Cum să vă controlați mintea

Când nu aveți control asupra minții voastre, gândurile și emoțiile dvs. pot rula amok. S-ar putea să vă găsiți o rumenire pe lucrurile multe, să vă îndoiesc în mod constant sau să aveți probleme cu emoțiile voastre. Nu trebuie să fie așa! Puteți să vă controlați mintea și să înlocuiți gândurile negative neconforme cu cele pozitive, precise. De-a lungul timpului, veți începe să vă simțiți mai fericiți, mai echilibrați și să controlați sentimentele și sentimentul de sine.

Pași

Metoda 1 din 2:
Gândiți-vă diferit
  1. Imagine intitulată Controlați mintea dvs. Pasul 1
1. Evitați ruminația. S-ar putea să vă gândiți să vă gândiți la ceva negativ, chiar și atunci când într-adevăr nu doriți. Există un număr de trucuri pe care le puteți utiliza pentru a vă controla mintea și pentru a opri ruminarea:
  • Gândiți-vă la scenariul cel mai rău caz. Deși acest lucru pare contra-intuitiv și, așa cum ar duce doar la ruminantă, atunci când vă gândiți la scenariul cel mai rău caz, și apoi gândiți-vă dacă ați putea să vă ocupați - veți găsi probabil că vă puteți imagina Manipularea situației și acest lucru vă poate ajuta să vă faceți griji.
  • Program timp pentru tine să vă faceți griji. Prin retragerea timpului de a vă gândi la problema dvs., puteți fi siguri că va atrage atenția (poate) are nevoie - acest lucru vă poate ajuta să vă opriți să vă gândiți excesiv despre problema dvs. atunci când nu doriți.
  • Mergi la plimbare. Ieșirea și despre faptul că vă poate face mintea de pe îngrijorările voastre, fie pur și simplu din cauza exercițiului în sine, fie pentru că veți lua în noi informații (atracții, sunete, mirosuri) care vă pot ajuta mintea să rătăcească la alte lucruri mai puțin dureroase.
  • Imagine intitulată Controlul minții tale Pasul 2
    2. Cred în tine și că poți schimba. Dacă nu credeți că vă puteți schimba, nu veți încerca aproape la fel de greu ca și cum credeți că este posibil succesul. Deci, asigurați-vă că utilizați gândirea pozitivă pentru a vă face față problemei. Încercați să rețineți că puteți schimba modul în care credeți că vă puteți îmbunătăți.
  • Renunță la obiceiurile vechi în favoarea unui stil de viață mai eficient. Mintea dvs. subconștientă, unde sunt înregistrate toate obiceiurile dvs. este o zonă de confort care oferă sentimentul de familiaritate, siguranță și încredere. Puteți face aceleași lucruri în fiecare zi, călcați aceleași rute, care efectuează riscuri. Dar cum rămâne cu visele tale îndrăznețe și planurile ambițioase? Pentru a face ca unele lucruri minunate să se întâmple, precum și să crească și să se dezvolte ca persoană, trebuie să părăsiți această zonă de confort și să întreprindeți unele riscuri în căutarea unui mâine mai bun.
  • Studiile arată că persoanele adoptă acest lucru "creştere" mentalitatea este mai probabil să facă îmbunătățiri dorite decât cele care își văd trăsăturile și abilitățile ca fiind fixe și neschimbate.
  • Imagine intitulată Controlul minții tale Pasul 3
    3. Fii optimist cu privire la abilitățile tale. S-ar putea să credeți că este corect despre capacitatea dvs. de a vă controla este cheia. Cu toate acestea, studiile arată că este prea optimistă cu privire la capacitatea dvs. de a controla comportamentul dvs. vă poate ajuta să vă dați și mai mult auto-control.
  • Pentru a fi optimist, încercați să vă spuneți că veți reuși și vă va controla mintea deasupra și din nou, chiar dacă în momentul în care nu credeți așa.
  • Încercați, de asemenea, să vă reamintiți de vremurile în care ați controlat cu succes mintea dvs. ca fiind intenționată. Reflectă numai pe aceste succese și nu asupra unor defecțiuni de auto-control pe care le-ați fi avut.
  • Imagine intitulată Controlați mintea dvs. Pasul 4
    4. Re-evaluați ceea ce vă luptați pentru a controla. Încercați să schimbați cum vă uitați la lucrul pe care îl luptați pentru a controla. De exemplu, dacă o parte din mintea voastră dorește cu adevărat să aibă vin, dar încercați să opriți să beți, încercați să vă imaginați vinul ca otravă. Imaginați-vă că mergeți prin corpul vostru, infectarea celulelor și a organelor. Studiile arată că având indivizi transformarea mintală (re-evaluare) lucrurile de dorit în lucrurile mai puțin de dorit facilitează eforturile lor de auto-control pentru a evita lucrurile de dorit.
  • Pentru a face acest lucru, încercați într-adevăr imaginarea și jucați-vă cu ideea că obiectul pe care doriți să-l evitați și-a schimbat proprietățile.
  • Imagine intitulată Controlați mintea dvs. Pasul 5
    5. Opriți supravegherea. Overgeneralizarea înseamnă a lua o singură apariție a unei experiențe negative și o proiectează pe alte experiențe sau la predicțiile dvs. despre modul în care viitorul va fi. De exemplu, cineva care a depășit ar putea spune, "Am avut o copilărie dificilă, așa că viața mea va fi dificilă pentru totdeauna." Pentru a opri supraevaluarea, ați putea:
  • Ia-o pe tine însuți să-ți schimbi propriul viitor prin muncă grea și persistență. De exemplu, dacă ați avut o copilărie dificilă și credeți că viața voastră va fi dificilă pentru totdeauna, ați putea identifica modalități în care doriți să vă îmbunătățiți viața și să lucrați pentru a le îmbunătăți.
  • Continuând exemplul, poate doriți relații mai semnificative și o treabă mai bună. S-ar putea să cercetați modalități de a obține aceste lucruri și apoi să vă stabiliți obiective în acele domenii pentru a realiza.
  • Imagine intitulată Controlul minții tale Pasul 6
    6. Evitați personalizarea. Aceasta este o capcană de gândire în care luați responsabilitatea personală pentru lucrurile care sunt în afara controlului dvs. De exemplu, dacă fiica ta a căzut la școală, s-ar putea spune "Este vina mea că a căzut" Când, în realitate, situația era în întregime din controlul dvs.
  • Pentru a evita personalizarea, încercați să gândiți cu atenție și logic despre evenimentele pe care le personalizați. Vă poate ajuta să vă puneți câteva întrebări.
  • De exemplu, vă puteți întreba "Ce am putut face de fapt să-mi opresc fiica să cadă, având în vedere că nu eram la școală cu ea?"
  • Imagine intitulată Controlul minții tale Pasul 7
    7. Opriți sărituri la concluzii. Aceasta este o capcană gândită care implică gândirea anumitor lucruri fără nici o dovadă pentru a sprijini acele gânduri în sus. De exemplu, cineva care sare la concluzii ar putea crede că o persoană nu-i place fără nici o dovadă care să susțină acea afirmație.
  • Pentru a opri sărituri la concluzii, puteți întrerupe și gândiți mai mult înainte de a ajunge la judecăți. Vă poate ajuta să vă întrebați despre gândire. De exemplu, vă puteți întreba dacă știți că gândul pe care îl aveți este adevărat. De asemenea, vă puteți întreba să identificați anumite dovezi care ar sugera că gândul este adevărat. Folosind exemplul prealabil, cineva care crede că o persoană nu-i place să se întrebe să identifice anumite conversații cu acea persoană care oferă dovezi pentru reclamație.
  • Imagine intitulată Controlați mintea dvs. Pasul 8
    8. Evitați catastrofizarea. Aceasta este o capcană de gândire negativă în care persoana suflă lucrurile din proporție. De exemplu, cineva care este catastrofizează după ce a eșuat un test ar putea spune "Viața mea este ruinată, nu voi primi niciodată o treabă bună."
  • Pentru a opri catastrofizarea, lucrați la gândire mai pozitiv. De asemenea, vă puteți întreba întrebări care folosesc logica și motivul. De exemplu, cineva care a eșuat la un test și crede că viața lui este ruinată pentru că nu va primi niciodată o treabă bună, s-ar putea întreba: "Știu că cineva care a eșuat un test încă încă a obținut o treabă bună și / sau pare fericit?" "Dacă angajezi pe cineva mi-aș lua întreaga decizie bazată pe gradul acelei persoane într-o singură clasă?"
  • Metoda 2 din 2:
    Formând obiceiuri bune
    1. Imagine intitulată Controlați mintea dvs. Pasul 9
    1. Creați un plan pentru viața dvs. Dacă aveți o cale clară pentru ceea ce doriți în viață, este posibil să fiți mai puțin probabil să fiți influențați de ispitele care vă vor răni pe termen lung. Notați lucrurile majore pe care le doriți din viață: Este o carieră bună? Având o familie proprie de o zi? Devenind bogați din punct de vedere financiar?
    • Nu trebuie să stați pași foarte detaliați pentru atingerea acestor obiective ca parte a acestui exercițiu - în schimb, amintiți-vă să vă păstrați obiectivele generale în minte, astfel încât să rămâneți pe drumul cel bun.
    • Pentru a forma obiective personale, este important să nu setați bara prea mare sau altfel veți eșua și acest lucru vă poate ucide motivația.
    • În schimb, setați câteva obiective mari (e.G., Aflați cum să codificați software-ul), dar rupeți cele mai mari obiective distal în obiective mai mici mai performante (e.G., Citiți 1 capitol al unei cărți de codare software în fiecare săptămână). În acest fel, puteți vedea sume tangibile de progres pe măsură ce lucrați pentru a vă îndeplini obiectivele mai distal.
  • Imagine intitulată Controlul minții tale Pasul 10
    2. Zâmbiți, chiar dacă nu vă simțiți așa. Sentimentele negative pot reduce auto-controlul și pot face mai dificil pentru a vă controla mintea. O modalitate de a contracara sentimentele negative este, pur și simplu, să zâmbească.
  • Deși ideea că senzație de fericire vă provoacă să zâmbiți este mai intuitivă, ipoteza feedback-ului facial sugerează că zâmbetul vă poate face de fapt să simțiți fericirea.
  • Imagine intitulată Controlați mintea dvs. Pasul 11
    3. Petrece timp sau bani pe alții. Cercetările arată că cheltuielile pentru alții pot crește fericirea și bunăstarea. Fericirea și bunăstarea pot crește imaginea de sine și pot reduce sentimentele negative care fac mai dificilă controlul de sine.
  • Exact cum vă petreceți timpul sau banii pe alții nu este atât de important. Ceea ce contează este că tu și cei pe care îi ajuți să o găsească valoroși.
  • Imagine intitulată Controlul minții tale Pasul 12
    4. Creați obstacole pentru tine. O modalitate de a vă controla mintea este să o faceți mai dificilă pentru a obține ceea ce vrea. Acest efort suplimentar îl va face astfel încât partea din mintea voastră să fie mai puțin probabil să câștige și să influențeze comportamentul. De exemplu, dacă doriți să controlați partea din mintea voastră care dorește să se uite la televizor când o parte din dvs. vrea să taie timpul de vizionare a televizorului, ați putea pune telecomanda într-un loc dificil de ajuns.
  • Un alt exemplu este că, dacă continuați să loviți butonul de amânare dimineața, ați putea pune ceasul de alarmă departe de patul dvs., astfel încât să fiți forțați să ieșiți din pat pentru ao opri.
  • Un exemplu suplimentar este dacă aveți probleme cu abținerea de la sex și doriți să schimbați acest comportament, ați putea evita să vă puneți în situații care duc la sex: ați putea sta departe de baruri, cluburi de noapte și ați putea șterge numerele de telefon ale Oamenii pe care uneori le conectați.
  • Imagine intitulată Controlul minții Pasul 13
    5. Recompensa eforturile dvs. de auto-control de succes. Când vă controlați cu succes mintea, recompensați-vă astfel încât să fiți mai probabil să continuați să faceți acest lucru în viitor. De exemplu, spuneți că nu ați simțit că ați făcut exerciții, dar v-ați forțat să faceți acest lucru oricum, răsplătiți cu o bucată de ciocolată sau cu un episod al emisiunii TV preferate.
  • Aveți grijă să nu faceți recompensa prea excesivă sau vă puteți găsi în afara controlului și înapoi în pătrat unde ați început. De exemplu, dacă scopul dvs. este de a pierde în greutate și ați controlat mintea și ați exercitat atunci când nu ați simțit așa, nu mâncați mai multe bomboane sau veți pierde progresul pe care l-ați făcut.
  • Imagine intitulată Controlați mintea dvs. Pasul 14
    6. Pedepsi eforturile nereușite de auto-control. La fel ca succesele de recompensare pot ajuta la auto-controlul viitorului, pedepsirea dvs. pentru defecțiunile de auto-control pot ajuta la auto-controlul viitorului, de asemenea. De fapt, studiile arată că amenințarea de pedepse poate determina oamenii să exercite mai mult auto-control.
  • Pentru a asigura eficacitatea pedepsei, puneți-o în mâinile unui membru al familiei, a unui prieten sau a unui partener și spuneți-le să-l dați afară dacă nu reușiți să exercitați autocontrolul pe care l-ați dorit. De exemplu, ei ar putea să vă ascundă desertul și, la sfârșitul zilei, dacă nu ați reușit să vă atingeți obiectivele de auto-control, ar putea să nu rețină desertul de la dvs.
  • Imagine intitulată Controlul minții tale Pasul 15
    7. Reduce stresul. Mintea și corpul sunt profund conectate - mintea poate face corpul stresat, iar stresul fiziologic în organism poate conduce mintea să se simtă stresat.Când oamenii sunt subliniați, ei exercită auto-control pentru a face față acestor factori de stres și adesea au redus auto-controlul ulterior. Ca atare, este important să se reducă stresul pentru a conserva energia de auto-control. Există o serie de modalități de a reduce stresul cu dovezi care arată că lucrează într-o oarecare măsură:
  • Încercați tehnicile de relaxare, cum ar fi respirația abdominală profundă, care implică respirația în profunzime și ținându-vă respirația timp de câteva secunde, apoi expiră încet pe parcursul unor câteva secunde. De asemenea, puteți încerca să vă concentrați mintea pe un singur cuvânt liniștitor (cum ar fi calmul sau pacea).
  • Obțineți un exercițiu, ceea ce vă va ajuta să respirați profund și să vă relaxați mușchii tensionați.
  • Discutați cu prietenii și familia, deoarece sprijinul social poate acționa ca un tampon împotriva stresului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar