Cum să fii mai puțin emoțional

Fiind prea emoțională poate însemna reacția la sentimente precum furia, tristețea și frica, în loc să vă lăsați toată inteligența să cântărească. Șansele sunt, dacă vă simțiți prea emoțional, vă referiți la emoțiile dvs. într-un mod care nu este întotdeauna constructiv. Cu toate acestea, este important să vă ascultați emoțiile într-un mod care vă aduce beneficii, nu vă doare.

Pași

Partea 1 din 4:
Schimbarea abordării emoționale
  1. Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 1
1. Practicați tehnici de respirație. Respirația vă poate ajuta să vă liniștească când vă confruntați cu emoții copleșitoare, cum ar fi furia, plânsul nesfârșit sau dezamăgirea profundă. Dacă vă simțiți copleșiți de intensitatea emoțională, întrerupeți să vă concentrați asupra respirației. Tehnicile de respirație vă pot ajuta să vă gestionați mai eficient emoțiile și vă pot ajuta să gestionați mai bine emoțiile intense. S-ar putea să observați că, pe măsură ce vă simțiți emoții intense, vă aduc mai departe de a vă experimenta și corpul vostru. Respirația vă ajută să vă aduceți înapoi la corpul dvs. și înapoi în prezent.
  • Aflați să vă moderați emoțiile prin utilizarea respirației. Începeți prin prelungirea respirației, observând că vă simțiți din ce în ce mai relaxați. Respirați adânc în plămâni și simțiți că stomacul se ridică și cădea. Numărați încet când expirați și simțiți corpul, mintea și emoțiile se pot relaxa.
  • Pentru mai multe exerciții de respirație, verificați Cum să respirați profund.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 2
    2. Evita locuindu-se pe evenimente trecute. Dacă petreceți mult timp locuind în trecut sau întrebându-vă "Ce se întâmplă dacă...", Puteți începe să vă simțiți jos, negativ sau deprimat. În timp ce este bine să învățați din greșelile din trecut și să reflectați asupra comportamentului dvs., poate deveni copleșitor când gândurile și sentimentele dvs. trăiesc mai mult în trecut decât în ​​prezent. Când rumuați, este posibil să aveți un timp mai dificil să vă iertați pe dvs. sau pe alți oameni sau să vă purtați sentimente negative.
  • Dacă vă aflați ruminând, luați mintea și emoțiile în afara situației. Exercițiu, citiți o carte sau sunați la un prieten (dar nu vorbiți despre ceea ce rumeniți!).
  • Utilizați trecutul pentru a învăța și a crește, dar știu când să-l lași să meargă. Dacă reflecțiile din trecut provoacă primejdie sau vă găsiți că vă întoarceți peste o situație pe care ați "încurcat", învățați să o lăsați să plece, știind că nu o puteți schimba. În schimb, determinați să lăsați evenimentul să vă schimbe comportamentul viitor.
  • Ruminarea este legată de depresie. Depresia poate face un trecut dificil greu de mutat de la, și adesea găsește relief prin terapie.Dacă credeți că aveți depresie, verificați Cum să știți dacă aveți depresie și Cum să depășiți depresia.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 3
    3. Evitați sărituri la concluzii despre viitor. Dacă vă simțiți neliniștiți, puteți observa că ardeți o mulțime de energie emoțională îngrijorătoare. S-ar putea să experimentați temeri, cum ar fi să nu faceți sarcini în mod corect sau să vă îmbolnăviți de expunerea germenilor. S-ar putea chiar să știți că temerile dvs. sunt iraționale, dar nu vă puteți ajuta decât să vă faceți griji sau să vă temeți. S-ar putea să vă temeți catastrofele să anticipeze cele mai grave situații. Dacă sună ca tine, învățați modalități de a vă liniști anxietatea, cum ar fi utilizarea tehnicilor de relaxare cum ar fi vizualizarea și practica abordări cognitive, cum ar fi acceptarea incertitudinii.
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să controlați anxietatea.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 4
    4. Schimbați strategia de coping. Dacă încercați să vă ocupați de emoții neplăcute și să aflați că vă luptați să vă eliminați, încercați o altă strategie. Este posibil să nu puteți elimina experiența emoțională, dar este posibil să puteți face față mai bine. De exemplu, dacă încercați să faceți față furiei și vă simțiți furios chiar și după ce vă îndepărtați de situație, încercați să desenați sau să colorați sau să faceți un exercițiu.
  • Încercați să vă distrageți cu muzică sau să mergeți la o plimbare. Jucați cu animalul dvs. de companie, citiți o carte sau o grădină.
  • Imaginea denumită să fie mai puțin emoțională Pasul 5
    5. Utilizați un jurnal de stres. Scrieți într-un jurnal pe parcursul zilei despre stresori și cum vă ocupați de ele sau reacționați la ei. Evaluați ce evenimente ați răspuns bine și care au fost mai dificile. Găsiți modalități de a face față emoțiilor în mod consecvent, care vă ajută să vă mișcați repede.
  • Folosind un jurnal vă poate ajuta să urmăriți ce metode funcționează bine, care situațiile declanșează reactivitatea emoțională și modul în care lucrați prin fiecare situație.
  • Partea 2 din 4:
    Monitorizarea sănătății emoționale
    1. Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 6
    1. Monitorizați așteptările dumneavoastră. Uneori, modul în care vă simțiți poate fi mediat de modul în care vă așteptați să vă simțiți. De exemplu, dacă vă așteptați ca vizionarea unui film să vă facă trist, s-ar putea să vă simțiți trist. Dacă observați că puneți așteptările cu privire la modul în care "ar trebui să vă gândiți, să vă gândiți să faceți această judecată până când ați terminat situația. Sau, puteți considera situațiile în care doriți să intrați în prealabil.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 7
    2. Controlați ceea ce puteți controla. Gândiți-vă la ce evenimente declanșează emoțiile puternice și problema rezolvă cum să le eviți sau să vă răsturnați răspunsul. De exemplu, dacă aveți tendința de a vă anxiștii, deoarece frecvent rulați târziu pentru muncă, ajustați rutina de dimineață, astfel încât să nu vă grăbiți, și un timp suplimentar pentru trafic sau alte surprize. Dacă există un grup de oameni care scot o mulțime de emoții neplăcute, reduceți timpul cu ei. Când aveți control asupra unei situații, luați-o.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 8
    3. Modificați situația. Dacă vă aflați în mod constant dezamăgit în dvs. sau abilitățile dvs., vă modificați așteptările. S-ar putea să fii perfecționist și să te simți ca și cum ceva nu este 100% perfect, nu merită împărtășiți cu alte persoane. Mai ales dacă aveți un termen limită, este bine să modificați situația pentru a vă gestiona mai eficient emoțiile. De exemplu, puteți spune: "În timp ce proiectul meu nu este 100% perfect, sunt mândru de ea și știu că am făcut o muncă bună."
  • Dacă aveți tendința de a avea idei și așteptări înalte, începeți să modificați modul în care le realizați. De exemplu, puteți apela la ajutor de la alți oameni sau puteți alege un obiectiv mai puțin înalt, dar realizabil.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 9
    4. Amintiți-vă că sentimentele sunt valabile, deși nu întotdeauna "adevăr." În timp ce sunteți absolut permis să vă simțiți sentimentele, amintiți-vă că un sentiment nu este echivalent cu adevărul. Acest lucru este valabil și pentru gânduri. Când vă simțiți ca să reacționați la ceva, să vă amintiți că este posibil să nu aveți toate informațiile încă, iar gândurile și sentimentele voastre se pot schimba.
  • Gândurile și sentimentele dvs. se schimbă constant și nu vă definesc.
  • Partea 3 din 4:
    Interacționează cu alții
    1. Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 10
    1. Întrebați înainte de a judeca. Puteți sări la concluzii în loc să obțineți mai întâi toate informațiile. În loc să săriți la concluzii sau să faceți o judecată rapidă, așteptați până când aveți toate informațiile. Și în timp ce sunteți la el, evitați planificarea următoarei mișcare dacă sunteți într-un argument. În schimb, puneți întrebări și căutați să înțelegeți întreaga situație înainte de a aloca o judecată sau să vă investiți emoțional.
    • Dacă sunteți supărat că partenerul dvs. este târziu, nu sari la concluzii cu privire la motivul pentru care el poate întârzia. În schimb, întrebați cu ușurință ce sa întâmplat fără să se întâlnească ca fiind judecător sau să acuzați.
  • Image denumită mai puțin etapă emoțională 11
    2. Evitați reacția la izbucnirile emoționale. Dacă cineva este reactiv emoțional într-un argument, nu îndepliniți această reactivitate cu mai multă reactivitate. În schimb, practicați abilități active de ascultare. Reactarea la emoțiile puternice a unei alte persoane va escalada probabil situația și nu va contribui la o soluție.
  • De exemplu, dacă cineva este supărat și vă atacă, nu mergeți direct la apărare. În schimb, auziți persoana afară, faceți un efort de a înțelege gândurile și sentimentele, puneți întrebări și răspundeți calm.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 12
    3. Utilizați declarațiile "I". Prin vina, puneți automat pe cineva pe defensivă, ceea ce poate duce la conflicte. Cealaltă persoană poate fi, de asemenea, mai probabil să vă învinovățească înapoi pentru ceva. Revendicați-vă emoțiile ca o modalitate de a nu vina pe alții și de a vă asuma responsabilitatea pentru emoțiile dvs. Revendicând emoțiile dvs. ca pe cont propriu, obțineți controlul asupra lor.
  • În loc să învinovăți pe cineva spunând: "Nu v-ați arătat și m-ați aruncat din nou - sunteți un astfel de ticălos", spuneți ", m-am simțit foarte rănit și am abandonat că nu ați arătat în această seară și m-am simțit Confuzați că nu m-ați anunțat că nu vii."
  • Partea 4 din 4:
    Referitoare la emoții pozitive
    1. Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 13
    1. Identificați emoțiile. Este important să știți ce simțiți astfel încât să puteți aborda în mod adecvat fiecare emoție în mod corespunzător. Începeți să reflectați asupra modului în care se simte corpul dumneavoastră când observați o emoție. Dacă vă simțiți furie, de exemplu, puteți începe să observați că respirația dvs. de respirație, mușchii dvs. de tensionare sau senzație de piele răsturnată. Dacă sunteți fericit, puteți observa zâmbind sau sentimente de ușurință în corpul vostru. Tuneți-vă la comunicarea corpului.
    • Jurnal fiecare emoție. De exemplu, scrieți o intrare de jurnal pentru "tristețe" și scrieți toate lucrurile care vă fac să vă simțiți trist. Faceți același lucru pentru "furie", "bucurie", "pace", "furie" sau orice altă emoție pe care doriți să o concentrați.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 14
    2. Decodați mesajul fiecărui emoție. Adesea, simțiți emoții ca un sistem de comunicare. De exemplu, puteți simți anxietate ca o modalitate de a-ți exprima frica de ceva. Emoțiile pot declanșa stresori emoționali sau fizici percepuți pe care să alegem să ne mișcăm spre sau departe de. Când apar emoțiile tale, întrebați-i ce vă comunică.
  • Dacă vă simțiți tristețe, întrebați-vă: "Ce am pierdut sau ce pot percep, voi pierde?"
  • Când se confruntă cu furie, întrebați: "Simt că valorile mele sunt atacate?"Sau," Există o acțiune pe care ar trebui să o iau?"
  • Când sunt fericiți, întrebați: "Ce simt că a fost adăugat la viața mea?"
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 15
    3. Creșteți-vă empatie. Empatia înseamnă observarea emoțiilor mai puțin și emoțiile celor din jurul vostru. Având empatia face parte din având inteligența emoțională. Dacă vă aflați concentrându-vă în mare măsură pe propriile dvs. emoții, faceți un pas înapoi și observați emoțiile oamenilor din jurul vostru. Contemplați experiența lor emoțională și recunoașteți emoțiile pe care le simt. Creșterea empatiei vă ajută să vă referiți mai eficient la oameni, să respectați experiența lor emoțională și să luați lumina reflectoarelor dvs.
  • Întrebați-vă: "Ce simțește această persoană și se confruntă chiar acum?"
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 16
    4
    Gandeste-te bine. Starea prezentă vă poate ajuta să vă moderați emoțiile. Practicând mintea înseamnă că vă permiteți să vină gândurile și sentimentele voastre și să le respectați fără judecată. Dacă vă simțiți că vă simțiți trist, încercați să vă întoarceți de gândurile judecate, "Nu ar trebui să fiu trist despre asta. Ce este în neregulă cu mine?" În schimb, încercați să fiți obiectiv, poate pur și simplu observând, "Încă mai am emoții puternice despre acest incident. Interesant." Practicarea atenției pot avea beneficii pentru sănătatea emoțională, mentală și fizică. Unele practici de spirit pentru a încerca includ tuning în simțurile dvs. (atingeți, gust, vedere, miros și auz) și observați-le. Concentrați-vă pe respirația dvs. și vedeți cum moderează modul în care vă simțiți.
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să faci meditație conică.
  • Imaginea intitulată este mai puțin emoțională Pasul 17
    5. Vedeți un terapeut. Dacă vă place să vă referiți la emoțiile dvs. pozitiv sau nu puteți găsi modalități de a vă controla emoțiile, un terapeut vă poate ajuta. Un terapeut vă poate ajuta să vă procesați emoțiile dificile, oferind și o priză pentru a vă elibera emoțiile într-un mod pozitiv și constructiv. Dacă controlați emoțiile se simte imposibil, discutați cu un terapeut pentru a găsi modalități de a face acest lucru mai ușor de gestionat.
  • Găsiți un terapeut vă simțiți confortabil vorbind și văzând în mod regulat. Terapistul tău ar trebui să fie cineva în care poți avea încredere și cu cine ești confortabil împărtășind lucruri vulnerabile sau jenante. Dacă sunteți incomod cu terapeutul dvs. sau pur și simplu nu simțiți o conexiune, este bine să vezi pe altcineva.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar