Cum să vă apreciem

Stima de sine scăzută vă poate prinde într-un ciclu teribil: cu atât mai rău vă simțiți despre voi înșivă, cu atât mai mult vă bateți. Sfaturi de ajutor de multe ori cade apartamente, deoarece aceste lupte vă fac să vă simțiți fără putere: dacă nu vă simțiți în controlul propriilor gânduri, cum ar trebui să le schimbați? Răspunsul constă în schimbarea obiceiurilor. Bucurați-vă ca și cum ați merita, și vă veți antrena creierul pentru a crede adevărul: că meritați respectul la fel ca orice alt om minunat, înfricoșător.

Pași

Metoda 1 din 12:
Întrebați propriile gânduri negative.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 1
1. Provocarea modelelor de gândire care se concentrează numai pe eșecuri și defecte. Când ne luptăm cu stima de sine, creierul nostru nu este întotdeauna prietenul nostru. Este nevoie de practică pentru a vă antrena mintea în obiceiuri mai bune, dar primul pas este recunoașterea minciunilor pe care le spune:
  • Recunoașteți că un sentiment ca un eșec nu vă face un eșec.
  • Verificați dovezile pentru concluziile dvs. Un prieten care nu răspunde la textul dvs. nu înseamnă că vă urăsc, chiar dacă spirala de gândire negativă poate face să se simtă așa.
  • Realizați că evenimentele pozitive merită și focalizarea. Un comentariu negativ nu ar trebui să te oprească de la aprecierea laudării.
Metoda 2 din 12:
Răspundeți la greșelile și eșecurile dvs. cu compasiune.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 2
1. Nu aveți nevoie să vă condamnați pentru fiecare eșec. Studiile arată că răspunderea la propriile greșeli cu compasiunea nu numai că vă ajută stima de sine, ci și o persoană mai capabilă și mai rezistentă. Împingeți înapoi împotriva criticului interior care suflă lucrurile din perspectivă:
  • Foarte puține lucruri în viață sunt "totul sau nimic". Chiar dacă ceva nu a mers așa cum ați sperat, asta nu înseamnă că nimic bun a ieșit deloc.
  • Un eșec nu vă definește pentru totdeauna. Întrebarea că sentimentul de lipsă de speranță prin a vă spune "Lucrurile nu mi-au făcut drumul, dar asta nu înseamnă că va fi întotdeauna adevărat. Nu pot prezice viitorul."
  • Chiar și atunci când faci greșeli, merită bunătate. Dacă vă simțiți rușine sau auto-lită, permiteți-vă să urmăriți spectacolul preferat sau să comentați alimentele confortabile. Nu vă pedepsiți prin reținerea lucrurilor care vă ajută să faceți față.
Metoda 3 din 12:
Luptați perfecționismul cu gândirea realistă.
  1. Imaginea intitulată Apreciez pasul 3
1. Standardele imposibile sunt o modalitate sigură de a vă reduce stima de sine. Vă agonizăm pe fiecare sarcină perfect sau ați procrastinat și renunțați la sarcini, deoarece simțiți că nu puteți reuși la standardul potrivit? Acest perfecționism vă poartă imaginea de sine și interferează cu capacitatea dvs. de a funcționa. Amintiți-vă de perspective mai realiste pe cel puțin o bază zilnică, chiar dacă nu le credeți la început:
  • "E în regulă că cineva nu-mi place. Literalmente nimeni nu este iubit universal."
  • "Am încercat cel mai bine, și asta e tot ce poate face cineva."
  • "Este nerezonabil să așteptați perfecțiunea. Nimic nu este perfect, și asta e în regulă."
Metoda 4 din 12:
Argumentează înapoi împotriva gândurilor negative.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 4
1. Transforma monologii interni într-o conversație bidirecțională. Cercetarea și practicile terapeutice arată că acest lucru poate ajuta să depășească crud și nefolositor "Criticii interiori". Răspunzând la gânduri negative într-o voce separată, mai susținătoare, vă distanțați acele gânduri din sentimentul de sine și învățați să vă criticați în moduri mai mari și mai productive.
  • De exemplu, dacă vă gândiți "Sunt atât de groaznic, toată lumea mă urăște", re-imaginați că, așa cum vorbește altcineva: "Ești atât de îngrozitor, toată lumea te urăște."
  • Vorbind ca tine însuți, argumentați înapoi împotriva acestui lucru "Alte voce" (mental, cu voce tare sau pe hârtie). "Prietenul meu Sarah nu crede că sunt îngrozitor."
  • Vino cu contrarecutar pentru a dovedi "Criticul interior" gresit: "Nu mă urăsc, mi-au trimis cărți de ziua de naștere."
Metoda 5 din 12:
Spuneți nu când aveți nevoie.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 5
1. Valorizați propriile dvs. nevoi în loc de depășire. Respectați-vă propriile limite și învățați să spuneți nu angajamentelor care nu merită stresul. Automatica "da" Ca răspuns la orice solicitare este o formă de "Oamenii plăcute": Punerea dorințelor celorlalți înainte de a voastră. Iată câteva modalități de a spune nu mai ușor:
  • Stall cu "Mă voi întoarce la tine" sau "Mă voi gândi la asta."
  • Stabiliți granițe grele, fără a scuti sau a face scuze: "Nu sunt disponibil să lucrez la weekend" la un client sau "Nu pot lua apeluri în timpul zilei de lucru" la un prieten emoțional nevoiaș.
Metoda 6 din 12:
Apreciaza ceea ce ai.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 6
1. Este bine să fii fericit cu unde te afli. Nu vă apreciați adesea duce la urmărirea nesfârșită după obiective. Poate vă comparați cu alți oameni și încercați să faceți acest lucru "Ajunge din urmă" cu ei, sau poate că simți că există anumite lucruri pe care tu "presupus" a vrea. Oricare ar fi cazul, nu sunteți adevărat pentru tine când nu reușiți să apreciați ceea ce aveți deja.
  • Listează lucrurile din viața ta că ești mândru și asta te face fericit. Prețuiți aceste lucruri și nu sacrificați timpul cu ei inutil.
  • Re-examinați obiectivele dvs. în cariera dvs., în Dating și în alte zone ale vieții voastre. Ce fel de viață vrei cu adevărat?
Metoda 7 din 12:
Fi de sine autentic.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 7
1. Exprimați cine sunteți cu adevărat în loc de cine sunteți "ar trebui să" fi. Simți că trebuie să vă ascundeți opiniile și personalitatea pentru a face pe alți oameni fericiți? Reveniți la atingere cu valorile dvs. de bază pentru a vă întoarce la îndoială de sine.
  • O modalitate de a începe acest proces este de a identifica momentele care vă fac să vă simțiți inuthentic (fie în trecut, fie când se întâmplă cu tine). Aveți un dialog cu dvs.: Care este dvs "neautentic" lateral frică de? Ce vrea să facă sinele dvs. autentic?
  • Încredere în instinctele tale despre ce scenă este potrivită pentru tine, pe care oamenii au dreptate să fii și ce carieră să urmărească. Știți cel mai bine și cum să profitați la maximum de ceea ce aveți de oferit lumii.
Metoda 8 din 12:
Îmbunătățiți imaginea corpului.
  1. Imaginea intitulată Apreciez pasul 8
1. Tăiate surse de imagine negativă a corpului din viața ta. Reframe imaginea slabă a corpului ca o problemă de sănătate mintală, nu una fizică. Fizic comun "soluții" Ca și dieta duc adesea la depresie și anxietate mai gravă și vă poate pune într-o greutate a se vedea, care vă dăunează de fapt sănătății. Aceasta nu este o alegere între acceptarea dvs. sau a primii sănătoși. Învățând să vizualizați și să vă gândiți la corpul dvs. fără negativitate toxică este Un pas important pentru sănătatea dumneavoastră, atât fizic, cât și mental.
  • Nefollow Social Media se hrănește și șterge aplicațiile care vă fac să vă simțiți rău despre dvs.
  • Luați o pauză de la TV și alte materiale pline de corpuri idealizate.
  • Evitați oamenii care declanșează gânduri negative sau îi cer să nu aducă subiecte de declanșare în jurul tău.
  • Discutați cu un profesionist de sănătate mintală dacă vă concentrați în mod constant asupra greutății, dimensiunii, dietei sau exercițiului dvs.
Metoda 9 din 12:
Practicați auto-îngrijirea care vă face să vă simțiți prezenți.
  1. Imaginea intitulată Apreciază pasul 9
1. Găsiți activități care vă concentrează în acest moment. Chiar și atunci când avem timp liber, mulți dintre noi o cheltuiesc pe activități care nu ne lasă reîncărcarea corectă. Îngrijirea eficientă de auto-îngrijire vă face mai conștienți de ceea ce vă simțiți și vă împiedică să vă concentrați asupra acestei experiențe. Indiferent dacă sunteți în jocuri de yoga sau video, activitatea ar trebui să vă stabilească cu sentiment pozitiv, indiferent dacă acel sentiment este calm, minune sau entuziasm.
  • Obținerea unei liste de sarcini ajută "Viitorul tău", Dar nu vă ajută să vă reîncărcați acum. Dacă nu vă puteți relaxa când există treburi de făcut la domiciliu, mergeți la o plimbare sau ieșiți în natură.
  • Amorțiți-vă cu timpul pasiv al ecranului sau alcoolul vă distrage atenția de la dvs. și de nevoile dvs., în loc să vă concentrați atenția asupra lor. Programați o activitate cu un prieten dacă aveți probleme cu rezistența la aceste ispite în timp ce.
Metoda 10 din 12:
Înclinate pe oameni de susținere în timpul crizelor.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 10
1. Se bazează pe prieteni pentru perspectivă și încurajare. Uneori se simte ca o captură-22 pentru a vă îmbunătăți stima de sine când tot ce trebuie să lucrați este creierul dvs. auto-critic. Împărtășește-ți anxietățile și chiar lider de sine cu cineva care îi pasă de tine și să le asculte împărtășesc propria lor perspectivă (care este de obicei mai precisă și realistă).
  • Dacă nu aveți pe cineva cu care să vorbiți, încercați să vă imaginați luptele dvs. într-o altă persoană. Crezi că cineva altfel este leneș în situația dvs? Sau ați fi simpatic?
Metoda 11 din 12:
Încurajați conexiunea obișnuită cu ceilalți.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 11
1. Ia măsuri împotriva singurătății. Socializați cu alte persoane cel puțin o dată pe săptămână, în fiecare săptămână. Legătura cu alții este un instrument critic pentru a ne obține în afara capului nostru și ne amintim că suntem oameni obișnuiți și imperfecți la fel ca oricine altcineva.
  • Atunci când circumstanțele fac dificilă hangouts, găsiți următoarea alternativă. O chat video de o jumătate de oră este o opțiune excelentă atunci când nimic altceva nu este fezabil.
  • Chiar și conectarea la un străin pe stradă poate avea un efect pozitiv remarcabil. În mai multe experimente, navetiștii de tranzit public care au vorbit cu alți pasageri se bucurau și s-au simțit mai bine după aceea - chiar dacă mulți dintre ei s-au descris ca introverti și au prezis că o urăsc.
Metoda 12 din 12:
Voluntar timpul dvs. pentru a ajuta pe alții.
  1. Imaginea intitulată Apreciați pasul 12
1. Ajutarea altora întărește sentimentele de apartenență și agenție. Ambele efecte la rândul lor ajută la stima de sine. Voluntar la un program local, cum ar fi un adăpost fără adăpost sau de a face aranjamente informale în rețeaua dvs. socială.
  • De exemplu, părinții noi pot folosi întotdeauna ajutor cu curățarea, gătitul sau îngrijirea copiilor. Voluntariatul poate fi chiar la fel de simplu ca timpul petrecut cu o relativă singuratic care apreciază compania dvs.

sfaturi

Există oameni care vă pot aduce în jos și oamenii care vă inspiră să vă ridicați deasupra situației voastre. Faci alegerea cine să-și petreacă timpul cu.
  • Amintiți-vă că aveți multe de oferit pe alții. Dacă vă simțiți vreodată să vă plimbați și să vă ascundeți, gândiți-vă la talentele și abilitățile pe care le-ați referitori. Aceste abilități sunt importante pentru lume. Realizați că sunteți importanți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar