Cum de a controla gândurile negative

Se pare că te trezești pe partea greșită a patului în fiecare zi? Dacă găsiți că gândurile negative încep să vă controleze viața, să luați măsuri înainte ca stresul să înceapă să vă cântărește. Învață să identificați și să eliminați gândurile negative, apoi să le înlocuiți cu exerciții pozitive. Nu numai că oportunitățile vor începe să se prezinte, dar veți avea puterea de a vă schimba cadrul de minte, precum și ziua dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Eliminarea gândirii negative
Imagine intitulată NEG
1. Identificați gândurile dvs. negative. Unii ar putea să izbucnească imediat în minte, dar dacă aveți probleme să le identificați, luați în considerare jurnalizarea. Scrieți o propoziție sau două descriind gândurile negative ori de câte ori le aveți.
  • Căutați gânduri care vă fac să vă simțiți trist sau descurajați, cum ar fi: vina sau vă înșelați pentru lucrurile care nu sunt vina dvs., interpretarea greșelilor simple ca indicative ale deficiențelor personale sau imaginând că problemele mici sunt mai mari decât acestea ("făcând un munte dintr-un molhill").
  • Observați dacă gândurile dvs. negative se potrivesc distorsiunilor cognitive comune, cum ar fi gândirea tuturor sau a nimic, supraaglomerațiile, sărind la concluzii, eroarea schimbării și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 2
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 2
    2. Opriți imediat gândul negativ. Odată ce ți-ai identificat gândul negativ, contracarează-o spunând ceva pozitiv pentru tine. De exemplu, în loc să spunem, "Am o dimineață foarte rea," încercați să spuneți ceva de genul, "În această dimineață este dur, dar ziua mea va deveni mai bună." Ține mintea pe pozitiv.
  • Dacă vă luptați cu acest lucru, păstrați acest lucru în minte: Nu vă spuneți niciodată ceva pentru că nu ați spune altcuiva. Amintiți-vă să rămâneți pozitivi și poate deveni un obicei.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 3
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 3
    3. Acordați atenție vocabularului dvs. Te găsești frecvent folosind termeni absoluți? De exemplu, "Bolnav nu să fie capabil să facă acest lucru," sau "I mereu mizerie asta." Termenii absoluți sunt adesea exagerați și nu lasă loc de explicație sau înțelegere.
  • Vocabularul dvs. include ceea ce vorbești cu voce tare altora, precum și cum vorbești cu tine, fie verbal sau mental.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 4
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 4
    4. Îndepărtați cuvintele prea negative din vocabularul dvs. Termeni extreme ca "teribil" și "dezastru" nu ar trebui să se aplice neplăcutelor minore și inconveniente. Tonifierea limbii dvs. vă poate ajuta să puneți experiențe negative într-o perspectivă mai sănătoasă. Înlocuiți aceste cuvinte cu gânduri sau laudă încurajatoare.
  • Când vă prindeți folosind unul din aceste cuvinte, înlocuiți-l imediat în gândurile dvs. cu un termen mai puțin extrem. "Teribil" poate deveni "nefericit" sau "nu la fel de bine cum speram." "Dezastru" poate deveni "incomoda" sau "provocare."
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 5
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 5
    5. Întoarceți-vă rău în bine. Puține situații sunt total bune sau total rele. Găsirea bunului într-o situație supărătoare ajută experiențele rele să pară mai puțin stark. Dacă vă aflați că începeți să gândiți un gând negativ, opriți imediat și luați în considerare un aspect pozitiv.
  • De exemplu: Imaginați-vă că computerul a încetat să funcționeze, forțându-vă să înlocuiți o componentă internă. În timp ce inconvenient, experiența ți-a oferit, de asemenea, posibilitatea de a învăța o nouă abilitate sau de a reafirma o abilitate existentă.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând o zi pozitivă
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 6
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 6
    1. Începeți ziua, gândindu-vă la 5 lucruri bune. Ei nu trebuie să fie lucruri înalte sau ambițioase. Ele pot fi la fel de simple ca mirosul unei ceașcă de cafea bună sau sunetul cântecului dvs. preferat. Gândindu-se la aceste lucruri și spunându-le cu voce tare înseamnă că începeți în fiecare zi concentrându-vă pe pozitiv. Acest lucru creează o bază înălțătoare pentru restul zilei, ceea ce face mai dificilă creșterea negativității.
    • În timp ce vă puteți simți verbalizarea unor declarații sau afirmații pozitive, studiile au arătat că spunând că lucrurile pozitive vă vor face mai probabil să credeți ce spuneți. Acest lucru vă poate face mai fericiți și mai concentrați dacă vocalizați gândurile pozitive.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 7
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 7
    2. Bucurați-vă de ziua ta. Deși ați putea fi ocupat, lucrurile mici vă pot păstra spiritele mari și vă pot oferi minții mai puține motive să se rătăcească în obiceiuri negative. Nu luați lucrurile atât de serios. Permiteți-vă să vă relaxați, să râdeți și să zâmbiți. Să ia oportunități de a socializa și de a vă înconjura cu oameni pozitivi de susținere.
  • Dacă vă simțiți că vă simțiți stresați, faceți o scurtă pauză și gândiți-vă la altceva decât sursa stresului.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 8
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 8
    3. Practicați obiceiurile sănătoase. Gândirea negativă și stresul atât întăriți unul pe altul. În timp ce gândirea negativă poate crea stres, alte obiceiuri de viață nesănătoase pot contribui și la această problemă. Faceți un efort de a mânca mâncare proaspătă, nutritivă ori de câte ori este posibil, exercițiu în mod regulat și obțineți o mulțime de somn.
  • Puteți găsi că exercițiul este de fapt o modalitate bună de a vă distrage mintea de gândurile negative.
  • Evitați fumatul, consumul excesiv sau orice alte obiceiuri de substanță care au pus tulpina pe corpul dvs.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 9
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 9
    4. Controlați mediul dvs. Nu sunteți neajutorați gândurile voastre. Dacă sunteți nemulțumit de ceva, schimbați-l. Redarea muzicii, îmbrăcăminte stratificată, astfel încât nu sunteți niciodată prea cald sau prea rece și ajustarea iluminării sunt doar câteva modalități pe care le puteți împuternici cu sentimentele de neputință asociate cu stresul.
  • După ce ați făcut schimbările, felicitați-vă pe îmbunătățirea stării dvs. de spirit. Ajustarea activă a mentalității dvs. va facilita eliminarea gândurilor negative în primul rând.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 10
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 10
    5. Decomprimați și relaxați-vă seara. Găsiți un loc liniștit, confortabil și lăsați-l deoparte pentru a vă relaxa. Revizuirea mintală a zilei și identificați cinci lucruri pozitive pe care le-ați experimentat. Spuneți fiecare lucru pozitiv cu voce tare sau scrieți-le într-un jurnal.
  • De asemenea, ați putea lua în considerare scrierea lucrurilor pe care sunteți recunoscători. În acest sens, este mai probabil să începeți să vedeți pozitiv lucrurile.
  • Metoda 3 din 3:
    Căutând în afara avocatului
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 11
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 11
    1. Găsiți un consilier sau terapeut. Dacă vă simțiți copleșiți de experiențele dvs. negative, puteți beneficia foarte mult de a vorbi cu un consilier, pe lângă practicarea exercițiilor de gândire pozitivă. Căutați un terapeut instruit în terapia cognitivă-comportamentală. El sau ea va fi capabil să vă ajute să vă antrenați mintea pentru a gândi pozitiv.
    • Pentru a găsi un terapeut în care aveți încredere, întrebați un prieten care a căutat sfat sau terapie înainte. De asemenea, puteți obține o trimitere de la medicul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 12
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 12
    2. Configurați o singură întâlnire. Gândește-te la asta ca o verificare pentru starea ta de spirit. Nu aveți nicio obligație să rămâneți dacă vă simțiți prea inconfortabil și nu există nicio regulă spunând că trebuie să vedeți în mod regulat acest terapeut.
  • Faceți întâlnirea cu o minte deschisă. Sper că consilierul vă poate ajuta. Dacă nu, puteți găsi întotdeauna un consilier că vă simțiți mai confortabil.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 13
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 13
    3. Descrieți-vă sentimentele negative consilierului dvs. Amintiți-vă că terapia este confidențială și sigură, astfel încât să puteți fi total sinceră. Cu cât sunteți mai cinstiți cu consilierul dvs., cu atât mai bine el sau ea va fi capabil să ajute.
  • Asigurați-vă că descrieți cum vă fac aceste gânduri negative. Explicați cât de des le experimentați și ceea ce faceți de obicei pentru a face față lor.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 14
    Imagine intitulată Controlul gândurilor negative Pasul 14
    4. Efectuați întâlniri suplimentare după cum este necesar. Dacă v-ați simțit confortabil cu terapeutul dvs., faceți o altă întâlnire sau două. Amintiți-vă că va dura mai mult decât o singură sesiune pentru a lucra prin gândurile dvs. negative.
  • Nu vă descurajați dacă vă simțiți timpul cu un anumit consilier a fost neproductiv. Puteți căuta un terapeut diferit până când veți găsi unul care vă face să vă simțiți confortabil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar