Cum să se ocupe de o imagine negativă a corpului

Imaginea corpului este modul în care vă vedeți și percepeți modul în care arăți. Imaginea corpului nu este despre modul în care arăți, dar despre cum tu simt despre apariția dvs. Dacă vă simțiți rău despre corpul vostru, este probabil că există gânduri și sentimente subiacente care afectează percepția corpului. Adresându-vă gândurile și sentimentele și susținerea dvs., puteți începe să vă îmbunătățiți imaginea corpului.

Pași

Partea 1 din 3:
Schimbarea gândurilor
  1. Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 1
1. Respectați declanșatoarele dvs. negative. Faceți-vă gândurile negative încep după ce vă cântăriți? Sau după ce a vorbit cu cineva care este negativ despre corpul lor? Faceți gânduri negative încep după ce ați citit o revistă sau vizionarea celebrităților la televizor? Urmăriți când vă simțiți rău despre corpul vostru.
  • Pe măsură ce începeți să recunoașteți când imaginea corpului dvs. este scăzută, învățați să evitați anumite activități pe care le cunoașteți, poate declanșa simțindu-vă rău despre corpul dvs. și faceți prieteni care vă vor asigura că nu sunteți ce credeți că sunteți.
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 2
    2. Acceptați oamenii din toate formele corpului. Întoarceți-vă atenția la acceptarea oamenilor din toate formele și dimensiunile corpului. Acest lucru vă poate ajuta să vă concentrați atenția de la dvs. și pe alți oameni și vă ajută să vă apreciați propriul corp. Amintiți-vă că percepția frumuseții sa schimbat semnificativ de-a lungul timpului și variază de la cultură la cultură. În unele culturi, având o greutate suplimentară este un semn de bogăție și frumusețe, în timp ce alții prețuiesc gâturile lungi, picioarele mici etc. "Frumusețea ideală" Marilyn Monroe a fost o dimensiune 14.
  • Scrieți o listă de persoane pe care le admirați că nu au corpuri "perfecte". Trupurile lor se diminuează de respectul dvs. pentru ei?
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 3
    3. Combate gândurile negative despre corpul tău. Dacă aveți o voce în interiorul dvs., care spune că corpul vostru este rău sau că există ceva în neregulă cu dvs. sau cu corpul vostru, începeți să recunoașteți acea voce și apoi să o provocați. Dacă observați că aveți gânduri negative despre corpul dvs., începeți să înlocuiți gândurile cu mai multe pozitive. Concentrați-vă pe sentimentul neutru față de corpul dvs. ca obiectiv inițial și apoi lucrați la dezvoltarea unor sentimente mai pozitive despre dvs.
  • Utilizați afirmații pozitive pentru a vă ajuta să vă combateți gândurile negative. De exemplu, dacă credeți: "Corpul meu este hidos și nimeni nu mă va iubi vreodată", înlocuiește-o cu: "Eu sunt vrednic de iubire pentru cine sunt ca persoană."Pentru afirmații mai pozitive, verificați Cum se utilizează efectiv afirmațiile.
  • De asemenea, puteți încerca să vă oferiți un compliment despre aspectul fizic în fiecare zi pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți imaginea corpului. Uită-te în oglindă și găsiți un aspect al aspectului fizic care vă place și vă complimentați cu voce tare. De exemplu, puteți spune, "Ochii mei sunt o nuanță frumoasă de verde cu acest pulover pe," sau, "Îmi place cât de gros și curat este părul meu," sau "Îmi place cât de puternică arată picioarele mele."
  • Luați în considerare dacă gândul este ceva ce ați spune unui cel mai bun prieten sau soră. Dacă nu, încercați să transformați gândul în ceva mai bun.
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 4
    4. Găsiți pacea cu genetica dvs. Multe părți ale corpului dvs. sunt din genetică și nu pot fi schimbate. În loc să resentimenteze faptul că nu puteți schimba un aspect al corpului (cum ar fi senzația de scârțâit sau prea înaltă), lucrați pentru a vă schimba credințele despre dvs. Concentrați-vă pe păstrarea corpului sănătos și nu la păstrarea unei anumite dimensiuni sau forme. Acceptați corpul pe care l-ați primit prin acceptarea geneticii pe care o aveți.
  • Nu comparați corpul cu prietenii, familia sau celebritățile. Corpul tău este unic și este al tău.
  • În timp ce nu vă place o anumită parte a corpului, vedeți dacă vă oferă avantaje. De exemplu, dacă aveți umeri largi, este posibil să fiți un mare înotător sau în mod natural puternic în corpul superior.
  • Partea 2 din 3:
    Manipularea declanșatorilor emoționali
    1. Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 5
    1
    Practicați auto-compasiunea. Dacă aveți o imagine negativă a corpului, atunci practicarea auto-compasiune în mod regulat poate ajuta. Există multe modalități prin care puteți fi mai compasiune pentru tine, cum ar fi:
    • Scrierea unei scrisori pentru tine însuți din perspectiva unui prieten care te iubește necondiționat. În scrisoare, spuneți lucruri pe care cineva care are o iubire nelimitată pentru tine ar putea spune să vă construiască. De exemplu, ați putea începe cu ceva de genul ", știu că vă luptați cu imaginea corpului chiar acum, dar vreau să știți că vă iubesc indiferent de ce. Te iubesc, pentru că…"
    • Păstrarea unui jurnal pentru a vă oferi confort pentru dvs. Ar putea fi zile când multe lucruri mici ajung la tine sau când totul pare să fie greșit. Când se întâmplă acest lucru, încercați să înregistrați experiențele într-un jurnal și apoi să fiți compasiune față de dvs. ca răspuns. De exemplu, după ce ați descoperit o zi grea la locul de muncă, vă puteți spune: "Îmi pare rău că ați avut o zi atât de grea. Cred că ar putea fi o idee bună pentru dvs. să faceți o baie de relaxare lungă și apoi să citiți un capitol în cartea dvs. preferată pentru a vă ajuta să vă simțiți puțin mai bine."
    • Amintindu-vă că acest lucru este temporar. Când aveți un timp dur, poate, de asemenea, să vă ajute să vă asigurați cu voce tare. Încercați să spuneți ceva asemănător: "Sunt rău chiar acum. Mulți oameni experimentează aceleași emoții. Ce pot face pentru a mă ajuta să mă simt mai bine?"
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 6
    2. Obțineți real cu emoțiile dvs. Dacă nu știți cum să vă ocupați de sentimentele dvs., puteți să vă întoarceți la corpul dvs. și să începeți să vă învinuiți corpul pentru modul în care vă simțiți. Cu toate acestea, spunând: "Mă simt grăsime" sau "Aș vrea să mă uit mai feminin" sau "Sunt prea scurt", ești mai probabil să spui: "Există ceva despre mine sau cum simt că este greșit."Când începeți să vă simțiți mai confortabil cu emoțiile dvs., puteți deveni mai confortabil despre corpul vostru.
  • Gândiți-vă la ce emoții combină imaginea negativă a corpului. Esti rușine, trist sau furios? Există alte locuri în viața voastră vă simțiți rușinați, trist sau supărați că nu puteți recunoaște?
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 7
    3. Vorbiți cu un terapeut. Imaginea netratată netratată, negativă a corpului poate duce la o stima de sine scăzută și la o tulburare de alimentație, cum ar fi anorexia sau bulimia. Dacă vă luptați cu imaginea corpului negativ sau dacă interferează cu viața de zi cu zi, solicitați ajutor profesional, cum ar fi vorbind cu un terapeut. Terapeutul dvs. vă poate ajuta să lucrați prin emoțiile dvs. și să le aduceți claritate. Terapia comportamentală cognitivă (CBT) vă ajută să vă restructurați gândurile negative la modelele de gândire mai raționale și pozitive.
  • Terapeutul dvs. vă poate îndruma pentru a vă recunoaște sentimentele și senzațiile pentru a vă simți mai confortabil în corpul vostru. Terapistul vă poate ajuta să exprimați sentimentele pe care le suprimați de obicei.
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 8
    4. Evitați căderea în capcanele de dietă. Dacă credeți că dieta va repara imaginea dvs. negativă a corpului, gândiți-vă din nou. Imaginea corpului nu are puține lucruri cu corpul tău și mai mult despre cum tu simt în corpul vostru. Poți dieta la "greutatea ideală" și încă se simtă rău despre tine și despre corpul tău. Dieting poate provoca schimbări de dispoziție, comportamentul de binge, încrederea în sine scăzută și lipsa de speranță.
  • Dacă pierderea în greutate se simte ca singura cale de ieșire, recunoașteți că depinde de dvs. să vă schimbați percepția asupra corpului. În timp ce puteți schimba modul în care arăți, este posibil să nu schimbați modul în care vă simțiți.
  • Acesta este adevărul oricărei activități care vă poate modifica corpul, cum ar fi ridicarea greutății pentru a câștiga mai mult mușchi. Având mușchii vă pot face să arătați diferit, dar nu înseamnă că veți simți altfel despre voi înșivă.
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 9
    5. Fii precaut în jurul chirurgiei plastice. Unii oameni se simt ca singura modalitate de a fi mulțumiți de corpurile lor, este prin intervenția chirurgicală plastică. Fiți precauți dacă intenționați să obțineți o intervenție chirurgicală plastică. Schimbarea corpului nu înseamnă neapărat schimbați modul în care vă simțiți despre asta.
  • Chirurgia plastica vine cu riscuri medicale si poate duce la cicatrizare. Abordarea chirurgiei plastice cu ezitanță.
  • Partea 3 din 3:
    Sprijinirea unei imagini sănătoase a corpului
    1. Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 10
    1. Purtați hainele pe care le bucurați. Dacă vă ascundeți în mod constant în spatele hainelor care nu se potrivesc și vă simțiți neatractive, ar putea fi dificil să vă schimbați percepția asupra dvs. Purtați haine care vă simt confortabile și care vă fac să vă simțiți bine despre corpul vostru. Începeți să lucrați cu corpul dvs. și nu împotriva acestuia.
    • Hainele nu trebuie să fie despre corpul vostru. Purtați haine pe care le bucurați, vă simțiți confortabil și care exprimă cine sunteți ca persoană, nu ca un corp.
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 11
    2. Înconjurați-vă cu sprijinul. Aveți oameni în viața voastră care vă place și vă sprijini pentru cine sunteți. Fi aproape de oameni care sunt pozitivi și stați departe de oamenii care vorbesc în mod constant despre ei înșiși. În jurul tău cu oameni pozitivi și iubitoare, poți să te apropii mai mult cu dragoste și pozitiv.
  • Luați o pauză de la prieteni care vorbesc despre ei înșiși și vor fi aproape de oameni care vă ridicați. Spuneți: "Mă concentrez asupra senzației mai bune despre mine și despre trupul meu și am nevoie de oameni din viața mea care se simt bine despre trupurile lor."
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 12
    3. Apreciați ce face corpul dvs. pentru dvs. În loc să vă concentrați asupra nemulțumirii dvs. față de corpul vostru, concentrați-vă asupra a ceea ce face corpul dvs. pentru dvs. în fiecare zi. De exemplu, poate corpul tău poate alerga, sări, se răsuci sau dansa. Corpul tău respiră pentru tine în fiecare moment fără să te gândești la asta. Râsul și visarea sunt, de asemenea, modalități în care corpul vostru vă dă înapoi.
  • Practicați mintea pentru a intra într-adevăr în corpul vostru. În primul rând, stați confortabil, relaxați-vă și concentrați-vă pe expirarea și inhalează. Apoi, începeți să simțiți senzațiile din corpul vostru. Observați cum simt mușchii tăi în tot corpul, ce temperaturi pe care le experimentați și cum se simte ca scaunul sau podeaua împotriva ta. Tune în senzații plăcute și neplăcute și le observă..
  • Pentru mai multe exerciții de spirit, verificați Cum să faci meditație conică și cum să practicem mintea stărilor corpului.
  • Imagine intitulată Deal cu o imagine negativă a corpului Pasul 13
    4. Faceți ceva frumos pentru corpul vostru. Găsiți modalități de a vă trata frumos corpul. Mergeți la o plimbare, luați o baie cu bule sau obțineți un masaj. Vedeți cum se simte să vă tratați bine corpul și ce sentimente aveți după aceea.
  • Acordați atenție senzațiilor din corpul dvs. sau oricăror stări de relaxare în corpul și mintea voastră. Are corpul tău relaxat să vă ajute să vă relaxați?
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar