceva despre comunitatea locală sau despre lumea în general, ce ar fi?
  • Dacă casa ta a fost în foc, ce trei lucruri ai lua cu tine?
  • Când a fost ultima dată când te-ai simțit într-adevăr realizat? Descrieți momentul și de ce ați simțit așa.
  • Ce subiecte te ridici sau te ridici cu adevărat? De ce te duc aceste subiecte?
  • Odată ce ați analizat aceste întrebări / declarații, căutați teme în răspunsurile dvs. Orice teme recurente pot arunca o lumină asupra valorilor dvs.
  • Imagine intitulată Realizarea de autostradă Pasul 3
    3. Verificați contradicțiile. După ce ați efectuat o analiză a valorilor dvs., comparați-le cu viitorul dvs. de sine. Valorile curente coincid cu viața pe care sperați să o conduceți într-o zi? Acum, reflectați asupra comportamentelor dvs. de zi cu zi, credințe și principii. Acestea se potrivesc cu valorile dvs. și persoana cu care sperați să fiți?
  • Dacă nu trăiți în prezent valorile care sunt importante pentru dvs. sau care vă vor ajuta să vă manifestați în viitorul dvs. sine, va trebui să faceți unele restructurare și stabilirea obiectivelor.
  • Partea 2 din 3:
    Trăind valorile dvs
    1. Imagine intitulată Realizarea de autostradă Pasul 4
    1. Stabiliți obiective care se aliniază cu viziunea dvs. Având obiective care nu se potrivesc cu valorile dvs. generale sunt ca și cum ați călători într-un buggy cu doi cai care merg în direcții opuse - este haosul. Puteți avea cele mai inspirate obiective, dar dacă nu vă sprijină valorile personale, succesul dvs. nu va simți ca succesul.
    • De exemplu, Joe constată că cele mai mari valori ale sale sunt implicarea, integritatea și conducerea comunității. În slujba sa actuală, el este supraveghetor la o organizație non-profit care oferă burse și formare pentru populațiile studențești sub-servite. El învață că toate fondurile nu sunt îndreptate către elevi așa cum credea odată. În ciuda îndeplinirii valorilor sale de implicare și conducere comunității, Joe se poate simți nemulțumit de locul de muncă, deoarece organizația nu este una de integritate. Joe trebuie să dezvolte noi obiective care se aliniază cu valorile sale pentru a-i aduce echilibrul și fericirea.
  • Imagine intitulată Obține auto-actualizarea Pasul 5
    2. Reevaluați progresul dvs. în timp. Auto-actualizarea este un echilibru atent al finalizării și valorilor obiectivului. Ori de câte ori devine nealiniat, va trebui să revizuiți atât valorile, cât și obiectivele. Dacă valorile dvs. se schimbă, de exemplu, deoarece aveți o familie, va trebui să creați noi obiective care coincid cu aceste noi valori.
  • Imagine intitulată Obține auto-actualizarea Pasul 6
    3. Aflați în mod constant. Comiterea de a deveni un cursant de-a lungul vieții este pasul final în realizarea de auto-actualizare. Un cursant de-a lungul vieții este cel care folosește informații și experiență pentru a-și extinde propriile orizonturi și viața lui în consecință. Deveniți un cursant de-a lungul vieții prin:
  • Întrebarea ipotezelor dvs. - gândiți-vă de două ori despre credințele sau prejudecățile necondiționate, întrebându-vă "Ce altceva aș putea să presupun?" sau "Ce dovezi am pentru sau împotriva acestei ipoteze?"
  • Predarea abilităților învățate pentru ceilalți - fie că este vorba de informații din cariera sau de studiul dvs. care au obținut dintr-un hobby, învață-l. Predarea a ceea ce știi altora vă ajută să câștigați expunerea, vă permite să fiți văzuți ca un expert pentru alții și vă îmbunătățește cunoștințele despre subiect.
  • Citind carti
  • Cultivarea relațiilor cu intelectualii
  • Jurnaling
  • Meditatând
  • Angajarea în rezolvarea problemelor
  • Comunicarea organizațiilor
  • Participarea la ateliere de lucru
  • Implicarea în proiecte
  • Imagine intitulată Realizarea actualizării Pasul 7
    4. Găsiți pasiuni. Pasiunile sunt activități pe care sunteți dispus să investiți timpul și efortul pentru că vă aduc o mare plăcere. Pasiunile au ca rezultat o scădere a emoțiilor negative și creșterea bunăstării psihologice. Acestea pot varia de la scriere la alergarea la colectarea de timbre. Mai mult decât probabil, aceste pasiuni se vor alinia, de asemenea, la valorile dvs. în viață.
  • Dacă aveți probleme cu identificarea oricăror pasiuni, gândiți-vă la ultimul eveniment la care ați participat. A trebuit să cumpărați un bilet, să vă coordonați programul cu prietenii sau partenerii și găsiți ceva de purtat. Ați pus o mulțime de eforturi pentru a merge la acest eveniment. Acum, gândiți-vă la alte evenimente la care ați participat în ultimul an. Observați teme recurente?
  • Partea 3 din 3:
    Atingând potențialul dvs. mental
    1. Imagine intitulată Realizarea auto-actualizării Pasul 8
    1
    Gandeste pozitiv. Fiind capabil să privească pe partea luminoasă a lucrurilor este cheia succesului personal și bunăstării. Oamenii care subțiri pozitiv tind să aibă probleme de sănătate mai puține, sisteme imunitare mai puternice și o mai mare rezistență la problemele dificile de viață. O modalitate de a deveni un gânditor mai pozitiv este eliminarea auto-discuției negative.
    • Petreceți câteva minute în fiecare zi, acordând o atenție deosebită auto-discuției dvs. Ce spui tu în timp ce te duci la rutina ta zilnică? Sunt aceste gânduri înălțătoare sau belitting?
    • Dacă auto-discuția conține o mulțime de critici, vizează înlocuirea acestor gânduri negative cu declarații mai utile, mai utile. De exemplu, dacă vă prindeți gândirea "Acest lucru este prea greu. Nu știu cum să o fac" Reframează aceste afirmații "Aceasta este o sarcină dificilă. Poate am nevoie de ajutor suplimentar în a fi făcut."
  • Imagine intitulată Obține auto-actualizarea Pasul 9
    2
    Îmbunătățiți-vă stima de sine. Oamenii auto-actualizați simt un sentiment de valoare și respectul pentru ambii înșiși, cât și pentru alții. Aprecierea cine sunteți și recunoașteți valoarea dvs. sunt instrumentale în dezvoltarea unei mentalități sănătoase. Două soluții practice pentru stimularea stimei de sine depășesc perfecționismul și tendința de a compara.
  • Când ne menținem standarde nerealiste (perfecționism), vom fi întotdeauna scurți. Având așteptări realiste despre ceea ce vă puteți realiza motivați să lucrați mai greu și vă face să vă simțiți bine despre dvs. Când mutați perfecționismul trecut, greșelile nu sunt eșecuri permanente, iar chiar și succesele mici sunt demne de sărbătoare.
  • Presupunând că oricine altcineva are un timp mai bun decât voi este o rețetă pentru dezastru. Toți oamenii au neajunsuri și comparați-vă de altcineva pe baza a ceea ce vedeți din exterior este nedrept pentru dvs. Singurele comparații pe care ar trebui să le faceți este astăzi versus ieri.
  • Imagine intitulată Realizarea actualizării Pasul 10
    3
    Fi deschis. O persoană auto-actualizată este capabilă să ia în considerare opiniile, perspectivele și metodele alternative care diferă de propria sa. Fiind deschis nu înseamnă că ești dorință-washy. În schimb, înseamnă că puteți evalua în mod adecvat mai multe variabile ale unei situații înainte de a ajunge la o concluzie. Bineliști experiențe noi și sunt accesibile la reacții pozitive. Puteți învăța să fiți mai deschisi prin completarea acestor două exerciții:
  • Gândiți-vă la un subiect foarte acuzat (e.G. Avortul, războiul, inteligența artificială etc.) și luați partea opusă argumentului propriu. Listează cinci declarații valide care susțin această poziție.
  • Amintiți-vă un timp când ați fost trădat sau rănit de altul. Listează trei motive potențiale pe care această persoană le poate afecta, fie accidental, fie în mod intenționat.
  • Imagine intitulată Realizarea de autostradă Pasul 11
    4. Stați în spatele alegerilor. În timp ce indivizii auto-actualizați pot fi deschisi la diferite opinii și perspective, ele sunt, de asemenea, bazate pe sine. Fiind auto-reîncărcarea emoțională, se traduce cu încrederea pentru a vă lua propriile decizii fără a se baza pe influențele altora și de a sta în urma acestor decizii. Dacă sunteți interesat să deveniți mai emoțional, încercați aceste trei strategii:
  • Renunțați la așteptare pentru un "Bine". Când aveți o mare decizie de făcut, poate fi ușor de întârziat sau dezactivat, făcând o alegere deoarece așteptați un alt jucător cheie din viața dvs. pentru a vă acorda permisiunea. Dependența de sine înseamnă a avea încredere în intuiția dvs. și a face alegerea care se potrivește fără să se bazeze pe alții să vă spună bine.
  • Săriți de pe ferăstrăul de vizualizare. Mergând înapoi și înapoi pe o decizie după ce a făcut-o construiește la îndoială de sine. Odată ce ați ales, treceți mai departe. Opriți cântărirea pro și contra și îndoieli cu valoarea deciziei dvs.
  • Stați cursul. Chiar dacă o decizie pe care ați făcut-o conduce la rezultate subpar, nu înseamnă că sunteți pe calea greșită. Dacă doriți cu adevărat ceva, nu vă răsturnați și nu vă predați după ce sa confruntat cu opoziție. Păstrați împingerea spre viața dorită.
  • Imagine intitulată Realizarea auto-actualizării Pasul 12
    5. Cultivați relațiile cu influențenii pozitivi. Un sentiment de apartenență și dragoste sunt nevoi importante în realizarea auto-actualizării. Cu toate acestea, asigurându-vă că relațiile pe care le construiți sunt pozitive vă oferă un aspect suplimentar. Când ne înconjoară cu oameni pozitivi, avem o mai mare încredere în sine, luăm decizii mai sănătoase și facem cu stresul mai bine.
  • Efectuați o inspecție a relațiilor dvs. apropiate. Oamenii pe care îi petreceți cel mai mult timp cu reflectarea valorilor dvs. personale? Acești oameni te fac să te simți bine despre tine? Te motivează să fii cel mai bun sine? Dacă răspunsurile la oricare dintre acestea sunt "Nu", Este posibil să aveți nevoie să vă distanțezi de acești influenți negativi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar