Cum să obțineți controlul asupra emoțiilor dvs

Deși nu există nimic în mod inerent cu nici un fel de emoție, unii dintre ei pot duce la cantități majore de primejdie atunci când sunt lăsate necontrolate. Din fericire, există o serie de tehnici de sănătate mintală pe care le puteți utiliza și modificările stilului de viață pe care le puteți face pentru a controla și a depăși aceste sentimente negative.

Pași

Metoda 1 din 6:
Reorientează mintea și corpul
  1. Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 1
1. Observați când vă simțiți emoțiile care vă îndepărtează de dvs. Primul pas pentru a obține controlul asupra emoțiilor dvs. este de a recunoaște când sunt în afara controlului. Întrebați-vă ce simte acest lucru fizic și mental, apoi lucrați pentru ao identifica în acest moment. Prindeți-vă emoțiile atunci când încep să spirize necesită atenția și conștientul, gândirea rațională - doar recunoașterea numai va începe să vă împiedice în prezent.
  • S-ar putea să experimentați reacții fizice ca o frecvență cardiacă mai rapidă, mușchi tensionați și respirație rapidă sau superficială.
  • Din punct de vedere mental, ați putea începe să vă pierdeți atenția, senzație de anxietate, panică sau copleșit sau simțiți că nu vă puteți controla gândurile.
  • Încetiniți și concentrați-vă pe un element al reacției corpului dvs. la un moment dat. De exemplu, dacă vă simțiți brusc anxios, observați ce simte în corpul vostru: "Inima mea bate foarte repede. Palmele mele se simt transpirat."Recunoașteți și acceptați aceste sentimente așa cum sunt, mai degrabă decât să le judecați.
  • Imagine intitulată Controlul efectelor Emoțiilor Pasul 2
    2
    Respirați adânc să te calmezi. Când emoțiile vă îndepărtează de tine, respirația dvs. va ieși adesea de la control, compunând sentimentele de stres și anxietate. Tăiați această spirală atunci când simțiți că se întâmplă, luând câteva respirații adânci pentru a vă liniști mintea și corpul. Dacă puteți, încercați o tehnică profundă de respirație profundă pentru cea mai eficientă soluție.
  • Pentru a încerca această tehnică, puneți mai întâi o mână pe piept și cealaltă sub cușca. Inspirați încet și profund prin nas pentru un număr de 4. Simțiți-vă plămânii și abdomenul să se extindă când le umpleți cu aer.
  • Țineți respirația timp de 1 sau 2 secunde, apoi eliberați încet respirația prin gură. Scopul pentru 6-10 respirații adânci pe minut.
  • Dacă un număr întreg este dificil pentru dvs., puteți începe cu un număr de 2 numărați și lucrați cu practica. Încercați doar să vă faceți respirațiile cât mai profunde și chiar cât puteți.
  • Imagine intitulată Controlul efectelor Emoțiilor Pasul 3
    3. Concentrați-vă pe senzațiile fizice pentru a vă reapăra mintea. Pierderea controlului asupra emoțiilor dvs. poate veni adesea cu o pierdere de sine și a locului - vă înfășurați în emoțiile dvs. și pierdeți conștiința de unde vă aflați. Pentru a contracara acest lucru, forțați-vă pentru a observa lucrurile direct în jurul dvs. sau a senzațiilor fizice pe care le experimentați.
  • Exerciții de împământare folosesc cele mai multe sau toate cele 5 simțuri pentru a vă ajuta să vă rădăcină în prezent. Vorbind cu voce tare este deosebit de importantă, pe măsură ce vă schimbă creierul departe de emoțiile voastre. Revenind în corpul tău și concentrându-se asupra momentului prezent vă poate ajuta să vă împiedicați și să vă opriți spirala emoțională.
  • De exemplu, uitați-vă și descrieți cu voce tare ceea ce vedeți. Ascultați pentru orice sunete pe care le puteți auzi și spuneți și cei cu voce tare. Observați mirosurile din zonă și vedeți dacă puteți gusta nimic pe limba dvs. Ai putea spune, "Covorul și pereții sunt nuanțe diferite de albastru, iar zidul artei este abstract cu blues, roșu, gri și alb. Pot mirosi berea de cafea în camera de pauză, precum și mirosul de foldere vechi de fișiere."
  • Ia notă de ceea ce simte să stai în scaunul tău sau să-ți ții cana de cafea. Observați cum simt hainele, dacă vreun mușchii sunt dureroase sau tensionați. Vă puteți concentra pe ceva la fel de simplu ca și mâinile în poala voastră.
  • Preparați o ceașcă de ceai fierbinte și concentrați-vă asupra senzației de ao bea în acest moment. Cum se simte paharul? Cum miroase? Ce gust are? Descrie-te cu voce tare pentru tine.
  • Descrieți o pictură cu voce tare, listați cât mai multe detalii posibil.
  • Purtați un amestec esențial de ulei pentru a mirosi când vă simțiți stresați. Lăsați mirosul să vă depășească și vorbiți cu voce tare despre ceea ce vă place despre mirosul.
  • Imagine intitulată Controlul efectelor Emoțiilor dvs. Pasul 4
    4. Relaxați-vă mușchii pentru a ușura tensiunea fizică și mentală. Faceți o scanare a corpului dvs. și vedeți unde vă țineți stresul, apoi forțați-vă să vă relaxați zona. Neclocați-vă mâinile, relaxați-vă umerii și lăsați tensiunea din picioare. Rotiți gâtul și vă scuturați degetele. Eliberarea tensiunii fizice poate merge mult spre stabilirea minții.
  • Dacă aveți probleme cu relaxarea corpului, încercând o metodă cum ar fi relaxarea musculară progresivă, sau PMR. Veți tensiona sistematic și vă veți elibera mușchii în grupuri, începând de la degetele de la picioare și lucrați în sus. Făcând înapoi pe o metodă setată ca aceasta poate fi utilă atunci când nu vă puteți concentra pe găsirea unor zone specifice de tensiune.
  • Imagine intitulată Controlul efectelor Emoțiilor Pasul 5
    5. Vizualizați-vă într-un loc liniștit, sigur. Alegeți un loc, real sau imaginat, pe care îl găsiți liniștit și liniștitor. Închideți-vă ochii și imaginați-o, creând cât mai multe detalii, în timp ce respirați încet și uniform. Lăsați tensiunea în corpul vostru și lăsați liniștea locului dvs. sigur să vă liniștească gândurile și emoțiile.
  • Locul tău sigur ar putea fi o plajă, un spa, un templu sau dormitorul tău - orice loc unde te simți în siguranță și relaxat. Gândiți-vă la sunetele pe care le auziți acolo, lucrurile pe care le veți vedea și chiar mirosurile și textul.
  • Dacă nu vă puteți închide ochii sau vizualizați complet locul dvs. sigur, încercați să îl imaginați rapid. Amintiți-vă de acel sentiment calm, centrat și luați câteva respirații adânci și liniștite.
  • Dacă întâmpinați o emoție negativă în timp ce vizualizați, imaginați-o ca un obiect fizic pe care îl puteți elimina din locul dvs. sigur. De exemplu, stresul dvs. ar putea fi o pietricele pe care le puteți arunca, imaginându-vă stresul lăsându-ți corpul așa cum o faci.
  • Imagine intitulată Obțineți controlul emoțiilor Pasul 6
    6. Crează-ți propriul "Cartea fericită" sau "Joy Box." Umpleți-l cu amintiri fericite, cum ar fi fotografiile și mementosul, ca un bilet de bilet la un concert preferat. Imprimați citatele de inspirație pe care le bucurați să o adăugați în cartea sau la caseta dvs. Includeți o listă de recunoștință sau un jurnal, precum și articolele pe care le găsiți confortabile. De exemplu, caseta dvs. ar putea conține, de asemenea, o carte amuzantă, câteva bomboane, o cană frumoasă și o cutie de ceai. Trageți-vă cartea sau caseta când vă simțiți emoțional.
  • De asemenea, puteți crea o versiune digitală a cărții dvs. fericite cu fotografii, meme, citate inspirationale, gifs, etc. care te face să te simți bine.
  • Metoda 2 din 6:
    Confruntarea cu sentimentele tale
    1. Imagine intitulată Controlul pentru emoțiile dvs. Pasul 7
    1. Identificați ce sunt emoțiile dvs. reale. Învățați să identificați și să numiți emoțiile dvs. vă pot oferi controlul asupra lor atunci când vă simțiți ca și cum ați fi în sălbăticie. Luați câteva respirații adânci, apoi forțați-vă să vă uitați direct la lucrurile pe care le simțiți, chiar dacă este dureros. Apoi, întrebați-vă ce este sursa acelei emoții și dacă acoperă altceva pe care ți-e frică să se confrunte.
    • De exemplu, întrebați-vă ce zici de luarea unui examen major vă face atât de stresat. Ar putea avea o mare influență asupra viitorului tău sau simți că trebuie să faci bine să-ți impresionezi familia. La rădăcina nervilor tăi ar putea fi o teamă că dragostea familiei tale depinde de succesul tău.
    • Numirea emoțiilor dvs. este de fapt o abilitate pe care nu ați învățat-o. Din fericire, puteți utiliza exerciții de la terapia comportamentală dialectică (DBT) pentru a vă ajuta să învățați să vă numiți emoțiile. Iată un exercițiu excelent pentru a încerca: https: // dbtselfhelp.com / what_skills.pdf
    • Amintiți-vă că nici o emoție nu este "greșită."Spunând-vă să nu simțiți ceva este o modalitate de a vă face rău și mai mult. În schimb, observați emoția fără a trece judecata. Acceptați că emoția este naturală și lăsați-vă să o simțiți.
    • Imaginați-vă emoția ca un personaj care deține acea emoție. Apoi, urmăriți emoția înapoi la cauza rădăcinii sale.
    • Identificarea și denumirea sentimentelor adevărate din spatele turbulențelor dvs. emoționale vă oferă control asupra lor. Acum că puteți identifica emoția pentru ceea ce este, știți că este doar un sentiment și că nu trebuie să aibă o putere reală asupra voastră.
  • Imagine intitulată Controlul efectelor Emoțiilor Pasul 8
    2. Dă-ți permisiunea să lucrezi prin emoție. Îmbutelându-vă sau ignorarea emoțiilor dvs. nu le va face să dispară. Ei vor bubble și vor reveni mai târziu, deci este important să vă lăsați să vă simțiți emoțiile. Cu toate acestea, nu trebuie să ne rumeniți pe ele. În schimb, lăsați deoparte un bloc de timp, cum ar fi 15-30 de minute pentru a vă scoate emoția.
  • De exemplu, ați putea să vă sunați la un prieten să vă aerisiți sau să vă scrieți gândurile într-un jurnal.
  • Dacă vă simțiți supărați, ați putea lua un moment singur pentru a plânge.
  • Dacă simțiți emoția din corpul vostru, cum ar fi mânia, stresul sau invidia, este posibil să trebuiască să faceți ceva fizic pentru ao lucra. S-ar putea să mergeți la o scurtă plimbare sau să faceți yoga.
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 9
    3. Gândiți-vă la ceea ce puteți face pentru a rezolva situația. Uneori, vă puteți simți în afara controlului emoțional pentru că nu puteți vedea cum să controlați situația din jurul dvs. Acest lucru poate duce la "ruminantă", o "înregistrare spartă" a crezut în cazul în care obseda cu privire la gândirea negativă sau sentimentul într-un mod neproductiv, de obicei vag,. Rupe acest ciclu, concentrându-se asupra oricăror specifice ale situației pe care le puteți adresa.
  • În loc să rumegă despre probleme la locul de muncă, gândindu-mă: "De ce sunt atât de rău la slujba mea?", Faceți o listă cu lucrurile pe care le puteți adresa. S-ar putea să vorbiți cu șeful dvs. despre cum să vă măriți productivitatea, să întrebați pe cineva mai experimentat pentru ajutor sau să începeți să încercați diferite tehnici de management de stres.
  • Lucrați pentru a accepta lucrurile pe care propriile dvs. eforturi nu le pot adresa. Permiterea ideii că aveți nevoie pentru a "repara" sau "control" fiecare element al unei situații este o modalitate de a vă elibera de stres și de turbulențele emoționale.
  • Imagine intitulată Controlul pentru emoțiile Pasul 10
    4. Decideți cum să mergeți mai departe în cel mai bun mod pe care îl puteți. Când sunteți gata să decideți asupra unui curs de acțiune, asigurați-vă că este o alegere conștientă, nu o reacție la altul, în concurență. Gândiți-vă la modul în care doriți să rezolvați această situație și de ce. Ce valori ale dvs. reprezintă acest răspuns? Are sens prea simț?
  • Gândește-te la ce sunt principiile tale morale. Ce vrei să fie rezultatul acestei situații? Care este decizia de care ați fi cel mai mândru? Apoi, întrebați-vă ce fel de acțiune este cel mai probabil să ducă la rezultatul dorit.
  • De exemplu, dacă cineva vă insultă, nu ați putea face nimic, să răspundeți agresiv sau să le spuneți ferm să se oprească. Întrebați-vă cum doriți ca această situație să se încheie și cum să ajungeți acolo fără a compromite lucrurile în care credeți.
  • Metoda 3 din 6:
    Reacționarea la emoțiile dvs. într-un mod sănătos
    1. Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 11
    1. Învață să recunoști defensivitatea atât în ​​cazul în care și pe alții. Defensivitatea nu numai că duce la emotiile de control, o face ca oamenii să vă vadă ca fiind prea emoțională. S-ar putea să vă simțiți defensiv dacă vă simțiți stresați, frustrați sau atacați personal. Cu toate acestea, este important să ascultați opiniile altora, mai ales dacă li se dă constructiv, fără să le ia personal. Puteți face față defensivității prin reducerea amenințării în situație și rămase curioasă despre gândurile altora. Iată semne de defensivitate:
    • Refuzând să ascultați feedback negativ
    • Făcând scuze pentru eșecuri
    • Trecerea de vină
    • Traversând brațele pentru a închide oamenii
    • Zâmbind și dădu din cap pentru a obține persoana să înceteze să vorbească
    • Motivele de motivare De ce aveți dreptate fără a vorbi cu alții
    • Ignorarea feedback-ului de la alții
    • Folosind sarcasmul sau critica altora pentru a deflecta de la critici despre tine
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 12
    2. Luați măsuri de precauție împotriva declanșatorilor dvs. emoționali. Declanșatoarele dvs. sunt activitățile, oamenii, locurile, lucrurile sau evenimentele care aduc în mod constant emoții speciale în tine. Odată ce știți declanșatoarele, puteți să le planificați pentru ei și să vă pregătiți mintal.
  • De exemplu, să spunem că sora ta te face să te superi de fiecare dată când o vezi. Înainte de următoarea adunare a familiei, s-ar putea să vă angajați să vă relaxați îngrijirea de sine înainte de a merge, apoi planificați cum veți lua pauze de la sora ta pe parcursul zilei. S-ar putea să faceți planuri cu o altă rudă pentru a face ceva, sau ați putea planifica să plecați și să luați un fel de mâncare. Limitați cât timp petreceți cu ea și planificați o modalitate de a pleca mai devreme, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 13
    3. Nu face nimic dacă cineva încearcă să te frustreze. Dacă poți spune că cineva te deranjează doar să te rănești, să respiri adânc și stai calm. Vorbește calm și refuză să-i lași să ajungă la tine. Când vă mențineți răcoarea, persoana vă evige va deveni frustrată și, eventual, opriți.
  • Când vă simțiți gata să le adresați, spuneți-le în primul rând ce vă simțiți. Spune ceva de genul: "Mă simt frustrat când mă simt ca și cum ai încerca să te ridici din mine."
  • Apoi, abordați problema la îndemână și întrebați-i gândurile lor pe ea, apoi ascultați și răspundeți la ceea ce spun. De exemplu, ați putea spune: "Să vorbim de fapt despre problema aici, care încearcă să termine acest proiect la timp. Ce idei aveți?"
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 14
    4. Relaxați-vă dacă vă simțiți supărați sau supărați. Dacă vă simțiți furioși, ați putea strânge fălcile și vă puteți tensiona. Luând câteva respirații adânci și relaxându-vă mușchii este o modalitate ușoară și eficientă de a apela sentimente puternice, care vă pot opri să faceți ceva ce ați putea regreta mai târziu.
  • Imagine intitulată Controlul efectelor Emoțiilor Pasul 15
    5. Încercați să faceți opusul a ceea ce ați face în mod normal. Dacă vă simțiți că reacționați la emoții puternice într-un mod tipic pentru dvs., opriți-vă. Luați un moment și gândiți-vă la ce s-ar întâmpla dacă ați încercat opusul reacției obișnuite. Cum ar schimba rezultatul? Dacă ar deveni pozitiv sau productiv, încercați această nouă metodă în loc de cea veche.
  • De exemplu, s-ar putea să vă deranjați când soțul / soția dvs. nu face în mod regulat vasele. În loc să porniți un argument, provocați-vă să faceți singur felurile de mâncare, apoi întrebați politicos soțul / soția dacă ar putea ajuta.
  • Dacă sună dificil, începeți să schimbați un lucru mic la un moment dat. În loc să strigi la soțul / soția, spuneți-le cum vă simțiți într-o voce mai neutră. Dacă este încă prea greu, plecați și luați o pauză de 5 minute. În cele din urmă, vă puteți lucra spre schimbarea reacției dvs. pentru totdeauna.
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 16
    6. Îndepărtați-vă de o situație care generează sentimente negative. Uneori, cea mai bună reacție se îndepărtează și evită declanșatoarele cu totul. Dacă o situație poate fi refăcută relativ ușor și fără a răni pe alții, faceți ceea ce puteți să vă îndepărtați de ea și de sentimentele dvs. negative.
  • De exemplu, dacă sunteți într-un comitet la locul de muncă care include persoane care sunt nefocalizate, s-ar putea să vă supărați atunci când participați la întâlniri. O strategie de abordare a acestei frustrări este de a cere să fie reproiectată unui alt comitet.
  • Metoda 4 din 6:
    Comunicarea cu încredere și asertivă
    1. Imagine intitulată Controlul efectelor Emoțiilor dvs. Pasul 17
    1. Exprimați sentimentele direct și cu încredere. Învățarea la să comunice asertiv este o modalitate de a vă exprima și controla emoțiile în timp ce creați schimbări într-o situație nedorită. Este bine să spuneți să vă prezentați părerea dvs. sau să spuneți lucruri care vă fac inconfortabil sau că pur și simplu nu aveți timp, atâta timp cât faceți acest lucru clar și tact.
    • De exemplu, dacă un prieten vă invită la o petrecere, ați putea spune: "Mulțumesc că ați gândit la mine! Chiar nu-mi plac mulțimile mari, totuși, așa că voi trece de data asta. Ce zici de ne întâlnim pentru cafea în schimb?"Acest lucru vă permite să vă exprimați sentimentele în loc să le păstrați înăuntru și să le lăsați să vă controleze.
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 18
    2. Utilizați "I" -Statements pentru a vă face punctul fără să vină pe alții. Acest tip de comunicare vă ajută să vă exprimați emoțiile fără vina sau pe alții. Înainte de a spune o propoziție care ar putea apărea ca vina sau judecată, opriți-vă și restructurați-o într-o observație sau o declarație de opinie.
  • De exemplu, în loc să spunem "Nu-ți pasă de mine," Ați putea încerca: "M-am simțit rănit când nu m-ai sunat înapoi când ai spus că vrei. Ce s-a întâmplat?"
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 19
    3. Invită-i pe alții să-și împărtășească perspectivele. Nici o situație nu are doar o parte. Solicitarea altora să împărtășească gândurile lor vă poate ajuta să înțelegeți perspectiva lor și să creați un dialog egal. Ascultarea activă vă poate ajuta să vă calma propriile emoții, oferindu-vă controlul asupra lor și vă puneți în spațiul mental potrivit pentru a-și pune ideile de utilizat.
  • Când împărțiți opinia dvs., de exemplu, urmați-o cu ceva de genul: "Care sunt gândurile tale despre asta?"
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 20
    4. Evitați limba judecătorească ca "Ars" și "Outage."Aceste afirmații se simt învinovățesc și pot duce la sentimente de frustrare și furie că lucrurile nu sunt așa cum vrei să fie. Când observați că utilizați "arde," OGEDS ", sau alte cuvinte sau fraze așteptate, opriți și amintiți-vă că nimic și nimeni nu este perfect. Provocați-vă să îmbrățișați imperfecțiunea și să acceptați lucrurile așa cum sunt acum.
  • De exemplu, în loc de gândire "Partenerul meu nu ar trebui să-mi rănească sentimentele," Puteți încerca să vă amintiți că nu era personal și că amândoi faceți greșeli.
  • Dacă îți dai seama că ești greu pentru tine, arătați-vă bunătatea și compasiunea. De exemplu, dacă te gândești la ceva asemănător "Ar fi trebuit să studiez pentru acest test mai mult. Voi eșua, "schimbați-l" Am studiat din greu și sunt la fel de pregătit cum aș putea fi. Indiferent ce se întâmplă, voi fi bine."
  • Metoda 5 din 6:
    Crearea de rutine fizice calme
    1. Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor dvs. Pasul 21
    1. Lucrați în mod regulat să vă relaxați și să lăsați aburul. Obținerea exercițiilor fizice, în special exercițiul calm și repetitiv, cum ar fi înotul, mers sau alergarea, vă poate ajuta să vă liniștiți mintea și simțurile. De asemenea, puteți încerca exerciții cum ar fi Yoga sau Pilates, care se concentrează pe continuarea minții prin ameliorarea, exercițiile de întindere și tehnicile de respirație.
  • Imagine intitulată Controlul pentru emoțiile dvs. Pasul 22
    2. Angajați diferite simțuri în noi modalități de a vă calma corpul. Cultivați o concentrare asupra frumuseții și aprecierea calmă a lumii din jurul dvs. pentru a lucra în rutina zilnică de auto-îngrijire. Acest accent pe recunoștință și simțuri fizice vă poate ajuta, de asemenea, să vă liniștiți în acest moment, când vă simțiți stresați sau în afara controlului. Experimentați cu câteva tehnici diferite, cum ar fi:
  • Ascultați muzică liniștitoare.
  • Mângâind un câine sau o pisică. În plus față de concentrarea simțurilor, studiile au arătat că interacțiunea regulată cu un animal iubit poate reduce depresia.
  • Mergând pe o plimbare liniștită, concentrându-vă pe frumusețea împrejurimilor dvs.
  • Luând o baie caldă sau duș fierbinte. Căldura fizică se relaxează și calmează majoritatea oamenilor.
  • Mâncați mâncarea preferată și gustul de savor.
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 23
    3. Încercați liniștirea auto-atins. Oamenii au nevoie de atingere afectivă să prospere. Oxtocinul pozitiv eliberează oxitocina, un hormon puternic care vă sporește starea de spirit, ameliorează stresul și vă face să vă simțiți legați de alții. Tehnici care vă pot ajuta să vă relaxați într-un moment emoțional includ:
  • Plasați-vă mâna peste inimă. Simt că inima ta bate, înălțarea și căderea pieptului tău și căldura pielii tale. Repetați câteva cuvinte pozitive pentru tine, cum ar fi "Eu sunt vrednic de dragoste" sau "Sunt bun."
  • Oferindu-vă o îmbrățișare. Traversați brațele peste piept și puneți-vă mâinile pe brațele superioare, stoarceți-vă în siguranță. Repetați o frază pozitivă, cum ar fi "Mă iubesc."
  • Cupeți fața cu mâinile, ca și cum ați fi pentru un copil sau un iubit și vă veți bucura de fața cu degetele. Repetați câteva cuvinte de bunătate față de tine, cum ar fi "Sunt frumoasă. sunt bun."
  • Imagine intitulată Controlul pentru emoțiile dvs. Pasul 24
    4
    Practicați meditația. Meditația este o modalitate excelentă de a ușura anxietatea și depresia, îmbunătățind în același timp capacitatea dvs. de a face față stresului. Regulat Mentalitatea meditației vă poate ajuta, de asemenea, să vă reglați emoțiile. Puteți lua o clasă, utilizați o meditație ghidată online sau învățați să faceți meditație de spirit pe cont propriu.
  • Stați în poziție verticală într-un loc confortabil și liniștit. Luați respirații adânci, curățate și concentrați-vă pe un singur element al respirației dvs., cum ar fi sunetul sau expansiunea plămânilor pe măsură ce le umpleți cu aer.
  • Extindeți-vă focalizarea pentru a include restul corpului. Observați ce se confruntă cu alte simțuri. Încercați să nu judecați sau să vă concentrați prea mult pe nici o senzație.
  • Acceptați fiecare gând și senzație, așa cum apare și recunoaștem fiecare fără judecată spunând: "Am gândul că nasul meu mănâncă."Dacă vă găsiți concentrația voastră, reintroduceți atenția asupra respirației dvs.
  • Imagine intitulată Controlul pentru emoțiile dvs. Pasul 25
    5. Practică repetarea mantrelor auto-afirmatoare pentru tine. Principiul de bază al atenției este acceptarea experienței actualei momente fără rezistență sau judecată. Asta e mai ușor de spus decât făcut, dar veți găsi că, pe măsură ce practicați tehnicile de minte, vor deveni noi "obiceiuri" pe care le adoptă creierul tău. Când sunteți într-o situație dificilă, repetați câteva fraze de susținere pentru:
  • Nu voi simți întotdeauna așa, și acest sentiment va trece.
  • Gândurile și sentimentele mele nu sunt fapte.
  • Nu trebuie să acționez asupra emoțiilor mele.
  • Sunt bine în acest moment, chiar dacă este inconfortabil.
  • Emoțiile vin și pleacă și am reușit să trec prin asta în trecut.
  • Metoda 6 din 6:
    Care lucrează spre pace pe termen lung
    1. Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 26
    1. Faceți rădăcinile turbulo-ului dvs. emoțional, astfel încât să puteți mișca din trecut. Dacă aveți o lipsă cronică de control emoțional, încercați să căutați mai adânc în istoria dvs. personală pentru a-și găsi originea. Știind de unde provine turbulele voastre emoționale vă poate ajuta să vă dați seama cum să o acceptați și să vă vindecați de la ea.
    • Gândiți-vă la modul în care a fost tratat conflictul în familia dvs. în timp ce creșteți. Părinții tăi au arătat sau ascunde emoțiile lor? Au fost anumite emoții "în afara limitelor"? Ce emoție este cea mai inconfortabilă pentru tine și cum a făcut familia ta?
    • De asemenea, vă puteți gândi la transformarea punctelor din viața voastră, cum ar fi un divorț, o moarte sau o schimbare majoră, cum ar fi mișcarea casei sau pierderea unui loc de muncă. Ce emoții te simți și cum ai reacționat la ei?
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 27
    2. Provocați credințele și modelele cu sediul în frică sau iraționalitate. Imaginându-vă unde turbulele emoționale provine de la vă oferă puterea de a se confrunta și de a depăși credințele care le provoacă. Faceți un pas înapoi din situație și identificați în mod obiectiv credințele negative, cum ar fi frica sau inadecvarea. Ce cauzează acele sentimente toxice? Ce puteți face pentru a vă confrunta și a le depăși?
  • De exemplu, sentimentele de a nu fi destul de bune ar putea să apară ca "descalificarea gândirii pozitive": dacă cineva spune ceva bun despre tine, nu contează, dar dacă spun ceva rău despre tine, tu "știa totul de-a lungul." Provocați acest lucru prin observarea tuturor lucrurilor pe care le faceți în viața voastră.
  • Turbulele emoționale cauzate de frică s-ar putea manifesta ca o tendință de a sări la concluzii, când faci o judecată negativă, chiar dacă nu există niciun fapt de susținut. Provocați acest mod de gândire prin oprirea dvs. la fiecare pas și examinând dovezile pentru concluziile dvs.
  • Indiferent de ce alte emoții negative complexe descoperiți, puteți contesta aproape toți, întrebându-vă ce este adevărul imparțial și arătându-vă compasiune.
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 28
    3. Începeți un jurnal pentru a practica auto-reflecția. Jurnaling despre emoțiile tale vă poate ajuta să învățați să vă identificați sentimentele. De asemenea, vă va ajuta să învățați să recunoașteți ceea ce ar putea declanșa anumite emoții și vă va ajuta să recunoașteți modalități utile și nefolositoare de a face față lor.
  • Utilizați jurnalul dvs. pentru a vă recunoaște emoțiile, venturi despre lucrurile pe care le simțiți rău, arătați-vă compasiune, gândiți-vă la cauzele unor răspunsuri emoționale și să vă răspundeți și să controlați sentimentele voastre.
  • Puneți-vă întrebări în intrările din jurnalul dvs., cum ar fi: Cum mă simt acum? Cred că sa întâmplat ceva pentru a provoca acest răspuns? Ce am nevoie când mă simt așa? Am simțit așa ceva înainte?
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 29
    4. Reframează gândurile negative în cele pozitive. Învățarea la deveni mai pozitiv În perspectiva dvs. are nevoie de timp și practică, dar poate, de asemenea, vă poate spori rezistența la emoții și experiențe nesigure sau supărătoare. La sfârșitul fiecărei zile, scrieți 1 sau 2 lucruri pozitive care s-au întâmplat, chiar dacă a fost doar o melodie bună pe care ați auzit-o la radio sau o glumă amuzantă.
  • Practică înlocuirea declarațiilor permanente cu cele flexibile. De exemplu, dacă sunteți subliniat printr-un examen, ați putea presupune că nu este vorba de studierea pentru că veți eșua oricum.
  • În loc să presupun că nu vă puteți îmbunătăți, să vă refracționați gândurile la ceva de genul ", voi face cărți flash suplimentare și vă alăturați unui grup de studiu. S-ar putea să nu asigur, dar o să știu că am făcut tot ce pot."Privind experiența ca ceva care poate fi schimbat cu un mic efort te face mai probabil să reușești.
  • Imagine intitulată Controlul obținerii emoțiilor Pasul 30
    5. Solicitați ajutor profesional. Uneori, puteți încerca să vă controlați emoțiile și să vă simțiți încă copleșită de ei. Lucrul cu un profesionist de sănătate mintală licențiat vă poate ajuta să descoperiți răspunsuri emoționale nefolositoare și să înveți noi modalități sănătoase de a vă procesa sentimentele.
  • Dificultatea de a reglementa emoțiile dvs. poate fi uneori un indicator al unei probleme mai grave, cum ar fi abuzul trecut sau trauma, sau poate fi semnul unei tulburări, cum ar fi depresia.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Este important să vă controlați emoțiile, dar suprimarea acestora sau negându-le că există este în întregime diferită.Suprimarea emoțiilor dvs. poate provoca tulburări fizice și simptome mai emoționale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar