Cum să vă controlați emoțiile la locul de muncă

Munca poate fi o sursă de stres și anxietate. S-ar putea să vă simțiți uneori ca plânsul sau strigătul. Aflați cum să vă controlați emoțiile, câștigând o perspectivă asupra situației. Provocați gândirea dvs. negativă, concentrându-vă pe pozitiv. Ascultați-vă corpul când vă simțiți supărat, supărat și în afara controlului. În timp ce unele lucruri pe care nu le puteți controla la locul de muncă, concentrați-vă asupra lucrurilor din viața voastră pe care o puteți.Când aveți grijă de mintea și corpul vostru, veți fi mai bine să gestionați situații dificile la locul de muncă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Manipularea îngrijorării și respingerii
  1. Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 1
1. Obțineți o privire obiectivă asupra situației. Dacă sunteți îngrijorat de locul de muncă sau de performanța dvs., vă puteți simți copleșit și anxios. În timp ce unele lucruri sunt în interiorul controlului tău, alte lucruri nu sunt.Faceți un pas înapoi și evaluați situația înainte de a reacționa.
  • Ești preocupat de viitorul slujbei tale? Ce lucruri sunt în controlul dvs. și ce lucruri nu sunt? Concentrați-vă pe ceea ce puteți controla, mai degrabă decât să vă îngrijorați de lucrurile pe care nu le puteți face.De exemplu, gândiți-vă la o schimbare recentă a managementului superior.În timp ce acest lucru poate schimba lucrurile despre muncă, se concentrează asupra a ceea ce puteți face pentru a face compania și munca dvs. mai puternică.
  • Sunteți subliniat despre modul în care alții vă văd munca?Vă temeți că nu veți întâlni așteptările?Gândiți-vă dacă este o presiune pe care ați pus-o pe voi înșivă.De exemplu, credeți că luarea unui prânz de 45 de minute arată rău dacă vedeți alți colaboratori care lucrează prin prânzul lor.Gândiți-vă la ceea ce este politica companiei.Dacă vi se permite o prânz de lungă durată în fiecare zi, evitați să vă simțiți îngrijorați de acest drept.
  • Uită-te la ceea ce a lucrat în trecut.Identificați proiectele, oamenii sau situațiile care vă ajută să vă ușurați îngrijorarea la locul de muncă.Asigurați-vă că discutați cu colegii de încredere despre orice preocupare despre care aveți despre slujba dvs.Alți oameni pot fi mai obiectivi despre situația dvs.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 2
    2. Provocați gândurile dvs. negative.Sentimentele de tristețe, anxietate sau furie pot fi declanșate atunci când o situație dificilă declanșează gânduri negative.S-ar putea să vă simțiți în afara controlului emoțional când aceste gânduri negative devin intruzive și persistente.
  • Identificați când apar gânduri negative.De exemplu, după ce a oferit o prezentare la locul de muncă, observați că mai mulți oameni sunt angajați să asculte prezentarea colaboratorului decât a ta.Apoi aveți un gând negativ pentru tine, "Nu voi fi niciodată la fel de bun la prezentare ca și colegul meu."
  • Gândul negativ declanșează sentimente negative.În acest exemplu, vă puteți simți trist, deprimat și respins.
  • Învață să înlocuiți și să provocați aceste gânduri negative cu gânduri mai pozitive.În schimb, spuneți-vă, "Mă bucur că am această prezentare.Sunt mulțumit de efortul pe care l-am făcut.Data viitoare, voi găsi mai multe activități pentru a angaja publicul."În loc de a fi auto-deprecieri, vă puteți concentra asupra modului de îmbunătățire și faceți lucrurile mai bune.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 3
    3. Utilizați situația ca motivație.Dacă vedeți ceva sau cineva care vă determină frustrarea și stresul, concentrați-vă asupra a ceea ce puteți face pentru a face mai bine.Transformați emoțiile în motivația pentru schimbare.Vedeți fiecare obstacol ca o oportunitate de creștere.
  • Evitați să luați situația prea în serios.Dacă probleme mici sau probleme mari, concentrați-vă energia asupra modului în care să fiți rezistenți în acest caz și nu vă simțiți în jos.
  • De exemplu, să spunem că un alt coleg primește o promovare în loc de tine.Gândiți-vă la ceea ce puteți face în viitor pentru a obține următoarea promoție.
  • Fiecare succes vine cu greșeli.Viața este un proces de învățare.Evitați să fiți prea tare pe voi înșivă și să obțineți o perspectivă asupra lucrurilor bune pe care le aveți în viață.
  • Metoda 2 din 4:
    Trecând departe de furie
    1. Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 4
    1. Ascultați-vă corpul.De multe ori corpul tău va reacționa mai repede decât creierul dvs. atunci când vă aflați sub stres emoțional.Mai degrabă decât încercarea de a ignora aceste senzații, le acordă o atenție deosebită.Observați aceste semne fizice de anxietate, stres sau furie:
    • Bătălia rapidă a inimii sau creșterea tensiunii arteriale
    • Tensiune musculară sau agitare
    • Transpiraţie
    • Greață sau stomac deranjat
    • Dureri de cap
    • Împingeți maxilarul sau dinții
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 5
    2. Pas departe de situație.Când te simți în minte și trupul de a se înfuria, ar putea fi cel mai bine să ieșiți din situație.Încercați să vă scuzați dacă este posibil.Încercați, de asemenea, vă oferă un spațiu fizic între dvs. și situația încărcată emoțional.
  • Luați în considerare ieșirea de la birou sau de birou.Faceți o plimbare în jurul biroului.Ieșiți afară pentru câteva minute pentru aerul proaspăt. Este important să construiți pauze în programul dvs. de lângă pauza de prânz, deci luați în considerare luați o "pauză proaspătă proaspătă" sau o "pauză de mers pe jos" la anumite momente în timpul zilei.
  • Scuzați-vă la toaletă.Fiind în toaletă vă poate oferi posibilitatea de a vă separa de o întâlnire sau situație dificilă.
  • Dacă există o persoană care vă supără în mod specific, cereți să vorbiți cu ei la o dată ulterioară. Încercați să nu intrați într-un argument cu ei în acel moment.
  • Este important să păstrați o bază de bază calmă, deci asigurați-vă că programați în câteva zile de sănătate mintală pentru a vă ajuta să vă mențineți calm. De exemplu, dacă aveți o lună ocupată la locul de muncă, atunci programați într-o zi liberă pentru a decomprima.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 6
    3. Practicați exercițiile de respirație, yoga sau vizualizare pentru a calma.La birou sau într-un spațiu privat la locul de muncă, încercați exerciții de reducere a stresului care sunt de ajutor în calmarea minții, cum ar fi respirația profundă, yoga sau vizualizarea.Acest lucru vă va ajuta să reduceți tensiunea arterială și să vă redirecționați gândurile negative departe de furie.
  • Încercați exerciții profunde de respirație.Un exemplu de acest lucru este de a inhala încet respirația timp de cinci secunde.Țineți respirația și închideți-vă ochii timp de cinci secunde.Apoi expirați foarte încet timp de cinci până la zece secunde.Repetați acest exercițiu de mai multe ori până când vă simțiți mai puțin supărat.
  • Faceți yoga în spațiul dvs. de lucru. Alegeți câteva posesiuni de yoga pe care le puteți face cu ușurință la locul de muncă ori de câte ori vă simțiți stresați.
  • Să se angajeze în exerciții de vizualizare. Inchide ochii.Imaginați-vă un spațiu reconfortant și sigur.Poate fi real sau imaginar.După cum vă imaginați acest loc, gândiți-vă la culorile, mirosurile, sunetele și senzațiile.Acest loc ar trebui să fie un loc relaxant și liniștitor care te face să te simți mai bine.
  • Metoda 3 din 4:
    Crearea de granițe emoționale la locul de muncă
    1. Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 7
    1. Evaluați cultura locului de muncă.Fiecare loc de muncă poate avea un mod diferit de funcționare.Unele medii pot fi mai susținătoare decât altele ale angajaților lor.În loc să se înfurie sau să fie deprimat, să evalueze dacă acest loc de muncă este o potrivire bună pentru dvs.
    • Dacă simți că lucrurile nu primesc mai bine la locul de muncă, luați în considerare căutarea de muncă în altă parte.Luați în considerare modul în care locul de muncă actual se potrivește cu obiectivele dvs. de viață și dacă stresul pe care îl întâmpinați este sau nu servind un scop. Faceți căutarea de locuri de muncă numai după muncă și în afara timpului de lucru.
    • Dacă simțiți că trebuie să păstrați această slujbă, dar sunt frustrați în același timp, identificați oamenii sau lucrurile din locul dvs. de muncă care vă poate face să mănânce zilnic mai puțin nervos.De exemplu, alocați timpul în fiecare zi pentru a petrece timp cu colegii care vă fac să vă simțiți mai bine.Sau, luați în considerare utilizarea pauzei de prânz pentru a merge în jurul biroului. De asemenea, asigurați-vă că vă rezistați nevoii la multitask. Este important să evitați să lăsați prea multe responsabilități.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 8
    2. Emoțiile de valoare în mod moderat.În timp ce este posibil să nu doriți să fiți văzuți ca volatili emoțional, evitați să faceți o inversare completă, acționând ca un robot fără emoție.Suprimarea emoțiilor și îmbutelându-le va duce probabil la sentimente negative despre viața dvs. și la locul de muncă pe termen lung.
  • Concentrați-vă pe abordarea emoțiilor în acest moment, în loc să le suprimați.
  • Faceți un efort pentru a arăta că lucrați pentru fericire și îmbunătățire, mai degrabă decât doar "obtinerea" în fiecare zi.
  • Vedeți emoțiile negative ca tranzitorii.Dacă fixați pe ele sau suprimați-i, atunci ei rămân cu tine.Dacă încercați să vă mai bine într-un mod pozitiv, atunci ele par mai puțin persistente.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 9
    3. Creați un spațiu personal relaxant la locul de muncă.Dacă aveți propriul dvs. birou sau cubicle, utilizați acest spațiu pentru a vă simți mai mult acasă.Un spațiu curat și organizat poate contribui, de asemenea, la reducerea stresului și a anxietății.Utilizați spațiul de lucru disponibil pentru a le face mai prietenos și relaxant.
  • Decorați biroul sau biroul cu lucruri pe care le bucurați.Puneți memento-urile care vă ajută să vă reamintesc amintiri fericite de la domiciliu sau de la locul de muncă.Au fotografii de prieteni și de familie.
  • Creați spații organizate și clare de aglomerație.Dezordinea vă poate face să vă simțiți mai stresați.
  • A pus o imagine sau două dintr-un loc care te face să te simți fericit.Concentrați-vă atenția asupra acestei imagini când trebuie să vă liniștiți și să vă simțiți mai puțin stresați. S-ar putea să vă gândiți chiar să utilizați o aplicație de minte pentru o perioadă de cinci minute aici și acolo pentru a lua o pauză de birou.
  • Dacă zgomotul din spațiul de lucru este distractiv sau stresant, atunci luați în considerare purtarea căștilor de anulare a zgomotului pentru a avea un spațiu de lucru mai pașnic.
  • Metoda 4 din 4:
    Eliberând stresul în afara muncii
    1. Lăsați-vă munca la locul de muncă. Nu luați munca acasă cu dvs. și rezistă nevoii de a răspunde la apelurile telefonice și la e-mailurile de lucru. Faceți un punct de a vă petrece timpul departe de locul de muncă, făcând lucruri legate de muncă, cum ar fi petrecerea timpului cu familia și prietenii, bucurându-vă de hobby-urile și îngrijirea dvs.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 10
    2. Aveți grijă de corpul vostru.Tratați corpul cu dragoste și îngrijire.Veți fi mai bine să gestionați situații dificile atunci când sunteți odihnit și fizic bine.Ceea ce mâncați, beți și faceți în afara orelor de lucru, într-adevăr, influențează modul în care răspundeți emoțional la locul de muncă.
  • Exercițiu.A merge la sală. Luați clase de fitness. Plimbare, bicicletă și excursie.
  • Somn ușor.Dați corpului dvs. restul de care are nevoie.Asigurați-vă că ați dormit atâta timp cât corpul dvs. trebuie să se simtă odihnit.
  • Face alegeri sănătoase.Limitați alimentele cu junk și cofeina când este posibil.Alegeți apă și gustări sănătoase pentru a vă menține energizat pe tot parcursul zilei.Veți fi mai puțin cranky când aveți o gustare sănătoasă pentru a vă menține nivelul zahărului din sânge.
  • Limitați alcoolul și alte substanțe.În afara muncii, o băutură sau două se pot simți ca o modalitate bună de a vă relaxa.Evitați să deveniți dependenți de alcool sau de droguri pentru a funcționa.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 11
    3. Obțineți sprijin emoțional.Dacă vă simțiți ca și cum emoțiile dvs. sunt cele mai bune dintre voi, ascultați-vă prietenii și colegii dacă vor vorbi despre preocupările legate de bunăstarea voastră emoțională.Mai degrabă decât ignorați emoțiile, canalizați-le în moduri care vă permit să vă eliberați energia negativă.
  • Au un bun prieten cu care poți avea încredere să vorbești despre ce te deranjează.
  • Luați în considerare obținerea de sprijin prin consiliere.Consilierii vă pot ajuta să învățați abilitățile de coping pentru a vă menține emoțiile în verificarea și modul în care gestionați situațiile de lucru stresante cu un tact mai mare.
  • Este posibil să aveți acces la consiliere gratuită sau cu costuri low-cost prin intermediul programului de asistență pentru angajați (EAP).Adresați-vă departamentului de resurse umane pentru numărul de telefon EAP.Consultarea prin telefon pentru a evalua nevoile dvs. este confidențială.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 12
    4. Scrie într-un jurnal.Ia-ți gândurile din cap și pe hârtie.Acest lucru vă poate ajuta să vă concentrați energia departe de îngrijorare, furie sau tristețe.Utilizați jurnalul dvs. pentru a procesa ceea ce vă simțiți și de ce.
  • Jurnalingul este o oportunitate de a da seama ce te deranjează.Poate ajuta la asigurarea unei clarități în timp.
  • Scrieți cel puțin trei lucruri pe care le doriți despre dvs. și despre viața voastră de fiecare dată când scrieți.Asigurați-vă că reflectați asupra lucrurilor pozitive și nu doar negativul.
  • Puteți chiar să vă gândiți să utilizați o aplicație de jurnalizare care vă va aminti să scrieți în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Controlul emoțiilor la locul de muncă Pasul 13
    5. Petreceți mai mult timp cu prietenii și familia care vă încurajează.Ajutați la echilibrul vieții profesionale o prioritate.Mai multe oportunități pe care le dați să apreciem oamenii pe care îi iubești, cu atât mai mult vă simțiți fericiți și intenționați la locul de muncă.
  • Începând deoparte timpul în fiecare zi și săptămână pentru a fi cu oamenii care vă fac să vă simțiți iubiți și fericiți.
  • Apelați sau discutați cu prietenii sau familia dvs. mai des.Deschideți-le la ceea ce vă simțiți, chiar dacă nu este întotdeauna fericit.Fi cinstit și deschis cu ei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar