Cum să găsiți acceptarea de sine

Acceptarea de sine este abilitatea de a vă accepta așa cum sunteți în loc de modul în care doriți. Este baza multor fericire în viață, dar pentru mulți este mai ușor de spus decât făcut. Trecerea prin viață fericită și în mod pașnic ne cere să înțelegem echilibrul de pozitiv și negativ și de a lucra pentru a accepta orice viață pe care o poate arunca calea noastră.

Pași

Partea 1 din 3:
Devenind mai conștienți de sine
  1. Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 13
1. Recunoașteți gândurile și sentimentele. Scopul acestui lucru este să fii conștient de gândurile tale, de judecată, de durere și orice alte sentimente care pot împiedica auto-creștere. Această formă de autoevaluare este o conștientizare relaxată a gândurilor voastre, undeva între o stare de distragere și concentrare extremă.
  • Stați în fața unei oglinzi, așa cum este stricată posibil (fără machiaj, fără bijuterii) și observați ce gânduri sunt prezente. Categorizați-le (sentimente pozitive, negative, diferite etc.).
  • Practicați oriunde de la 5-30 de minute pe zi, luând în considerare ce gânduri sunt adesea repetate.
  • Imaginea intitulată Luați un salt de credință Pasul 1
    2. Bine ați venit toate sentimentele dvs. - bune și rele. Nu trebuie să vă placă tot ceea ce observați despre dvs. Acceptarea de sine vă recunoaște pur și simplu gândurile pentru a vă imagina cum să le îmbunătățiți sau să le schimbați. Odată ce sunteți conștienți de sentimentele dvs., nu încercați să le împingeți - să le întâmpinați în loc să le ascundeți.
  • Gândiți-vă la sentimentele negative ca o persoană rănită. Cum ați trata o persoană în nevoie? Tratați-vă sentimentele în acest fel. Bine ați venit să rămână o vreme și apoi să transformați negativitatea într-o oportunitate de învățare.
  • Intreaba-te pe tine insuti, "Ce pot învăța din acest gând negativ?"
  • Dacă gândul este pozitiv, nu fugi de la ea. Acceptați-l și știți că meritați să vă simțiți bine despre voi înșivă.
  • Imaginea intitulată ridică pasiul dvs. de sine Pasul 12
    3. Separați-vă de emoțiile dvs. prin vizualizare. Nu sunteți emoțiile voastre. Doar pentru că te simți supărat sau trist într-o zi, nu face furie sau tristețe o parte din cine ești.
  • Când simțiți o emoție negativă, luați forma, utilizați tehnicile de vizualizare pentru ao opri de la cântărire.
  • Imaginați-vă emoțiile ca baloane care au capacitatea de a pluti departe. Știți că aveți opțiunea de a elibera acest balon și că nu are control asupra voastră (și nici gândurile dvs. negative).
  • Partea 2 din 3:
    Scrierea de negativitate
    1. Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 9
    1. Fi iertat. Iertarea dvs. nu înseamnă că scuza sau iertați greșit în partea dvs. Pur și simplu înseamnă că luați o privire sinceră la trecutul dvs., recunoașteți transgrusiile dvs. și continuați să vă deplasați fără să vă bateți. La err este uman, deci iertați-vă și mergeți mai departe.
    • Primul pas în iertare este de a recunoaște greșit. Ai rănit pe altcineva? Te-ai rănit? Ai eșuat?
    • Corectați problema. Poate că este ceva la fel de simplu ca și cum scuti de cel pe care l-ai rănit (inclusiv tine). Sau poate implică schimbarea acțiunilor dvs. pentru a arăta pe cineva pe care l-ați rănit cum vă recunoașteți partea în durerea lor.
  • Imagine intitulată Efectuați Mantra Meditație Pasul 6
    2. Practic. Când începeți să vă bateți, utilizați tehnica pozitivă de reorientare a emoțiilor. Timp de 45 de secunde, închideți ochii, respirați profund și imaginați-vă un loc liniștit sau pe cineva pe care îl iubiți. Atingeți emoțiile pozitive care vă înconjoară și în starea pașnică, întrebați-vă ce puteți face pentru a vă simți mai bine.
  • Utilizați tehnicile PERT la momentul în care atunci când începe gândurile negative. Va ajuta la schimbarea percepției gândurilor dvs. și va opri sau va reduce negativitatea și stresul.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pas 3
    3. Opriți-vă singur. Din păcate, trăim într-o societate în care ne comparăm în mod constant pe alții. Ne judecăm pe cât de inteligenți, drăguți, subțiri sau de succes în comparație cu alții.
  • Primul pas este să observați cât de des apare și cum vă simțiți când apare. Adesea provoacă o mare durere pentru mulți.
  • Amintiți-vă că comparațiile pun accentul pe persoana greșită - vă puteți controla numai acțiunile, nu pe altcineva. Ești prea special pentru a fi comparat cu oricine altcineva - darurile și abilitățile tale individuale sunt ceea ce te face unic și tu.
  • Imaginea intitulată ridică pasiul dvs. de sine Pasul 13
    4. Transformă negativul la pozitiv. Gândurile sunt incredibil de puternice. Durează doar 30 de secunde de gândire a unui gând negativ pentru a deveni parte a subconștientului nostru. Dar vă puteți instrui creierul pentru a învăța să controlați ceea ce vă permiteți în viața voastră.
  • Cea mai ușoară modalitate de a face față gândurilor negative este să le ignorăm pur și simplu. Meditația vă poate ajuta adesea să vă antrenați mintea pentru a elibera negativitatea în loc să o țineți pe ea.
  • Înconjurați-vă cu pozitivitate pentru a vă simți mai fericită. Stai cu oameni care sunt optimiști și plini de speranță și ridicați hobby-urile pe care le bucurați.
  • Imagine intitulată Dezvoltați telekineza Pasul 3
    5. Utilizați auto-discuții pozitive. Locuința pe negativitate doar combină nefericirea. Prin urmare, este important să vă antrenați creierul pentru a recunoaște doar negativul, ci și la o schimbare pozitivă.
  • De exemplu, în loc să spunem, "Nu pot face asta," spune ceva de genul, "Pot să fac asta și o voi face." În loc să spui, "Nu este ziua mea," încercați să spuneți în schimb, "Sunt în controlul acestei zile."
  • Utilizați scrisul pentru a vă schimba gândurile prin crearea unui jurnal de recunoștință sau scrierea unei scrisori de recunoștință.
  • Partea 3 din 3:
    Construind-te în sus
    1. Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    1. Continuați să crească. O lipsă de acceptare de sine nu ar trebui să fie o scuză pentru a evita creșterea.Dimpotrivă, ar trebui să acceptați loviturile de pe drum, precum și anumite aspecte ale personalității dvs., pe măsură ce vă dezvoltați spre o mai bună.
    • Înconjurați-vă cu oameni de succes. Cum ar fi bătăușii, atât de înconjurați-vă cu oameni care vor continua să vă inspire și să vă împingeți să faceți mai bine în viață.
    • Determinați unde merge timpul dvs. Uneori petrecem prea mult timp pe articole și evenimente care adaugă puțin la nici o substanță în viața noastră: televiziune, social media, boar, etc. Asigurați-vă că timpul liber este cheltuit pe ceva care vă va îngriji mintea și spiritul, să nu vă împiedicați să creșteți.
    • Determina ce esti bun la. Concentrați-vă pe creșterea într-un subiect pe care îl cunoașteți și bucurați-vă. Obțineți o înțelegere mai profundă a unui subiect și poate chiar deveniți un expert sau un mentor al altora.
  • Imagine intitulată ridică pasiunea dvs. de sine Pasul 2
    2. Fii flexibil. Cu cât sunteți mai rigid, cu atât mai puțin veți fi deschisi să vă dezvoltați și să creșteți ca persoană. Gândiți-vă la bambus în timp ce se înclină peste vânt fără a se rupe. Dacă ar fi rigid și rigid, se va rupe în două. Pliabilitatea îi permite să curgă fără efort prin vânt, în timp ce acesta rămâne intact.
  • Scapă de temerile iraționale. Adesea, oamenii se tem să se schimbe pur și simplu pentru că se tem de necunoscut. Lăsarea acestei frică vă poate ajuta "lasă-te dus de val" și să accepte lucrurile pe măsură ce vin.
  • Nu vă fie frică să vă schimbați obiectivele. O parte din Flexible este cunoașterea când este timpul să vă schimbați obiectivele. Trebuie să fiți mai specific, să îl faceți mai relevant, permiteți mai mult timp? Fiți dispuși să vă adaptați după cum este necesar.
  • Imaginea intitulată ia un salt de credință Pasul 13
    3. Păstrați-vă puterea. Imaginile noastre despre noi înșine sunt create pe baza a ceea ce ne-au spus ceilalți despre noi înșine sau comparații pe care le facem împotriva altora. Veți întâlni în mod inevitabil pe alții care vă vor insulta sau vă vor încerca să vă rănească. Permițând comentariilor lor să aibă un efect asupra dvs. le dați putere. Este nevoie de practică, dar cu siguranță este probabil să ridicați comentariile altora fără a le personaliza. Nu concurați cu nimeni altcineva.Călătoria lor în viață este mult diferită de a ta.
  • În schimb, comparați-vă de dvs. Ești o persoană mai puternică, mai sănătoasă, mai iubitoare, mai iubitoare decât ați fost acum un an? Concentrați-vă pe creșterea și dezvoltarea dvs.
  • Setați obiectivele și urmăriți-le astfel încât să știți dacă sunteți pe drumul cel bun pentru a vă face mai bine. Permiteți progresului dvs. pentru a vă determina puterea, nu alții.
  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă de locuri de muncă Pasul 4
    4. Vorbeste cu cineva. Uneori este mai ușor să sorți prin mizeria în capul nostru atunci când o putem vocaliza la o sursă de încredere. Vorbind cu un prieten, colaborator, soț sau profesionist, vă poate ajuta să vă scape doar de gânduri negative, ci să vedeți pozitiv că alții văd în voi.
  • Profesioniști precum consilierii profesioniști licențiați, psihologi și antrenori de viață vă pot ajuta în practicarea abilităților de a vă ajuta să vă construiți acceptarea de sine în timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar