Cum să gătești friptura

Friptura perfectă este suculentă, bogată și inimă. Este potrivit pentru ultima masă a unui rege sau primul prânz al lui Joe. Mai mult, există multe modalități diferite de a găti o friptură. Poți să-l faci, să-l grăbești, să-l pui, și chiar să-l lipi în cuptor. Totuși, friptura perfectă este evazivă pentru mulți, în special cei care doresc bine-rumenite în exterior și roz (mediu-rare) în interior. Practic, puteți găti o friptură utilizând o varietate de tehnici diferite!

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea fripturii
  1. Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 1
1. Alegeți tăietura de carne. Când oamenii spun "friptură," ce vor sa zica? În timp ce este imposibil să spui asta "friptură" înseamnă orice tăietură, are tind să însemne anumite reduceri față de ceilalți. Alegeți unul care se potrivește cu plăcerea dvs., luând gustul, sucul și prețul în considerare:
  • Os în formă de T: Fripturile osului T sunt fripturi de benzi și filet Mignon separat de un os în formă de os ca a "T." Este un fan-favorit, dar faptul că vine de la coada de vacă - unde carnea este extrem de licitată - o face puțin scumpă.
  • PORTERHOUSHOUSHOUSHOUSHOUSHOUSE și friptura benzii de parte, Portarul este surprinzător ca friptura t-oase, cu o pană subțire a unui os între cele două tăieturi pentru a împărtăși sarcini de aromă. Aproape identice în preț la t-os.
  • Ribul ochiului: Ribeye vine din coastele conductei, de aici numele său. Este ceea ce mulți dintre noi se gândesc când cuvântul "friptură" vine în minte: are o marcare frumoasă (straturi subțiri de grăsime între carne), oferindu-i o textură matasoasă și un gust robust.
  • New York Strip: friptura de benzi din New York provine din bucata scurtă, un loc unde mușchiul este folosit rar și, prin urmare, deosebit de licitație. Deși nu este la fel de licitație ca un Ribeye, friptura de la New York Steak are și marbling mare.
  • Muşchi: "Muşchi" se poate referi la Sirloin de sus - o tăietură gustoasă, dar scumpă de carne - sau de pe fundul inferior, caz în care se numește doar o friptură de sirloin. Această tăietură vine din spatele din spate al animalului, lângă locul în care sunt T-Bone și Porterhouse.
  • Imagine intitulată Friptura de grătar Pasul 1
    2. Cumpărați o friptură groasă - oriunde de la 1/2 inci (3.8 cm) la 2 inci (5.1 cm). De ce sunt fripturi groase mai bune decât fripturile subțiri? Cu fripturi subțiri, este aproape imposibil să obțineți un perfect maro, crocant și un interior roz și suculent. Cu fripturi groase, obținerea unui echilibru este mult mai ușoară. Este întotdeauna posibil să împărtășiți o friptură de 12 sau 16 uncii cu doi sau mai mulți oameni, iar împărtășirea unei fripturi mari între două persoane este întotdeauna mai bună decât o friptură mică pe persoană.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 3
    3. Adăugați marinade sau frecați (opțional). Să se înmoaie sau să nu se înmoaie - aceasta este întrebarea. Multe fripturi de friptură se încruntă pe ideea de a adăuga altceva decât sare și piper la o tăietură mare de carne. Și pentru un motiv bun: carnea însăși ar trebui să strălucească. Dar dacă decideți că doriți să vă marina friptura, acum este timpul să o faceți. Iată două idei simple pentru a adăuga aromă suplimentară la friptura dvs. dacă alegeți așa.
  • Marinade: 1/3 ceasca de soia, 1/2 cană de ulei de măsline, 1/3 cană suc de lămâie, 1/4 ceasca Worcestershire, 2 bucăți zdrobite usturoi de usturoi, 1/2 cană tocată, 1/4 patrunjel. Marinade timp de 4 până la 24 de ore înainte de gătit.
  • RUB: 4 1/2 lingurita sare kosher, 2 linguri de piper proaspăt, 2 linguri dulci Paprika, 1 lingură praf de ceapă, 1 lingură de usturoi pulbere, 1 lingură uscată Oregano frunze, 2 lingurițe de pământ.
  • Imagine intitulată Friptura de gătit Pasul 4
    4. Lăsați friptura să ajungă la temperatura camerei. Dacă friptura dvs. a fost stocată în frigider în timp ce ați așteptat ocazia perfectă Grill-l, Acum este momentul să-l scoateți. Obținerea fripturii la temperatura camerei va face două lucruri:
  • Accesul procesului de gătit. Carnea care este mai caldă durează mai puțin timp să gătească.
  • Armonizați mișcarea exterioară și în interiorul fripturii. Dacă friptura a fost refrigerată pentru o zi, va dura mai mult timp pentru temperatura internă a fripturii să vină. Aceasta înseamnă că riscați carry sau arderea exterioară a fripturii pentru a găti friptura la mediu în interior.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 5
    5. Dacă marinade sau frecare nu a fost utilizat, adăugați sare acum. Cu atât mai mare tăietura de carne, cu atât mai generos ar trebui să fie despre adăugarea de sare. Amintiți-vă, există de două ori mai multă carne într-un os de 16 uncii, deoarece există într-un Ribeye de 8 uncii. Sare în consecință.
  • Sare în avans. În timp ce unii oameni sare cu până la patru zile în avans, doar 40 de minute sau așa sunt strict necesare. Puteți să vă sare friptura și să așteptați cerințele de 40 de minute în timp ce ajunge la temperatura camerei.
  • De ce nici un piper? Piperul poate arde în timpul procesului de gătit, în timp ce sarea nu poate. Arderea ardeiul nu are gust foarte bun, deci este mai bine să o aplicați după Gătitul a avut loc.
  • Partea 2 din 4:
    Gratarea fripturii
    1. Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 6
    1. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți cărbune din lemn de esență tare. Brichetele pot fi folosite dacă nu aveți cărbune din lemn de esență tare (cum ar fi Mesquite). Dar cărbunele din lemn de esență tare arde mai tare și mai repede, făcând un produs final mai bun. Desigur, dacă aveți doar un grătar de gaz, este acceptabil, de asemenea. Doar fiți pregătiți pentru o altă aromă din friptura dvs. în cele din urmă.
    • Nu folosiți lichid mai ușor pentru a vă începe cărbunele! Fluid mai ușor voi dați fumul și poate fi gustat în fripturi. Este mai bine să investești într-o potrivire Bbq Chimney Pentru prepararea fripturii BBQ.
  • Imagine intitulată Cook Steak Pasul 7
    2. Aranjați toate cărbunele fierbinți pe o jumătate din grătar. Aceasta este partea ta fierbinte a grătarului. Cealaltă parte este partea rece a grătarului (chiar dacă este încă destul de fierbinte). Veți folosi partea rece a grătarului pentru a începe cu și partea fierbinte a grătarului mai târziu. Acesta va contribui la asigurarea unui specimen mai perfect al cărnii în cele din urmă.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 8
    3. Porniți friptura pe partea rece a grătarului, unde nu se odihnește niciun cărbune. Acoperă capacul și încet Permiteți fripturii să înceapă gătitul folosind căldură indirectă. Acest lucru, de fapt, merge împotriva practicii comune: mulți oameni încearcă să crească friptura pentru a începe cu scopul de a începe "Sigiliul în arome." Această practică nu are nicio bază de fapt.
  • Dacă începeți cu friptura pe partea rece a grătarului, îi dați suficient timp pentru toată friptura - nu doar în exterior - să crească temperatura. În plus, până când friptura dvs. este aproape terminată gătitul, a fost dat suficient pentru a dezvolta o crustă frumoasă. Tot ce trebuie să faci pentru a termina este rapid o mutați rapid peste porțiunea fierbinte a cărbunelui.
  • Imagine intitulată Friptura de grătar Pasul 7
    4. Flip de multe ori pentru a începe dezvoltarea unei cruste pe fiecare parte. Stați pe partea rece a grătarului, utilizați clești pentru a vă întoarce friptura de multe ori, aproximativ în fiecare minut sau așa. Mitul grătarului este că fripturile ar trebui să fie răsturnate doar o dată înainte de servire. De fapt, fripturile care sunt flipped adesea peste căldura indirectă gătesc mai uniform și sunt sucul. Când nu răsturnați friptura, nu uitați să puneți capacul pe grătar.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 10
    5. Utilizați un termometru pentru a testa pentru făcut. Poate să nu sune foarte bărbat, dar este sigur că este științifică. În plus, funcționează: judecata umană este mult mai mult decât un termometru. Ar trebui să luăm notă. Iată este defalcarea modului în care temperatura internă se descompune la DoNeness:
  • 120 ° F (48.8 ° C) = rar
  • 130 ° F (54.4 ° C) = Rare medie
  • 140 ° F (60 ° C) = mediu
  • 150 ° F (65.5 ° C) = Mediu bine
  • 160 ° F (71.1 ° C) = bine făcut
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 11
    6. Alternativ, utilizați Testul degetului Pentru a ajuta la aproximarea. Testul cu degetul implică atingerea părții cărnoase a palmei sub degetul mare pentru a aproxima făina unei bucăți de carne. Deschideți-vă mâna și relaxați-vă palma. După fiecare pas, atingeți interiorul palmei cu cealaltă mână.
  • Degetele nu atingând deloc (Palm Open): Aceasta este ceea ce se simte carnea brută ca.
  • Degetul mare atingând degetul arătător: aceasta este ceea ce se simte carnea rară ca.
  • Degetul mare atingând degetul mijlociu: aceasta este ceea ce se simte carnea medie-rară.
  • Degetul mare atingând degetul inelului: aceasta este ceea ce se simte carnea medie-bine.
  • Thumb Atingerea Pinky: Aceasta este ceea ce se simte bine carnea.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 12
    7. Odată ce carnea este de aproximativ 15 ° F sub temperatura ideală, puneți-o rapid pe ambele părți pentru a dezvolta culoarea. Dacă culoarea sa dezvoltat deja, păstrați carnea pe partea rece a grătarului, în schimb, ca eliberarea sucurilor în fripturi.
  • Imagine intitulată Friptura de grătar Pasul 10
    8. Luați friptura de pe grătar cu aproximativ 5 ° F înainte de a ajunge la temperatura ideală. De ce să-l scoateți înainte de a vă atinge temperatura ideală? Friptura va continua să crească la nivel intern cu aproximativ 5 ° F, după ce a fost luată de pe grătar.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 14
    9. Sezon cu piper și lăsați friptura să se odihnească timp de cel puțin cinci minute. Pe măsură ce gătiți carnea, sucurile călătoresc în interiorul cărnii dvs. ca contract din fibrele musculare. Dacă vă tăiați friptura imediat după ce îl luați de la grătar, sucurile din centru cad mai mult. Dacă așteptați cel puțin cinci minute, fibrele musculare se relaxează și sucurile se întind mai uniform în întreaga friptură.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 15
    10. Bucurați-vă de. Bucurați-vă de friptura dvs. minunat gătită alături de cartofi scoici și usturoi-sautéed spanac, de exemplu.
  • Partea 3 din 4:
    Împingeți friptura
    1. Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 16
    1. Poziționați suportul pe care îl veți folosi 4 până la 6 inci (10.2 până la 15.2 cm) sub partea de sus a cuptorului. Această distanță este probabil distanța ideală dacă doriți să gătiți friptura medie-rară sau mediu. Dacă doriți ca friptura să fie puțin mai rară, poziționați suportul la 6 inci (15.2 cm). Dacă doriți ca friptura să fie mai bine făcută, poziționați suportul la 4 inci (10.2 cm).
  • Imaginea intitulată gătiți o friptură de mare degustare Pasul 8
    2. Porniți broilerul și setați o tigaie de fier mare în interiorul cuptorului în timp ce preîncălziți. Tăvile de fontă sunt perfecte pentru a brou, deoarece conduc căldură extrem de bine. Dacă nu aveți o tigaie de fier, o tigaie de prăjire sau o pantă de gril va funcționa, de asemenea. Preîncălziți timp de 15 până la 20 de minute pentru a obține vasul frumos și fierbinte.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 18
    3. Odată ce tigaia este terminată preîncălzire, puneți friptura pe tigaie și pierdeți timp de 3 minute. Dacă utilizați un grătar sau o tigaie de grătar cu crestături ridicate, puneți friptura la o diagonală, astfel încât să obțineți mărci de grătar. Atât partea de jos, cât și partea de sus a fripturii trebuie să înceapă să se sizeze dacă cuptorul este suficient de fierbinte.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 19
    4. Răsturnați friptura și gătiți încă 3 minute. Răsturnați friptura folosind clești, nu o furculiță, deoarece acest lucru va cauza drenaj inutil și prematur de sucuri.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 20
    5. După 3 minute pe ambele părți, rotiți cuptorul până la 500 ° F (260 ° C).
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 21
    6. Gatiți friptura conform următoarei diagrame. Graficul de mai jos enumeră orele aproximative pentru a găti friptura la 500 ° F, având în vedere grosimea fripturii:
  • Rar (120 ° la 130 ° F)
  • 1" - 0-1 minute
  • 1 1/4" - 2-3 minute
  • 1 3/4" - 4-5 minute
  • Mediu (140 ° până la 150 ° F)
  • 1" - 2-3 minute
  • 1 1/4" - 4-5 minute
  • 1 3/4" - 6-7 minute
  • Mediu bine (150 ° la 160 ° F)
  • 1" - 4-5 minute
  • 1 1/4" - 6-7 minute
  • 1 3/4" - 8-9 minute
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 22
    7. Sezon cu piper și lăsați friptura să se odihnească timp de cel puțin cinci minute. Pe măsură ce gătiți carnea, sucurile călătoresc în interiorul cărnii dvs. ca contract din fibrele musculare. Dacă vă tăiați friptura imediat după ce îl luați de la grătar, sucurile din centru cad mai mult. Dacă așteptați cel puțin cinci minute, fibrele musculare se relaxează și sucurile se întind mai uniform în întreaga friptură.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 23
    8. Bucurați-vă de. Bucurați-vă de friptura dvs. minunat gătită alături de unii fasole verde și a cartof copt, de exemplu.
  • Partea 4 din 4:
    Pan-urâți friptura ta
    1. Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 24
    1. Se încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie de fier peste căldură ridicată până la fumat puternic. O tigaie de fier este mare la conducerea căldurii, ceea ce înseamnă că ea o răspândește în mod egal pe întreaga suprafață.
    • Utilizați un ulei neutru frumos pentru a găti friptura în. Uleiul de măsline este minunat pentru Paste și vânătă, dar nu atât de mare pentru fripturile de gătit. Canola sau un alt ulei vegetal este probabil mai bun.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 25
    2. Adăugați friptura la tigaie, acordând o atenție la plasare dacă PAN a ridicat crestături.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 26
    3. Flip frecvent, aproximativ fiecare minut, timp de aproximativ 6 până la 12 minute, până când a fost atinsă temperatura internă dorită. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un termometru pentru a verifica temperatura internă a fripturii. Iată un ghid despre modul în care temperatura internă corespunde faptului:
  • 120 ° F (48.8 ° C) = rar
  • 130 ° F (54.4 ° C) = Rare medie
  • 140 ° F (60 ° C) = mediu
  • 150 ° F (65.5 ° C) = Mediu bine
  • 160 ° F (71.1 ° C) = bine făcut
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 27
    4. Înainte de a fi atins, adăugați 2 linguri de unt și orice aromatică suplimentară. Aromatică pe care o puteți utiliza în timp ce pantalurnarea poate include:
  • Rozmarin
  • Cimbru
  • Maghiran
  • Usturoi
  • Salvie
  • Imagine intitulată Friptura de gătit Pasul 28
    5. După friptură este gătită (friptura va continua să gătească căldura), lăsați-o să se odihnească timp de cel puțin cinci minute. Pe măsură ce gătiți carnea, sucurile călătoresc în interiorul cărnii dvs. ca contract din fibrele musculare. Dacă vă tăiați friptura imediat după ce îl luați de la grătar, sucurile din centru cad mai mult. Dacă așteptați cel puțin cinci minute, fibrele musculare se relaxează și sucurile se întind mai uniform în întreaga friptură.
  • Imagine intitulată Friptura de bucătărie Pasul 29
    6. Bucurați-vă de. Bucurați-vă de friptura dvs. minunată gătită alături de o salată de cartofi germani și varza de Bruxelles, de exemplu.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Sezon, sezon, sezon. O friptură bine condimentată nu va avea nevoie de sos de friptură.
  • Un grătar curat este un grătar fericit. Alimente bucătari mult mai repede pe un grătar curat și va gusta mai bine.
  • Utilizați adesea spray non-stick.
  • Puteți folosi un cuțit pentru a face o mică incizie în friptură pentru a vedea dacă se face sau nu, doar asigurați-vă că incizia se îndreaptă în jos când friptura este plasată pe placă.
  • Fructele și legumele sunt cele mai bune atunci când sunt proaspete. Carnea de vită are un gust mai bun și este mai licitație atunci când îmbătrânește. Salvați niște bani și obțineți fripturi în vânzare, deoarece se apropie (sau trecut) data de expirare a acestora.
  • Vedea Cum să gătiți steak-ul kangaroo și Cum să gătești Filetul Scotch Pentru instrucțiuni privind gătitul alte tipuri de friptură gourmet.
  • Avertizări

    Sprayul non-stick va face o flacără deschisă o flacără deschisă mai mare. Țineți orice păr vă place când pulverizați.
  • Grillurile sunt fierbinți, nu atingeți!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar